17 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΜΕ: Γενικός ξεσηκωμός για την Υγεία - Συγκέντρωση την Τρίτη στην Ομόνοια

Σε γενικό ξεσηκωμό για την Υγεία καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και διοργανώνει την Τρίτη 18 Φλεβάρη στην Αθήνα συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Υγείας, στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Συγκυβέρνηση και ΕΕ κλείνουν τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ.Τώρα Ξεσηκωμός! Για να μην το επιτρέψουμε.

Διεκδικούμε:
-Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας
-Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας για όλο το λαό!
-Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία
Το ΠΑΜΕ καλεί σε γενικό ξεσηκωμό για την Υγεία! Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, παντού!

Κλείνουν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ!
Όλοι στους δρόμους!
 
Ο νόμος της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που ψηφίστηκε στη Βουλή, οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υγείας απέμειναν σήμερα. Η επίθεση ενάντια στα δικαιώματα μας δυναμώνει. Ολοένα και περισσότερο, το κόστος των υπηρεσιών Υγείας μεταφέρεται στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών που έχουν γονατίσει από την ανεργία, τους φόρους και τη συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων.

Η κατάσταση που επικρατεί και στα νοσοκομεία είναι εγκληματική. Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας έχουν τεράστια κενά, με δραματικές συνέπειες για ασθενείς και εργαζόμενους. Η κινητικότητα - διαθεσιμότητα του προσωπικού εντάσσεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις. Με οργάνωση παντού, με ταξική αλληλεγγύη, μπορούμε "να φέρουμε τα πάνω κάτω"!».

Κάλεσμα συμμετοχής από σωματεία, Ομοσπονδίες και φορείς

Κάλεσμα μαζική συμμετοχής στο προσκλητήριο γενικού ξεσηκωμού και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ απευθύνουν με ανακοινώσεις τους η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η ΠΑΣΕΒΕ, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡ, ΠΕΣ/ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών. Επίσης η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Οι προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Τρίτη 18 Φλεβάρη στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια, έχουν οριστεί όλες στις 5.30 μ.μ., στα παρακάτω σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Τα σωματεία Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων, Εμπορίου, Ιδιωτικών υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών - Καθαριστριών, Μεταφορών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ. Επίσης, η ΠΑΣΕΒΕ (αυτοαπασχολούμενοι, μικροί έμποροι και βιοτέχνες), Μαζικοί φορείς Μεσογείων - Λαυρεωτικής, Κεντρικού τομέα και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Πλατεία Βάθης: Τα Σωματεία Τροφίμων, Τύπου - Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, Χαλυβουργών. Επίσης, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς από Δυτικό Τομέα, ΟΤΑ και Δημόσιο Τομέα, Θριάσιο - Μέγαρα, Βόρειο Τομέα.

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά): Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και φορείς από Νότιο Τομέα και Πειραιά.

Χαυτεία: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, Εκπαιδευτικοί

Κινητοποίηση από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα γίνει την Τρίτη 18 Φλεβάρη και στη Ρόδο, στις 10 το πρωί στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.