5 Φεβρουαρίου 2012

"Δεν θα συμβάλλω στην έκρηξη μιας επανάστασης ..." (video)

Εξερχόμενος απο το Μέγαρο Μαξίμου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δηλωσε : "Δεν θα συμβάλλω στην έκρηξη μίας επανάστασης από την εξαθλίωση, που εν συνεχεία θα κάψει όλη την Ευρώπη. Αύριο θα υπάρξει συνέχεια". Τελικά τους ιμιτασιόν φασίστες, τους πιάνουν συχνότερα κρίσεις ειλικρίνειας απ'ότι τους κουστουμαρισμένους τεχνοκράτες.

Τι μας λέει με λίγα λόγια ο Καρατζαφέρης ? Ότι καταρχάς δεν θα έδινε δεκάρα τσακιστή για τα δικαιώματα και κεκτημένα των εργαζομένων, εαν δεν υπήρχε κίνδυνος αυτοί να εξεγερθούν κάτω απο την πίεση της εξαθλίωσης. Δεν λέει για παράδειγμα, "Δεν θα συμβάλω στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού" ... "Δεν θα συμβάλω στην χρεωκοπία των εργαζομένων" ... απεναντίας, είναι συγκεκριμένος όταν λέει "δεν θα συμβάλλω στην έκρηξη μιας επανάστασης ...". Ενώ κατα δεύτερον λέει, πως μια κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα, μια εξέγερση (μια σοσιαλιστική επανάσταση βρε αδερφέ ...), θα μπορούσε να αναφλέξει όλη την Ευρώπη καθώς και οι εργαζόμενοι της Ευρώπης δέχονται την ίδια ακριβώς ταξική επίθεση ! Δεν ξέρω εαν αυτό αποτελεί απλώς μια διαπίστωση ή μια κραυγή υπεράσπισης των αστικών πολιτικών κεκτημένων του μπροστά στην επέλαση των μονοπωλίων. Ίσως απλά να τους ενημερώνει εμμέσως πως εδώ στην Ελλάδα έχουμε και κάτι κομμουνιστές ... που ευελπιστούν να μεταφέρουν την σπίθα της επανάστασης στους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης.



Γιώργη μην αγχώνεσαι ... το ξέρουν ήδη.

Πάντως κοιτάξτε διαφορά. Ο Σουπερμαν Αντώνης ξέρει πως να περιποιείται καλύτερα τα λόγια του ... «Μας ζητούν περισσότερη ύφεση που η χώρα δεν αντέχει. Παλεύω να το αποτρέψω».

Ούτε επαναστάσεις, ούτε τίποτα ...
Μια χώρα, ένα έθνος, μια ύφεση και ένας σούπερ ήρωας ...
Και οι νεοδημοκράτες πανηγυρίζουν που 'χουν τέτοιο λεβέντη παλαιστή για αρχηγό. Μέχρι να φάνε αύριο την χυλόπιτα. "Δυστυχώς πρέπει να πάρουμε μέτρα ..."

Αλήθεια, τι έγιναν οι νεοδημοκράτικες κόκκινες γραμμές, περι του "δεν πρόκειται να στηρίξουμε κανένα νέο μέτρο λιτότητας" ? Μάλλον τις πήρε ο ίδιος άνεμος που σκούπισε και τις εκλογές του Φεβρουαρίου ...

18 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙΣ ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΤΖΟΝΤΟΔΙΑΚΗΝΙΤΗ (ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ).
    ΠΟΣΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩ ΝΑ ΔΙΚΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΛΑ-ΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..." Οι κομμουνιστές θεωρούν ανάξιο τους να κρύβουν τις απόψεις και τις προθέσεις τους. Δηλώνουν ανοιχτά ότι οι σκοποί τους μπορούν να πραγματοποιηθούν μονάχα με τη βίαιη ανατροπή όλου του σημερινού κοινωνικού καθεστώτος.

    Ας τρέμουν οι κυρίαρχες τάξεις μπροστά σε μια κομμουνιστική επανάσταση. Οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν σ' αυτήν τίποτε άλλο, εκτός από τις αλυσίδες τους. Έχουν να κερδίσουν έναν κόσμο ολόκληρο.
    ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΕΝΩΘΕΙΤΕ!"
    (Κάρλ Μαρξ - Φ. Ένγκελς "Το μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΚΚΕ, κάλεσμα για γενικές συγκεντρώσεις. Αθήνα (Ομόνοια) και Θεσσαλονίκη (άγαλμα Βενιζέλου) στις 6 το απόγεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τα πούμε στους δρόμου για την δική μας αντεπήθεση.
      Και όπως είπε ένας φήλος η υπομονή και επιμονή είναι επαναστατηκές αρετές. Αυτό χριαζόματσε.
      Γιαννης

