16 Φεβρουαρίου 2014

Για φαντάσου...

Ευτυχώς όλα τα παρακάτω είναι μόνο στη σφαίρα της φαντασίας.

Για φαντάσου λοιπόν:

- Το ΚΚΕ να συζητάει αν θα δεχτεί να στηρίξει έναν υποψήφιο που αβαντάρει και κάνει εκπομπές φιλοτεχνώντας το «αμεσοδημοκρατικό» προφίλ του φασίστα Κασιδιάρη και του ναζιστικού σκουπιδοτενεκέ που λέγεται Χρυσή Αυγή.

Για φαντάσου εργάτες, απολυμένοι, στελέχη και μέλη του ΚΚΕ, φίλοι του ΚΚΕ να μπαίνουν σε διαδικασία έστω προβληματισμού για το αν πρέπει να δεχτούν να στηρίξουν έναν υποψήφιο Περιφερειάρχη με ακροδεξιές θέσεις, όπως τον Καρυπίδη, τον οποίο απέσυρε μετά την κατακραυγή ο ΣΥΡΙΖΑ;

- Το ΚΚΕ στις 4 Μάη σήκωσε ένα πανό στην Ακρόπολη που έλεγε «Λαοί της Ευρώπης Ξεσηκωθείτε» Την επόμενη μέρα στη βουλή ψηφιζόταν το Μνημόνιο I. Ήταν μέρα πετυχημένης πανελλαδικής απεργίας. Την ίδια ώρα που τα μέλη, τα στελέχη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρίσκονταν στις πύλες των εργοστασίων από τα χαράματα, που απολύονταν από τις δουλειές τους γιατί απεργούσαν, την ίδια μέρα κάποιοι ψήφιζαν το Μνημόνιο Ι.


Για φαντάσου τώρα στο όνομα της «αλλαγής» και της «συσπείρωσης ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων» το ΚΚΕ να πρόδιδε έτσι τη δράση και τις αρχές του και να έμπαινε στον κόπο, όχι να στηρίξει, αλλά να συζητήσει υποψηφιότητες στυλ Βουδούρη και άλλων που έχουν ψηφίσει αντιλαϊκά μέτρα και νομοσχέδια;

- Το ΚΚΕ λέει ανοιχτά ότι το χρέος δεν το δημιούργησε ο λαός. Άρα δεν πρέπει να πληρώσει δεκάρα για την αποπληρωμή του. Προτείνει την μονομερή διαγραφή του χρέους, που μπορεί να την κάνει μόνο η εργατική λαϊκή εξουσία.

Για φαντάσου το ΚΚΕ να συμμαχούσε με σχήματα, κόμματα κτλ. που τα στελέχη τους δηλώνουν ότι παράνομο είναι μόνο ένα 5% του χρέους, καλώντας -χωρίς να το λένε ανοιχτά- το λαό να δεχτεί τη σφαγή του στο όνομα του χρέους, όπως δηλώνει ο Σταθάκης, οικονομικός νους του ΣΥΡΙΖΑ no1;.

-Το ΚΚΕ λέει ότι ο στόχος για να επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα είναι στόχος του κεφαλαίου. Στο βαθμό που θα επιτυγχάνονται πλεονάσματα θα χειροτερεύει και η θέση των εργαζομένων και της νεολαίας. Και στην κρίση και στην ανάπτυξη, οι εθνικοί στόχοι, δηλαδή οι στόχοι του κεφαλαίου, για να πιαστούν σημαίνει να ζούμε εμείς σαν σκλάβοι.

Για φαντάσου το ΚΚΕ να συμμαχούσε με κόμματα που στελέχη του λένε ότι: «Ο βασικός στόχος λοιπόν είναι να υπάρχει δημοσιονομική σταθεροποίηση. Δηλαδή να μην έχουμε ελλείμματα, αντίθετα να έχουμε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό το στόχο τον αποδεχόμαστε» όπως δηλώνει ο Μηλιός, οικονομικός νους του ΣΥΡΙΖΑ νο 2;

Ξαναλέμε: Ευτυχώς για το εργατικό λαϊκό κίνημα όλα αυτά είναι στη σφαίρα της φαντασίας.

Από το 2012 μέχρι σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Το ΚΚΕ επιβεβαιώνεται καθημερινά για τη στάση που κρατάει απέναντι σε δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Πήγε κόντρα στο ρεύμα, δικαιώθηκε και θα το ξανακάνει όποτε χρειαστεί. Το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι η πλουτοκρατία και η ΕΕ, ό,τι κι αν του τάξουν. Είναι εγγύηση γιατί μένει σταθερό και προσηλωμένο στην πάλη για το σοσιαλισμό, για την εργατική εξουσία, τη διακυβέρνηση μαζί με το λαό.

Πρωτοστατεί καθημερινά στην πάλη από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο πρόβλημα του λαού και της νεολαίας για τη μόνη λύση υπέρ του λαού.

Γι' αυτό πρέπει και εσύ να το στηρίξεις, ακόμα και αν δε συμφωνείς σε όλα μαζί του.

Σε όλες τις κάλπες, ΚΚΕ ισχυρό, για να μην παγιδευτεί ο λαός και η νεολαία (ξανά) στις φάκες που τους στήνουν.


902

3 σχόλια:

  1. Άψογο!!!

