27 Φεβρουαρίου 2014

Nα θυμίσουμε στους χρυσαυγίτες τις συναντήσεις τους με τους νεοναζί της Ουκρανίας;

Ο Γκαιμπελίσκος Κασιδιάρης έκανε δηλώσεις στήριξης για τον ελληνισμό που κινδυνεύει από τους νεοναζιστές της Ουκρανίας…
Να του θυμίσουμε μήπως τις συναντήσεις του κόμματός του, στο Κίεβο, με τους νεοναζί της Ουκρανίας;; Και με το κόμμα «Ελευθερία» και με το ένοπλο τμήμα του «Δεξιός Τομέας».




Διαβαστε σχετικα:

11 σχόλια:

  1. Σφοι, δεν φαίνεται η εικόνα, ελέγξτε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμμμ σε μενα ολα δειχνουν ΟΚ .
      Για τσεκαρε και πες μου ....

      Διαγραφή
  2. Όπως ήταν αναμενόμενο οι χρυσαυγίτες με ανακοίνωσή τους σήμερα αδειάζουν τους συντρόφους τους στην ουκρανία ...δεν ποστάρω λινκ για να μην βρωμίσω to blog...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γιώργος:
      Πόσταρε το.
      Χρειάζεται να καταγράφονται αυτά.

      Διαγραφή
  3. Κοιτάξτε, τα φασιστικά κόμματα και οργανώσεις από διάφορες χώρες όσο και αν προσπαθούσαν να έχουν κάποια κοινά σημεία αλληλεγγύης και συντονισμού μεταξύ τους σε πανευρωπαϊκό ή και παγκόσμιο επίπεδο ωστόσο δεν ήτανε πάντα εύκολο να γίνει. Αιτία, φυσικά η αντιφατικότητα της εθνικιστικής ιδεολογίας που έρχεται σε σύγκρουση μεταξύ των διαφόρων λαών αλλά και οι αντιθέσεις των αστικών τάξεων επηρεάζουν τα εθνικιστικά-ακροδεξιά-φασιστικά κόμματα αφού φυσικά η φασιστική ιδεολογία είναι αστική ιδεολογία και εξυπηρετεί τα συμφέροντα της "δικής μας αστικής τάξης" ή κάποιου τμήματός της. Οπότε δε με προκαλεί εντύπωση το συγκεκριμένο συμβάν όπως δεν με προκαλεί εντύπωση και η διακοπή των σχέσεων μεταξύ Χρυσής Αυγής και Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος Γερμανίας επειδή το δεύτερο ήθελε να διωχτεί η ελλάδα από την ΕΕ. Άλλωστε η πείρα του μεσοπολέμου και του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι ο διαχωρισμός μεταξύ φασιστικών και αστικοδημοκρατικών κρατών δεν ήτανε απόλυτος και ξεκάθαρος. Φασιστικά καθεστώτα τη δεκαετία του '30 στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη αναδείχτηκαν ύπο την καθοδήγηση κρατών με αστική δημοκρατία (το φασιστικό καθεστώς του Μεταξά που εγκαθιδρύθηκε με τη βοήθεια του Εγγλεζικού Ιμπεριαλισμού είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα που θα μπορούσε κανείς να δώσει). Ποτέ τους τα φασιστικά καθεστώτα και οι οργανώσεις στην Ευρώπη δεν κατορθώσανε να συγκροτήσουν ένα απόλυτα διακριτό μπλοκ με ενιαία οργάνωση, καθοδήγηση και πολιτική γραμμή. Έχει πολύ καιρό η ΚΟΜΕΠ να δημοσιεύσει άρθρο πάνω στις σχέσεις των σύγχρονων ευρωπαϊκών εθνικιστικών δυνάμεων και τα γεγονότα της Ουκρανίας είναι μια πρώτης τάξεως αφορμή για μια βαθύτερη έρευνα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα!


    Απόστολος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Απόστολος:
      Άμα το βρεις ρίξε μία ματιά στο βιβλίο του Ντε Γκρελ. Ο τύπος Βέλγος SS(διοικητής), εκ των τελευταίων υπερασπιστών του Βερολίνου, και αναλύει τον ...εθνικιστικό διεθνισμό!

      Διαγραφή
    2. @αποστολος
      δεν το βλεπω καπου αυτο που λες. μια χαρα ειναι αδελφομενοι και κυριως απεναντι στο κοινο εχθρο τους

      Διαγραφή
  4. αυτό που είπα είναι ότι τα εθνικιστικά/νεοναζιστικά κόμματα στην Ευρώπη όσο κι αν κάνουνε κοινές προσπάθειες συντονισμού και συνεργασίας δεν είναι τόσο εύκολο να βάλουν τους εθνικισμούς τους κάτω από μια "κοινή ομπρέλα" και αυτό νομίζω πως είναι προφανές. Δεν είπα ότι η Χρυσή Αυγή διέκοψε τους δεσμούς φιλίας που είχε με τους νεοναζί της Ουκρανίας. Αυτό δεν το γνωρίζω. Και εννοείται ότι είναι μία γροθιά απέναντι στον κοινό εχθρό τους (τα εργατικά κινήματα και τους κομμουνιστές των χωρών τους).Προς το παρόν οι Χρυσαυγίτες έχουν κάνει γαργάρα το μέτρο της απαγόρευσης της ελληνικής γλώσσας στην Ουκρανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.