23 Φεβρουαρίου 2012

Υποκριτές που χτυπούν πισώπλατα τους χαλυβουργούς



Επιμένουν να σπιλώνουν τον αγώνα των χαλυβουργών οι διάφορες ομάδες που έπιασαν δουλειά, δήθεν «ενοχλημένες» από την προσπάθεια της «Χρυσής Αυγής» να το παίξει φίλος των χαλυβουργών. Κι επιλέγουν, σε μια περίοδο που η εργοδοσία κλιμακώνει τις προκλήσεις και την επιθετικότητά της, να εξαπολύουν επίθεση στους χαλυβουργούς και το σωματείο τους, στο ΠΑΜΕ, στο ΚΚΕ για τη δράση τους υπέρ των χαλυβουργών, προσφέροντας έτσι ανοιχτή στήριξη στον Μάνεση. Ετσι, η χτεσινή «Αυγή» βλέπει ότι είναι «έκθετοι το ΚΚΕ και η διοίκηση του σωματείου των χαλυβουργών» και ενοχλείται επειδή το σωματείο ξεμπρόστιασε με ανακοίνωσή του όλους μα όλους όσοι φορούν τη προβιά του «αλληλέγγυου» (αυτό κάνει και η «Χρυσή Αυγή»), ή του «επαναστάτη» σαν κάτι «αντιεξουσιαστές», τη ΣΕΚ ή το δήθεν
επαναστατικό «Ξεκίνημα» και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο βγαίνουν και σπιλώνουν τον αγώνα των απεργών. Κάτι τέτοιοι είναι κι αυτοί, που τις τελευταίες μέρες τρέχουν να πουν ότι πρέπει να σταματήσει η ταξική αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς. Γιατί ενοχλείται η «Αυγή» από το ξεμπρόστιασμα τέτοιων δυνάμεων;
Αποκαλυπτική είναι όμως και η νέα παρέμβαση που έκανε το «Ξεκίνημα»: Δυναμώνοντας τη συκοφάντηση της απεργίας και συνεχίζοντας την επίθεση στο ΚΚΕ διαπιστώνει ότι «ο σταλινισμός ιστορικά υποτιμά τον κίνδυνο του φασισμού». Φτάνει, μάλιστα, να φορτώσει στο ΚΚ Γερμανίας την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία! Είναι ανιστόρητοι; Δεν έχουν διαβάσει τίποτα; Δεν ξέρουν ότι η σοσιαλδημοκρατία της Γερμανίας ήταν η βασική πολιτική δύναμη που σχεδιασμένα ανέδειξε τους ναζιστές στην κυβέρνηση; Οχι. Απλά: αναπαράγουν συνειδητά την κυρίαρχη ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, καλλιεργώντας συνειρμούς για την ταύτιση κομμουνισμού - ναζισμού, επιβεβαιώνοντας και με αυτόν τον τρόπο το ρόλο τους ενάντια στα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

15 σχόλια:

  1. Παιδιά βάλτε και κανένα link όταν αναφέρεστε σε ανακοινώσεις και άρθρα άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Όχι, εννοώ ότι όταν μιλάει για άρθρο της Αυγής ή του ΣΕΚ ή ό,τι άλλου, καλό είναι να μπαίνει το ανάλογο link αν υπάρχει. Δεν είναι θέμα διαφήμισης, είναι ότι αναφέρεσαι σε κάτι που (μπορεί) ο άλλος να μην έχει δική του αντίληψη και καλό είναι -αν θέλει φυσικά- να έχει.

      Διαγραφή
  3. http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=671342

    να το αρθρο της Αυγης
    Του ξεκινηματος το εχω βαλει σε αλλο θεμα : ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχχχχχ μισες δουλειες Manny.

    Βαλε και το συνδεσμο στο αρθρο.

    Ολα οι αντρες πρπει να τα κανουν...... :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.xekinima.org/arthra/view/article/anatrixiastiko-to-pamekke-kalosorizei-tin-xrysi-aygi/
    http://www.xekinima.org/arthra/view/article/xrysi-aygi-kai-xalyboyrgia-apantisi-ston-rizospasti/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδια μην με πειτε προβοκατορα αλλα σε μερικα που λεει το αρθρο των γκρουπουσκουλων(σιχαινομαι που το λεω) εχει δικιο...
    Αν θελετε να το συζητησουμε κανενα απολυτως προβλημα!
    Αν δεν θελετε παλι κανενα προβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε κάνει μια κουβέντα εδώ: http://redflyplanet.blogspot.com/2012/02/blog-post_18.html
      ...αλλά, αν πιστεύεις ότι έχει κάποιο νόημα, συνέχισέ την.

