29 Απριλίου 2011

Ο Πρετεντέρης και τα όρια της κοροϊδίας (του)...

Αναδημοσίευση απο το Αξιοπρέπεια και Αντοχή

    «Τα καθεστωτικά ΜΜΕ παρακμάζουν εδώ και χρόνια και η πτώση τους θα είναι φαντασμαγορική και θορυβώδης. Πανικόβλητοι οι νταβατζήδες της διαπλοκής βάζουν τα πρόθυμα σκυλιά τους να γαβγίζουν όλο και πιο πολύ, σε μια προσπάθεια να θυμίσουν κάτι από την παλιά τους δόξα και να πείσουν πως είναι δυνατοί ακόμα».

Προφητικός ο pitsirikos, έγραψε πρωταπριλιάτικα τον ιδανικό πρόλογο για ό,τι θα διαβάσουμε παρακάτω. Την τέλεια αφορμή μας δίνει ο Γ. Πρετεντέρης με το πρόσφατο άρθρο του «Τα όρια της κοροϊδίας», στο οποίο «αισιοδοξεί» πως το «πολιτικό σχέδιο περιθωριακών ακραίων κομματικών στοιχείων» για κατάρρευση των κυρίαρχων ελληνικών ΜΜΕ θα... αποτύχει!
 
Και η… κοροϊδία μόλις αρχίζει…
Μα ποιός τολμά να μιλά για "υπηρέτες του συστήματος";;; Το ότι παραμονές εκλογών ο «εθνικός εργολάβος» και αφεντικό σου, Γ. Μπόμπολας, είχε κατ’ ίδιαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και υπουργούς της κυβέρνησης, εντάσσεται στα πλαίσια της αρρωστημένης φαντασίας του «περιθωρίου». Η επίσης κατ’ ιδίαν συνάντησή σου με τον υπ. Οικονομικών προ ελαχίστων ημερών (βλ. φωτό), επίσης αποτελεί μία αρρωστημένη φαντασιακή πλάνη. Είναι ξεκάθαρο ότι σε αυτές τις πριβέ συναντήσεις σε πολυτελή εστιατόρια και ξενοδοχεία, οι συμμετέχοντες συζητούν για μπάλα, γκόμενες και ψάρεμα…
Κι εδώ θα συμφωνήσουμε! 24+1 περιπτώσεις απροκάλυπτης προπαγάνδας επιβεβαιώνουν καθημερινά και αδιαλείπτως του λόγου το... αναληθές! Επιπλέον, είναι γνωστό έως και τη Γη του Πυρός ότι οι ελληνικές εφημερίδες κλείνουν η μία μετά την άλλη (ακολουθούν και τηλεοπτικοί σταθμοί), επειδή ακριβώς «η αξιοπιστία και η επιρροή» τους παραμένουν στο ζενίθ τους! Ακέραιες ωσάν βράχοι λέμε!

Όσο για την δήθεν «εξυπηρέτηση συμφερόντων», τρέχουμε πάλι να σε επιβεβαιώσουμε με τα παρακάτω:

«Όλα σχεδόν τα ΜΜΕ έχουν περάσει σε 4-5 επιχειρηματικούς και εφοπλιστικούς ομίλους, που είναι και ανά δύο ή ανά τρεις συνεταίροι. Μεγάλα δημοσιογραφικά και πολιτικά ονόματα σχετίζονται άμεσα (με γάμους) και έμμεσα (με κουμπαριές) με εφοπλιστές. Από το "βασικό μέτοχο" περάσαμε στο... βασικό εφοπλιστή. Παρόλες αυτές τις σχέσεις, όχι και τόσο εμφανείς στα μάτια και στα αυτιά των πολιτών, εξακολουθούν να αυτοπροβάλλονται σαν αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης.

- Η «Καθημερινή» και ο «Σκάι» ανήκουν στον εφοπλιστή Γ. Αλαφούζο με συμμετοχή και του εφοπλιστή Β. Μαρινάκη.

- Ο «Ελεύθερος Τύπος» ανήκε μέχρι πρότινος στον εφοπλιστή Θ. Αγγελόπουλο. Το ίδιο και ο City FM, ο οποίος αγοράστηκε από τον εφοπλιστή Ρέστη, που στο μεταξύ έχει μπει και στην εκδοτική εταιρεία του Πέτρου Κωστόπουλου.

- Από τα «Νέα» και το «Βήμα» του Λαμπράκη περάσαμε πλέον τον όμιλο ΔΟΛ – Ρέστη οποίος κατέχει και μεγάλο μέρος του Mega μαζί με τον όμιλο Μπόμπολα.

- Το STAR ανήκει στην εφοπλιστική οικογένεια Βαρδινογιάννη.

- Μέρος του καναλιού ALTER κατέχει και η Marfin του (και) εφοπλιστή Βγενόπουλου».

