5 Φεβρουαρίου 2014

Κεφαλονιά: Νέο συλλαλητήριο της Επιτροπής Αγώνα την Παρασκευή - Την Πέμπτη στο νησί ο Δημήτρης Κουτσούμπας (To πρόγραμμα Περιοδείας του στην Κεφαλονιά την Πέμπτη 6/2/2014)

Νέο συλλαλητήριο με κεντρικό σύνθημα «Αλληλεγγύη - Κανένας Μόνος του» διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Κεφαλονιάς, την Παρασκευή 7 Φλεβάρη, στις 10.30 π.μ. στη Νομαρχία, απαιτώντας άμεση στέγαση - σίτιση - πόσιμο νερό - υγιεινή και περίθαλψη για τους πληγέντες, πλήρη αποκατάσταση των σεισμοπαθών και των δημόσιων υποδομών, αντισεισμική θωράκιση και προστασία.

ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ και Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους σεισμόπληκτους του νησιού, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης.

Αντιμέτωποι με τις ελλείψεις και την απουσία οργάνωσης πέρασαν και την Τετάρτη οι σεισμοπαθείς, ενώ συνεχίζονται οι μετασεισμοί, που εντείνουν την ανησυχία των κατοίκων, και οι σεισμολόγοι συστήνουν στους πληγέντες να μην μπουν στα σπίτια τους εάν δεν το επιτρέψουν οι μηχανικοί.

Και σήμερα ο καταυλισμός που έστησε ο στρατός παραμένει άδειος, καθώς οι περισσότεροι από τους σεισμοπαθείς παραμένουν στα αυτοκίνητά τους και στοιβαγμένοι σε κλειστά γυμναστήρια, αφού οι σκηνές που στήθηκαν από το στρατό ήταν ακατάλληλες για χρήση. Οπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, έλειπε το υπόστρωμα που προστατεύει από το κρύο και την υγρασία. Οι κακές καιρικές συνθήκες -κρύο, ισχυροί άνεμοι και βροχή- δυσχέραιναν την κατάσταση, ενώ σοβαρά προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και από την έλλειψη χώρων υγιεινής. Εξαιρετικά κρίσιμο είναι το θέμα με την απόλυτη έλλειψη νερού στην Παλική, καθώς έχει μολυνθεί όλο το δίκτυο. Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι για τις καθημερινές τους ανάγκες χρησιμοποιούν μόνο εμφιαλωμένο νερό, το οποίο, όπως καταγγέλλουν αρκετοί, παρέχεται ...με το σταγονόμετρο. Υπολογίζεται ότι πάνω από 1.000 άνθρωποι είναι άστεγοι, αφού τα σπίτια τους έχουν κριθεί ακατάλληλα.

Στην Κεφαλονιά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Κοντά στους πληγέντες της Κεφαλονιάς θα βρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφτεί τις πληγείσες από τους σεισμούς περιοχές στην Κεφαλονιά την Πέμπτη και θα έχει συνάντηση με τοπικούς φορείς και θα επισκεφθεί στους πληγέντες από το σεισμό στο Ληξούρι.

To πρόγραμμα Περιοδείας του σ. Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Κεφαλονιά την Πέμπτη 6/2/2014

8.45 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, κ. Παρίση, στο Δημαρχείο στο Αργοστόλι.
9.30 Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, κ. Κουρή, στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
11.00 Σύσκεψη όλων των φορέων του νησιού με παρουσία του σ. Κουτσούμπα στο κλειστό γυμναστήριο του Ληξουρίου.
12.30 Περιοδεία στους πληγέντες από το σεισμό στο Ληξούρι.


Πιο αναλυτικα εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.