7 Φεβρουαρίου 2014

Κώστας Πλεύρης: «Συγχαρητήρια στον κ. Καρυπίδη»

Συγχαρητήρια στον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Μακεδονία, Θεόδωρο Καρυπίδη, δίνει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ Κώστας Πλεύρης, επειδή, όπως λέει, «έχει το θάρρος να λέει τη γνώμη του χωρίς να φοβάται».

Με δήλωσή του στο zoomnews.gr ο Κώστας Πλεύρης αναφέρει τα εξής:

«Μου κάνει εντύπωση ότι επεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας και των ελληνικών κομμάτων κάποιοι ξένοι οργανισμοί. Είναι παράλογο να επιτρέπονται όλα τα “αντί” (αντιαμερικανισμός, αντιγερμανισμός, αντιρωσσισμός, κ.α.) αλλά να μην επιτρέπεται ειδικά ο αντιεβραϊσμός. Εναντίον όλων μπορείς να μιλήσεις ελεύθερα, αλλά όχι εναντίον των Εβραίων. Συγχαρητήρια στον κ. Καρυπίδη που έχει το θάρρος να λέει τη γνώμη του χωρίς να φοβάται».
Η στήριξη του Κώστα Πλεύρη στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Δυτική Μακεδονία έρχεται να προστεθεί σε αυτή της Ραχήλ Μακρή των ΑΝΕΛ, η οποία δήλωσε χθες:


Ο Κώστας Πλεύρης στα νειάτα του....
«Ο κ. Καρυπίδης έχει ζητήσει τη στήριξη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και έχει μιλήσει μάλιστα με τον πρόεδρό μας. Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε ανθρώπους που είναι αποδεκτοί στις κοινωνίες, ανθρώπους έντιμους, καθαρούς, που θα έχουν τη διάθεση να δουλέψουν για τον τόπο μας, πέρα και πάνω από κόμματα. Θεωρώ ότι θα υπάρχει θετική εξέλιξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη στήριξη στον κ. Καρυπίδη».

Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή: «Αποτροπιασμός» από τις δηλώσεις Καρυπίδη


Αναφερόμενη σε σχετική της ανακοίνωση, στις «αντισημιτικές δηλώσεις» του κ. Καρυπίδη, η Επιτροπή αναφέρει χαρακτηριστικά ότι προκαλούν «αποτροπιασμό».

Ο Ντέιβιντ Χάρις, εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC) υποστηρίζει ότι οι «εξωφρενικές εκφράσεις αντισημιτισμού στην Ελλάδα προέρχονται όχι μόνο από την Χρυσή Αυγή της άκρας δεξιάς, αλλά επίσης και από το Facebook του Θεόδωρου Καρυπίδη, που καταδεικνύει την "άκρα αριστερά"».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ είναι το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, έρχεται στη δεύτερη θέση σε εθνικό επίπεδο μετά από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του πρωθυπουργού Σαμαρά, ενώ η Χρυσή Αυγή κατατάσσεται τρίτη στις δημοσκοπήσεις και ότι μέχρι στιγμής, οι ηγέτες του κόμματός του δεν αντέδρασαν στο τι έγραψε ο Καρυπίδης στο Facebook και ότι ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού τόνισε ότι πρόκειται για ‘απαράδεκτες, ρατσιστικές και αντισημιτικές δηλώσεις».

