13 Φεβρουαρίου 2014

Λιάνα Κανέλλη: Ξεκάθαρα, σταράτα λόγια

28 σχόλια:

  1. ειναι καταπληκτικη δεν αφηνει τιποτα να πεσει κατω εχοντας και την εμπειρια της δημοσιογραφου μπραβο λιανα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποτε δεν μου αρεσε.πρεπει ομως να παραδεχτω οτι αυτην την φορα ηταν το κατι αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το νέο σουξέ μετά το "γιατί δεν ενώνεστε για την κυβέρνηση της Αριστεράς;" του 2012. Γραμμή κανονική.
    Θα το ακούσουμε πολλές φορές αυτό για το δεύτερο γύρο, σου λένε να διαλέξεις ανάμεσα σ'αυτούς που σε κυνηγάνε και με το καλό και με το ζόρικο (κυβέρνηση-κλασικά αστικά κόμματα), σ'αυτούς που σε διέσπασαν και προσπαθούν ακόμα να σε διαλύσουν ποικιλοτρόπως(ΣΥΡΙΖΑ) και σε αυτούς που θα σου επιτίθενται δολοφονικά με κάθε ευκαιρία (ΧΑ).
    Πολύ καλά απάντησε η Λιάνα.

    ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανατρέξτε στις εκλογές στη Γαλλία πριν από κάποιες τετραετίες τότε που το φασιστάκι ο Λεπέν ήρθε αντιμέτωπος στο δεύτερο γύρο με τον Σιράκ, τότε λοιπόν εκόντες ακοντες της ευρωπαικής σοσιαλδημοκρατίας, του οπορτουνισμού μαζί και το ΚΚ Γαλλίας, αλλοιμονό μας, στηρίξαν την δεξιάρα του κερατά τον Σιράκ για να μην βγεί ο Λεπέν. Αυτή θαναι η καινούργια αφήγηση του κόιμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Θέλει προσοχή γιατί τα διλήμματα πριν και μετά τις εκλογές θαναι παρα πολυ έντονα. Οι πιέσεις θα είναι αφόρητες προς τους κομμουνιστές. Θα κάνουν προσπάθεια για μετάθεση σημαντικού, όπως κάναν και το 2012 και πέτυχαν.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τη στιγμή που πήρε ένα σημαντικό ποσοστό η ΧΑ το 2012 ήταν σίγουρο πως θα χρησιμοποιηθεί και για τέτοιους σκοπούς, όντως δεν αποτελεί πρωτοτυπία και φαινεται να επαναλαμβάνεται κακοπαιγμένο το έργο της Γαλλίας. Υπάρχει βέβαια μια βασική και προφανής διαφορά, γι'αυτό και όντως οι πιέσεις θα είναι έντονες. Το έχω ξαναγράψει (κι άλλοι βέβαια) ότι η ΧΑ είναι ένα πολυεργαλείο για το σύστημα, κάτι σαν ελβετικός σουγιάς, κατά τ'άλλα ισχύουν όσα έγραψα και πιο πάνω.

      Διαγραφή
  5. Υπερβολη και φάουλ απ τη Λιανα κατα την αποψη μου,μπορούσε να αρκεστεί στα διαφωτιστικότατα παραδείγματα της Ικαρίας και των συνεργασιών στα συνδικάτα,στην προσπάθεια της να αποφύγει το διλλημα συριζα -χρυσή αυγή καταφεύγει σε ένα σενάριο που ολοι ξέρουμε οτι αποκλείεται να συμβει όχι γιατί ο Συσιζα θελει δημαρχο κομμούνιστη (που σε περίπτωση"αριστερής" κυβέρνησης θα τον βρει μπροστά του) αλλά γιατι με ενδεχομενη στήριξη του Σοφιανού στο δευτερο γύρο θα μπορέσει καλύτερα να πλασάρει τα περι ενοτητας της αριστεράς,να ενισχυσει το αριστερό του προφίλ,να αντισταθμίσει επικοινωνιακα τις επιλογες τυπου Βουδουρη γενικώς θα να τον βοηθουσε πολλαπλα να ξεπλυθει στα ματια ενος ριζοσπαστικοποιημενου κοσμου ,να θολώσει τα νερα ,στοχευοντας φυσικά και στα ψηφαλάκια (ευρωεκλογες και εθνικές).Αρα διαφωνω στην ουσία της αναλυσης της Λιάνας επισης οποιος ειναι προσεκτικός θα παρατηρησε οτι η συνεντευξη τη δεν δημοσιευτηκε στο portal... Κώστας Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ικαρία θεωρώ κι εγώ πως πρέπει να αναφέρεται σταθερά κι έντονα, είναι πρόσφατο κι ενδεικτικό παράδειγμα. Τι ωραία και διακριτικά σπρώχνουν τη ΧΑ στο δεύτερο γύρο όμως όλοι αυτοί, ε;

