27 Φεβρουαρίου 2012

ΣΟΥΗΔΙΑ: Μετανάστευση, πολιτική δράση του ΚΚΕ, κλπ νεα


Αναδημοσιευση απο γλομπινγκ
(Προσαρμογη απο Ριζοσπαστη)

Eνω στην Ελλάδα και σε αρκετες αλλες χωρες της ΕΕ η οικονομική κατάσταση  χειροτερεύει κάθε μέρα με τα διαφορα  μετρα που σκοπο εχουν να κανουν τη ζωή της εργατικής τάξης, ανα το κοσμο, όλο και πιο δύσκολη, ενας μεγαλος αριθμός εργαζομένων ακολουθεί το δρόμο της μετανάστευσης, ελπιζοντας σε κατι καλυτερο. 

Η Σουηδία θεωρείται από τους πρώτους προορισμούς και παρουσιάζεται ως ο «παράδεισος των εργατικών δικαιωμάτων». Αρκετοί επιλέγουν αυτή τη χώρα έχοντας υπόψη τις συνθήκες περασμένων δεκαετιών που ο καπιταλισμός είχε δυνατότητες παραχωρήσεων και οι κατακτήσεις της ΕΣΣΔ ανάγκαζαν και τις καπιταλιστικές χώρες και εν προκειμένω τη Σουηδία να παραχωρούν εργατικά δικαιώματα. Είναι όμως αληθινός ο «Σουηδικός παράδεισος»; Κάθε άλλο. Αλλά ας μιλήσουμε με στοιχεία.
Πρώτα ορισμένοι αριθμοί:

Σύμφωνα με τη στατιστική της Υπηρεσίας Μετανάστευσης στη Σουηδία υπάρχει μεγάλη αύξηση μετανάστευσης από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Σουηδία. Ο αριθμός των Ελλήνων μεταναστών έχει επίσης αυξηθεί πολύ.
Στη στατιστική υπολογίζονται αυτοί που έχουν πάρει την άδεια παραμονής (δεν υπολογίζονται αυτοί που έχουν κάνει αίτηση και είναι περισσότεροι).
Το 2010 πήραν άδεια παραμονής 438 άτομα από την Ελλάδα (371 άτομα λόγω εργασίας και 67 λόγω συγγένειας).
Ολο το 2011 πήραν άδεια παραμονής 872 άτομα από την Ελλάδα (767 άτομα λόγω εργασίας και 105 λόγω συγγένειας).
Υπάρχει επίσης μεγάλη αύξηση κι από άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία (ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο), Πολωνία, Ρουμανία, Γερμανία, Ολλανδία κλπ.

Για να βρεις σπίτι...

Οσοι κάνουν το βήμα και μεταναστεύουν στη Σουηδία αντιμετωπίζουν μια σκληρή πραγματικότητα. Πρώτο και βασικό πρόβλημα η εύρεση σπιτιού, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις. Για κάποιον που έχει μόλις μετακομίσει στη Σουηδία οι πιθανότητες να βρει σπίτι με συμβόλαιο ενοικίου είναι σχεδόν ανύπαρκτες. 
Κατά συνέπεια, αναγκάζονται να στραφούν σε μεσιτικά γραφεία ή σε ιδιώτες που λειτουργούν ως μεσολαβητές σπιτιών προς ενοικίαση. Τα σπίτια αυτά (διαμερίσματα ως επί το πλείστον) ενοικιάζονται σε τιμές εξωφρενικές (μια γκαρσονιέρα 30τμ όπου το ενοίκιο στοιχίζει 4.000 κορόνες (περίπου 450 ευρώ) ενοικιάζεται για 8.000 και 9.000 (κορόνες), οι ενοικιαστές τις πιο πολλές φορές μένουν εκεί ανεπίσημα, δεν έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τη διεύθυνση αυτή στις υπηρεσίες, δεν τολμούν να μιλήσουν σε γείτονες φοβούμενοι την έξωση και ζουν σχεδόν κυνηγημένοι. 
Ακόμα και για την ενοικίαση ενός δωματίου χρειάζεται να πληρώσεις 400 ή 500 ευρώ. Πολλές φορές μάλιστα οι «ιδιοκτήτες» ζητούν ανά περιόδους να μένουν και αυτοί στο σπίτι... κι αυτό γιατί οι ενοικιαστές, νοικιάζουν σε άλλους το διαμέρισμα.


Αστεγοι

Τα οικονομικά προβλήματα και οι δυσκολίες στην εξασφάλιση στέγης οξύνει το πρόβλημα των αστέγων. Οι άστεγοι σήμερα στη Σουηδία υπολογίζονται στους 34.000. Απ' αυτούς πάνω από 8.000 στο Νομό Στοκχόλμης (και πάνω από 4.000 στο Δήμο της Στοκχόλμης). Σ' αυτούς δεν προσμετρούνται οι άστεγοι/κάτοικοι άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ραγδαία είναι δε η αύξηση αστέγων που μιλούν ελληνικά (Ελληνες αλλά και πρώην μετανάστες στην Ελλάδα από τρίτες χώρες). 
Πρόχειρες εκτιμήσεις μιλούν για 50 με 70 άτομα στην περιοχή της Στοκχόλμης. Πρόκειται για οικονομικούς μετανάστες που πήγαν για να βρουν δουλειά είτε έμειναν άνεργοι και πλέον βρίσκονται στο δρόμο και στην ...καλύτερη περίπτωση βρίσκουν ένα συσσίτιο από κάποιες «μη κυβερνητικές οργανώσεις». Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το να είσαι άστεγος σε πολικές συνθήκες, με συνηθισμένες θερμοκρασίες γύρω στο -20 ξεπερνά την όποια ανθρώπινη αντοχή. Είναι άλλωστε ενδεικτικοί οι εκατοντάδες θάνατοι σε όλη την Ευρώπη από την κακοκαιρία αυτή την περίοδο.