πηγή: zoomnews.gr
Από το "ποντίκι"
Το βράδυ της Πέμπτης ο Θ. Καρυπίδης δήλωσε πως «συνεχίζει τον αγώνα του» και κάλεσε σε συστράτευση όλους τους πολίτες «ανεξαρτήτως πολιτικών χρωμάτων», ανακοινώνοντας ουσιαστικά την αυτονόμησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι διαβουλεύσεις στα όργανα του κόμματος για την υπόθεση της υποψηφιότητάς του ήταν σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Θ. Καρυπίδης έχει εξασφαλίσει ήδη την υποστήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Νωρίτερα, κατά της απόσυρσης της υποψηφιότητας του Θ. Καρυπίδη είχε ταχθεί η πλειοψηφία των μελών του περιφερειακού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μακεδονίας, ωστόσο ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Δ. Βίτσας που ταξίδεψε στην Κοζάνη για να συμμετάσχει στη σύσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου ανακοίνωσε ότι το ζήτημα «υπερβαίνει την Δυτική Μακεδονία» και ανακοίνωσε πως η τελική απόφαση θα ληφθεί από τα κέντρικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.
«Το θέμα θα απασχολήσει τα όργανα την Παρασκευή και θα ληφθεί απόφαση όπως πάντα συλλογικά. Ξέρω τις τοποθετήσεις συντρόφων και στελεχών στα ΜΜΕ αλλά εγώ ως γραμματέας θα πρέπει να μεταφέρω αυτήν την εμπειρία και να καταλήξουμε σε κάτι που θα είναι θετικό για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης, αλλά και για την Δυτική Μακεδονία», δήλωσε ο Δ. Βίτσας. Σχολιάζοντας την αυτονόμηση του Θ. Καρυπίδη, που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν σε επίπεδο πληροφοριών, ο Δ. Βίτσας ανέφερε πως στην τελική απόφαση «θα μετρήσει και αυτό». Σε σημερινές του δηλώσεις και μετά την ανακοίνωση Καρυπίδη επισήμανε ότι είναι δικαίωμά του να συνεχίσει.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, Γιώργος Χιωτίδης, σημείωσε πως ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις, οι οποίες «φυσικά και θα ληφθούν υπόψη». Όπως είπε στο τέλος έγινε και μια τυπική ψηφοφορία και το αποτέλεσμα ήταν εννέα στελέχη να ταχθούν υπέρ της υποψηφιότητας Καρυπίδη και τρία κατά. Όταν ρωτήθηκε για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ο Δ. Βίτσας δεν θέλησε να σχολιάσει το αποτέλεσμα. Πηγές της Κουμουνδούρου, που επικαλείται το Βήμα, κάνουν λόγο για «άτυπη ψηφοφορία» που δεν αναμένεται να επηρεάσει την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας.
[...]
Νωρίτερα, μετά την Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή, και το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο, ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει την υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη από τη Δ. Μακεδονία λόγω των αντισημιτικών δηλώσεών του. «Οι αντισημιτικές θεωρίες συνομωσίας του Θ. Καρυπίδη δεν πρέπει να έχουν θέση στη δημόσια ζωή της αρχαιότερης δημοκρατίας στον κόσμο. Ενώνουμε την φωνή μας με τις ελληνο-εβραϊκές κοινότητες και ζητούμε να διαγραφεί ο Καρυπίδης από τους καταλόγους των υποψηφίων και από το κόμμα. Δυστυχώς, τα αντισημιτικά ξεσπάσματα δεν είναι προνόμιο μόνον των ακροδεξιών κομμάτων», ανέφερε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου, Ρόναλντ Λόντερ.
TVXS μέσω Lenin reloaded

5 σχόλια:

 1. όλες αυτές οι "εκλεκτές" συνεργασίες θυμίζουν ΠΑΣΟΚ όπου κάθε καρυδιάς καρύδι έβρισκε θέση στη πρασινη αγκαλια με σκοπο την συμμετοχη του στο κυβερνητισμό.Το ΠΑΣΟΚ όμως ξεπούλησε την οποια ιδεολογία και διαβρώθηκε μετά από μια πορεία 30+ χρονων.
  ο Σύριζα και οι "ριζοσπαστικοί αριστεροί" του κατάφεραν το αδύνατο, δηλαδή το να ακυρώσουν την οποια επιφανειακή σχέση είχαν με τα σοσιαλιστικά ιδεώδη και να ξεπουλησουν μέσα σε μόλις 1,5 χρόνο και μάλιστα πριν ακόμα γίνουν κυβέρνηση.
  "βίαιη ωρίμανση" είπατε; πιο πολύ για "πρώιμη σαπίλα" πρέπει να μιλάμε.

  Μανος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Μανος:
   Κάθε σύγκριση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι κατάφωρα άδικη για το ...ΠΑΣΟΚ!

   1. Το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε τη χώρα από το 1981 και για πολύ μεγάλο μέρος της 32ετίας ως σήμερα. Προφανώς, σ' αυτό το διάστημα είχε την ευκαιρία να διαφθαρεί σε πολύ ευρύτερη κλίμακα και να κάνει πολύ περισσότερη ζημιά από ό,τι μπόρεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση για πρώτη φορά στην ιστορία του μετά το Μάη του 2012.
   0-1 υπέρ ΣΥΡΙΖΑ με "τραβηγμένο" πέναλτι.