[ πηγή: iospress.gr - αναλυτικότερα: media-industry.blogspot.com και σχετικός πίνακας εδώ ]
Αδυνατoύμε να διαφωνήσουμε και εδώ! Όσο εσύ γράφεις τα παραπάνω, οι παρακάτω χρωστάνε:

Alter 512 εκατ. Ευρώ
ΔΟΛ με 219 εκατ. ευρώ
Πήγασος με 215 εκατ. Ευρώ
Mega με 184 εκατ. Ευρώ

Καλοστέριωτη να μας είναι η «οικονομική οντότητα»!
Εδώ θα φωνάξουμε τον φίλο μας, τον πρώην Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, για να αποδείξει σε πείσμα κάθε "περιθωριακού κομματόσκυλου" πως όσα γράφεις έχουν ένας κύρος διεθνές και δεν αποτελούν εμέσματα χρόνιου εντεταλμένου κοντυλοφόρου...

(...) «Τα ιδιωτικά ΜΜΕ στην Αθήνα ελέγχονται από μία μικρή ομάδα ανθρώπων που δημιούργησαν ή κληρονόμησαν τις περιουσίες τους μέσω ναυτιλιακών, τηλεπικοινωνιακών, τραπεζικών, πετρελαϊκών ή άλλων επιχειρήσεων, και έχουν μεταξύ τους συγγένεια εξ αγχιστείας, ή παντρεύονται με πολιτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους ή και άλλους ισχυρούς επιχειρηματίες».

(...) «Η ελληνική βιομηχανία των media ελέγχεται από μεγιστάνες, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να χρηματοδοτούν τις ζημιογόνες επιχειρήσεις τους στα ΜΜΕ, λόγω της επιτυχημένης λειτουργίας των υπόλοιπων επιχειρήσεών τους» για να «ασκήσουν πολιτική και οικονομική επιρροή».

(...) «Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν τα media, τους δίνουν τη δυνατότητα να ασκούν πολιτική και οικονομική επιρροή. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα ΜΜΕ συχνά προβάλλουν μία σχεδόν ομοιόμορφη εικόνα, εκτός των διαχωρισμών σύμφωνα με τις κομματικές γραμμές».

(...) «Ο ελληνικός όρος «διαπλεκόμενα» αναφέρεται αποκλειστικά στον ιστό των αλληλοσυνδεόμενων συμφερόντων μεταξύ των ΜΜΕ, των επιχειρήσεων και της κυβέρνησης» (…) και «οι σχέσεις (τους) είναι πιο περίπλοκες και «αιμομικτικές» από αυτές μεταξύ των Θεών, των ημίθεων και των ανθρώπων στην ελληνική μυθολογία».

(...) «Η ελληνική κοινή γνώμη τρέφεται σήμερα, όπως και στο 800 π.Χ., σε μύθους, αποδιοπομπαίους τράγους, και θεωρίες συνωμοσίας». [ tvxs.gr ]

    ...Κάπως έτσι λοιπόν, ο επί σειρά δεκαετιών λιβανιστής της οποιαδήποτε κυβέρνησης που "πάσχισε γι' αυτόν τον τόπο και τη Δημοκρατία", έρχεται τώρα να αποδώσει χαρακτηρισμούς και ευθύνες σε αφηρημένα "πολιτικά σχέδια ακραίων" και ακόμη να θέσει με απίστευτο θράσος τα όρια της... κοροϊδίας! Επειδή όμως τελικά, η (δική του) κοροϊδία δεν έχει όρια, απολαύστε ασχολίαστο και τον κωμικοτραγικό του επίλογο...
Και μιας και "συμφωνήσαμε" μαζί του σε όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω,
ας μην χαλάσουμε τις καρδιές μας και στο τελευταίο:

    ...«Πρετεντέρης: ένας απέραντα αμόρφωτος, απαίδευτος και ακαλλιέργητος τύπος, ένας βαθύτατα κομπλεξικός χωριάτης που αφήνει πίσω του τον Αρχοντοχωριάτη του Μολιέρου. Καλογυαλισμένος και επηρμένος ως τον ουρανό, με «ανάστημα» γεμισμένο από το απέραντο τίποτα. Αν κάποιος τον τσιμπήσει με μία βελόνα, θα σκάσει όπως το μπαλόνι. Είναι ένα τίποτα που έρχεται από πουθενά και δεν εκπροσωπεί κανέναν. Το γεγονός πως αυτός ο τύπος πληρώνεται αδρά για να περιφέρει το παθολογικό του υπερεγώ αναδεικνύει εκτός των άλλων και την έκταση της αλλοτρίωσης της κοινωνίας μας»...