Αλυσοδεμένος διά νόμου με τον εργοδότη

Επόμενη δυσκολία είναι η δήλωση της μετανάστευσης στην Εφορία και στην Υπηρεσία Μεταναστών. Παρόλο που η Σουηδία είναι στην ΕΕ και ισχύει η λεγόμενη «αρχή ελεύθερης μετακίνησης εργαζόμενων» εφαρμόζονται μέτρα για τη δήλωση των μεταναστών που είναι αρκετά αυστηροί και έχουν μάλιστα χειροτερέψει αισθητά τα τελευταία χρόνια. Βασική προϋπόθεση για να εισαχθεί κανείς στο σύστημα και να αποκτήσει άδεια παραμονής αποτελεί η βεβαίωση εργοδότη. Δηλαδή, υπάρχει απόλυτη εξάρτηση του μετανάστη από τον εργοδότη. Είναι ενδεικτικό ότι πριν να αποκτήσει κανείς εργοδότη δεν μπορεί να κάνει αίτηση για λεγόμενο προσωπικό αριθμό (όπως είναι στην Ελλάδα το ΑΦΜ) κι έτσι δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δεν μπορεί να εγγράψει τα παιδιά του στο σχολείο, να κάνει αίτηση για σπίτι, να ανοίξει λογαριασμό στην τραπεζα, να κάνει μαθήματα Σουηδικών κ.ά. 
Με λίγα λόγια, δεν μπορεί να ξεκινήσει τη ζωή του στη Σουηδία. Πρέπει επίσης να διευκρινιστεί ότι στη Σουηδία οι θεωρούμενοι «πολίτες της ΕΕ» δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή άλλης μορφής επιδόματα, κάτι που έχουν οι λεγόμενοι «πολίτες τρίτων χωρών». Το Σουηδικό σύστημα εγγραφής μεταναστών κάνει δυσμενή διάκριση στους υπηκόους κρατών μελών της ΕΕ σε ό,τι αφορά την προστασία και στήριξη όσων έχουν μεταναστεύσει στην Σουηδία και ακόμα δεν έχουν τακτοποιηθεί με δουλειά και κατοικία.

Για ένα ξεροκόμματο

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι εργοδότες που συνήθως προσλαμβάνουν τους νέους μετανάστες από την Ελλάδα; 
Συνήθως είναι Ελληνες αλλά η κοινή καταγωγή με τον εργοδότη δε γλιτώνει από τη στυγνή εκμετάλλευση το νέο μετάναστη, το αντίθετο μάλιστα. Ετσι παρατηρείται συχνά οι εργοδότες να προσφέρουν μεροκάματο σε εξευτελιστικά επίπεδα (2 και 3 ευρώ την ώρα) για σκληρές εργασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αντάλλαγμα για το «πολυπόθητο» εργοδοτικό πιστοποιητικό. 

Εαν προστεθούν οι λεγόμενοι «μεσολαβητές» που προσφέρουν τη βοήθειά τους για τη συμπλήρωση αιτήσεων και επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες, τότε γίνεται φανερό ότι κάποιοι αξιοποιούν την ανάγκη για μετανάστευση σαν νέα πηγή πλουτισμού. Ενα νέο φαινόμενο είναι και η εμφάνιση φερόμενων «γραφείων ευρέσεως εργασίας» που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και τα οποία έναντι υψηλών πληρωμών «εισάγουν» σύγχρονους «μισθωτούς δούλους». 

Η ταρίφα συχνά είναι 10.000 κορόνες για να σου δώσουν μια πλαστή πρόσληψη, έτσι ώστε να πάρεις τον προσωπικό αριθμό ή τα ζητάνε από το μισθό που θα παίρνεις από τον ίδιο τον εργοδότη που σε προσλαμβάνει. Πολλές φορές οι δουλέμποροι απαιτούν το ποσό αλλά δε δίνουν χαρτί πρόσληψης, αναγκάζοντας το μετανάστη να δουλεύει «μαύρα» και βέβαια εξαρτώμενος απ' αυτούς τους εργοδότες που συχνά εκβιάζουν και για ακόμα περισσότερα λεφτά.
Ενα άλλο ζήτημα είναι ότι πολλοί από τους νέους μετανάστες δεν οργανώνονται στα συνδικάτα (τα οποία ελέγχει παραδοσιακά η σοσιαλδημοκρατία και βεβαίως είναι εργοδοτικά) κι αυτό γιατί δεν έχουν λεφτά, κοστίζει ιδιαίτερα ακριβά να γίνεις μέλος. 
Η μηνιάτικη συνδρομή, ανάλογα με την Ομοσπονδία είναι γύρω στα 20-35 ευρώ και για το Ταμείο Ανεργίας (που τα έχουν οι Ομοσπονδίες) άλλα 25 ευρώ το μήνα. Να σημειωθεί ότι η εγγραφή στο σωματείο είναι που εξασφαλίζει στη Σουηδία και το δικαίωμα να πάρεις Ταμείο Ανεργίας αν απολυθείς.
Μπροστά σε όλον αυτό το Γολγοθά και ιδιαίτερα μπροστά στο γεγονός ότι οι ρυθμοί ανεργίας αλλά και τα ποσοστά εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μερική απασχόληση τραβούν την ανηφόρα την τελευταία τριετία, αρκετοί είναι αυτοί που εγκαταλείπουν την ξενιτιά και γυρνάνε πίσω στην Ελλάδα. Δεν είναι άσχετο το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερο εμφανίζεται το φαινόμενο ακόμα και για δουλειές απλού καθαριστή οι εταιρείες να ζητούν γνώση σουηδικών, κάτι που εξαιρεί απευθείας τους νεοφερμένους μετανάστες που καταδικάζονται στην ανεργία.

Αποκούμπι και στην ξενιτιά το ΚΚΕ

Αυτές οι δυσκολίες δεν πρέπει να αφοπλίζουν τους νέους μετανάστες. Σήμερα αν η πάλη, η διεκδίκηση αποτελεί προϋπόθεση στη χώρα σου πόσο μάλλον σε ξένη χώρα. Δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν τέτοια σοβαρά προβλήματα με ατομικό τρόπο. Οι νέοι μετανάστες έχουν αποκούμπι το ΚΚΕ, και στην ξενιτιά.
Οι οργανώσεις του έχουν συσσωρεύσει πολύτιμη πείρα όλα αυτά τα χρόνια και αποτελούν απαραίτητο στήριγμα για να «σταθούν όρθιοι» οι νέοι μετανάστες, να οργανωθούν, να αντιμετωπίσουν τις ρατσιστικές εκδηλώσεις, να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ στη Σουηδια

Το συνδικάτο οικοδόμων Βyggnads προειδοποιει για απεργίες σε 40 εταιρειες από την Τετάρτη, 7 Μαρτίου. Η ανακοίνωση αφορα συνολική την απεργια  περίπου 3 000 υπαλλήλων σε 120 διαφορετικες θεσεις εργασιας. Το συνδικάτο Βyggnads θα αναλάβει δράση γιατί δεν είναι ικανοποιημένοι με τη στάση των εργοδοτών, μεταξύ άλλων, στο θέμα των μισθών. 

Το συνδικάτο εργαζομένων στο μετρό της Στοκχόλμης έκανε μια πρώτη συγκέντρωση την Τρίτη 21/2 έξω από τα γραφεία της MTR (ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλαβει το μετρό της Στοκχόλμης από το 2009) στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας την Τρίτη για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση. Ανάγκασε την εργοδοσία να να δεχτεί τους συγκεντρωμένους και να ακούσει την διαμαρτυρία τους. Σύμφωνα με τα συνδικάτα στο μετρό λειτουργεί μια ποικιλία από επαγγελματικές ομάδες και κάθε ομάδα βλεπει τις συνθήκες εργασιας τους να επιδεινώνονται κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών. Τα επόμενα βήματα θα καθορισθούν στις γενικές συνελεύσεις του σωματείου, ομως πολλοι εργαζομενοι συζητουν για απεργία.

25 σχόλια:

  1. Δεν καταλαβαινω για ποιο λογο στο αρθρο που εχετε αναρτησει μεμφεστε τη σουδικη μεταναστευτικη πολιτικη. επειδη δεν μπορει να παει ο καθε αλλοδαπος και να κανει οτι θελει? δηλαδη συμφωνα με το κκε θα επρεπε ο καθε μεταναστης που πηγαινει στη σουηδια(χωρις να τον εχει καλεσει το σουηδικο κρατος) να εχει πληρη δικαιωματα, να του δινουν δωρεαν στεγαση και σιτηση, επιδομα ανεργιας κτλ κτλ.
    οσον αφορα τωρα την εκμεταλλευση των μεταναστων απο τους εργοδοτες(κεφαλαιο) και διαφορες συμμοριες, ειναι αυτονοητη. καπιταλιστικο κρατος ειναι η σουηδια.
    επισης θα ηθελα να σας ρωτησω μερικα πραγματα για την μεταναστευτικη πολιτικη που πρεσβευει το κκε.
    λετε να νομιμοποιηθουν ολοι οι υπαρχοντες μεταναστες στην ελλαδα(2,5εκ) και να νομιμοποιειται και ο καθε καινουριος που περναει τα συνορα(300καθημερινα). να παιρνει υπηκοοτητα , να γινετε ελληνας στα χαρτια και να μπορει να ταξιδευει απροσκοπτα σε ολη την ευρωπη.αυτο το λετε βασιζομενοι στην Ε.Ε. που επιτρεπει την ελευθερη μετακινηση(η ελλαδα δεν ειναι χωρα προορισμου του μεταναστη, αλλα χωρα διελευσης)
    εχω ταξιδεψει σε αρκετες χωρες της ευρωπης και δεν εχω βρει ουτε μια η οποια να μην εχει προβλημα ανεργιας και φτωχειας, αρα που θελετε να στειλετε τους μεταναστες να βρουν δουλεια? σε χωρες που ηδη υπαρχει ανεργια?
    Αυτα τα λετε για να κοροιδευετε τους ελληνες οτι το τεραστιο προβλημα που εχει δημιουργηθει στην ελλαδα ειναι αποτελεσμα της μη νομιοποιησης. το να φυλαμε τα συνορα και να κανουμε απελασεις στους παρανομα εισελθοντες και διαμενοντες το θεωρειτε φασιστικη, καπιταλιστικη πολιτικη. το να μπαινουν ολοι μεσα, να αλλοιωνεται ο κοινωνικος ιστος, να αυξανεται δραματικα η αγρια εγληματικοτητα, να κατακρημνιζετε το βοιοτικο μας επιπεδο(οχι αποκλειστικα εξαιτιας της της τροικας) αλλα και εξαιτιας των λουμπεν στοιχειων που πλεον στη μιση αττικη ειναι η πλειοψηφια. ολα αυτα τα θεωρειτε προοδευτικη κομμουνιστικη πολιτικη.
    τελος θα ηθελα μια απαντηση στο υποθετικο ερωτημα μου. αν το ΚΚΕ αναλαβει καποια στιγη τη διοικηση της ελλαδας.
    1)θα φυγει απο την Ε.Ε
    2)θα ακολουθησει μια σοσιαλιστικη εθνικη πολιτικη ανακαμψης της οικονομιας.
    τοτε ποια θα ειναι η αντιμετωπιση του μεταναστευτικου απο το ΚΚΕ? ολοι μεσα? με πληρη δικαιωματα, στεγαση σιτηση και επιδοματα?
    ετσι θα γινει η ανακαμψη στην οικονομια μας και ετσι θα βρουν δουλεια οι 1εκατομμυριο ανεργοι ελληνες?
    η σταση σας ειναι υπκριτικη και δολια. τη μεταναστευτικη σας πολιτικη την βασιζετε στην Ε.Ε που οταν θα ερθετε στην εξουσια θα αποχωρησετε, αρα για ποια ελευθερη μετακινηση μεταναστων θα μιλατε τοτε?
    ειστε το Κομμουνιστικο Κομμα Ελλαδος. υποχρεωση σας ειναι να ενεργειτε προς οφελος πρωτιστως των ελληνων. και αφου λυσετε τα προβληματα των ελληνων τοτε να σχοληθειτε και με τα προβληματα των υπολοιπων.
    αν εχει καποιος την διαθεση ας μου απαντησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Γιώργος
    Λες ότι το άρθρο μέμφεται τη μεταναστευτική πολιτική της Σουηδίας, "επειδή δεν μπορει να παει ο καθε αλλοδαπος και να κανει οτι θελει?". Αλήθεια το να διαπιστώνεται στο άρθρο η άσχημη κατάσταση "ομήρου" που υπάρχει στις χώρες της ΕΕ (και στη Σουηδία) για τους μετανάστες, σημαίνει ότι οι μετανάσταστες θέλουν να κάνουν ότι θέλουν? Ωραία αντίληψη! Εύγε!
    Δηλαδή το να διεκδικεί ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος εργασία, δηλαδή δουλειά με δικαιώματα, είναι κάτι κακό σύμφωνα με τη λογική σου, αφού δεν είναι π.χ. Σουηδός στη Σουηδία ή Έλληνας στην Ελλάδα (με ότι εργασιακά δικαιώματα έχουν πια απομείνει).
    Η θέση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι δουλειά με δικαιώματα για όλους, ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας, θρησκεύματος κτλ. Όλοι οι εργαζόμενοι προσφέρουν με τη δουλειά τους στην χώρα στην οποία δουλεύουν. Άρα οι όποιοι διαχωρισμοί υπάρχουν είναι για να διαιρούν την εννότητα της εργατικής τάξης και υπηρετούν την εκμεταλλεύτρια τάξη (εργοδότες-κεφάλαιο).
    Η διαπίστωση ότι έχουμε καπιταλισμό και άρα υπάρχει εκμετάλλευση, από μόνη της δεν λέει τίποτα αν δεν υποστηρίζεις την εννότητα της εργατικής τάξης απέναντι στην αστική τάξη, που έχει συμφέρον να διασπά την ταξική μας εννότητα. Και αυτά που αυτή τη στιγμή τα βλέπεις να εφαρμόζονται στους μετανάστες, δεν είναι παρά το (μαύρο) μέλλον όλης της τάξης μας (μιας και αυτοί είναι εργαζόμενοι), εφόσον συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε όπως εσύ!
    Για το όταν ο λαός μας αποφασίσει να αναλάβει την εξουσία (για λαϊκή εξουσία και οικονομία μιλάει το ΚΚΕ, και όχι διοίκηση της χώρας απ' το ΚΚΕ, όπως γράφεις εσύ), παίρνοντας την απ' τα παράσιτα τους καπιταλιστές, εννοείται ότι δεν θα συμπεριφέρεται στους ελλοεθνείς ή αλλόθρησκους ή οτιδήποτε άλλο διασπαστικό για την ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, όπως συμπεριφέρονται οι αστικές τάξεις όλου του κόσμου. Η λαϊκή εξουσία άλλωστε θα είναι μια εξουσία των εργαζομένων για τους ίδιους, και δεν θα 'χει κανένα λόγο να κάνει διακρίσεις στους εργαζόμενους. Σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, γιατί σε τελική ανάλυση όλη έχουν ανάγκη από δουλειά για να ζήσουν.
    Άλλωστε το σύνθημα των κομμουνιστών ήταν και παραμένει:
    "Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απάντηση πάντως δεν πήρα. Έθεσα κάποια συγκεκριμένα ερωτήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "...ολοι μεσα? με πληρη δικαιωματα, στεγαση σιτηση και επιδοματα?"

      Αν και είναι ειδική μέρα για μένα σήμερα κι έλεγα να μην γράψω, με κέντρισες Γεώργιε. Καταρχάς είναι σήμερα "όλοι μέσα" επειδή ακριβώς ΔΕΝ έχουν "πλήρη δικαιώματα, στέγαση, σίτιση και επιδόματα". Αν είχαν, δεν θα τους προτιμούσε κανένας ντόπιος ή ξένος "επενδυτής" (σε αυτή την κατηγορία τους θέλεις τους ξένους;) γιατί πολύ απλά αυτό είναι που τους διαφοροποιεί και τους κάνει συμφέροντες στην εργοδοσία. Το να μην έχει ίσα δικαιώματα λοιπόν ο ξένος μετανάστης ΑΥΞΑΝΕΙ την ανεργία των Ελλήνων εργατών.

      Δεύτερον, σου είπε κανένας ότι στο σοσιαλισμό θα υπάρχει κάποια κατηγορία ανθρώπων που δεν θα δουλεύει; Για ποιό λόγο; Μάλλον δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα: Ο καπιταλισμός ΘΕΛΕΙ να υπάρχουν άνεργοι, είναι δομικό του στοιχείο η ανεργία, παρόλο που σε φάσεις ανάπτυξης μικραίνει. Η ανεργία φέρνει ΚΕΡΔΗ στον καπιταλισμό, συμπιέζοντας τα μεροκάματα.

      Για τον σοσιαλισμό η ανεργία είναι απλά παραλλογισμός: Είναι σαν να λέμε ότι είναι δυνατόν κάποιος να διευκολύνει τη ζωή των άλλων και να μην το κάνει γιατί...έτσι! Κυριολεκτικά "έτσι" γιατί κανείς δεν περισσεύει σε ένα τέτοιο σύστημα: Παράγει, βοηθά το κοινωνικό σύνολο και βοηθιέται και αυτός. Άρα για ποιό λόγο κάποιοι να μην έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις;
      Απλά επειδή κάποιοι άλλοι είναι ρατσιστές;

      Υγ: Σαφώς δεν μπορεί η Ελλάδα να δεχθεί όλη την Ινδία, 1 δις ανθρώπους. Όμως μάλλον δεν έχεις καθίσει να σκεφτείς γιατί οι άνθρωποι από τον τρίτο κόσμο έρχονται στον πρώτο (αν και αυτά τα περί πρώτου κόσμου καλό είναι ν' αρχίσουμε να τα ξεχνάμε). Γιατί άραγε δεν πήγαιναν στην Σοβιετική Ένωση;
      Επειδή είχε καλή αστυνομία;
      Για πες μας μια γνώμη ν' ακούσω.

      Διαγραφή
    2. στην σοβιετικη ενωση δεν πηγαινανε οι μεταναστες γιατι πολυ απλα ηταν το"σιδηρουν παραπετασμα". οι σοβιετικοι ενεργουσαν για το συμφερον των σοβιετικων και οχι των πακιστανων και των ινδων. και βεβαιως ειχαν καλη αστυνομια και πολυ καλες μυστικες υπηρεσιες. και σαν τουριστας να πηγαινες ησουν ελεγχομενος σε καποιο βαθμο(πολυ σωστα). και το οτι ειμαστε ολοι εργατες δεν σημαινει οτι μπορουμε να ζουμε και παρεα. αλλα ηθη, αλλα εθιμα, αλλες νοοτροπιες, αλλοι λαοι!!!! η νεα ταξη πραγματων θελει να γινουμε ολοι χυλος και πολυπολιτισμικοι. και οι μεταναστες απο την αφρικη και απο την ασια μονο ταξικη συνειδηση δεν εχουν. φανατικοι, αγραμματοι , απολιτιστοι ισλαμιστες ειναι. σε σφαζουν για πλακα επειδη στραβοκοιταξες το κορανι
      και οι συγκεκριμενοι εργατες απο την αφρικη και την ασια

      Διαγραφή
    3. Α...ώστε δεν πήγαιναν γιατί ήταν το σιδηρούν παραπέτασμα. Εν ολίγοις οι μετανάστες ήρθαν στην Ελλάδα γιατί υπολειτουργεί η αστυνομία μας.

      Εγώ πάλι έχω μια αίσθηση ότι η αστυνομία είναι το μόνο που λειτουργεί πραγματικά σε αυτό το κράτος. Όλα τα άλλα ξεπουλιούνται στο κεφάλαιο που θέλει μετανάστες χωρίς δικαιώματα για φθηνό εργατικό δυναμικό...

      Διαγραφή
  4. Γιωργος
    καταρχάς η κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις η θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει , δεν θα αναλύσω το αυτονόητο για το ΚΚΕ ότι κάνει μόνο ταξική διάκριση κάνει . Άλλα θα σου διέφυγε προφανώς ότι εδώ δεν μιλάμε για κάποιους δύστυχους Αφγανούς, η Μπαγκλαντές , άλλα «υποτίθεται» για πολίτες ΕΕ δηλαδή πολίτες του Μάαστριχτ, Λισαβόνας , τους 3 πυλώνες, της ελεύθερης κίνησης Κεφαλαίων, Εμπορευμάτων ,Εργαζομένων, οπότε άσε το παραμύθι και τις μπαρούφες του σοβαρού κράτους , ενώ όλα κινούνται ελεύθερα στην ΕΕ το μόνο που δεν κινείτε είναι τα εργασιακά δικαιώματα, τα οποία παντού πάνε κατά διαβόλου άλλα είπαμε ο καλός φασίστας πρώτα είναι το τσιράκι των αφεντικών «το καλύτερο σκυλί μέσα στην στάνη» .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε παιδια πλακα μου κανετε?
    υποχρεωση καθε κρατους ειναι να παρεχει δουλεια στους πολιτες του. αν ομως εχει αναγκη απο επιπλεον εργατες τοτε κανει προσκλητηριο σε αλλα κρατη και για συγκεκριμενο αριθμο ατομων. υποχρεωση της ελλαδας ειναι να παρεχει δουλεια στους ελληνες, της ινδιας στους ινδους, της αλβανιας στους αλβανους κτλ. επισης αν το κκε αναλαβει την εξουσια θα δεχεται,θα νομιμοποιει θα στεγαζει, θα σιτιζει και θα πληρωνει οποιον περναει τα συνορα? τοτε αντι για 300 την ημερα θα ερχονται 3000. τι θα τους κανετε τοτε? τωρα τι προσφερουν οι μεταναστες στην κοινωνια μας? παιζετε το παιχνιδι του κεφαλαιου. ο καλος και ο κακος μπατσος. τα αστικα κομματα τους φερνουν(και κανουν πως δεν τους θελουν) και εσεις που ειστε ο καλος μπατσος τους υπερασπιζεστε και αγωνιζεστε για να μεινουν ολοι μεσα και να ερθουν και αλλοι για να γινουμε πολλοι. και πως ειναι δυνατον εσεις που βριζετε την Ε.Ε. απο το πρωι μεχρι το βραδυ(και καλα κανετε) να βασιζετε την μεταναστευτικη σας πολιτικη σε νομους της Ε.Ε. Η τελεια υποκρισια και κοροιδια σε βαρος του ελληνικου λαου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι απαντησεις στο Γιωργο δεν με καλυψαν οπως πιστευω και πολλους αναγνωστες φιλους του κομματος.Εγω προσωπικα Γιωργο πιστευω πως το ΚΚΕ σε περιπτωση λαικης σοσιαλιστικης εξουσιας στην Ελλαδα θεωρω οτι εννοειτε πως θα νομιμοποιησει τους μεταναστες που ηδη υπαρχουν εδω για να μην βρισκοντε σε καθεστως ομηριας αλλα εννοειται επισης πως οπως σωστα ειπες οτι ειναι ΚΚΕλλαδας θα κοιταξει να ικανοποιησει τις αναγκες του ντοπιου πλυθησμου Ελληνων η αλλοδαπων αλλα δεν θα δεχτει η νεα λαικη εξουσια να αυτοκτονησει αφηνοντας να εισερθουν τα εθνικα συνορα εκατομμυρια προλεταριοι που δεν θα μπορει να θρεψει να στεγασει και να τους εξασφαλισει το επιπεδο ζωης που πρεπει να εχουν οι πολιτες σε σοσιαλιστικη κοινωνια.Αυτο ομως δεν αναιρει αυτο που λεει τωρα το κομμα για ανυπακοη στην συνθηκη Δουβλινο2δηλ,να παρουν ταξιδιωτικα εγγραφα οι μεταναστες και να πανε και σε αλλες καπιταλιστικες χωρες(που εννοειται πως θα πεσουν θυματα αγριας εκμεταλευσης που ομως για αυτο δεν ευθηνεται το κομμα)να αναζητησουν την οποια τυχη θεωρουν πως εχουν.Μια μονο σοσιαλιστικη χωρα και ειδικα μικρη σαν την Ελλαδα εννοειται πως δεν μπορει να λυσει τα προβληματα εκατομυριων θυματων της καπιταλιστικης βαρβαροτητας σε ολοκληρο των πλανητη!Η ταξικη αλλυλεγγυη ειναι αυτονοητη για μεταναστες που πεφτουν θυματα εκμεταλευσης στον καπιταλιστικο κοσμο και χρησιμοποιουντε απο το συστημα για να ριχνουν και τα μεροκαματα και δικαιωματα και των Ελληνων,αυτο ομως δεν σημαινει πως στην περιπτωση που καταφερει ο λαος να εγκαθιδρυσει λαικη εξουσια(πραγμα που σημαινει οτι το νεο συστημα θα δεχτει απιστευτη πολεμικη απο πολλαπλους παραγοντες η νεα λαικη εξουσια θα αυτοκτονησει......Πχ η Κουβα δεν θα μπορουσε να δεχτει εκατομυρια Αιτινους, Δομηνικανους,κλπ ανθρωπους απο γειτονικες χωρες που ειναι θυματα της καπιταλιστικης θηριωδιας.Μπορει να περιθαλψει καποιους απο αυτους για οσο διαστημα μπορει να αντεξει η οικονομια της αλλα δεν μπορει να τους αποροφησει ολους στην παραγωγικη διαδικασια ειναι αυτονοητο!Αυτο φιλε Γιωργο δεν σημαινει πως η θεση του ΚΚΕ ειναι δολια και υποκριτικη μιλαει για το τωρα μιλαει για την συνθηκη του Δουβλινο2 που στοιβαζει τους μεταναστες μονο στην Ελλαδα και οι Αλλες Ευρωπαικες χωρες που ευθηνονται απο κοινου(σαν ΕΕ)για την καταντια των περισοτερων χωρων προελευσης των μεταναστων κανουν το προβλημα μονο Ελληνικο συμπιεζοντας το προβλημα εδω σε μια χωρα που ειναι οντως χωρα διελευσης.Μην ξεχνας πως οι καπιταλιστικες χωρες παντα ηθελαν μεταναστες χωρις η με χαρτια στις χωρες τους για να δουλευουν σε συνθηκες γαλερας στις εταιρειες τους,πραγμα που σιγα σιγα σε περιοδο καπιταλιστκης κρισης δεν εχουν πια αναγκη αφου εκμηδενιζουν τα δικαιωματα και τους μισθους των ντοπιων πλυθησμων μη εχοντας πια αναγκη για φτηνα χερια απο εξω.Αυτο θα σταματησει ετσι κι αλλιως την προσελευση μεταναστων σε βαθους λιγων χρονων απο τωρα νομοτελειακα.Το μεταναστευτικο θα ειναι ανυπαρκτο προβλημα στην καπιταλιστικη Ευρωπη σε λιγα χρονια,το προβλημα μας ειναι να ανατρεψουμε τον καπιταλισμο εμεις στην Ελλαδα δινοντας δυναμη και σε αλλους λαους να κανουν το ιδιο.Ελπιζω να σε καλυψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά στην Κούβα δεν πάνε εκατομμύρια Αϊτινοί, Αγιοδομινικανοί κλπ. Πως το εξηγείς εσύ αυτό;

      Και η λύση να δώσεις χαρτιά στους μετανάστες και να τους στείλεις στην Γερμανία είναι λύση μέσα και έξω από την ΕΕ. Σίγουρα πάντως δεν είναι λύση εκτός ΕΕ, γιατί χρησιμοποιείς την ελεύθερη διακίνηση εντός ΕΕ...

