21 Φεβρουαρίου 2014

Μισές «αριστερές» αλήθειες...


«Πάρτι διαφθοράς» ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Αυγής» την Πέμπτη 20/2/2014 με υπότιτλο «χορός εκατομμυρίων γύρω από λαθρεμπόριο καυσίμων, μυστικά κονδύλια, ΜΚΟ και τοπικούς άρχοντες υπό τη σκέπη του άλλοτε κραταιού δικομματικού συστήματος εξουσίας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ)».

Στις σελίδες 22-23 της χτεσινής «Αυγής» υπάρχουν - όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ - «πολλά στοιχεία για το τι συμβαίνει σήμερα, αλλά κυρίως για το τι μπορεί να πετύχει ακόμα και στις παρούσες συνθήκες ένας δήμος της Αριστεράς». Είναι τα στοιχεία που έδωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου της Νέας Ιωνίας Ολγα Κατημερτζή - «έναν απ' τους ελάχιστους δήμους που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ».

Στη δημοτική αρχή της Ν. Ιωνίας ήταν η παράταξη «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» η οποία στηρίχτηκε απ' τον ΣΥΝ, μέρος του ΠΑΣΟΚ, άλλες «αριστερές δυνάμεις» - όπως η ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη - καθώς και μία πρώην δημοτική σύμβουλο της ΝΔ, που εκλέχτηκε - και πάλι - σύμβουλος, και μετά κατέβηκε υποψήφια βουλευτής με τους «Ανεξάρτητους Ελληνες». Εσχάτως ένας ακόμα σύμβουλος της Ενότητας ανεξαρτητοποιήθηκε και θα ενταχθεί στην παράταξη που - μάλλον - θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ.

Η παράθεση των - όντως πολλών - στοιχείων, που αντιπαρερχόμαστε, στη χτεσινή «Αυγή» τιτλοφορείται ως «αλλαγή με βάση τις ανάγκες των πολλών».


Λείπουν όμως τα εξής:

1. Η Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας ήταν απ' τις πρώτες που υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με τη ΜΚΟ «Νόστος» (Ιούλης 2011, πράξη 233) ζητώντας 140 εργαζομένους - τελικά εγκρίθηκαν 80 - για «κοινωφελή εργασία» με μηνιαίο μισθό 625 ευρώ; Το μνημόνιο συνυπέγραψαν ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας Ηρ. Γκότσης με τον - τότε - πρόεδρο της ΜΚΟ «Νόστος» Δημήτρη Χριστοφορίδη, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Κορυδαλλού. Η ΜΚΟ «Νόστος» πήρε προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» και απ' τους Δήμους Κορυδαλλού και Νίκαιας - Ρέντη, όπου οι δημοτικές αρχές στηρίζονται κατά βάση απ' το ΠΑΣΟΚ. Η ΜΚΟ εισέπραξε προμήθεια 5% επί των 625 ευρώ. Μάλιστα όταν το υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε τον κατάλογο με τις ΜΚΟ που πήραν προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» τότε ο πρόεδρος της ΜΚΟ «Νόστος» παραιτήθηκε.

Και ενώ αυτά υλοποιούνταν «στην πράξη», την ίδια στιγμή που «στα λόγια» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα χαρακτήριζαν ως «γραφεία ενοικιάσεως εργαζομένων» ή ότι συμπορεύονται με «τους εμπόρους ελπίδας για "λίγη δουλειά", για λίγα ευρώ», όπως κατάγγειλε η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΑΠ) - συνδικαλιστική παράταξη που στηρίζεται απ' τον ΣΥΡΙΖΑ...

2. Ακόμα αποσιωπάται ότι στο Κοινωνικό Ιατρείο - που αναφέρεται στο ρεπορτάζ - ότι ο Δήμος Νέας Ιωνίας προχώρησε «σε δωρεάν εμβολιασμό των Ανασφάλιστων παιδιών στις 19/12/2012» σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ». Η εν λόγω ΜΚΟ έχει ως σκοπό τη «δωρεάν προσφορά ιατρικής βοήθειας σε άτομα ή πληθυσμούς που έχουν ανάγκη σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου» και ο «παραπάνω σκοπός επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της διοργάνωσης, χρηματοδότησης, υποστήριξης και εν γένει διευκόλυνσης ιατρικών αποστολών σχεδιασμένων με βάση τις τοπικές ανάγκες, σε διάφορα σημεία της γης». Μάλιστα στο διαδίκτυο υπάρχει μια αποστολή της στην Αιθιοπία που παρουσιάζει η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάγια Τσόκλη.

Κι όλα αυτά όταν το υπουργείο Υγείας ανακοίνωνε τότε (22.11.2012) τους δωρεάν εμβολιασμούς για τα ανασφάλιστα παιδιά. Μάλιστα στη Νέα Ιωνία υπήρχε - μέχρι το λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ - ειδικό κέντρο για τη μάνα και το παιδί, ενώ παλιότερα υπήρχε και το πρώην ΠΙΚΠΑ (Ιατροκοινωνικό Κέντρο).

Τέτοιου είδους δράσεις γίνονται μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων στα οποία εντάσσονται δήμοι, ΜΚΟ και οργανώσεις και χρηματοδοτούνται από διάφορα «ευαγή ιδρύματα» του κεφαλαίου, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς της Υγείας ή του Φαρμάκου ακόμα και ασφαλιστικές εταιρείες.

Μισές, μ' άλλα λόγια, «αριστερές» αλήθειες για «ΜΚΟ και τοπικούς άρχοντες»...

(Αναδημοσίευση από το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» της Παρασκευής 21 Φλεβάρη 2014)

2 σχόλια:

  1. η μκο νοστος ειναι μια απο τις 4 καινουργιες που εχουν μπει στο στοχαστρο των εισαγγελικων αρχων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι και να μην είχε μπει, δεν έχει και τόση σημασία. Η ουσία βρίσκεται στο ότι οι δήμοι φέρνουν γραφεία ενοικίασης εργαζομένων επίσημα, και στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάζεται αλλά και τους καταγγέλλει!

    Ντρικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.