      Διαγραφή
    2. καθολου φαουλ.
      επρεπε να πει και για τα κωλος και βρακι του συνταγματος και επισης στο συνδικατο οικοδομων ηρακλειου εχει ΚΑΙ χρυσαυγητες μεσα το ενωτικο τους ψηφοδελτιο, για να μην αναφερω τις δηλωσεις της συριζαιας στην μανωλαδα και το τι ελεγαν οι συριζαιοι για τον χρυσαυγητη "συνδικαλιστη" της ζωνης.
      τερμα τα "πολιτικαλη κορεκτ", οτι μλκ θα την τρωτε στο κεφαλι

      Διαγραφή
    3. Γιατι ηταν υπερβολη και φαουλ αυτο που ειπε?Δηλαδη το ΛΑΟΣ του '10 στην Ικαρια, η συνεργασια του ΣΥΡΙΖΑ με την ΧΑ σε πολλα σωματεια τι δειχνουν?Οτι εχουν τσιπα οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ?Ποιος την εχασε να την βρουν αυτοι?Πολυν σωστα το ειπε η Λιανα, ουτε ασχετη ειναι, ουτε απειρη, και μπορει να μην πει ανοικτα ο ΣΥΡΙΖΑ τη δευτερη Κυριακη "ψηφιστε ΧΑ" μην βγει Κομμουνιστης δημαρχος, αλλα ευκολα μπορει να αφησει να εννοηθει, υποτιμας την αφελεια του κομσου και την βλακεια των ψηφοφορων ενιοτε μου φαινεται.

      Ταξικος

      Διαγραφή
    4. @ταξικός

      " υποτιμας την αφελεια του κομσου και την βλακεια των ψηφοφορων ενιοτε μου φαινεται".
      Το ερώτημα είναι: η αφέλεια και η βλακεία αποδίδεται στους ψηφοφόρους όταν ψηφίζουν ελευθέρα ή όταν αποδέχονται ότι τους λέει το κάθε κόμμα; Ένας ψηφοφόρος που μπαίνει σε κοπάδι να ψηφίσει τον υποψήφιο που του όρισε το κόμμα, είναι πιο έξυπνος από εκείνον που ψηφίζει εκείνον που θεωρεί ικανότερο,καταλληλότερο υποψήφιο για την περιοχη του;
      Αν αυτό θεωρείς ότι αποτελεί το σωστό κριτήριο για τις δημοτικές εκλογές, τότε ευτυχως υπαρχει κοσμος που ξεφευγει απο αυτη τη κομματικη λογικη. Και το λέω εγώ που κομματικά θα πρέπει να ψηφίσω τον ουρανοκατέβατο Σακελλαριδη, αλλα δεν θα το κάνω γιατί τιμώ και σέβομαι τους αγώνες ζωής της Ελένης Πορτάλιου. Αυτή η λογική του ψηφίζω οποιονδήποτε γιατί το λέει το κόμμα έχει καταστρέψει πολλούς δήμους και εγω δεν θα γινω συνενοχος.
      Όσον αφορά το φοβερό και τρομερό για σας παράδειγμα της Ικαρίας, ρωτήστε πρώτα την γνώμη των Ικαριωτών γιατί επέλεξαν τον Σταυριανίδη απο τον 'κουρασμενο' Σταμούλο και τι προσέφερε τα τελευταία χρονια στο νησί, εκτος από το να κατατρέχει νεολαίους στα camping.

