16 Φεβρουαρίου 2012

Περι Ελευθεροτυπίας ....

Σκεφτόμασταν να γράψουμε και εμείς ένα θέμα για την επανακυκλοφορία της Ελευθεροτυπίας. Αλλά μας άρεσε ο λακωνικός σχολιασμός του ζητήματος από τον Αντώνη, στον οποίο πραγματικά δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα περαιτέρω.

Οι εργαζόμενοι

Επέστρεψε στην κυκλοφορία η Ελευθεροτυπία των εργαζομένων. Διαβάζοντας την σελίδα των διεθνών, όπου ένας από τους εργαζόμενους καλεί τη Δύση σε μια ακόμα επέμβαση --ανθρωπιστικού πάντα χαρακτήρα-- προς αποκατάσταση της δημοκρατίας και της νομιμότητας στη Συρία, κι ένας δεύτερος εντάσσει το ζήτημα Ιράν στην "Αραβική Άνοιξη"· και βρίσκοντας χρόνο μόνο για μια γρήγορη ματιά σε ένα συλλογικό "μανιφέστο" κοπανιστού αέρα με λιγότερο ενδιαφέρον από το παιχνίδι Μπορούσια Μεχενγκλάντμπαχ-Άαχεν, άρχισα να σκέφτομαι δύο πράγματα:
πρώτον, ότι η διαφορά μεταξύ πουλημένης στα συμφέροντα και αδέσμευτης Ελευθεροτυπίας μού διαφεύγει εντελώς, και
δεύτερον ότι, υπό ορισμένες περιστάσεις, η ανεργία δεν είναι απαραίτητα κακό πράγμα.

3 σχόλια:

  1. Πάντως αυτά τα λέει ο μισός Συνασπισμός, οπότε θα ήταν λίγο δύσκολο να μην τα λέει μια αστική εφημερίδα. Όσο για τους συντάκτες της, δεν νομίζω ότι πιέζονταν από τα συμφέροντα για να γράφουν. Δόξα τον Τούτατη είναι πολύ διαδεδομένες οι απόψεις αυτές.

    Από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν η ανεργία σε στρώνει. Μερικές φορές φαντάζομαι ότι μπορεί να σε χαλάει κιόλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ‘χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά’
    εδώ μόνο (προς το παρόν) έχει πάρει σάρκα και ακούγεται το σύνθημα. μακάρι να πάρει στη χαλυβουργία, μακάρι να μπορούσε να πάρει στους παιδικούς σταθμούς, στα σούπερ μάρκετ, στις ιδιωτικές εταιρίες κ.α.

    περίμενε κανείς απτη μία μέρα στην άλλη 800 άνθρωποι θα άλλαζαν απόψεις και θα υιοθετούσαν τις δικές του; προσωπικά περισσότερο με πείραξε το γεγονός ότι φιλοξενεί σχόλια του σαββόπουλου παρά το ότι σε ένα μέσο ενημέρωσης χωρίς κατεύθυνση, θα δεις απόψεις αχταρμά.
    δεν περιμένω να διαβάσω για λαϊκή εξουσία στην ελευθεροτυπία ούτε για τις ιμπεριαλιστικές τακτικές.

    τώρα σχόλια περί δημοσιογράφων (μηχανικός είμαι δε θίχτηκα), άλλος θα πει για τους αστυνόμους, άλλος για τους δικηγόρους, τους δημ υπαλλήλους, γιαυτούς που δουλεύουν στις τηλεπωλήσεις και ακόμα πολλούς. μπορείς ν’αποφασίσεις σε ποιον αξίζει η ανεργία;

    και να ρωτήσω. ποιος ενημερώνεται αποκλειστικά από μη αστικά κανάλια, ράδιο κι εφημερίδες;
    με εκτίμηση
    γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω παντως απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου (πολιτικα) και ειναι πολλα χρονια τωρα, χαφιεδοτυπια την ηξερα. ειδικα εκεινα τα χρονια 92-96 εδεινε κατευθειαν γραμμη στα μπαχαλα, μιλαμε για μακραν την μεγαλυτερη κυκλοφορια στο λεγομενο α/α χωρο και βεβαιως βεβαιως στον χωρο της ανανεωτικης αριστερας βλ. συν.
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.