21 Φεβρουαρίου 2012

Φόρεσαν προβιά «προστάτη των εργατών» οι άθλιοι

Από τον Ριζοσπάστη

Βρήκε ευκαιρία η «Χρυσή Αυγή» να στήσει προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, του ταξικού εργατικού κινήματος και των απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», βάζοντας την προβιά του «προστάτη των εργαζομένων», που την περασμένη βδομάδα πήγε στο χαλυβουργείο του Ασπροπύργου για να δηλώσει τάχα συμπαράσταση στους απεργούς. Νομίζει πως έτσι θα συσκοτίσει τον πραγματικό της ρόλο ως αντιδραστικής δύναμης κρούσης για την καταστολή του εργατικού κινήματος και στην προκειμένη περίπτωση ως μοχλού του Μάνεση για το χτύπημα των απεργών. Μάλιστα, μετά την παρέμβαση, έσπευσε στην ιστοσελίδα της να διαπιστώσει πως «οι Ελληνες εργαζόμενοι έχουν σιχαθεί τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές της αριστεράς και στρέφονται πλέον ανοικτά προς το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα». Επιπλέον, όλο ανακούφιση, επισημαίνει ότι μετά την παρέμβαση που έκανε «διαγράφηκαν έτσι οριστικά οι συκοφαντικές αναφορές και τα ψέματα του ΚΚΕ και των επαγγελματιών εργατοπατέρων που δυσφημούσαν το Κίνημά μας...».

Ποιες είναι οι «συκοφαντίες και τα ψέματα» για τα οποία κάνει λόγο η «Χρυσή Αυγή»; Είναι η τοποθέτησή της ότι «η πρόταση της "Ελληνικής Χαλυβουργίας", δηλαδή του Μάνεση, προς τους εργαζόμενους (σ.σ. για μείωση ωρών εργασίας και μισθών) ήταν λογική υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά». Οτι όποιος δεν αποδέχεται την πρόταση της εργοδοσίας είναι - γι' αυτούς - «αδιάλλακτος», όπως «το συνδικάτο του Ασπρόπυργου», που με τη στάση του στέκεται ενάντια στο ζητούμενο, το οποίο «είναι να μην κλείσουν τα εργοστάσια και να μην βρεθεί ο κόσμος στον δρόμο».


Ο πυρήνας της «Χρυσής Αυγής» στη Μαγνησία είχε κυκλοφορήσει ανακοίνωση για την απεργία που εξήγγειλε το κλαδικό συνδικάτο στη «Χαλυβουργία», απειλώντας ουσιαστικά όπως και ο Μάνεσης: Μην τολμήσετε να απεργήσετε. Κάντε ό,τι σας ζητάει ο εργοδότης. Αλλιώς θα χάσετε τη δουλειά σας. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Στην ίδια ανακοίνωση έγραφε ότι οι επιχειρηματίες του κλάδου «είχαν πολύ μεγάλα κέρδη τα προηγούμενα έτη (...) Κάτι που δεν είναι κατακριτέο καθώς οι επενδυτές στήνουν εργοστάσια για να κερδίσουν και όχι για να χάσουν». Μαζί με τους καπιταλιστές η «Χρυσή Αυγή» για το ξεζούμισμα των εργατών. Τώρα, όμως, που τάχα δε βγάζει κέρδη ο Μάνεσης, επικαλούμενος την οικονομική κρίση, προκειμένου να μη χάσει ο Μάνεσης, να τσακιστούν οι εργάτες. Αυτό θέλει η «Χρυσή Αυγή». Λέει μάλιστα ότι για τους εργάτες υπάρχει ανάγκη «ενός εθνικιστικού συνδικαλιστικού κινήματος (...) που θα επιδιώκει το συμβιβασμό των διαφόρων συμφερόντων προς όφελος των εργοδοτών και εργαζομένων». Δηλαδή, υποταγή των εργατών στις άγριες ορέξεις και το βούρδουλα των καπιταλιστών για ικανοποίηση της ακόρεστης δίψας για ολοένα και μεγαλύτερα κέρδη. Ολα αυτά τα τόνιζαν στην ανακοίνωση στη Μαγνησία. Ετσι αντιλαμβάνεται την αλληλεγγύη στους απεργούς η «Χρυσή Αυγή». Ως συμβιβασμό με τη δουλειά για 500 ευρώ το μήνα, όπως απαιτεί η κερδοφορία της εργοδοσίας, ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται δουλειά με εξαντλητικούς ρυθμούς, θανατηφόρα «ατυχήματα», διαρκή κίνδυνο της ζωής και της ασφάλειας των εργατών κ.τ.λ. Γι' αυτό και ελπίζει σε διάρρηξη των δεσμών των εργατών με το σωματείο τους και το ΠΑΜΕ: Για να πάρει ανάσα όχι μόνο ο Μάνεσης αλλά γενικά η πλουτοκρατία για την οποία οι «Χαλυβουργίες» γεννούν επικίνδυνους εφιάλτες...

Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ όχι μόνο τα κατάγγειλαν όλ' αυτά και προειδοποίησαν τους εργάτες, αλλά συνέβαλαν στην αποκάλυψή τους ώστε να μην υπονομευτεί ο αγώνας. Γι' αυτό η «Χρυσή Αυγή» προβοκάρισε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ότι κλείνουν εργοστάσια. Αλλά τούτη τη φορά στην προβοκάτσια που έστησε η «Χρυσή Αυγή» πήραν μέρος το «Ξεκίνημα», αλλά και κάποιες αυτοαποκαλούμενες αριστερές δυνάμεις, όπως ΣΥΡΙΖΑ, το ΣΕΚ, συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και άλλοι, που δε χάνουν ευκαιρία για να δείξουν τον άθλιο αντιΚΚΕ και αντιΠΑΜΕ ρόλο πιστεύοντας πως θα υπονομεύσουν το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, ρίχνοντας νερό στο μύλο της εργοδοσίας. Τους περιμένει η χλεύη των εργατών...