      Τέλος, για το δήμο αθηνας, επειδή δεν μας τρομάζουν τα διλήμματα, σε περίπτωση αντιμαχίας μεταξύ Σοφιανού και "φασισταριου", θα ψηφίσω και εγώ και οι σύντροφοι μου με τα δυο χερια ΚΚΕ.Δεν επιτρέπεται κανένας να παίζει πολιτικά παιχνίδια με τέτοια διλήμματα, ούτε να αφήνει υπονοούμενα κυρία Κάνελη.

      Διαγραφή
    5. @katalana:
      Κατανοώ πως το τελευταίο σου καταφύγιο είναι να παριστάνεις τον κουτό και να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις πως οι πολιτικές απόψεις του καθένα δεν είναι κάτι που το αφήνει στο σπίτι του όταν ασχολείται με την τοπική διοίκηση (πλέον μόνο "αυτοδιοίκηση" δεν είναι).
      Το παράδειγμα της Ικαρίας είναι τρανταχτό. Υποστηρίξατε τον ίδιο υποψήφιο με το ΛΑΟΣ, ο οποίος μάλιστα είναι και ανηψιός βουλευτή του τελευταίου. Μόνο και μόνο για να μην πάρουν τον δήμο οι κομμουνιστές. Αυτό είναι καταγεγραμμένο και δεν αλλάζει.

      Ούτε οι δικαιολογίες που ψελίζεις είναι πειστικές. Όλοι ξέρουμε πως ο Σοφιανός είναι απίθανο να περάσει στον δεύτερο γύρο στην Αθήνα.
      Στην Ικαρία που ο υποψήφιος της Λ.Σ. θα περάσει σίγουρα, τι θα κάνετε;
      Κοινό υποψήφιο ως "εθνικό μέτωπο" πάλι;
      Εγώ λέω ναι και παρά το δεδομένο πως τώρα στην θέση του ΛΑΟΣ θα είναι η ΧΑ, και αν τολμάς διάψευσε με να γίνεις ρεζίλι.
      Υ.Γ.
      Το "ευτυχως υπαρχει κοσμος που ξεφευγει απο αυτη τη κομματικη λογικη" που λες είναι όλα τα λεφτά. "¨εξω τα κόμματα-έξω τα συνδικάτα" που λέγατε και στις πλατείες φασισταριά;
      Και δεν πρέπει "ο κόσμος" να αποδέχεται "ότι του λέει το κάθε κόμμα";
      Όλα τα κόμματα το ίδιο;
      Και "οι 300 οι κλέφτες" μήπως φασιστόμουτρα;
      Και μετά μου λες πως έχεις πρόβλημα με την ΧΑ;
      Και λίγα σας είπε η Λιάνα. Λόγω αστικής καταγωγής κράτησε το σαβουάρ βιβρ προφανώς...

      Διαγραφή
    6. Η Ικαρία δε ξεπλένεται, ό,τι και να πείτε. Επίσης όσα γράφει ο τρας στο υστερόγραφο πιο πάνω δεν έγιναν πριν από δεκαετίες νομίζω, μετά την Ικαρία ίσως;

      Διαγραφή
    7. @zoot horn rollo:
      Και η απόφαση για εκλογική στήριξη του κολητού του Κασιδιάρη Καρυπίδη και του υπάλληλου του Χρυσαυγίτη Πάλη, Βουδούρη, πριν λίγες πάρθηκαν όχι πριν από δεκαετίες.
      Τι σκούζουν λοιπόν σαν τις παρθένες όταν τους λένε πως μόνο ταμπού δεν αποτελεί για αυτούς η ΧΑ;

      Διαγραφή
    8. Μονος σου εκτίθεσαι Trash. Γράφω: "Το ερώτημα είναι: η αφέλεια και η βλακεία αποδίδεται στους ψηφοφόρους όταν ψηφίζουν ελευθέρα ή όταν αποδέχονται ότι τους λέει το κάθε κόμμα;"

