17 Φεβρουαρίου 2012

Η «Μπιλντ» και ο φόβος των αστών - Παραλήρημα της Bild εναντίον ΚΚΕ κι Αλέκας Παπαρήγα



Το φόβο των αστών και του κεφαλαίου για το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα και την πρωτοπορία του, τους κομμουνιστές, φανερώνει το χτεσινό κίτρινο «ρεπορτάζ» της γνωστής σκανδαλοθηρικής γερμανικής εφημερίδας «Μπιλντ», που με έναν αχταρμά επιχειρεί να σπείρει συγχύσεις και να τρομοκρατήσει και το γερμανικό λαό. Ο τίτλος χαρακτηριστικός: «Κομμουνιστές, αντιεβραίοι, μισοεγκληματίες! Θα κυβερνούν σε λίγο αυτοί οι ακραίοι την Ελλάδα;»... Και υπότιτλος: «Μετά τις εκλογές τον Απρίλιο επαπειλείται μια πολιτική κατολίσθηση. Ο Ελληνας πρόεδρος χλευάζει τον Σόιμπλε».

Σε ό,τι αφορά την ξεκάθαρη στρατηγική του ΚΚΕ, που αντιπαλεύει την πολιτική του κεφαλαίου, την ΕΕ και καλεί το λαό σε πάλη για έξοδο από τη λυκοσυμμαχία, μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εργατική εξουσία, την εμφανίζει ως εξής: «Η αρχηγός των κομμουνιστών, Αλέκα Παπαρήγα, επιτίθεται κυρίως κατά της Γερμανίας».

Η συγκεκριμένη γερμανική φυλλάδα παίρνει τη σκυτάλη από τα δικά μας αστικά ΜΜΕ που για να τρομοκρατήσουν το λαό σπέρνουν κλίμα χάους και καταστροφής αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχει ανάγκη η πλουτοκρατία. Στο χέρι του λαϊκού κινήματος είναι το φόβο των αστών να τον κάνει μόνιμο εφιάλτη. Οι εργάτες, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες από τα λαϊκά στρώματα στο κάλεσμα του «σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω», μπορούν να απαντήσουν με την οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές ως την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Η συμπόρευση με το ΚΚΕ για την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας, για να πάρει ο λαός τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του είναι βασική προϋπόθεση για να έχει αυτός ο αγώνας ουσιαστικό αποτέλεσμα και να μην ξεστρατίσει σε διαχειριστικές λογικές περί «άλλου μείγματος» και πιο «ανθρώπινου καπιταλισμού».


Ριζοσπαστης

Y.Γ Ο κλασικός γκεμπελισμός και η συνέχιση της κασέτας εξομοίωσης κομμουνιστών και ναζί. Να δείτε που στο τέλος θα μας λένε ότι οι κομμουνιστές κάναν το ολοκαύτωμα. Του κιτρινισμού το ανάγνωσμα. Κάθε λαός έχει τα ΜΜΕ που του αξίζουνε. Κι απ αυτή την άποψη δεν έχουμε πραγματικά τίποτα να ζηλέψουμε απ τους Γερμανούς. Είναι ένα δημοκρατικότατο κεντρώο τσουβάλιασμα οποιουδήποτε αντιτίθεται στην αποικιοποίηση της χώρας. 


15 σχόλια:

  1. Εντάξει,
    πολύ ασχολούμαστε με την Bild, την Espresso της Γερμανίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την espresso?
    Εγω την ειχα κατι σαν το πρωτο θεμα αλλα σε καθημερινη βαση....
    Malamadre

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κανονικοτατη espresso. Ριξε μια ματια στη σελιδα της, ακομη και γερμανικα να μην ξερεις..
      http://www.bild.de/

      Διαγραφή
    2. Έχει μεγάλη κυκλοφορία δεν λέω, αλλά το περιεχόμενο της είναι παρόμοιο με της Espresso. Πολιτική ανάλυση μηδέν, ξώβυζα, κουσκους και καφριλίκια. Το επίπεδο των Γερμανών που την διαβάζουν, ας μην το αναλύσουμε καλύτερα ...

      Διαγραφή
  3. otan se fovounte i asti kanis kali doulia
    VENCERMOS

    -kapios apo makria-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς δι υμας και ημάς, η μπίλντ, είναι η αγαπημένη φυλλαδα της γερμανικής εργατικής τάξης. Αυτή είναι η εργατική τάξη της Γερμανίας..έτσι για να μην αγιάζει κανεις την τάξη και την ταξική καταγωγή, χωρίς συνείδηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς οι Γερμανοί γραμμή από την Bild παίρνουν... Μιλάμε για την εφημερίδα με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ευρώπη. Με επίπεδο κατώτερο αυτού της εσπρέσο, μια και την αναφέρατε. Και πείτε μου εσείς, τι κάνετε όταν ο μέσος Γερμανός, ειδικότερα ο προερχόμενος από την εργατική τάξη, ελλείψει κινήματος, παιδείας και με μια άγρια πίστη στο κράτος και στα ΜΜΕ σου φέρνει στη συζήτηση επιχειρήματα τέτοιου βάθους που διάβασε στην ενλόγω φυλλάδα... Εφτά χρόνια Γερμανία ακόμα δεν κατάλαβα ακόμα πως είναι δυνατόν κάποιος να παίρνει σοβαρά αυτά τα ξερατά. Τουλάχιστον, από όσο θυμάμαι τουλάχιστον, στην Ελλάδα την εσπρέσσο την έχουν για φτύσιμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΠΙΛΝΤ;

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      Διαγραφή
    2. η εικονα, η ζωγραφια, ο πινακας ζωγραφικης..

      σε αυτην την περιπτωση "η εικονα"

      Διαγραφή
    3. ΦΧΑΡΙΣΤΩ ΜΑΝΥ.

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      Διαγραφή
  6. Τι έγινε, πέφτει και κομμουνιστικός έλεγχος σε αυτά που γράφουμε?
    Λογοκρισία σε ότι δεν συμφέρει το "κώμα" του λαού?

    Μόνο έτσι εξηγείται η διαγραφή της άποψης μου που αναρτήθηκε λίγες ώρες πριν...
    Ντροπή σας κύριοι.
    Γι αυτά και άλλα σας καμώματα σας φτύνει και σας γιουχάρει ο λαός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΟΥΜΕΡΟ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ

      ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ.

      ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΑΝΑΝΗΨΕΙΣ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΟΥ ΚΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΦΤΥΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΚΕ ΑΡΧΙΡΟΥΦΙΑΝΕ.

      ΘΕΡΣΙΤΗΣ.

      ΓΕΙΑ ΣΑΣ

      Διαγραφή
    2. Από πότε τα φλέγματα αποκαλούνται και απόψεις ?

      Διαγραφή
  7. red1917. μα τι επιπεδο τη γνωσεις του αντικειμενου τη γνωση του λογου ,πχ αρχιρουφιανε,το φτυνει ο λαος!!! ελεος,αν καπιος μπαινει σε ενα σαιτ για να γραψει ολα αυτα τα παραλυρηματα δυο πραγματα συνβαινουν ενα -εχει πολυ χρονο και 2-ειναι εντελος ανεγκεφαλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα τρολ στον καδο, τι δεν εχετε καταλαβει?
    Ειδικα τα τρολ-θαμωνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.