      Υγ: Δεν ξέρω τι σιχαίνεσαι ακριβώς, αλλά για μερικούς -όχι για όλους- η λέξη γκρουπούσκουλα είναι επιεικής.

      Διαγραφή
    2. Yuri
      Οκ το έθεσα λάθος! Άπλα ρε φιλέ Yuri ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος όλο αυτό που έγινε με τους ναζί....Μονο εκεί συμφωνώ!Και ότι θα μπορούσε με κάποιον τρόπο να αποφευχθεί και από την στιγμή που έγινε αν το θες κάποιος να πάρει την ευθύνη πάνω του!
      Ναι ήταν προβοκάτσια..1000%
      Αλλά ποιος και γιατί άφησε να γίνει!
      Δεν είμαι τρελός να κάτσω να συμφωνήσω με τα γκρουπουσκουλα που ασχολούνται με τον τροτσκι και τα "λάθη" που έκανε ο σταλιν τότε(δεν θέλω να βρίσω γιατί θα κοπεί το μήνυμα) αυτοί κατά βάθος χαίρονται που πήγαν οι ναζί εκεί πέρα.
      Ήμουν στο Σύνταγμα στις 20 οκτωβρη όταν οι αναρχοφασιστες εξαπέλυσαν δολοφονική επίθεση στο ΠΑΜΕ..Και όταν τελείωσε και κατεβαιναμε προς ομόνοια μας έβριζαν(οι ΣΕΚιτες μαζι με τους Μ-Λδες)λέγοντάς μας οτι δέρναμε απλό κόσμο επειδή και καλά δεν μπορούσαμε να τον μαντρώσουμε στα δικά μας μπλοκ!
      Όπως έχεις διαπιστώσει και εσύ όλες αυτές της μέρες μετά το περιστατικό υπάρχει μια κατασυκοφάντηση του αγώνα των χαλυβουργών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ! Εγώ όπως και όλοι μας εδώ μέσα αυτό ήθελα να αποφύγουμε! Από την στιγμή όμως που έγινε καλό είναι να γίνει μια ΣΩΣΤΗ κριτική να αποδοθούν και ευθύνες ώστε να μην ξανασυμβεί...

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ "ανώνυμε" καταλαβαίνω τι εννοείς, γιατί η εικόνα που κατόρθωσαν να βγάλουν τα φασιστοειδή ήταν δυνατή, κι εργαλείο στα χέρια του κάθε παπάρα που θέλει ή ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ η ουσία, και χτυπά τον αγώνα των ανθρώπων.

      Όμως, χωρίς να ξέρω τι πραγματικά έγινε, θα ήθελα να σου πω ένα πράγμα: Αν ασχοληθείς ποτέ με το συνδικαλισμό σε εργασιακούς χώρους (και μάλιστα δύσκολους εργασιακούς χώρους), θα δεις ότι μερικές φορές μπορεί να δημιουργηθεί ξαφνικά μια πολύ δύσκολη κατάσταση, την οποία θα πρέπει να διαχειριστείς πολύ γρήγορα και με μεγάλους κινδύνους σε κάθε επιλογή. Μου έχει τύχει παλιότερα 1-2 φορές και (ίσως και κατά τύχη) την χειρίστηκα μάλλον σωστά (ακόμη και σήμερα δεν είμαι σίγουρος).

      Όμως τέτοιες καταστάσεις μπορεί να σε εκθέσουν άσχημα και χωρίς να φταις μερικές φορές. Εγώ λοιπόν δεν θέλω αυτομαστίγωμα από ανθρώπους που αγωνίζονται 110 μέρες. Ακόμη κι αν έκαναν λάθος, ας προσέξουν την επόμενη φορά να μην κάνουν. Δεν πρόκειται για ένα τέτοιο λόγο, που μπορεί να ήταν και μια στιγμιαία λανθασμένη (ή σωστή!) απόφαση, να τους "δικάσω".

      Υγ: Αν κάποιος μου έλεγε π.χ. ότι οι χρυσαυγίτες τους είχαν ειδοποιήσει και δέχτηκαν με...χαρά, τότε ναι, καλό είναι να κάνουν την αυτοκριτική τους. Όμως λάσπη με υποθέσεις δεν την δέχομαι.