      Στα παραδείγματα που αναφέρεις (Βουδούρη-Καρυπίδη) εσύ προφανώς θα έσκυβες το κεφάλι και θα δεχόσουν τις άκυρες επιλογές των υποψηφιων επειδη ετσι λεει το καθε κομμα; Εμείς αντιδράσαμε αμεσα και πάντα θα αντιδράμε όταν οι υποψήφιοι δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τα χαρακτηριστικά που απαιτείται να έχουν. Κάτσε λοιπόν εσύ να δέχεσαι ότι σου σερβίρουν και κρατα κλειστο στομα στο δημοκρατικό συγκεντρωτισμο σου,αφου ετσι σ'αρεσει.

      Στην Ικαρία προφανώς δεν σας ενδιαφέρει για το εάν ο Σταμούλος ηταν σωστός στα διοικητικά του καθήκοντα και πως φερόταν στο προσωπικό του (ρωτήστε και τα έργα του στο Εύδηλο για να μάθετε). Καλά έκανε λοιπόν ο λαός της ικαρίας και επέλεξε τον Σταυριανίδη, σιγά μην δώσει και λογαριασμό.

      Οσο για τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, θα με πείραζαν εάν δεν σε ήξερα. Όμως είσαι ο Trash που έχεις καταφέρει το καταπληκτικό, να ενώσεις ένα σωρό αριστερούς και εξωκοινοβουλευτικούς εναντια στον τραμπούκικο λόγο σου. Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι κκέδες που δεν σου μοιάζουν καθόλου.

      Διαγραφή
    9. @katalanaQ
      Επειδή συνεχίζεις να κάνεις τον κουτό:
      1)Εάν υποστηρίζεις ένα κόμμα που στηρίζει ανοιχτά φασίστες, ή το κόμμα είναι σωστό οπότε τους στηρίζεις και εσύ ή το κόμμα είναι λάθος οπότε και σταματάς να στηρίζεις το συγκεκριμένο κόμμα που με τις αρχές που (δεν) έχει τους επέλεξε. Ότι άλλο είναι παπάτζα και σοφιστία. Με τον Τσίπρα που τους στήριξε εξ'αρχής όλα μέλι...
      2)Οι χαρακτηρισμοί μου δεν ήταν προσωπικοί. Φασισταριό σε είπα και το τεκμηρίωσα κιόλας. Αυτό είναι πολιτικός χαρακτηρισμός και μάλιστα επαληθεύσιμος. Για "τα κόμματα" γενικώς, μόνο οι φασίστες μιλάνε.
      3)Το "καλά έκανε ο λαός και επέλεξε σιγά μην δώσει λογαριασμό" προφανώς ισχύει και τα ποσοστά της Χ.Α. Με επιβεβαιώνεις (και την Λιάνα φυσικά) για δεύτερη φορά.
      4)Για την συνεργασία με την άκρα δεξιά στην Ικαρία βλέπω παραμένεις αμετανόητος και την υποστηρίζεις. Επιβεβαιώνεις μάλιστα πως το "εθνικό μέτωπο" θα συστηθεί ξανά. Γιατί λοιπόν παρεξηγιέσαι όταν η Λιάνα λέει το αυτονόητο πως θα συνεργαστήτε μέχρι και με την ΧΑ ενάντια στους κομμουνιστές την ίδια στιγμή που την δικαιώνεις περίτρανα;
      Είσαι ηλίθιος ο ίδιος ή σε ηλίθιους νομίζεις πως απευθήνεσαι;
      5)Τους "αριστερούς" του Δασκαλόπουλου και τις εξωκοινοβουλευτικές cheerleaders τους, τους έχω γραμμένους εκεί που πρέπει. Ευτυχώς υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι ανένταχτοι ή στο κοινοβούλιο που καμμία σχέση δεν έχουν μα τα τσίρκα στα οποία αναφέρεσαι.
      6)Σαβουάρ-βιβρ με τον ταξικό εχθρό δεν υπάρχει, ούτε και ύπηρξε και ποτέ. Ούτε επίσης και με τους απατεώνες. Διαλέξατε στρατόπεδο και μην κλαίγεστε τώρα σαν τις παρθένες. Όσο για τον "τραμπούκικο λόγο μου" πάει πολύ να τον αναφέρει ομοϊδεάτης του κυρίου unfollow που αποκαλεί δημόσια τους κομμουνιστές "ξεφτιλισμένα ανθρωπάκια".
      -Εντάξει τώρα ρεζίλιδες;
      Υ.Γ.
      Και μια μικρή υπενθύμιση για την μοίρα των προηγούμενων λακέδων της αστικής τάξης που προσπάθησαν να πλασαριστούν με "κόκκινες" πολιτικές ταυτότητες:
      Μιχάλης Τυρίμος (εκτελέστηκε το 1945 από την ΟΠΛΑ)
      Μανώλης Μανωλέας (εκτελέστηκε από την ΟΠΛΑ το 1944)
      Δημήτρης Κουτσογιάννης (εκτελέστηκε από την ΟΠΛΑ στα Δεκεμβριανά)
      Πηγή:
      http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AE_%CE%94%CE%B9%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%9A%CE%9A%CE%95

