19 Φεβρουαρίου 2014

Να σταματήσει η παρέμβαση της ΓΑΔΑ στα σχολεία



Να σταματήσει η παρέμβαση της Αστυνομίας στα σχολεία και να ανακληθεί το σχετικό έγγραφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής απαίτησε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, κατά τη διάρκεια συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως καταγγέλλουν γονείς και εκπαιδευτικοί, η ΓΑΔΑ ζήτησε με έγγραφό της από τα αστυνομικά τμήματα να μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές και συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολείων για να καταγράψουν τα προβλήματα παραβατικότητας που υπάρχουν σε κάθε σχολείο.


Η Λιάνα Κανέλλη τόνισε ότι αυτή «δεν είναι παιδαγωγική προσέγγιση, αλλά παιδονομική», καθώς και ότι πριμοδοτεί το φακέλωμα των μαθητών που κάνουν κινητοποιήσεις. Επίσης στηλίτευσε το δόγμα «νόμος και τάξη» που εφαρμόζει η κυβέρνηση, φέρνοντας το παράδειγμα των μαθητών από το Κερατσίνι που σύρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα επειδή έκαναν κατάληψη.

Μάλιστα υπενθύμισε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια ότι την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επικαλείται προβλήματα παραβατικότητας, απέλυσε τους σχολικούς φύλακες, έκανε συγχωνεύσεις στα σχολεία και στοιβάζει τους μαθητές σε πολυάριθμα τμήματα.

Ο Νίκος Δένδιας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει την ανάκληση του εγγράφου της ΓΑΔΑ, ενώ υπεραμύνθηκε της γενικότερης κατασταλτικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατά του μαθητικού κινήματος, χαρακτηρίζοντας «παράνομες» τις καταλήψεις σχολείων.

Ο υπουργός ανέφερε ότι «το υπάρχον μοντέλο αστυνόμευσης έχει εξαντλήσει τα όριά του» και προανήγγειλε την «αναδιοργάνωση των Σωμάτων Ασφαλείας». Ήδη έχει συζητηθεί στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και αναμένεται και στην Ολομέλεια νομοσχέδιο που καθιερώνει ένα στρατιωτικοποιημένο μοντέλο λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας.


902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.