    Ιάκωβος Δανιηλιδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Σάββατο το πρωί βρισκόμουν με παρέα 3-4 φίλων από τα παλιά (συμμαθητές, γείτονες κλπ) σε ένα καφέ της περιοχής που μεγαλώσαμε όλοι μας και υπάρχει εδώ και 35 χρόνια. Ουδείς εξ αυτών ψήφιζε ποτέ ΚΚΕ, θα έλεγα μάλιστα ότι προ 2-3 ετών ήταν μάλλον εχθρικοί, αλλά σίγουρα ήταν πάντοτε επιφυλακτικοί και κυρίως πολύ ευεπίφοροι στην αστική προπαγάνδα και στα ιδεολογήματα που πλασσάρει το σύστημα. Κατά το κοινώς λεγόμενο "έτρωγαν αμάσητα" τα διάφορα "γιατί το ΠΑΜΕ κάνει συνέχεια απεργίες και διαδηλώσεις", "γιατί το ΚΚΕ έδιωξε το Μπογιόπουλο", "γιατί έκανε απολύσεις η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ", "γιατί δεν μπαίνετε μπροστά να τραβήξετε τον κόσμο", "γιατί κάνετε χωριστές συγκεντρώσεις" κλπ, τα γνωστά δηλαδή. Αφού απάντησα σε όλα, όσα μπορούσα βεβαίως αν και τέτοιου τύπου ερωτήσεις συνήθως δεν είναι δύσκολες, και αφού εξήγησα γιατί η ψήφος στις εκλογές μόνο στο ΚΚΕ θα πιάσει τόπο, έπαυσα να απαντώ και να εξηγώ διαρκώς "γιατί το ένα", "γιατί το άλλο" και να είμαι σε θέση άμυνας και άλλαξα την πορεία της συζήτησης ρωτώντας τους πλέον εγώ τί περιμένουν οι ίδιοι από τη ζωή τους και πώς θα γίνει αυτό. Λοιπόν, στην ερώτηση αυτή έπαυσαν οι ερωτήσεις, έγινε για λίγο σιγή, και αμέσως μετά ξεκίνησε μία πολύ ωραία κουβέντα για τους Δήμους, τις Περιφέρειες ως τοπική διοίκηση, και για την ΕΕ. Δεν έχω να σας πώ πολλά, αλλά μόνο ότι σιγά σιγά μαζεύτηκαν και από άλλα τραπέζια γύρω και γύρω από το δικό μας και μόνοι τους έλεγαν ότι ΜΟΝΟ το ΚΚΕ τους είπε την αλήθεια για την ΕΕ, μόνο εκείνο προειδοποίησε έγκαιρα για την οικονομική κρίση και το χαρακτήρα της, μόνο το ΚΚΕ κάλεσε τον κόσμο να αγωνιστεί στους τόπους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, στις γειτονιές με βάση την τάξη που ανήκουν και όχι με βάση τί ψηφίζουν, και σε δική μου τώρα ερώτηση εάν γνωρίζουν ποιοί διώκονται σε εργατοδικεία, μαθητοδικεία, αγροτοδικεία, ποιοί απολύονται λόγω συνδικαλιστικής δράσης και ποιοί είναι διαρκώς "στο μάτι" της εργοδοσίας και του κράτους και γιατί δεν συμβαίνει αυτό με τους εργατοπατέρες των ξεπουλημένων ηγεσιών, δεν είχαν τί να απαντήσουν.
    Έβαλα τα γέλια. Τους υπενθύμισα τί λέγανε πριν από 2-3 χρόνια και προς τιμήν τους κάποιοι το παραδέχθηκαν ενώ κάποιοι άλλοι όχι (ξέρουν οι ίδιοι όμως, γι' αυτό και ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους τους επιτίμησαν) και το επιμύθιο ήταν ότι στις εκλογές του 2012 μειώθηκε το ΚΚΕ και έχασε ο λαός, δεν βγήκε κερδισμένος. Έφυγα πρώτος και τους άφησαν να φωνάζουν μεταξύ τους, τους είπα να πάνε σε καμία συγκέντρωση των υποψήφιων της Λαικής Συσπείρωσης στην περιοχή τους, ώστε να ακούσουν και να μάθουν από τους ίδιους τί ακριβώς λένε και όχι από τον Πρετεντέρη ή τον Ευαγγελάτο. Θα τα ξαναπούμε το άλλο Σάββατο, όχι όλα στο τραπέζι από την αρχή, και η συζήτηση θα ξεκινήσει από το γιατί παραδέχονται για όσα έκανε τον Δήμαρχο Πετρούπολης, το Θωμά Κοτσαμπά (δεν κατοικεί κανείς μας στην Πετρούπολη, οπότε αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία η συζήτηση). Έχει μεγάλο ενδιαφέρον, εάν συνεχιστεί αυτό και το άλλο Σάββατο θα κάνω σύσκεψη στο σπίτι μου με κάποιον υποψήφιο από τη Λαική Συσπείρωση. Όσοι έλθουν, πιστεύω όμως ότι θα έλθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και συνεχίζω το παραπάνω σχόλιο επειδή αναφέρθηκα ονομαστικά στο Δήμο Πετρούπολης και στο σημερινό Δήμαρχο, Θωμά Κοτσαμπά. Το παράδειγμα της Πετρούπολης και του τρόπου που το κόμμα κατορθώνει με 25% περίπου να παίρνει το Δήμο αξιοποιώντας (εκτός των άλλων) τα ρήγματα, τις αντιθέσεις και τις αντιπαραθέσεις των υπολοίπων, για εμένα είναι άξιο παρατήρησης και αξιοποίησης. Έστω και αν δεν υπάρχουν οι ίδιες αναλογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.