      Διαγραφή
  4. Στους κομμουνιστές που θα μεταφέρουν τη σπίθα της επανάστασης στους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης συμπεριλαμβάνεται και η ηγετική ομάδα του ΚΚΕ;Αν είναι βάλτε την βράδυ να μην έχει καμιά ολομέλεια,κανά κυνοβουλευτικό διάλογο και δε μπορέσουν να ρθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατι του ειπε κανεις οτι θα τον ρωτησουμε?
    Malamadre

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "η ηγετικη ομαδα του ΚΚΕ"...χαχαχα...πολυ πλακα εχετε τα γκρουπουσκουλα!και καθολου πρωτοτυπια βεβαιως..βεβαιως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πρωτοτυπια ειναι να κατασκηνωσει στους δρομους ολος ο λαος ....! Με πρωτοπωρο το κουμουνιστικο κομα και καλεσμα απο το κουμουνιστικο κομα ελλαδας για ολο το λαο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μη δίνετε τόση σημασία σ' αυτό τον καραγκιόζη. Ένα κουτοπόνηρο βλαχαδερό είναι που τον χώσανε στα "σαλόνια" και τώρα προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά.

    Το αν, πότε και από ποιούς θα γίνει επανάσταση στην Ελλάδα και την Ευρώπη δεν θα μας το πει ο Καρατζαφέρης. Ο Καρατζαφέρης το μόνο που μπορεί να δώσει είναι ένα μήνυμα στα αφεντικά του. Δεν απευθύνεται ούτε στον Ελληνικό λαό (τον οποίο τον έχει γραμμένο εκεί που φαντάζεστε), ούτε -πολύ περισσότερο- στους κομμουνιστές. Στέλνει μηνύματα, σκαρώνει κανένα στιχάκι, διοργανώνει καμιά τοπική παράσταση, προκειμένου τ' αφεντικά να εκτιμήσουν τα προσόντα και την ευλυγισία του.

    Όσο για το ποιοί είναι τα αφεντικά, αυτό μπορούμε να το φανταστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με την κατασταση που επικρατει το ΚΚΕ θα επρεπε να ειναι εστω και ατυπα πρωτο κομμα. Το οτι δεν ειναι θα επρεπε να προβληματισει σοβαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε . Πρώτο κόμμα σύμφωνα με τις "δημοσκοπήσεις;"Και δεν βλέπεις οτι ο δικομματισμός καλά κρατεί;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ.ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στην οποία προπαγάνδα κάποιες φορές μόνοι σας βάζετε τα χεράκια σας και βγάζετε τα ματάκια σας.Να τα λέμε όλα...

      Διαγραφή
    2. ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΑΣ ΧΕΡΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ(ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΙΟ ΠΑΘΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ)ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

      Διαγραφή
  12. ρε γαμωτο εχει πλακα ολοι αυτοι οι ανωνυμοι που κατα βαση ειναι συν ανταρσυα και εχουν ξεκοψει απο τον μαρξισμο να κρητικαρουν το κκε για ελειψη επαναστατικοτητας! θα μας τρελανουν οι οπορτουνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πολυ ασφαλητοπρασινοχιτικη ..σκεψη 'εχετε' παιδακια.......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα εσυ σε ποιον απ ολους αναφερεσαι?
      ---------------------------------------------------------------------
      Προς οποιον νομιζει οτι τον αφορα:

      Ρε παιδια ειναι ευκολο πραγμα οι χαρακτηρισμοι και οι προσβολες αλλα
      δεν τις περνουμε σοβαρα υπ οψιν μας (διαβαζε: μας αφηνουν παγερα αδιαφορους)
      Αν σβηνονται προσβλητικα σχολια εχουν ως στοχο να διατηρηθει ενα επιπεδο για να μην γινει εδωμεσα αρενα.

      Επισης, ΚΥΡΙΩΣ (αλλα οχι μονο) επειδη γνωριζω οτι μας διαβαζουν πολλοι ανθρωποι μεγαλοι σε ηλικια, που εχουν διαφορετικες αντοχες και ανοχες, απο μενα πχ, στα μπινελικια και στις προσβολες, εχουν μπει καποιοι κανονες στο σχολιασμο, τους οποιους και επαναλαμβανω για πολλοστη φορα

      α) οχι βρισιδια και προσβολες. Μιλαμε με επιχειρηματα και διατυπωνουνμε την οποια αποψη(αν εχουμε)
      β) οχι σπαμ
      γ) οχι ασχετα με την αναρτηση σχολια. Αν πχ καποιος θελει απλα να χυσει λιγη χολη για το ΚΚΕ στο ασχετο και το σχολιο του ΕΙΝΑΙ ασχετο με την αναρτηση, θα σβηστει για αυτο το λογo.

      That being said, απο δω και περα θεωρω οτι εχετε προειδοποιηθει.

      Διαγραφή
    2. Όποιος μιλά με αυτό τον τρόπο Manny μη νομίζεις ότι δεν έχει συναίσθηση του τι κάνει. Οι προειδοποιήσεις λοιπόν είναι εκ του περισσού (κυριολεκτικά!).

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.