   2. Το ΠΑΣΟΚ έφτασε στην εξουσία μετά από συστηματική οργανωτική δουλειά σε τοπικό και επαρχιακό επίπεδο, όταν ωρίμασε δηλαδή ως "grassroots" κόμμα. Έφαγε πολύ χώμα μέχρι να το καταφέρει, και ήρθε κοντά στις λαϊκές μάζες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια λάιφσταιλ φούσκα με μηδενική επαφή με τους χώρους δουλειάς, μια μιντιακή επινόηση και μια λύση μικροαστικής απελπισίας. Χαώδης η ποιοτική διαφορά. 1-1 με γκολ απ' τα 30 μέτρα.

   3. Το ΠΑΣΟΚ, πριν οδηγήσει το λαό στην καταστροφή έκανε πέντε πράγματα σε προοδευτική κατεύθυνση, έστω με ξεκάθαρο στόχο τον εγκλωβισμό των πιο ριζοσπαστικοποιημένων στρωμάτων στο αστικό σύστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προσφέρει το παραμικρό στα λαϊκά στρώματα πέρα από ιριδίζουσες ρητορικές φούσκες made in επικοινωνιακά γραφεία. Ούτε και πρόκειται να πλησιάσει το μικρό δαχτυλάκι της πρακτικής αλλαγής στην ελληνική ζωή στην τετραετία 1981-84.
   2-1 υπέρ του ΠΑΣΟΚ με προσωπική διείσδυση και άψογο πλασέ στο Γ.


   4. Σαφώς και σε επίπεδο βάσης αλλά και θεωρίας, το ΠΑΣΟΚ της περιόδου 1981-84 είχε περισσότερη σχέση με τον μαρξισμό της εποχής του από ό,τι είχε ποτέ ο ΣΥΝ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά στο ζήτημα του αντι-ιμπεριαλισμού και της σκέψης πάνω στις δυνατότητες της μεικτής οικονομίας ήταν πολύ προοδευτικότερο από ό,τι ήταν ποτέ ο ΣΥΝ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε με κάτι χίπυ σαχλαμάρες με εξωτικό άρωμα Τσιάπας και κατέληξε στα μονοπώλια στο πι και φι.
   3-1 ΠΑΣΟΚ.

   5. Σόρι, αλλά τον βαθμό διαφθοράς που έδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα χρόνο αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τον έφτασε το ΠΑΣΟΚ μετά από 4 χρόνια κυβέρνησης.
   4-1 υπέρ ΠΑΣΟΚ με ανάποδο ψαλιδάκι λίγο έξω απ' την περιοχή.

   http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/11/blog-post_4767.html

   Διαγραφή
 2. εισαστε αδικοι ρε παιδια τοσο αγωνα κανουνε οι ανθρωποι γιατι τους κατηγορειται καρεκλα θελουνε και την κυνηγανε παση θυσια. αυτα να τα δουνε οσοι κατηγορουσανε το ΚΚΕ γιατι δεν συνεργαζεται μαζι τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ρε παιδια, αυτοι δεν κατηγορουν το κκε ως κομματα γραμμης και καθετης διαθρωσης? Δηλαδη οτι γινεται παντα αυτο που λεει η "κομματικη ηγεσια" και ολοι οι αλλοι ή συμφωνουν ή οχι το ιδιο και το αυτο? τωρα τι επαιξε στο ΣΥΡΙΖΑ? ξαφνικα οτι πει το κομμα και η κεντρικη επιτροπη? Αντε σε λιγο καιρο βλεπω την ανταρσυα να σας κραζει για ¨Σταλινικες μεθοδους¨ και το κκε να βγαινει προφητικο... Αντε με το καλο και ο Τσιπραντεου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ακαπνος. ενοτητα στην διαφορετικοτητα χωρανε μεσα ολοι φτανει να παρουμε την καρεκλα τη στο καλο η χρυση ευκαιρια του καπιταλισμου ειναι τα παιδια σαν αναχωμα τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά