29 Φεβρουαρίου 2012

Για την σημερινή κινητοποίηση των Χαλυβουργών στην Κηφισιά (video)


Πολύς κόσμος στην πορεία, περίπου στα 1000-1200 άτομα η προσωπική μου εκτίμηση, κυρίως νεολαία. Μπροστά εργαζόμενοι με τις γυναίκες τους οι οποίοι όλοι μαζί θα ήταν περίπου 50-60 άτομα. Όταν στρίψαμε από την Κηφισίας στο στενό, όπου και τα γραφεία του Μάνεση, είδαμε σταθμευμένη κλούβα οπότε καταλάβαμε ότι μας περίμενε διμοιρία των ΜΑΤ. Φτάνοντας έξω από τα γραφεία, μας περίμεναν περίπου 20-30 άτομα, μερικοί εκ των οποίων εργαζόμενοι χαλυβουργοί απεργοσπάστες. 

Μια βρωμερή τύπισσα με ντουντούκα, η οποία δουλεύει στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας (όπως έμαθα από εργαζόμενο χαλυβουργό), είχε πιάσει δουλειά και ξέρναγε από την ντουντούκα έναν οχετό του στυλ: «Έξω τα κομματόσκυλα, Σιφωνιέ έχεις τελειώσει από δω, εμείς δεν σκύβουμε το κεφάλι στο ΠΑΜΕ, διαδηλώνουμε για το δικαίωμα στην εργασία» και άλλα φαιδρά. Δίπλα στους απεργοστάστες (αν κατάλαβα καλά περίπου 5-10 τον αριθμό), ήταν υπάλληλοι από τα γραφεία και αρκετοί μπράβοι. Ο επικεφαλής των μπράβων, σε αγαστή συνεργασία με τους ΜΑΤατζήδες όλοι την ώρα (φαίνεται και στο βίντεο προς το τέλος). Θα μου πει κάποιος ιδιωτική αστυνομία, όχι μπράβοι. Όχι! Ήταν μπράβοι και μάλιστα χειρίστου είδους. Είδα με τα μάτια μου έναν από αυτούς να φωνάζει τον ταμία του σωματείου και να του λέει ξεδιάντροπα μπροστά στον κόσμο «Θα σου γαμήσω το σπίτι…». Ο ταμίας τέρας ψυχραιμίας, έκανε πίσω για να μην βγει η κατάσταση εκτός ελέγχου και άναψε τρεμάμενος από τα νεύρα του τσιγάρο.

Η προσωπική επίθεση στον Σιφωνιό από όλα τα τσιράκια που είχαν μαζευτεί εκεί μπροστά, συνεχόμενη ( παρένθεση: Όποια κουράδα ξαναπεί κουβέντα για τον πρόεδρο ορμώμενη από τα βίντεο της Χ.Α. απλά του λέω ότι θα παραμείνει μία κουράδα μπροστά στον αγωνιστή πρόεδρο των χαλυβουργών). Οι εργάτες από τη χαλυβουργία, όταν είδαν τους συναδέλφους τους  απέναντι, πραγματικά σοκαρίστηκαν και βγήκαν εκτός εαυτού ορισμένοι από αυτούς. Κάποιοι από τους απεργοσπάστες είναι ήδη απολυμένοι, ενώ όλοι τους, το ξαναλέω ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, πήγαιναν κάθε βδομάδα και έπαιρναν 100 ευρώ και τρόφιμα από την επιτροπή σίτισης των απεργών, όπως έλεγαν οι γυναίκες των χαλυβουργών που είναι στην επιτροπή και οι οποίες δεν πίστευαν στα μάτια τους ότι είχαν έρθει τώρα εκεί απέναντί τους!!!! 

Όσο για τον επίσημο μπράβο, την ελληνική αστυνομία τι να πει κανείς. Όταν ένας εργαζόμενος τους φώναζε «Ρε ξεφτίλες εμείς θα πληρώνουμε φόρους για να φρουρείτε το μαγαζί του Μάνεση;», όχι μόνο δεν κοκκίνισαν αλλά μας κοίταγαν και με μίσος στα μάτια πολλοί εξ’ αυτών. Έπειτα από περίπου 2 ώρες παρουσίας μας εκεί, βγήκε έξω μια υπάλληλος δημοσίων σχέσεων για να πει στην αντιπροσωπεία των απεργών ότι δεν θα παρθεί καμία απόλυση πίσω. Η συγκέντρωση επέστρεψε οργανωμένα στον σταθμό της κηφισιάς, όπου και διαλύθηκε, ενώ οι απεργοί μέσω του προεδρού τους Γιώργη Σιφωνιού, έδωσαν ραντεβού (αύριο ή μεθαύριο) πάλι με τον υπουργό εργοδοσίας (Κουτρουμάνης. Να το λες και να γεμίζει το στόμα σου σκατά) και καλούν όλον τον κόσμο σε συναυλία αλληλεγγύης την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στην πύλη του εργοστασίου.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο Μάνεσης έχει λάβει έγκριση περιβαλλοντικών όρων για να κατασκευάσει λιμάνι έξω από τη χαλυβουργία, μεγάλης δυναμικότητας και προφανώς ζορίζεται και θέλει να ξεμπερδεύει με κάθε τρόπο με τους απεργούς, το ΠΑΜΕ και τους αλληλέγγυους σε αυτούς εργαζόμενους της χώρας και του κόσμου ολόκληρου. Το κράτος ξεκάθαρα πλέον δείχνει ότι είναι κράτος του μεγάλου κεφαλαίου και θα κάνει τα πάντα για τη σωτηρία αυτού. Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Ο οικονομικός στραγγαλισμός των απεργών είναι πλέον η αχίλλειος πτέρνα τους και πρέπει με κάθε τρόπο, όλοι οι οργανωμένοι στο κόμμα αλλά και οι εκτός αυτού συνειδητοποιημένοι εργαζόμενοι να βάλουμε 1η προτεραιότητα τη στήριξη του αγώνα τους. Για όλους του υπόλοιπους οι αυταπάτες λαμβάνουν οριστικά τέλος.  

Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες. Διαλέχτε στρατόπεδο.

Κείμενο και βίντεο : Ανδρέας

9 σχόλια:

  1. "εμείς δεν σκύβουμε το κεφάλι στο ΠΑΜΕ, διαδηλώνουμε για το δικαίωμα στην εργασία"

    Γιαυτο λεω οτι ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΦΟΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ 1000 ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ.

    Τομαρια πουλημενα,σερνονται στο πατωμα να αρπαξουν τα αποφαγια του αφεντικου τους..
    Σιχαθηκα απογευματιατικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ!
    Ο ΜΑΝΕΣΗΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΑ!
    διαδωστε το post!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μεγαλύτερη τιμωρία για τα σκουλίκια τους αγανακτισμένους απεργοσπάστες θα έρθει όταν ο Μάνεσης δεν θα τους έχει ανάγκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκει στο βαθος αυτοι με που τρωνε σοκοφρετες χ.α ιτες ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Την προδοσία, πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ΚΑΝΕΝΑΣ' !

    Ισχύει και κάποιοι θα το δουν σύντομα ...

    Χαλυβουργοί: Ψηλά το κεφάλι, όλη η Ελλάδα είναι μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά τα καλέσματα για τέτοια να γίνονται παντού να ανεβαίνουν παντού να μαθαίνονται απο όλους τους αλληλέγγυους!!!
    Η εργατική τάξη έχει και αυτά τα κομμάτια,τα βρωμικά ή κατά το οικονομικό και μόνο συμφέρον σαν τα σκουλίκια σερνάμενα,μην τα ξεχνάμε και αεροβατούμε οτι όλη η εργατική τάξη παλεύει για μια ανώτερη κοινωνία και μην αυταπατόμαστε οτι τέτοιους τύπους θα τους βρίσκουμαι απενάντι μας με το μέρος των αφεντικών!!!

    Πολυ καλή κίνηση
    Τελικά μάλλον τον ζόρισε πολυ η απεργία(αυτό ειναι επιτυχία)!!!!!

    Γιοζεφ Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H AΠΕΡΓΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΚΟΡΥΦΩΣΗΣ ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ!ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΦΟΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ!ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΑΡΟΛΟΥ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!Υ.Γ.ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΑΝΕΣΗ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΕΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ματ,απεργοσπαστες,φουσκωτοινεοναζι,ολα τα "καλοπαιδα"δουλευουνε μαζι.Σε αψογη συνεργασια και στην υπηρεσια του "καλου"καπιταλΗστη εργοδοτη.Ξεκαθαρη η εικονα ,ξεκαθαρος ο ρολος ολων των παραπανω.Ο λαος ομως στη πλειοψηφια του,τους εχει καταλαβει πια καλα.Και θα τους δωσει την απαντηση που τους αρμοζει.....Οι Χαλυβουργοι αγωνιστες δινουν το παραδειγμα της ασυμβιβαστης,ΕΝΩΤΙΚΗΣ ταξικης παλης και της αταλαντευτης, ατσαλωμενης ,εργατικης δυναμης.Καιρος ολοι οι εργαζομενοι,οι ανεργοι και τα υπολοιπα εξαθλιωμενα,φτωχα λαικα τμηματα της κοινωνιας μας να τους ακολουθησουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αληθεια σημερα ολοι οι "αλληλεγγυοι" που ηταν?Ολοι αυτοι που εβριζαν τον Σιφωνιο για ταχα μου κολλητο της Χ.Α!Γιατι δεν εμφανιστηκαν δεν νομιζω να τους πειραζε κανεις!Πολυ ασχοληθηκαμε με δαυτους...
    Τωρα οσο για τους απεργοσπαστες και τα τσιρακια του μανεση γενικοτερα τι να πω(με τους μπραβους δεν ασχολουμε καν)...Οταν θα ξαναγυρισουν στις δουλειες τους μετα την ΝΙΚΗ των χαλυβουργων πως στον διαολο θα τολμησουν να κοιταξουν τους συναδελφους τους στα ματια?!?!Παντα ειχα αυτην την απορια
    Τελικα παιδια ισως να ειναι λιγο κυνικο ή να ακουστει καπως αυτο που θα πω αλλα η ανεργια ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ισως να ειναι καλο πραμα!!!
    Οπως ελεγε και ενα τραγουδι "Κανενας χαφιες δουλεια να μην βρισκει"...
    Malamadre

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.