7 σχόλια:

  1. Ο Ρόλος της "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" είναι γνωστός στο λαό και στο κίνημα.
    Παρ όλα αυτά σύναγωνιστές ειλικρινά δεν κατάλαβα το λόγο που το συνδικάτο στο εργοστάσιο δέχτηκε το κλιμάκιο των φασιστων και την παρουσία του εκεί.
    Αλγεινή εντύπωση ειλικρινά προκάλεσε και το θέμα θέλει μια ξεκάθαρη απάντηση.
    Δεν έχουν λόγο ύπαρξης οι φασίστες και δεν νομιμοποιείται καν η παρουσία και η δράση τους μέσα στα Κινήματα.
    Με κάθε σεβασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΛΟΓΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟΣ.

      Η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΣ. ΕΣΤΙ ΑΝ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Η ΟΠΟΙΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

      ΑΝ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΑΓΑΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

      ΑΥΤΟ ΕΠΕΔΙΩΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΜΟΥΣ.

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      Διαγραφή
  2. Ολόκληρη κουβέντα έγινε για το θέμα εδώ
    http://redflyplanet.blogspot.com/2012/02/blog-post_18.html

    Εξάλλου έβγαλε ανακοίνωση και το σωματείο
    http://redflyplanet.blogspot.com/2012/02/blog-post_6569.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To ΣΕΚ έβγαλε ανακοίνωση επι του θέματος; Μήπως έγινε μπέρδεμα με το ΕΕΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ΕΕΚ σίγουρα έβγαλε ανακοίνωση, υπάρχει και στην ιστοσελίδα του.
    Για το ΣΕΚ δεν βρήκα κάτι στο διαδίκτυο.
    Όποιος ξέρει ας μας ενημερώσει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Αυγη ειχε σημερα σχολιο. Ειναι πιο εμετικοι απο τον Πρετεντερη οι ΣΥΡΙΖΑιοι.
    "Αυγη 21/2/2012
    Συνέβη και αυτό! Χρυσαυγίτες επισκέφθηκαν την περασμένη Παρασκευή
    το εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στην Ελευσίνα για να δηλώσουν τη
    συμπαράστασή τους στους εργαζομένους, που πραγματοποιούν απεργία για
    περισσότερες από 110 ημέρες. Η επίσκεψη έγινε με την ανοχή του προέδρου του
    σωματείου, Γ. Σιφονιού, στελέχους του ΠΑΜΕ, ο οποίος έβγαλε μάλιστα, μετά
    τους χρυσαυγίτες, λόγο προς τους παρευρισκομένους εργαζομένους, εμφανι-
    ζόμενος να αποδέχεται τη συμπαράσταση των νεοναζί. Οι χρυσαυγίτες μοίρασαν και τρόφιμα που είχαν την ετικέτα «Ψηφίστε Χρυσή Αυγή για να ξεβρομίσει
    ο τόπος».
    Υπενθυμίζεται ότι η Χρυσή Αυγή Μαγνησίας είχε βγάλει ανακοίνωση υπέρ
    του ιδιοκτήτη της Ελληνικής Χαλυβουργίας, Ν. Μάνεση. Τώρα υποκρίνεται ότι
    συμπαραστέκεται στους εργαζομένους.
    Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το συνδικάτο δεν έβγαλε ανακοίνωση για
    την προκλητική παρουσία των χρυσαυγιτών στο εργαστάσιο, ούτε ο «Ριζοσπά-
    στης» το Σάββατο και την Κυριακή αναφέρθηκε στο πρωτοφανές αυτό γεγονός.
    Αντιθέτως ο πρόεδρος, σε επικοινωνία που είχε μαζί του η «Αυγή», αρνήθηκε
    να δώσει εξηγήσεις για την στάση του, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει προ-
    καλέσει προβληματισμό ανάμεσα στους απεργούς χαλυβουργούς.
    Να θυμίσουμε στο ΚΚΕ πως το γαλλικό κόμμα και ο Λεπέν αποτέλεσαν συ-
    γκοινωνούντα δοχεία, εις βάρος φυσικάτου γαλλικού Κ.Κ.;"

    Αυτο γραφει το αποσκατο του τυπου της αποσκατης αριστερας. Να με συγχωρειτε για το λεξιλογιο αλλα νιωθω οτι διαβαζω τα Νεα. Περαστικα στους "αγωνιστες" συναδελφους, που κατα πασα πιθανοτητα καθε αλλο παρα εργατες ειναι για να γραφουν αυτα. Νομεκλατουρα του κερατα που δεν βλεπει εχθρους παρα μονο στην αληθινη σοσιαλιστικη αριστερα ειναι αξια της μοιρας της και της θεσης που της επιφυλασσει η ιστορια.. Του βοθρου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χειρίστηκε λάθος το σωματείο την υπόθεση της ΧΑ; Πιθανόν. Αλλά για πέστε ρε σύντροφοι και συναγωνιστές, όσοι τουλάχιστον έχετε δουλέψει σε πρωτοβάθμια σωματεία, δεν βρεθήκατε σε στιγμές που σας έπιασαν απροετοίμαστους, που κάνατε λάθος, που δεν μπορέσατε να αποτρέψετε κάτι; Το πιο εύκολο πράγμα είναι η καταγγελία και η κριτική. Αυτό είναι ένα από αυτά που επιδίωκε η ΧΑ. Μήπως το παρατραβάμε; Σώνει πια. Ας διαφωνήσουμε στα μεγάλα κι όχι στις τρικλοποδιές.
    Το Τσακαλόπαιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.