16 Φεβρουαρίου 2012

Το μέγεθος μετράει


Την είδηση την είδατε, την αναδημοσιεύσαμε και μεις, αλλά εγώ έχω απορίες

Πάμε πάλι λοιπόν:

Την αναμόρφωση της νομοθεσίας για τη διοργάνωση μικρών σε μέγεθος διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση και μπλαμπλαμπλαμπλα

Δηλαδή πως ορίζεται το μικρό? Μικρό σε σχέση με τι? Με τον πληθυσμό της Αθήνας? Με τον μέσο όρο των προηγούμενων διαδηλώσεων? Έτσι όπως τις μετράει η κρατική τηλεόραση και το mega channel (4.000 το ΠΑΜΕ την Κυριακή βρε τρισάθλιοι?)? Με το αν χωράν όλοι μαζί σε ένα ταξί ή χρειάζονται λεωφορείο?

Οι όροι "μικρό, μεγάλο" ως γνωστόν είναι σχετικοί. Η Γη είναι μικρή ή μεγάλη? Μεγάλη για μας, μικρή για το ήλιο ο οποίος είναι τεράστιος εκτός και αν τον βάλεις δίπλα στον Canis Majoris κ.ο.κ
Οι γεωλόγοι όταν φωτογραφίζουν ένα πέτρωμα ή έναν γεωλογικό σχηματισμό βάζουν πάντα δίπλα του ένα γνωστό σε μέγεθος αντικείμενο για να φαίνεται η κλίμακα, δηλαδή το πραγματικό μέγεθός του. Φαντάζομαι αι ελληνικαί αρχαί θα κοτσάρουν δίπλα σε κάθε υποψήφια διαδήλωση (νύφη) και μία εύχερη πορεία της ΓΣΕΕ η οποία αναγνωρίζεται αυτόματα ως το μέτρο σύγκρισης, ως μεγάλη υποθέτω.

--Γεια σας είμαι ο κυρ Μπάμπης που σας πήρα και χτες για εκείνη την διαδήλωση που λέγαμε.
--Εξετάζουμε ακόμη το αίτημά σας. Περάστε αύριο από τα γραφεία μας για την πρόβα διαδήλωσης. Θα έχουμε εδώ και μια πορεία της ΓΣΕΕ να συγκριθείτε.

Επίσης άλλη μία απορία, είναι πως θα χαρακτηρίζεται από πριν μια διαδήλωση ως μικρή ή μεγάλη? Μήπως οι υποψήφιοι συμμετέχοντες θα πρέπει να δηλώνουν συμμετοχή? Να εγγράφονται? (Δηλώστε συμμετοχή, οι δέκα πρώτοι συμμετέχοντες κερδίζουν αναμνηστική πλακέτα "Ήμουν και εγώ στη διαδήλωση" καθώς και αναμνηστική επαγγελματική φωτογράφηση για το facebook.)

- Όποιος θέλει εφεξής να διαδηλώνει στο κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να ζητάει εγγράφως την άδεια της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής, πέντε μέρες πριν από τη διεξαγωγή της διαδήλωσης.

Έεεετσι. Πιστεύω ότι η γραφειοκρατία την οποία λούζεται καθημερινά ο μέσος συμπολίτης μας δεν είναι αρκετή. Πάντα χρειάζεται λίγη παραπάνω, ειδικά για αυτούς που δεν έχουν αντιμετωπίσει αρκετή γραφειοκρατία στη ζωή τους έτσι ώστε να έχουν σιχαθεί αρκετά το αστικό κράτος και τη ζωή στον καπιταλισμό (οι οποίοι ζουν είτε κάτω από πέτρες ή σε κορυφές βουνών). Σκεφτείτε ας πούμε πόσο κάνει να διεκπεραιωθεί η μέση υπόθεση ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!! Θα θες σα να λέμε να διαδηλώσεις Γενάρη και ζήτημα είναι αν θα τα καταφέρνεις μέχρι το Μάρτη

(-"Σύντροφοι γιατί πείτε μου πάλι γιατί διαδηλώνουμε? -Για το μνημόνιο 5 σύντροφε συγκεντρώσου!! -Για το 5? Αφού έχουν ψηφιστεί άλλα 2 από τότε?!).

Βέβαια αυτό δεν είναι το βασικό (προφανώς, αλλά αφήστε με να γκρινιάξω λίγο).

Το ζήτημα ότι θα ζητάς άδεια, που συνεπάγεται φυσικά ότι μπορεί και να μη σου δοθεί είναι το κομβικό. Εδώ κάπου πέφτουν και τα τελευταία πέπλα της Σαλώμης για όσους φυσικά δεν την είχαν ήδη πάρει μάτι, να δουν πόσο σκατόφατσα και μπουχέσα είναι.
Bye bye δικαίωμα του συναθροίζεστε, αυτό είναι μόνο η αρχή. Άντε και πολύ σας ανεχτήκαμε κάθε τρεις και λίγο. Αν θέλετε ποδαρόδρομο στο κέντρο με τα συντρόφια σας, άντε σε κανα εκπολιτιστικό σύλλογο! 