3 σχόλια:

  1. Παρακολουθώντας τις εξελίξεις, η σκέψης μου, μετατρέπεται σε προβληματισμό και στη συνέχεια κλιμακώνεται σε αγωνία. Τί να συνέβη άραγε και τα ΜΜΕ από μέσα χειραγώγησης των ψηφοφόρων, έγιναν φιλελεύθερες φωνές λαϊκής αγανάκτησης, αξιοποιώντας με μεγάλη μαεστρία, πρόσωπα που μέχρι χθες φίμωναν με το να αγνοούν και την ύπαρξη τους ακόμα; Ο Μίκης Θεοδωράκης πριν από ένα περίπου χρόνο, ήταν αναγκασμένος να κάνει ανάρτηση των απόψεών του στο διαδίκτυο λέγοντας : « είμαι υποχρεωμένος να δημοσιεύσω στο διαδίκτυο, όπως έκανα έως τώρα, δεδομένου ότι τα ισχυρά ΜΜΕ προς το παρόν αποφεύγουν ακόμα και να αναφερθούν στις απόψεις μου καταφεύγοντας ως συνήθως σε ύβρεις…Αυτό θα πει ελευθερία τύπου! 15 / 1 / 2010 ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ»
    Ένα χρόνο μετά, τα ΜΜΕ (Γ. Παπαδάκης ΑΝΤΕΝΝΑ Ρ/Σ ΣΚΑΙ Ν. Χατζηνικολάου ALTER ) όλως........... παραδόξως συναγωνίζονται ποιό θα πρωτοδώσει βήμα έκφρασης, στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την παράνομη συμφωνία του μνημονίου, και τις επαναστατικές λύσεις του Μίκη. Από την άλλη σε μία τέτοια κρίσιμη κατάσταση, βγάζουν οικονομικούς αναλυτές κατά διαστήματα σε τηλεοπτικές εκπομπές π.χ. Α.Παπαδόπουλο στην εκπομπή Νέοι Φάκελοι που εκθέτουν με τον χειρότερο τρόπο, τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, και όχι απλά τις εκθέτουν, άλλα μέσα από ένα λεκτικό καλοπισμό,έμμεσα, μας μιλάνε για εσχάτη προδοσία. Επίσης αναρωτιέμαι από πού παίρνουν «άδεια» οι «υπεύθυνοι» αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος ,και μάλιστα σε ένα κρατικό κανάλι (ΝΕΤ- εκπ. ΕΞΑΝΤΑΣ )και προβάλουν εκπομπές σαν «Το Πείραμα της Αργεντινής» που δείχνει με τα πιο μελανά χρώματα, την οικονομική εξαθλίωση κοινωνίας και κράτους, όταν το ΔΝΤ μπήκε για να βοηθήσει και αντί για σωτηρία έφερε καθολική καταστροφή. Απορίας άξιο είναι και το πώς όλα αυτά βγαίνουν μαζί την ίδια χρονική περίοδο στους τηλεοπτικούς δέκτες, ενώ όλες αυτές οι φωνές αντίδρασης κραυγάζουν πολύ, πολύ καιρό πριν χωρίς κανένας να τους δίνει σημασία. Ποιός αόρατος μαέστρος διευθύνει και όλα βγαίνουν με ένα συντονισμό που οδηγεί, σκεπτόμενους και μη, σε απόλυτη σύγχυση; Μα μπορεί άραγε κανείς να δώσει ένα στερεότυπο ορισμό με ακρίβεια σε τόσο σοβαρά θέματα; Προσωπικά φίλοι μου περιορίζομαι στην προσπάθεια για ακριβή διάγνωση, και κάνω μια εικασία – ερώτημα σε όλους: Μήπως η υπάρχουσα κυβερνητική ομάδα, ολοκλήρωσε το έργο της και πρέπει να πάει στην πυρά μέσα από όλη αυτή τη μεθοδολογία, για να εξυγιανθεί το περιβάλλον, και με αυτό το εκτόπισμα να πάρει και την ευθύνη για όλα, αφήνοντας καθαρό το πεδίο για εξουσία σε υποτίθεται «νέα» και «αδιάφθορά» πρόσωπα, τα οποία όμως θα είναι από την ίδια πανάρχαια σκουριασμένη μήτρα, με την ετικέτα της ‘εθνικής σωτηρίας’; Μήπως με τέτοιες κινήσεις αντιπερισπασμού κάποιοι, που έχουν μεγάλο πρόβλημα για το τί θα γίνει αν πάμε τώρα, ή στο εγγύς μέλλον για εκλογές, με τα παραπάνω τεχνάσματα βρίσκουν λύση, στο τί πρέπει να πράξει ο λαός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι καπως ετσι φαινεται οτι θα γινει (ετσι δλδ νομιζω), οτι θα παμε σε μια κυβερνηση τυπου Γερμανιας (SPD + ZDU)
    Τωρα αν θα ειναι πασοκ + νδ ή καποιο αλλο μειγμα (αστικο) μικρη σημασια εχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Είναι ένα τίποτα που έρχεται από πουθενά και δεν εκπροσωπεί κανέναν"

    Αυτό να μου επιτρέψετε να το αμφισβητό, μια χαρά ρόλο έχει, απο συγκεκριμένο τόπο έρχεται και συγκεκριμένα συμφέροντα εκπροσωπεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.