9 Φεβρουαρίου 2014

Δημοτικοί παπατζήδες

Πριν από τρείς μήνες περίπου είχα ανεβάσει ένα άρθρο – καταγγελία της ΠΑΣΕΒΕ, που ενημέρωνε τους αυτοαπασχολούμενους για την ύπαρξη διάφορων επαγγελματιών απατεώνων, που ψάχνουν αφελείς για να τους βάλουν στο τρυπάκι ότι με νομικίστικες διαδικασίες, θα βρουν λύση στα προβλήματα που τους έχει δημιουργήσει η παρατεταμένη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Βεβαίως μιλούσε για επαγγελματίες στην εξαπάτηση και στην τακτική που οδηγεί τους αυτοαπασχολούμενους σε ακινησία από τις διεκδικήσεις, προς όφελος των ίδιων των εκμεταλλευτών τους.
Έγραφε μεταξύ άλλων η καταγγελία της ΠΑΣΕΒΕ: ‘‘Προειδοποιούμε τους συναδέλφους που σκέφτονται να απευθυνθούν σε αυτούς, να μην τρέφουν αυταπάτες. Να εξετάσουν, με βάση την πείρα τους και τις ανάγκες τους, τι πραγματικά μας προτείνουν. Πίσω από τα μεγάλα λόγια θα διακρίνουν ότι οι προτάσεις τους δεν αμφισβητούν την εφαρμοζόμενη πολιτική …’’ (…) ‘‘Η άποψη ότι δεν χρειάζονται αγώνες, ότι μπορούμε έξω από το οργανωμένο αγωνιστικό κίνημα να βρούμε το δίκιο μας στα δικαστήρια είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, επιζήμια και πρέπει να αποκρουστεί ΑΜΕΣΑ από το συνδικαλιστικό κίνημα και όλους τους συναδέλφους’’.
Ε! λοιπόν εδώ στην Ηλιούπολη, δεν μας έφταναν όλοι αυτοί οι διάφοροι ‘‘επαγγελματίες’’ που προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν το πρόβλημα των συναδέλφων, ήρθαν και ‘‘επαγγελματίες πολιτικοί παπατζήδες’’, να βάλουν μπροστά παρόμοια ‘‘μηχανή’’ ψαρέματος, αυτή τη φορά, για να πάρουν ψήφους στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, παρουσιαζόμενοι ως αντιστασιακοί και υπέρμαχοι της διεκδίκησης, τάχα λόγω ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ, να διαγραφούν τα χρέη, προβάλοντας, για να γίνουν πιστευτοί, μια διεθνή οργάνωση ‘‘… εγνωσμένου κύρους τον Ευρωπαϊκό χώρο …’’ όπως λένε.


Το αντιμνημονιακό πνεύμα τους αναπτύχθηκε αφού έφτασε το τέλος του μνημονίου και μπορούν να παίξουν και αυτό το χαρτί. Δεν σταματάνε όμως εκεί. Γίνονται και αντικαπιταλιστές μιλώντας για την ύπαρξη ενός ‘‘… χωρίς έλεος διεθνούς καπιταλισμού, που δυναμιτίζει την παγκόσμια ισορροπία …’’ και συνεχίζουν λέγοντας ότι η παράταξή τους ‘‘… συμπορεύεται ουσιαστικά προτρέποντας τους φίλους του να ενισχύσουν την προσπάθεια για την ανατροπή των μνημονίων της εξαθλίωσης με την υπογραφή τους.’’



Τι δε λένε σε όλη αυτή την προσπάθεια τους οι επαγγελματίες πολιτικάντηδες ψηφοαλιείς;
  • Δεν λένε ότι ‘‘Με πορδές δεν βάφονται αυγά’’
  • Ότι αν δεν ‘‘βρέξεις κώλο, ψάρι δεν τρως’’

Τι δημιουργούν με αυτό τον τρόπο οι επαγγελματίες πολιτικάντηδες ψηφοαλιείς;
  • Την αυταπάτη ότι οι ίδιοι οι αστοί, θα αποφασίσουν εις βάρος τους και θα σταματήσουν να διεκδικούν τα λεφτά που ‘‘δανείσανε’’ στην κυβέρνηση τους, για να σώσει τις …δικές τους τράπεζες!!!
  • Την αυταπάτη ότι χωρίς να κουνηθείς από τη θέση σου οι καπιταλιστές, που τους κατηγορεί πιο πάνω, θα αλλάξουν γνώμη και θα σκεφτούν ‘‘Καλά παιδιά είναι μωρέ, δεν κάνουν φασαρία, ας τους δώσω μια καραμέλα’’!!!
Που αποσκοπούν με όλα αυτά οι επαγγελματίες πολιτικάντηδες ψηφοαλιείς;
  • Σε ‘‘εύκολα αυτιά’’.
  • Σε ανύπαρκτες ταξικές συνειδήσεις (μικροαστούληδες, παρτάκηδες κλπ).
  • Σε πάσχοντες από την νόσο της εποχής, την ηττοπάθεια.
  • Σε όλων των αποχρώσεων ‘‘Ο.Φ.Α’’ (ΟΦΑ, έτσι ακοκαλούνται οι διάφοροι τάχα ακομμάτιστοι που εκλέγουν όλα αυτά τα χρόνια αυτούς που μας κυβερνάνε και σημαίνει, Όπου Φυσάει Άνεμος, πάνε ανάλογα με το ρεύμα που επικρατεί δηλαδή)
  • Σε ψηφαλάκια ‘‘αντιμνημονιακά’’, ‘‘αντικαπιταλιστικά’’, ‘‘αντικομματικά’’ και γενικώς ‘‘αντί’’.
  • Στην πιθανή πολιτική στήριξή, έστω και άτυπη, από πιθανούς κομματικούς και όχι μόνο ‘‘αντιμνημονιακούς’’ συμμάχους (‘‘κίνημα των 58’’, ‘‘ΕΛΙΑ’’, ΑΝΕΛ, Τζήμερους κλπ). Εξ άλλου, όλοι οι …‘‘καλοί χωράνε’’ σ’ αυτούς.


Τι πρέπει να κάνουμε όλοι εμείς που μπορούμε να καταλάβουμε αυτή την παλαιοκομματική τακτική και την έχουμε δει σε εκείνες τις ασπρόμαυρες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου;
  1. Να μην βρουν καμία ψήφο στο αλίευμά τους.
  2. Να ρίξουμε μαύρο στους ‘‘Μαυρογυαλούρους’’ και στους ‘‘Γκόρτσους’’.
  3. Να τους δείξουμε ότι έχουμε μυαλό και μπορούμε να κρίνουμε ποιοι είναι αυτοί που μας κοροϊδεύουν.
  4. Να βάλουμε ένα τέλος στους παπατζήδες και σε όλο το συνάφι τους.
  5. Να γκρεμίσουμε την αυταπάτη και αυτούς που την εξαπλώνουν.
  6. Να συμπορευτούμαι με αυτούς που παλεύουν να ανατρέψουν συνολικά αυτή την πολιτική, να ανατρέψουν τον καπιταλισμό και να καταργήσουν την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.