4 Απριλίου 2011

Η επανάσταση του γιαουρτιού

"Σάλο" έχει προκαλέσει για άλλη μια φορά στους κύκλους της υπερεπαναστατικής Αριστεράς των σαλαμιών και της οικολογίας, η "αντεπαναστατική κίνηση" της Αλέκας Παπαρήγα, να υποβιβάσει την ρίψη γιαουρτιών στις ΜΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ και να την χαρακτηρίσει ως μικροαστική αντίδραση - δικαιολογημένης μεν, τυφλής δε - οργής.

Σύμφωνα με την Βίβλο του καλού επαναστάτη "Ο Αριστερισμός στον κύβο", άρθρο 2 παράγραφος 4, η ρίψη γιαουρτιών, ζαρζαβατικών και κερμάτων, δια την συνοδείαν των απαραίτητων γαμωσταυριδίων, θεωρείται "άκρως ευεργετική για το κίνημα, καθώς αποτελεί το δεύτερο μετέωρο βήμα προς το Σοσιαλισμό (το πρώτο είναι οι ιαχές "κλέφτες κλέφτες" και οι μούντζες μπροστά απο το Κοινοβούλιο) και την δημιουργία μιας νέας αναβαθμισμένης πολιτικά, οικονομικά και προπαντώς πολιτισμικά, κοινωνίας."

Μάλιστα συνίσταται για συμβολικούς λόγους, το γιαούρτι να είναι άπαχο, τα ζαρζαβατικά εισαγωγής, και τα κέρματα μικρής αξίας διότι έχουμε και κρίση "χρέους" .... σύμφωνα με τον γκουρού της αριθμολαγνείας και προστάτη των αδυνάτων, Δημήτρη Καζάκη.


Καταδικάζουμε λοιπόν απερίφραστα, την αντικινηματική δράση του ΚΚΕ, το οποίο αντίρροπα στα ιστορικά διδάγματα της Αιγύπτου και τις αντικειμενικές συνθήκες της Βόρειας Αφρικής, αντι να διδάσκει στους νέους του κινήματος, κατάλληλες μεθόδους ανταρτοπόλεμου με γιαούρτια, γυρνοβολάει στην κοινωνία και στους χώρους δουλειάς, ενημερώνοντας και οργανώνοντας τους εργαζόμενους σε εργατικά και αντιιμπεριαλιστικά μέτωπα. Τι να την κάνει εξάλλου κάποιος την πολιτική ενημέρωση, ενεργοποίηση και συνειδητοποίηση, όταν απλά μπορεί να εκτονωθεί με ένα κεσεδάκι "Αγελαδίτσα" ?

12 σχόλια:

  1. Έχει χεστεί πάνω της η αστική τάξη, από τη δουλειά του ΚΚΕ... Οι ΠΑΣΟΚοι διαλύσανε τις ομοσπονδίες και οι ΚΚΕδες τα σωματεία. Δεν έχουν αφήσει κολυμπηθρόξυλο. Και σε μια ψεύτικη γυάλα για τα ταξικά σωματεία που γαμούν και δέρνουν, αλλά τελικά οι εργζόμενοί τους τον παίρνουν, όπως και οι άλλοι των συμβιβασμένων σωματείων. Και να περιμένει η εργατική τάξη, τη Δευτέρα Παρουσία του σοσιαλισμού - τέτοια υπόσχεση δίνουν οι Ιαχωβάδες του κινήματος (ΚΚΕ), γιατί μέχρι τότε άσπρη μέρα δε θα δει, ούτε με πορείες, ούτε με τίποτα. Να μην ξεχάσει μόνο μέχρι τότε να ψηφίζει ΚΚΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Ανώνυμο 2:00
    η εργατική τάξη προφανώς ΔΕΝ θα δεί άσπρη μέρα στον καπιταλισμό, μόνο κάνα ψίχουλο παραπάνω, αντε και καλή ψυχή!
    Αλλά τι να περιμένεις από "αριστερούς", που η μόνη κριτική τους στο ΚΚΕ, είναι σε επίπεδο φρασεολογίας θρησκευτικού περιεχομένου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να περιμένεις από ένα επαναστατικό κόμμα που έχει μεταβληθεί σε θρησκευτικού τύπου οργανισμό υποσχέσεων στο μακρινό μέλλον, απογοητεύοντας τον κόσμο. Ποια η καλύτερη υπηρεσία για την αστική τάξη; Ποια η καλύτερη υπηρεσία για την ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ; Αν το ΚΚΕ ήθελε θα είχε κάνει ανάστα την Ελλάδα. Το μεν ΚΚΕ όμως δε θέλει, οι δε άλλοι δεν μπορούν. Γιατί το ΚΚΕ, μένει πιστό στη φλωρακική παράδοση:΅Επαναστατική φρασεολογία που τσακίζει κόκκαλα, αλλά στην πράξη καμιά ενόχληση για το μεγάλο κεφάλαιο. Εκτός αν ενοχλείται το μεγάλο κεφάλαιο από τα ταξικά σωματεία (πχ Βύρωνας - ας γελάσω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει, για το ΚΚΕ ως καλός αυριανιστής μας είπες την "άποψή" σου ... Για το θέμα θα μας πεις τίποτα, ή ολοκληρώθηκε το έργο σου με τις προηγούμενες 2 απαντήσεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για το θέμα θα σου πω: Το να καλείς σε γιαουρτοπόλεμο το θεωρώ γελοίο. Όποιος το κάνει (κόμμα, πολιτικός, κλπ) είναι απλά γελοίος.

