26 Φεβρουαρίου 2014

Τα «λάθη» του ΣΥΡΙΖΑ ή πως Δήμαρχος που στήριξε έχει νταλαβέρια με τη ΧΑ…

Τα γραπτά (και τα εξώφυλλα) μένουν...
Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τις συνεργασίες και τις συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό. Απ’ τη μια ο Καρυπίδης με τις ρατσιστικές – φιλοχρυσαυγίτικες απόψεις, απ’ την άλλη ο Βουδούρης του Μνημονίου, του ιδρύματος ΠΑΛΙΣ και της κυβέρνησης Σαμαρά. Απ’ την άλλη ακόμα και ο Μπενέτος Σπύρου, υποψήφιος του στο Νότιο Αιγαίου (για τον οποίο κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε) που το 2006 τον είχε στηρίξει ο Καρατζαφέρης!

Είναι όμως μόνο αυτοί; Ή είναι καινούργιο το φαινόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να τα βρίσκει με διάφορους απίθανους τύπους μόνο και μόνο για την καρέκλα;;

Το πράγμα δεν ξεκίνησε τώρα και δεν είναι καθόλου καινούργιο. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Έχω ξαναγράψει για τους δημάρχους της «ριζοσπαστικής αριστεράς» εδώ και εδώ.

Ας δούμε ορισμένα αναλυτικά στοιχεία, αλιευμένα όλα απ’ το διαδίκτυο για τον Λουκά Τζάνη Δήμαρχο Δραπετσώνας – Κερατσινίου, που το 2010 φιγούραρε στο πρωτοσέλιδο της «Αυγής», εκλεγμένος με την στήριξη του ΣΥΝασπισμού. Ένα χρόνο μετά, ο ΣΥΝ πήρε πίσω τη στήριξη του, η ευθύνη του όμως δε ξεγράφει.

Να μερικά – όχι όλα – απ’ τα κατορθώματα του:

- Τον Γενάρη του 2011, ο Δήμαρχος μαζί με δημοτικούς του συμβούλους και στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν στους εργαζόμενους του Κολυμβητηρίου του Δήμου που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του, απαιτώντας την παραμονή στην εργασία των συμβασιούχων εργαζομένων που είχε λήξει η σύμβασή τους. Πήγαν στο χώρο, έσπρωξαν και αποπειράθηκαν να χτυπήσουν εργαζόμενους, προσπαθώντας να σπάσουν την κατάληψη. Ο κ. Τζανής απείλησε επίσης τους εργαζόμενους πως αν δεν αποδεχτούν την απόλυσή τους θα κλείσει ο ίδιος το Κολυμβητήριο.

- Τον Ιούνη του 2011, έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στο Γιώργο Ανατολάκη, βουλευτή του ΛΑΟΣ τότε για τις «κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις» του.

- Επιδίωξε πολλές φορές την παραχώρηση δομών του Δήμου και ελεύθερων και αθλητικών χώρων του Δήμου σε ιδιώτες (Παιδικοί Σταθμοί, Κολυμβητήριο, Πάρκο Πρεσσόφ κ. α.)

- Επίσης, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, σε ανακοίνωση της, τον Ιούνη του ’13 κατήγγειλε τα εξής: «Εδώ και 2 με 3 χρόνια 42 εργαζόμενοι ΑΜΕΑ του Δήμου Κερατσινίου που έχουν προσληφθεί μέσα από τα περιβόητα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, μετακινούνται από δημοτική επιχείρηση σε δημοτική επιχείρηση, στο δήμο Κερατσινίου και μετά σε άλλη κοινοτική επιχείρηση και παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 17 μήνες γιατί ο Δήμος δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα οπότε και ο ΟΑΕΔ δεν καταβάλει τα αντίστοιχα ποσά για την μισθοδοσία τους. Όταν προσέφυγαν στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και τα δεδουλευμένα τους, με ένα αισχρό εκδικητικό τρόπο η δημοτική αρχή που στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τους αφαίρεσε τα εργασιακά τους αντικείμενα και τους υποχρέωσε να παραμένουν τους περισσότερους σε μια αίθουσα στον 3ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου και τους υπόλοιπους με τους ίδιους επικίνδυνους όρους στο Ισόγειο. Ο χώρος αυτός διαθέτει ένα ασανσέρ που δεν λειτουργεί εδώ και 3 μήνες και για να πάνε τουαλέτα πρέπει να κατέβουν (όσοι μπορούν!!!) μια σκάλα χωρίς προστατευτικό κάγκελο ενώ η μεγάλη πλειοψηφία από αυτούς αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Οι περισσότεροι από αυτούς αναγκάζονται να κάνουν την «ανάγκη» τους κυριολεκτικά με πρωτόγονους τρόπους. Ήδη ένας εργαζόμενος με αναπηρία είχε σοβαρό ατύχημα πέφτοντας από αυτή τη σκάλα τον Απρίλη του 2012 και βασανίζεται ακόμα από τις συνέπειες του ατυχήματος.»

- Τέλος, σύμφωνα με δελτίο τύπου της παράταξης που στηρίζει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο, ο πρώην Αντιδήμαρχος Ν. Οικονομάκης κατήγγειλε πως ο πρώην «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζανής«όχι μόνο δέχτηκε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Γ. Λαγό δύο φορές στο γραφείο του, αλλά τους ζήτησε να περιφρουρήσουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, καθώς είχε πληροφόρηση ότι αριστερές και αναρχικές οργανώσεις θα προκαλούσαν έκτροπα.»


Αυτά τα ολίγα! Με αυτούς λοιπόν τα βρίσκει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δείξε μου του φίλους σου να σου πως ποιος είσαι λοιπόν. Οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ ούτε λάθη είναι, ούτε την πατάει. Όλα γίνονται για να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. ΜΑΥΡΟ λοιπόν σε όλες τις κάλπες. ΚΚΕ δυνατό παντού!


3 σχόλια:

  1. Αφισα επρεπε να τα κανουμε αυτα... Δυστυχως ελαχιστοι τα ξερουν και ακομα πιο λιγοι τα θυμουνται οταν πρεπει...

    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που κατάντησες, ρε Κορτζίδη....
    ...πρωτοσέλιδο στην Αυγιανή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη μου θυμίζεις τη περίπτωση του...κατάφερε μαζί με μερικούς ακόμα να κάνει ένα δήμο και μια κοινωνία άνω κάτω, δεν είναι βέβαια ο μόνος στα δημοτικά, ο Γκότσης ας πούμε είναι καλύτερη περίπτωση; Στα Γιάννενα κι αλλού παλιότερα; Πολλές αμαρτωλές ιστορίες...

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.