      Διαγραφή
    2. Η μονη τεκμηριωμενη απαντηση εως τωρα.
      ευχαριστω

      Διαγραφή
    3. Καλά τεκμηρίωσε εσύ τις δικές σου ερωτήσεις και μετά βαθμολογείς και τις απαντήσεις των άλλων.

      Διαγραφή
  7. Υuri η Κουβα δεν ειναι χωρα διελευσης για να πανε καπου αλλου και φυσικα εχει πολυ πολυ καλυτερο βιοτικο επιπεδο απο τους γειτονες της εσυ πως εξηγεις οτι δεν εχει μεταναστες;Αν εννοεις πως δεν υπαρχουν καπιταλιστικες επιχειρησεις η τροπος παραγωγης εκμεταλευτικος για να τους κλεισει το ματι εχεις δικιο,αλλα δεν πιστευω οτι ειναι μονο αυτο(που ειναι πολυ σημαντικο)Η Κουβα ως σοσιαλιστικη χωρα εχει κρατος που σεβεται τον εαυτο του δειχνει και εχει δειξει ιστορικα την διεθνιστικη της αλλυλεγγυη(γιατροι εκει που υπαρχει αναγκη στηριξη αγωνων επαναστατικοποιημενων λαωνκλπ.)Το προλεταριοι ολων των χωρων ενωθειται δεν σημαινει προλεταριοι ολων των χωρων πηγαινετε οπου υπαρχει σοσιαλισμος και δεν το λεω σε σενα Yuri αλλα σε μερικους συντροφους που ισως να παρερμηνευουν την μαρξιστικη αναλυση των πραγματων με αριστεριστικο τροπο.Η Σοβιετικη ενωση ειχε πολλους μεταναστες στο εσωτερικο της(πχ Ιρανους,Αφγανουςκλπ)αλλα οχι ανεξελεγκτη εισροη.Ενδιαφερον το θεμα που πρεπει να αποσαφηνιστει και σε αλλες αναρτησεις απο πολλους συντροφους τωρα σας καληνυχτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Το προλεταριοι ολων των χωρων ενωθειται δεν σημαινει προλεταριοι ολων των χωρων πηγαινετε οπου υπαρχει σοσιαλισμος..."
      Μόνο εσύ το έγραψες αυτό, κανένας άλλος σ' αυτό το post, και αφού δεν αναφέρεσαι στον Υuri, παρερμηνεύεις ή μάλλον προσπαθείς να βάλεις στη σκέψη μου πράγματα που δεν σκέφτηκα, πόσο μάλλον έγραψα.
      Και εκείνος ο βιαστικός χαρακτηρισμός περί αριστερισμού δεν σε γλυτώνει από την άδικη παρερμηνεία σου.
      ad

      Διαγραφή
    2. Όταν η πείνα σε κόβει red faith η ιδεολογία προσαρμόζεται στην υλική πραγματικότητα. Το θέμα λοιπόν δεν είναι τι σημαίνει "προλεταριακός διεθνισμός", αλλά το ποιές είναι οι υλικές συνθήκες που οδηγούν στα μεταναστευτικά ρεύματα.

      Απ' ότι έχει αποδειχθεί, οι άνθρωποι δεν αφήνουν έτσι εύκολα τις χώρες τους. Ακόμη και σε πολέμους τρομακτικούς και διαρκείς (βλέπε βιετνάμ, ΙΡΑΝ-ΙΡΑΚ κλπ.) δεν υπήρξε τόσο μαζική μετανάστευση όπως σήμερα, που ξεκινά ο άλλος από το Μπαγκλαντές για να πάει σε μια χώρα που κατά πάσα πιθανότητα δεν ξέρει (όπως και πολλοί Έλληνες δεν ξέρουν ούτε που πέφτει το Μπαγκλαντές...)

      Δύσκολα γίνεται (ειδικά) οικονομική μετανάστευση αν δεν δοθεί σήμα από τους "ενδιαφερόμενους". Ακόμη και για την γειτονική μας Αλβανία, -όσοι τα θυμούνται- υπήρχαν πολλές φωνές "ν' ανοίξουν τα σύνορα στ' αδέρφια μας". Όπου "αδέρφια" φυσικά ήταν όποιος συνέφερε: Αν ήταν αθλητής βαφτιζόταν βορειοηπειρώτης, αν ήταν κλέφτης γινόταν "επικίνδυνος Αλβανός"...

      Διαγραφή
  8. ad μαλον εγω παρερμηνευτηκα απο δικο μου λαθος επειδη δεν διευκρινισα οτι δεν εννοω ουτε εσενα αλλα αυτη την αντιληψη που υπαρχει σε καποιους μπερδεμενους που ξερω πως δεν εισαι αφου παρακολουθω τα σχολια.Kαληνυχτω οριστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εχετε ξεφυγει ετσι; οι μεταναστες οικονομικοι ή πολιτικοι πως δημιουργουνται; ξυπνησε ενα πρωι ενας μπαγκλαντεσιανος/ινδος/πακιστανος κτλ και ειπε που θα παω μεταναστης;;; στην ελλαδα, καλο κλιμα ωραιες γυναικες παω εκει. οι ελληνες ξερανε που πεφτει η αυστραλια το 50; καποιοι πανε και τους λενε οτι θα πατε στην ελλαδα, καποιοι τους βοηθανε. γιατι λοιπον; γιατι ενας "παρανομος" μεταναστης θα συμπιεσει τα μεροκαματα (εχουν αναλυθει αυτα μην τα ξαναλεω). υπηρχε αναγκη για πολλα και φτηνα χερια και ψυχες να πανε ακλαφτες την περιοδο της ολυμπιαδας και για αυτο το αστικο κρατος τους αφησε να ερθουν.
    να το επαναλαβω λοιπον. αν ΟΛΟΙ οι μεταναστες ηταν νομιμοι και ειχαν τα ιδια δικαιωματα με τους ντοπιους γιατι θα "εκλεβαν" τις δουλιες; δεν θα υπηρχε λογος. επισης για να επανερθω στο αρχικο, το ελληνικο κρατος με την πολιτικη του αυξανει τους μεταναστες απο αυτες τις χωρες γιατι ενισχυει τις ιμπεριαλιστικες επεμβασεις που δημιουργουν την φτωχεια κτλ.
    το ΚΚΕ λοιπον και καθε κομμουνιστικο κομα ωφειλει να υποστηριζει τους εργατες μεταναστες απο οπου και να ερχονται, φυσικα και αν ερχοτανε στην ελλαδα μεταναστης, μια τυπισα απο την ινδια που μου διαφευγει το ονομα της, που ειναι η ποιο πλουσια γυναικα του κοσμου δεν θα την δεχομασταν και δεν θα ημασταν αλλυλεγγυοι στην προσπαθεια της να βρει βιλα να μεινει και επιχειρησεις να γινει μετοχος :) :).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να σας πω και εγώ την άποψη μου σαν μετανάστης, από Αλβανία. Καταρχάς τίθεται ένα ερώτημα τι είναι αυτό που σε οδηγεί να φύγεις από τη χώρα σου. Ας μην πάμε στην Αλβανία ακόμα. Θα πιάσουμε τις χώρες την Μέσης Ανατολής. Τι συνέβη εκεί τα τελευταία 20 χρόνια? Πόλεμοι, πόλεμοι, πόλεμοι. Άρα εσύ ζεις σε μια χώρα γκρεμισμένη χωρίς υποδομές, χωρίς μέλλον, χωρίς φαί, χωρίς τίποτα. Τι σκέφτεσαι? Να πας κάπου καλύτερα. Δυστυχώς όμως το χέρι που σε ταΐζει είναι και το χέρι που σε δέρνει. Τι εννοώ? Η Ελλάδα ή όποια χώρα της ΕΕ, δεν βοήθησε στο να δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση στις χώρες των μεταναστών? Δε συμμετείχε μαζί με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις? Αν πει κανείς όχι, συγνώμη κιόλας αλλά είναι ηλίθιος. Άρα ένα συμπέρασμα είναι ότι και εσύ ο ίδιος έχεις συμβάλει σαν χώρα, στην εξαθλίωση της ζωής του τόπου του κάθε μετανάστη. Γιατί? Γιατί προφανώς θέλεις να έχεις κομμάτι από την πίτα που μοιράζονται οι πλουτοκράτες. Και σε βολεύει να λες στην πορεία όπως και έγινε την δεκαετία του 90 να λες ότι πληθυσμιακά έχει μειωθεί η εργατική τάξη (α ρε ΠΑΣΟΚ). Σε βολεύει να δημιουργείς ένα κλίμα τρομολαγνείας και τρομοκρατίας ότι για ότι κακό γίνεται φταίνε οι μετανάστες. Έτσι αντιμετωπίστηκαν οι αφροαμερικανοί στις ΗΠΑ. Τώρα πλέον φταίνε οι Λατινοαμερικάνοι. Έτσι πέρασαν και περνάνε ένα σωρό μέτρα καταστολής. Το βασικό όμως είναι τα φτηνά εργατικά χέρια.
    Ας πιάσω λίγο το δικό μου τώρα. Εγώ ήρθα από Αλβανία. Ελληνικής καταγωγής, αλλά πλέον έχω καταλήξει απάτριδος καθώς εδώ θεωρούμε Αλβανός, και στην Αλβανία με λένε Έλληνα (η τραγική ειρωνεία ανάμεσα στο φαίνεσθαι και στο είναι). Οι δικοί μου με σπουδές πανεπιστημίου(έλα ρε είχατε Πανεπιστήμια στην Αλβανία? Αφού εκεί είναι στην εποχή του χαλκού), εδώ δουλεύουν σαν εργάτες οικοδομή-καθάρισμα σπιτιών (λέμε δουλεύουν γιατί πλέον είναι άνεργοι). Κάποτε μας είπαν να μας δώσουν ελληνική υπηκοότητα λόγω εκλογών. Αρκεί βέβαια να ψηφίζαμε ΠΑΣΟΚ(2000). Ωχ αυτά δεν κάνει να τα λέμε, γιατί αλλιώς θα φανεί ότι κρατάμε τους μετανάστες εγκλωβισμένους για να ενισχύσουμε το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και τους εκφραστές του. Πάμε παρακάτω λοιπόν.
    Πάμε να δούμε τι γινόταν στην ΕΣΣΔ. Σχολεία ειδικά για τους μετανάστες όπου μάθαιναν πέρα από τα βασικά, και την γλώσσα τους τον πολιτισμό τους. Ενισχύονταν οι δεσμοί της κάθε μειονότητας, με το σοσιαλιστικό κράτος. Το βασικό που είχαν λύσει όμως είναι το εξής. Είτε ήταν Ρώσος είτε ήταν Ουζμπέκος, ήταν απλά εργάτες. Όπως κι εγώ δεν έχω να χωρίσω τίποτα, με κάποιον που βρίσκεται στην άλλη άκρη της Τουρκίας σε ένα χωριό. Και το βασικό ερώτημα γιατί έχω χάσει λίγο τον ειρμό μου τώρα. Γιατί έχουμε την τάση να λέμε ότι μετανάστες είναι οι Ιρακινοί, Αλβανοί, Ρουμάνοι, Βούλγαροι κλπ. Ενώ αν είναι κάποιος από Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία όλως τυχαίως δεν είναι μετανάστης για πολλούς. Είναι Ευρωπαίος όπως μου είχε πει και ένας παππούς κάποτε.
    Βλάντιμιρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α ναι και να συμπληρώσω, πως οι πολυπόθητες δουλειές που πήραμε από τους Έλληνες εργάτες, ήταν η οικοδομή και το καθάρισμα σπιτιών. Το αναφέρω και ποιο πάνω αλλά ήθελα να το τονίσω γιατί νομίζω ότι το όνειρο κάθε ανθρώπου, κάθε εργαζόμενου είναι αν μη τι άλλο να παίρνει από τον άλλο εργαζόμενο την άνεση του οικοδόμου και τη χαρά του να καθαρίζεις τις χέστρες των άλλων σπιτιών και όχι του δικού σου. Και δεν το λέω υποτιμητικά, για τους δικούς μου, αλλά και εγώ που έχω πτυχίο πενταετούς ελληνικού ΑΕΙ, είμαι τόσο χαρούμενος που έχω 10 κάνει διαφορετικές δουλειές μέχρι τώρα, και καμία δεν έχει σχέση με αυτό που σπούδασα. Γιατί πολύ απλά κάποια στιγμή θα πάρω τη δουλειά κάποιου άλλου εργαζόμενου. Ούτε έλληνα, ούτε αλβανού, ούτε σουηδού. Αλλά ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ. Γιατί απλά έτσι είναι ο καπιταλισμός. Για να βρεις δουλειά πρέπει να τη χάσει κάποιος άλλος εργαζόμενος, ανεξαρτήτως σπουδών, φύλου, ηλικίας, εθνικότητας, ταξικής καταγωγής. Γιατί όπως είναι και ο τίτλος του Μπογιόπουλου, τι φταίει για όλα αυτά?
    ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ!