    Το πρώτο ερώτημα είναι αν θα καταγγείλλεις ένα όντως αυθόρμητο γιαούρτωμα που προκύπτει από την οργή του κόσμου. Να μη γελιόμαστε, δεν είμαστε χτεσινοί. Ξέρουμε ποιο γιαούρτωμα είναι οργανωμένο και ποιο είναι αυθόρμητο από απλό κόσμο. Για παράδειγμα το πέσιμο στον Πάγκαλο στο Παρίσι, είχε διαφορετική σύνθεση κόσμου, και διαφορετικό βαθμό αυθορμητικότητας σε σχέση με το πεσιμό στον Πάγκαλο στην ταβέρνα στην Κερατέα. Εγώ δεν το καταγγέλλω, ούτε αμολάω προβοκάτσιες ότι ο τάδε ή ο δείνα είναι επαγγγελματίας του γιαουρτιού. Οπότε αστεϊσμοί του στυλ "ο αριστερισμός στον κύβο" έχουν ως μόνη χρήση το εσωτερικό φτιάξιμο.


    Δεύτερον, ας καταλάβετε το εξής: Αυξάνουν τα κρούσματα τρομοκράτησης από πλευράς κυβέρνησης και εργοδοσίας. Θυμα δεν είναι μόνο το ΚΚΕ και τα μέλη του. Πάρτε το χαμπάρι, είτε το θέτε, είτε δεν το θέτε αγωνίζονται και άλλοι. Αυτό σημαίνει πως σε μια αύξηση της τρομοκράτησης και αυτοί οι άλλοι θα είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Πλειάδα παραδειγμάτων για στοχοποίηση συνδικαλιστών, παρατάξεων και κομμάτων της αριστεράς την τελευταία περίοδο. Ερώτηση: Θα καταγγείλλει το ΚΚΕ αυτή τη στοχοποίηση ναι ή ου; Η θα συνεχίσει να σφυρίζει κλέφτικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για το Αυριανιστής ξέχασα. Τι θες να σου πω για αυτό ρε αγόρι μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Hγγυκεν η ώρα να αποδείξει ο λαός ότι μπορεί να καταφέρει περισσότερα από ένα γιαούρτωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...αν ηθελε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ θα ειχε κανει αναστατη ολη την Ελλαδα" ειπε καποιος παραπανω!!!!

    αυτο ειναι τοσο οφθαλμοφανες που το βλεπουν μεχρι και τα παιδια μας...