      Διαγραφή
    10. θελω να υπενθυμισω κατι για την ικαρια. το κοινο μαυρο μετωπο δεν φιαχτηκε στον δευτερο γυρο.....η κοινη υποψηφιοτητα στηθηκε ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ!!!!
      στον δευτερο γυρο ειχαμε την ψηφο κατα συνηδειση της ανταρσυα (εδω πεφτουν τα τειχη της ιεριχους απο τα γελια).
      να υπενθυμισω οτι στην πετρουπολη για να βγει ο βλαχος ο συριζαιος γινανε πραματα και θαματα (βγηκε με την επισημη στηριξη της νδ στον δευτερο γυρο κ.α.), περνωντας ενα δημο που λειτουργουσε ρολοι, με τα χαμηλοτερα δημοτικα τελη, με μονιμους ολους τους υπαληλους του δημου και με πλεονασμα στο ταμειο και τον παρεδωσε με διαλυμενο το συμπαν, με πρωταθλητη στις αυξησεις, με πενταμηνιτες κτλ, ελαστικες σχεσεις εργασιας και να χρωσταει σε οποιον μιλαει ελληνικα.
      ετσι κανα 2 παραδειγματα, για να μην πω τπτ για τον ανεκδιηγητο συριζαιο της καισαριανης που πηγε να κανει κονε με την μονη για να επεκταθει στο δασος.
      και τον βουδουρη που αντιδρουν οι οργανωσεις της πελοπονησου γιατι δεν τον αποσυρετε;
      και πληροφοριακα, αν η οργανωσεις του ΚΚΕ δεν εγκρινουν τον υποψηφιο δεν κατεβαινει και τουλαχιστον θα το ληξουμε πρωτα εσωτερικα και μετα θα κανουμε ανακοινωσεις, δεν θα γινομαστε ρομπες

      Διαγραφή
    11. @katalana:
      Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί εκλαμβάνεις πολιτικούς χαρακτηρισμούς που αφορούν τις καταγεγραμμένες απόψεις που εκφράζεις εσύ και τις επίσης καταγεγραμμένες απόψεις και θέσεις της πολιτικής παράταξης που υποστηρίζεις ως προσωπικές επιθέσεις.
      Προσωπικά δεν σε ξέρω, οπότε κανένα "προσωπικό" πρόβλημα δεν θα μπορούσα να έχω μαζί σου. Ακόμη και το γεγονός πως υποτιμάς κατάφωρα την νοημοσύνη την δική μας και την δική σου με όσα γράφεις, πράγμα που είναι αφάνταστα εκνευριστικό, καταλαβαίνω πως είναι για εσένα αναγκαία πολιτική επιλογή.
      Σου το έγραψα εξάλλου από το πρώτο μου σχόλιο...