Το σύνθημα έχει δοθεί εδώ και καιρό με ξεράσματα τύπου ατενίστας. Θες να διαμαρτυρηθείς? Μπες στην νέα χιλιετία βρωμιάρη κομμουνιστή! Πολύχρωμο σαλβάρι, πλακατ με άποψη και βουρ για το οακα (ευχαριστούμε το φίλο Γιώργο που μας το έστειλε πριν το μεσημέρι).
Το νεοφασιστοφιλελευθερο protagon το βλέπω πολύ ενημερωμένο σε κάτι τέτοια. Αυτό το αντιδραστικό ξέρασμα, που δυστυχώς υπάρχει ακόμα κόσμος που το θεωρεί προοδευτικό διότι έχει ένα νεανικό, μοντέρνο περιτύλιγμα (σαν κουράδα τυλιγμένη σε χαρτί με πριντ Αndy Warhol, ωστόσο παραμένει κουράδα) ο ίδιος κόσμος -υποθέτω- ο οποίος παρακολουθεί Σκαϊ διότι είναι "οικολογικό" κανάλι (ουσιαστικά αισχρή κόπια αμερικανικού σταθμού) με ευαισθησίες του κώλου (τύπου κοικωνικό παντοπωλείο--αν οι ίδιοι οι πεινασμένοι για τους οποίους προορίζονται τα τρόφιμα κατέβαιναν στον δρόμο, ο Σκαι θα ούρλιαζε να τους στείλουν στη Μακρόνησο). Τι έλεγα? Α ναι, ότι αυτό το αντιδραστικό ξέρασμα, το πρωκτ-αγκων (mein Kampf) ό,τι "εισηγείται" κατά καιρούς γίνεται νόμος. Μάλλον έχουν καλή πληροφόρηση και αναλαμβάνουν εργολαβικά το έργο να ετοιμάσουν τους ιθαγενείς.

- Όποιος δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη και την περιφρούρηση της διαδήλωσης που διοργανώνει οφείλει να συνεργάζεται με την αστυνομία και να της ζητά, με αποζημίωση, πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης. Άλλως, για κάθε ζημιά δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη αποζημίωσης. Σε περίπτωση όπου ο οργανωτής έχει ζητήσει πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης και σημειωθούν ζημιές, την ευθύνη αποζημίωσης την αναλαμβάνει η Αστυνομία.

Εεετσι. Η αστυνομία αναλαμβάνει και επίσημα το ρόλο του μπράβου (γιατί περιφρούρηση δεν την λες). Θα σου πουλάει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ προστασία. Εξ άλλου αυτό είναι κάτι στο οποίο κάποια μέλη της έχουν προϋπηρεσία.

20 σχόλια:

  1. Τον τελευταίο καιρό Manny, η καυστική σου πένα φτάνει σε νέα εκπληκτικά επιπεδα. Ομολογώ πως είμαι φαν !!

    Ο συνδυασμός αγγλικού χιούμορ με την βαλκανική πραγματικότητα, είναι εκρηκτικός. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (--Πατερα???)

      thanks, παντως εγω δε γελαω καθολου αλλα ακουω αυτο για να συνελθω
      http://www.youtube.com/watch?v=I8av4C1TY-8&feature=related

      Διαγραφή
    2. Το τραγουδάκι με συγκίνησε πάντως.

      Διαγραφή
    3. χαλαρωτικο, δε μπορεις να πεις? : ]]

      Διαγραφή
    4. Είχα ακούσει ότι βάζουν ακουστικά στους κρατούμενους του Γκουαντανάμο με τέτοια μουσική, αλλά τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω πόσο απάνθρωπο είναι...

      Διαγραφή
    5. ^^xexexe το επομενο μουσικο διαλειμμα θαρρω οτι θα σ αρεσει, οποτε θα σε αποζημιωσω
      : ]]]]

      Διαγραφή
  2. Να δουν τους καρμίρηδες,γυφτεμπόρους σε λίγους μήνες τι θα πουν , όταν (και αν)εφαρμοστεί το μέτρο.όταν δηλαδή δε θαχουν την καραμέλα των διαδηλώσεων και της πτώσης του.. τζιρου τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Manny Calavera ευχαριστώ για τις ευχαριστίες :)
    Μάλιστα προς στιγμή ένιωσα ενοχές που βρώμισα το blog σας με το link του protagon... ήταν σαν να αφοδεύω στο κρεβάτι μου και ίσως χειρότερα...
    Σαν άνεργος έχω τον χρόνο να διαβάζω μαζί με όλα τ'άλλα και πάρα πολλά μιντιακά σκουπίδια (πρέπει να ξέρουμει τι λέει ο οχτρός) οπότε λογικά θα υπάρξει και συνέχεια αναδημοσίευσης αναλόγων μαργαριταριών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xexexe εγω να δεις τι διαβαζω : ]]]
      βεβαια εχω μια μαζοχιστικη ταση προς τη σαπιλα..απο εδω και μπρος θα χρησιμοποιω αυτο που λες, οτι το κανω για να βλεπω τι λεει ο εχθρος
      θα αισθανομαι καλυτερα με τον ευατο μου : ]]]]]