    μηπως το ΚΚΕ επιδιωκει να περασουν τα μετρα ;;;
    μηπως εξαφανιζοντας την μεσαια ταξη και προλεταριοποιοντας την αυξανεται ετσι ο.....Στρατος της ...επαναστασης ή εστω η δεξαμενη ψηφοφορων;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://redflyplanet.blogspot.com/2011/04/blog-post_10.html#comments

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ... ΟΧΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΜΑΣ
    Απελπισμένος συνάδελφος με κοιτάει στα μάτια και μου λέει:

    "μα γιατί δεν κάνει κάνει κάτι το ΚΚΕ για να τους σταματήσει! Γιατί τους αφήνει να μας τα κάνουν όλα αυτα;"

    Καταρχήν είναι άδικο να λέει κάποιος ότι το ΚΚΕ δεν κάνει κάτι για αποκρουστεί η μεγάλη επίθεση που δεχόμαστε σαν εργαζόμενοι.

    Όμως καλέ μου συνάδελφε εσένα ποιος σου είπε ότι το ΚΚΕ θα σε εκπροσωπήσει στο αγώνα σου για τα καθημερινα σου προβλήματα; Ποιος σου είπε ότι θα είναι το ΚΚΕ αυτό που θα δώσει την μάχη αντί για εσένα;

    Να σε καθοδηγήσει ναι, να σε εμπνεύσει ναι, να γίνει η πρωτοπόρα δύναμη του δικού σου αγώνα ναι, να καταργήσει όμως την ευθύνη την δική σου, την δική μου, την δική μας,την ευθύνη του λαϊκού παράγοντα... Όχι.

    Read more: http://aliatas.blogspot.com/2011/04/blog-post_4748.html#ixzz1J8ZNAMSo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σύντροφοι και "σύντροφοι"
    Θα μπορούσα να πω πολλά εναντίον των αριστεριστών και των "αριστερούτσικων" και την "εποικοδομητική" και "καλοπροαίρετη" κριτική τους, ωστόσο έπειτα απο πολλά χρόνια συναναστροφών με αριστεριστές και αριστερούτσικους συναυλιάκηδες-αυγουλάκηδες της ατάκας και του καφενείου, έχω καταλήξει οτι η περίπτωσή τους είναι ανίατη. Ακόμη και όταν θα χτίζουμε σοσιαλισμό αυτοί θα είναι πάντα με αστείρευτο μίσος απέναντί μας.
    Επομένως θα αρκεστώ σε ένα σχολιό τόσο για τους συντρόφους όσο και για τους εν λόγω.
    Το οτι το ΚΚΕ είναι το μακροβιότερο κόμμα στην ιστορία αυτής της χώρας, οτι έχει αντέξει άπειρους διωγμούς και θυσίες, ότι έχει αντέξει ιδεολογικά και πολιτικά στις προσπάθειες διαλυσής του ή/και αλλοίωσης της φυσιογνωμίας του (διάχυση στην ΕΔΑ το '68 και στο Συνασπισμό το '91), ότι παρόλαυτα και μετά απο όλα αυτά
    στέκεται όρθιο, περήφανο και ιδεολογικά πεντακάθαρο, αν μη τι άλλο δείχνει κάτι. Την ιστορική του αναγκαιότητα και αποστολή.
    "Σύντροφοι" του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ, του ΣΕΚ των ΕΑΑΚ, της ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ και όλος ο υπόλοιπος συρφετός, βάλτε το καλά μέσα στο μυαλό σας και χωνέψτε το καλά:
    Το ΚΚΕ δεν λυγίζει και δεν υποτάσσεται ποτέ και όση λάσπη και δηλητήριο και να ρίξετε δεν μπορείτε να βρωμίσετε την τιμημένη ιστορία του και την ιστορική αποστολή. Κι όταν ακόμη θα έχετε χαθεί και διαλυθεί όλες εσείς οι γκρούπες (άραγε θυμάται πια κανείς το ΜΕΡΑ που το φαγε η νύχτα, το ΕΚΚΕ, την ΕΑΡ, την Πρωτοβουλια Γένοβα και όλο αυτό το σκυλολόι?), έμεις θα στέκουμε όρθιοι και δυνατοί.
    Σύντροφοι, ψηλά τη σημαία μας, αλύγιστα, δυνατά, ταξικά.
    ΚΚΕ-ΠΑΜΕ δυνατό-ταξικό και περαστικά στις "αντικαπιταλιστικές" ανεμοδούρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.