      Διαγραφή
  7. Ο Γιούρι έχει δίκιο. Εγώ ανέβασα αυτά από το ξεκίνημα. Κάτι Τροτσκιστές, του κ@@λου τα εννιάμερα. Τους αντιμετωπίζω κάθε μέρα. Αν υπάρχουν αριστεριστές και αριστεριστές και οπορτούνες, αυτοί είναι από το χείριστο είδος. Αλλά ευτυχώς κάνουν μια αντιγραφή επικόλληση αυτά που τους λένε και περιορίζεται το μενού τους και στριμώχνονται εύκολα. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κράζουν τον στάλιν, και γιατί δεν κάνουμε την ενότητα της αριστεράς (οι ίδιοι αποχώρησαν από ΣΥΡΙΖΑ πριν κανά χρόνο). Είναι εύκολο για αυτές τις ομάδες να μιλάνε καθέδρας, γιατί απλά σε εργασιακούς χώρους είναι ανύπαρκτοι. Όταν όμως σε συνελεύσεις το δεκέμβρη, βάζαμε το ζήτημα για έμπρακτη στήριξη στους χαλυβουργούς στις σχολές (τρόφιμα, λεφτά), είτε ψήφιζαν λευκό, είτε απλά δεν συζητιόταν καν το θέμα. Ξεφτιλισμένα κοπρόσκυλα είναι που γλύφονται σε οτιδήποτε κινείται. Οι ίδιοι μαζί με ανταρσυα, αναρχες, συριζα, κανανε κατάληψη στις 10/2 στην νομαρχία μας μαζί με το ΕΠΑΜ, με τη Χρυσή Αυγή, τους συνταξιούχους αστυνομικούς. Και όλως τυχαίως μια κοινή πορεία, απλά για να φνούν περισσότεροι από το ΠΑΜΕ.
    Βλαντιμιρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σήμερα στην πορεία των χαλυβουργών δεν ήρθαν τα παιδιά του ΣΕΚ. Τους πείραξε φαίνεται η ανακοίνωση του σωματείου των χαλυβουργών στο πεπτικό σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πως να έρθουν? Αφού οι χαλυβουργοί δεν θίγουν το σεξιστικό ζήτημα. Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά? Το ΣΕΚ μόνο σε κανένα parade θα κατέβει όπου αναδεικνύεται το επικαιροποιημένο ζήτημα ΦΤΩΧΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΕΞΙΣΜΟΣ-ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ( εντάξει το λένε και τα παιδιά της ΔΕΑ, για να μην τους υποβαθμίσω και αυτούς). Συγνώμη αν είμαι ειρωνικός αλλά έχω κουραστεί να ακούω την κάθε μ@@@κια του κάθε οπορτούνα. Τέλος ή με το κεφάλαιο ή με τους ΕΡΓΑΤΕΣ. Διαλέξτε τάξη.
      Βλαντιμιρ

      Διαγραφή
  9. Το άρθρο του Παναγιώτη Μαυροειδή (στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ για το θέμα αυτό, βάζει τα πράγματα σε μια σωστή πολιτική βάση:

    http://aristeroblog.gr/node/492

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως η ΧΑ εμφανίστηκε με λίγους ανθρώπους σε ένα απεργιακό χώρο, που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ έχουν συγκροτήσει ως κάστρο τους, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση στο Σωματείο και σχετική προετοιμασία."
      Δηλαδή κατά τον Μαυροειδή οι νεοναζί είχαν ειδοποιήσει το σωματείο και είχε γίνει μάλιστα και η "ανάλογη προετοιμασία".
      Μάλιστα.

      Θα ήθελα να ρωτήσω τον ανώνυμο φαν του Μαυροειδή:
      Υπάρχει κάποια ενημέρωση/πληροφορία γι αυτό το γεγονός ή απλά ο Μαυροειδής υποθέτει ότι, επειδή ο ίδιος ειδοποιεί όταν πηγαίνει σε χώρους δουλειάς, το ίδιο θα έκαναν και οι Χρυσαυγίτες; Δηλαδή βλέπει φυσικό κάποιος χρυσαυγίτης να πήρε τηλέφωνο το ΠΑΜΕ και αυτό να τον καλωσόρισε, κάνοντας μάλιστα την "ανάλογη προετοιμασία" για την υποδοχή;
      Είναι σημαντικό ερώτημα αυτό, γιατί αν δεν έχει κάποια συγκεκριμένη πληροφορία, αυτό που λέει είναι μια "φιλική" προβοκάτσια για τους απεργούς.

      Έχει λοιπόν ή απλά προβοκάρει;

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.