      Διαγραφή
    2. Βασικά το ίδιο κάνω εδώ και χρόνια σαν εσένα... όπως τα λες και εμένα με τραβάει η σαπίλα (βέβαια είναι κι αυτή άφθονη) ... μη σου πω καμιά φορά όταν προσπαθώ να κοιμηθώ τα ξημερώματα βάζω ΣΚΑΙ το γλοιώδες αντικομμουνιστικό δίδυμο(ναι το δέχομαι είμαι ανωμαλάρα. Ο αδερφός μου, σύντροφος κι αυτός, με προειδοποιεί ότι στο τέλος θα καώ (θα το δύμε αυτό). Όμως στην συνέχεια βλέπω ότι η πληροφόρηση και τα ψευτοεπιχειρήματα που ακούω-διαβάζω από αυτά τα ανθρωποειδή ενδυναμώνουν αντανακλαστικά το δικό μου ιδεολογικό και ψυχολογικό οπλοστάσιο και ταυτόχρονα μπορώ να ψυχολογήσω και να "χειριστώ" τα άτομα-θύματα της αστικής προπαγάνδας... βέβαια είπαμε εγώ είμαι ανωμαλάρα

      Διαγραφή
    3. ρε συ Γιώργο μάθε με και μένα να το κάνω αυτό γιατί έχω πήξει με άτομα-θύματα που μου ανεβαζουν το αίμα στο κεφάλι!

      Διαγραφή
  4. Να αναφέρω απλά ότι το θέμα αυτό ισχύει εδώ και καιρό σε χώρες του εξωτερικού. Και κυρίως στην Αμερική. Αν δεν κάνω λάθος, προήλθε έπειτα από δυο γεγονότα, τέτοια καταστολή(διπλή καταστολή). Με τους ανθρακωρύχους τη δεκαετία του 30, και μετά με τις διαδηλώσεις για το Βιετνάμ. Όπου στο δεύτερο χρησιμοποιήθηκε άλλο κατασταλτικό όπλο. Τα ναρκωτικά. Πόσο έτοιμα από καιρό φαινόντουσαν όλα όταν τα έγραφε ο ριζοσπάστης. Να παίρνεις την άδεια για να διαδηλώνεις μαστουρωμένος. Το νέο λαιφστάιλ του συστήματος.
    Υγ αν κάνω λάθος ιστορικά ας με διορθώσει κάποιος(απλά βαριέμαι να το ψάξω περισσότερο τώρα)
    Βλάντιμιρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Βλαντ, ετσι ειναι. Για την Αμερικη το εχουμε γραψει και εμεις στο παρελθον )οπου εκει για να κανεις διαδηλωση πρεπει να εχεις ειδοποιησει τις αρχες ΠΟΛΥ καιρο πριν). Δεν ξερω ποτε ξεκινησε, αλλα πολυ πιθανο να ειναι τοτε που λες.

      Παντως ειμαι σιγουρη οτι στην περιπτωση μας θα το γραψουμε εκει που ξερουμε.
      Φαντασου τωρα στις 500.000 (ή οσο ηταν τελικα) που κατεβηκαν προχτες ή σε κατι κομματικες που γινονται Αθηνα και ειναι τεραστιες να πει κανεις "Αχεμ δεν εχετε αδεια". Αυτα τα πραγματα στην πραξη αχριστευονται απο το ταξικο κινημα.

      Διαγραφή
    2. Σε πρώτη φάση δεν θα χρησιμοποιηθεί για τις κεντρικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ Manny. Θα χρησιμοποιηθεί σε άλλους πιο καρφωμένους ή (πιθανότατα) σε σωματεία, συλλόγους κλπ. τα οποία αναγκαστικά δεν μπορούν να κατεβάσουν 10 ή 100.000 άτομα.

      Αν αρχίσουν να "κλαδεύουν" το δικαίωμα στην διαδήλωση όμως γνωρίζεις ότι τα επόμενα είναι θέμα χρόνου και συγκυριών. Συγκυρίες που πολλές φορές κατασκευάζονται κιόλας, όπως έχει αποδειχθεί.

      Διαγραφή
    3. συμφωνω απολυτα με το σχολιο σου

      Διαγραφή
  5. Νομίζω ότι πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι θέτουν ζήτημα ανταποδοτικότητας στις υπηρεσίες της αστυνομίας. Άντε και η άμυνα σε ιδιώτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.