    ΥΓ:Συγνώμη αν είναι ειρωνικό το στυλάκι μου, και επιτηδευμένο, αλλά τόσα χρόνια, έχω πήξει με τον κάθε εθνικόφρων, πατριώτη που για όλα φταίνε οι μετανάστες (σσ στο σχολείο ήμουν αριστούχος και δεν μου άφησαν να γίνει σημαιοφόρος λόγο καταγωγής-ούτε καν παραστάτης ρε αδερφέ)

    Βλάντιμιρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου Βλάντιμιρ, έχεις και ωραίο όνομα (και την χάρη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το βγαλατε το πορισμα λοιπον... πλην του RED FAITH ολοι οι υπολοιποι ειστε υπερ της εισοδου των μεταναστων , της παραμονης τους και της ελληνοποιησης τους. ακριβως οτι θελουν και οι καπιταλιστες αλλα το παιζουν δυσκολοι για τα ματια του κοσμου(αυτοι τους φερνουν). αφου υποφερουν στο ιρακ, στο μπαγκλαντες, στην ινδια και σε αλλες χωρες, ας υποφερουν και οι ελληνες. πολυπολιτισμικοτητα θελει η νεα ταξη και την εφαρμοζει, πολυπολιτισμικοτητα θελετε και εσεις και την εφαρμοζετε. και μη μου πειτε οτι σας παρουσιαζω ιδιους με τα αστικα κομματα στο συγκεκριμενο θεμα χωρις να το εξηγω(τα εχω αναφερει πιο πανω). ο καλος και ο κακος μπατσος. τη φιλευσπαχνια σας, την αλληλεγγυη σας προς τους μεταναστες-εργατες-ανθρωπους και την ταξικη σας συνειδηση σας την γυρνανε μπουμερανγκ γιατι ακριβως παιζετε το παιχνιδι τους με τους κανονες τους.
    το ξερω ειναι δυσκολο να το αντιληφθειτε διοτι νομιζετε οτι οποιος δεν λατρευει τους μεταναστες ειναι ή απογονος των ναζι, ή το λιγοτερο φασιστας.
    πρωτα με την χωρα μας πρεπει να ασχοληθουμε και να ανατρεψουμε την κατασταση και αφου τα καταφερουμε τοτε να ασχοληθουμε και με αλλα κρατη αν μπορουμε. οι μεταναστες ειναι τροχοπεδι αποδεδειγμενα. οι περισσοτεροι ειναι λουμπεν και ατομιστες στο επακρο. το μονο που τους ενδιαφερει ειναι οτι το 1/3 του μεροκοματου που περνουν αντιστοιχει στο 20πλασιο στη χωρα τους. η λυση δεν ειναι να αποκτησουν ισα δικαιωματα. η λυση ειναι να μεινουν στις χωρες τους να οργανωθουν και να παλεψουν για το δικιο τους. και οχι να ξεφτιλιζονται στις χωρες που τους εχουν φερει σε αυτην τη κατασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύνελθε λίγο αν μπορείς και προσπάθησε να καταλάβεις. Κανείς δεν σου είπε ότι στόχος του είναι κάποια μελλοντική σοσιαλιστική δημοκρατία της Ελλάδας να "αποκαταστήσει" κάτι δισεκατομμύρια που πεινάνε. Αν νομίζεις όμως ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή χαλάρωσε η φύλαξη των συνόρων ή η αστυνομία τεμπελιάζει, κάνεις λάθος. Τα σύνορα φυλάσσονται όπως και το 1980, μπορεί και καλύτερα (ειδικά σήμερα).

      Οι πολιτικές επιλογές άλλαξαν κάποια στιγμή, οι επιλογές της άρχουσας τάξης και του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού. Αν δεν ασχοληθείς μ' αυτές δεν κάνεις τίποτε. Απλά θ' αρχίσεις να κυνηγάς κι εσύ μετανάστες (ή θα σιγοντάρεις αυτούς που τους κυνηγάνε), θ' αυξάνεις την βία στους δρόμους και το πρόβλημα θα παραμένει ως έχει.

      Έχεις καμιά ιδέα τι γίνεται σήμερα; Προχθές μου έλεγε μια φίλη ότι κάποια αστυνομικά τμήματα (ναι, τμήματα κι αυτό αξίζει να διερευνηθεί γιατί η πηγή δεν είναι κανένας έξαλλος αριστεριστής), όταν παρουσιαστεί κάποιο θέμα με μετανάστες, δίνουν τα τηλέφωνα της χρυσής αυγής για να "καθαρίσει" το χώρο. Έχεις δει τίποτε ν' αλλάζει μ' αυτές τις μαλακίες, πέρα από το να δίνεται αβάντα στους νεοναζί ανεπισήμως από το σύστημα, για να δημιουργήσουν την αίσθηση των "δύο άκρων";

      Κι ούτε ποτέ θα δεις να αλλάζει κάτι:
      Η αθλιότητα όλο και θα μεγαλώνει, ο ένας θα την πέφτει στον άλλο (και το πιο εύκολο είναι ο διπλανός σου) και σε λίγο εμείς θα σφαζόμαστε και οι άλλοι θα περνάνε μνημόνια και θα πίνουν στην υγεία του κορόϊδου σε σαλέ στην Ελβετία. Ναι, οι μετανάστες (ειδικά οι οικονομικοί μετανάστες) δεν είναι και τίποτε επαναστάτες. Για οικονομικούς λόγους ήρθαν οι περισσότεροι και μπορεί να έχουν μερικοί και αντιδραστική ή/και σιχαμένη στάση. Έχω δει κι εγώ τέτοιες περιπτώσεις όπου ο "πιασμένος" Αλβανός μετανάστης πατάει κάτω τον "φρέσκο" Πακιστανό.
      Όμως οι Έλληνες που πήγαν Αμερική, Γερμανία κλπ. τι καλύτερο έκαναν; Πέρα από φωτεινές εξαιρέσεις, πλαισίωσαν από την ακροδεξιά μέχρι το λούμπεν, χωρίς να θυμούνται και ιδιαίτερα την ταξική τους θέση. Στο κάτω-κάτω έχουν ευθύνη και κάποιοι "προοδευτικοί" Έλληνες που τα ταξικά τους γυαλιά τα πέταξαν στον υπόνομο και φόρεσαν τα ανθρωπιστικά που ήταν περισσότερο της μοδός.

      Σήμερα όμως που το σύστημα (και όχι οι μετανάστες) με απανωτά μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους φτάνει τα μεροκάματα σε επίπεδα Ινδίας, μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτείς ποιοί δημιούργησαν και αναπαράγουν την αθλιότητα. Γιατί η εξαθλίωση και η ανεργία σε νοιάζει, όχι το χρώμα του άλλου.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.