      Διαγραφή
  6. Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι οι κομμουνιστές μόνο μπορούν να τσακίσουν το Φασισμό. Οι Κομμουνιστές πατήσαν τις ορδές του Χίτλερ στο Στάλινγκραντ, οι κομμουνιστές υπήρξαν οι διοργανωτές και αιμοδότες του αντιφασιστικού αγώνα στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Ευρώπης. Επομένως όποιος θέλει να χτυπήσει το φασισμό πρέπει να συνταχθεί με τους κομμουνιστές. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτό πρέπει να είναι το επιχείρημα σε τέτοιου είδους προβοκατόρικες ερωτήσεις. Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεστε στη σελ. 9 στον σημερινο Ριζοσπαστη στο αρθρο "Ερωτήματα- παγίδες". Ξεκαθαρίζει για τους ναζιστές και δίνει στοιχεία για τις εκλογές του 2002 στη Γαλλία. Αξίζει για ανάρτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλύτερο αβανταδόρικο επικοινωνιολόγο από την Κανέλη δεν θα μπορούσε ούτε στα τρελά όνειρά του να βρει ο ΣΥΡΙΖΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Βουντενιώτης:
      Εγώ νομίζω πως ο ...Ναόμι Κάμπελ έχει πολύ πιο πιασάρικες ατάκες αλλά για κάποιον μυστήριο λόγο δεν προβάλλονται αρκετά

      http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9yqFof3Xt0M

      Διαγραφή
    2. Μη ταϊζετε το Βουντενιώτη.

      Διαγραφή
    3. Το πιο αξιοπρόσεκτο δεν είναι η αποστομοτική απάντηση της Κανέλη στο ΣΥΡΙΖΑιο,αλλά ότι τα σενάρια και το παραμύθι τα παίζουν τα ΜΜΕ του ΔΟΛ και ο ΣΚΑΙ! Να λοιπόν οι πραγματικοί αβανταδόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά έχω ένα ερώτημα σε όλους αυτούς που χρησιμοποιούν τον μπαμπούλα του φασιμού για να υπτάξουν το λαό στα σχέδια του κεφαλαίου (να λοιπόν η θεωρία των δύο άκρων): ο λαός τι να προτιμήσει, να διαχειριστεί την πείνα του και τη φτώχεια του με τις ΜΚΟ και τα πεντάμηνα που του λέει η κυβέρνηση, με τις δομές αλληλεγγύης και τα πεντάμηνα ενεργητικής απασχόλησης που του λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ή με τα ναζιστικά συσσίτια και τα πεντάμηνα των δουλεμπορικών γραφείων της Χρυσής Αυγής; Κανείς τους όμως δεν εναντιώνεται στην Ε.Ε. και όλοι τάζουν ενίσχυση της επιχειρηματικότητας! Για αυτό η μόνη καταδίκη της Χ.Α. είναι ψήφος που στηρίζει το ΚΚΕ, και στον πρώτο και στο δεύτερο γύρο, γιατί η Χ.Α. μόνο το ΚΚΕ έχει παργματικό εχθρό και το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που συγκρουέται με το σύστημα που γεννά και θρέφει το φασισμό.Για αυτό όλοι ισχυρό ΚΚΕ για να απομονώσουμε τη Χ.Α. από τον πρώτο γύρο.
      Υ.Γ. Βουντενιώτη όταν συνσγελαζώσουν στους αγανακτισμένους με τους χρυσαυγίτες, δεν είχες και ιδιαίτερο πρόβλημα!!!!
      kk-1

      Διαγραφή
  9. το αδελφο κομμα του συριζα στην γερμανια μελος του ΚΕΑ χει φτιαξει μνημειο για τους γερμανους αντιφασιστες που ταχα δολοφονηθηκαν στην ΕΣΣΔ απο το 1933 ως το 1956 εκει καταθετουν στεφανια μαζι με τους γερμανους φασιστες. και μετα ερχονται εδω και μιλανε για αντιφασιστικο αγωνα ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην Ικαρία οι συριζαίοι, μαζί με τους άλλους, "στολίζαν" τους συντρόφους μας ως σταλινικά απολιθώματα. Μετά από αυτό ήταν έτοιμοι, είμαι σίγουρος γι΄ αυτό, να κάνουν και μια πρόταση για ενότητα έτσι να φύγει η δεξιά. Για φαντάσου...
    Αλλο: Στην ΠΟΕΜ (Ομοσπονδία Μετάλλου) η παράταξη που υποστηρίζει το ΠΑΜΕ ήρθε δεύτερη (9 εδρες, για λίγους ψήφους έχασε την δέκατη). Παρόλα αυτά σε συμπαιγνία όλων, (που σημαινει ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) η ΔΑΣ δεν είναι στην εκτελεστική επιτροπη. Αποτελέσμα: σε ΔΣ προ αρκετών ημερών πάιρνουν ομόφωνη απόφαση να κάνουν απεργία με κύριο αίτημα την μείωση του κόστους ενέργειας για τις βιομηχανίες μετάλλου. Είναι δύσκολο στην ιστορία του εργατικού κινήματος να συναντήσει κάποιος εργάτες βαριάς βιομηχανίας να εγκολπώνονται τα αιτήματα των βιομηχάνων. Η απόφαση αυτή περιήλθε σε γνώση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραια μετά από μέρες! Επιπλέον, εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Βόλο με μεγάλους τζίρους ναύλωσε λεωφορείο για το συλλαλητήριο της Αθήνας. Μέσα σ΄ αυτούς λοιπόν ήταν και συμβασιούχου εργάτες που τους είχε απολύσει πριν από λίγες μέρες. Το τυράκι γι΄ αυτούς ήταν ότι αν πέσει η τιμμή της κιλοβατώρας ή του φυσικού αερίου τότε θα σας προσλάβουμε. Αυτά και άλλο πολλά έκαναν και κάνουν οι επαγγελματίες εισοδιστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μηπως υπογραφουν και μειωσεις μισθων;;; αν το υποψιαστω και αυτο... τι αλλο θα ακουσουμε δηλαδη;;; στο τελος θα μας πειτε εσεις οι κομμουνιστες οτι ο αρχηγος ριζοσπαστικου σοσσιαλιστικου κομματος συνεγελαζετε με τον προεδρο του σεβ, θα μιλαει στα θινκ τανκ των αμερικανων ιμπεριαλιστων, θα φιλησει το χερι παπα, τον σταυρο και θα κανει αγιασμο στο σχολειο (χωρις γραβατα) και θα αρνηθει να κανει πορεια στην ισραηλινη πρεσβεια.
      ειστε προβοκατορες ρε παλιοκομμουνια τι να πω επιτελους;;

      Διαγραφή
  11. katalana πες αλεύρι,
    η Μαριάνα σας (εσάς και τα χρυσαύγουλα) γυρεύει:
    http://tro-mpa-xtiko.blogspot.gr/2014/02/blog-post_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε σας πιάνουμε πουθενά εσάς τους συριζαίους η μόνιμη επωδός σας ειδικά στης δημοτικές εκλογές όσα χρόνια θυμάμαι είναι να συνεργαστείτε με τον οποιοδήποτε για να πάρετε την εκλογική νίκη η συνεργασίες σας με το ΠΑΣΟΚ σε τόσους Δήμους είναι κραυγαλέα μαζί εφαρμόσατε τα τοπικά συμφωνά απασχόλησης όσο για την ατάκα ''Εμείς αντιδράσαμε αμεσα και πάντα θα αντιδράμε όταν οι υποψήφιοι δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τα χαρακτηριστικά που απαιτείται να έχουν'' τα τρολλαρισμάτα αλλου σας έχουν φορέσει καπέλο τόσους και τόσους τυχάρπαστους σε διάφορους δήμους μόνο και μόνο γιατί θα έκανε γκελ η υποψηφιότητα σε συνεργασίες Κυρίως με το ΠΑΣΟΚ !!! έχετε ξεφτιλίσει κάθε έννοια συνεργασίας και όσο πλησιάζει η ώρα να γίνετε κυβέρνηση ξεβρακώνεστε ακόμα περισσότερο.
      υγ Η ιστορία επαναλαμβάνετε (οι παραγωγικές σχέσεις δεν έχουν αλλάξει λογικό)και στα δύσκολα η σοσιαλδημοκρατία έκανε πάντα τις πλάτες στους φασιστές....

      Giorgio Lazer

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.