29 Φεβρουαρίου 2012

Στο δρόμο...και οι Γάλλοι

Με συνθήματα όπως "φτάνει πια", "όχι άλλη λιτότητα", "λαοί εκμεταλλευμένοι - λαοί εξεγερμένοι", τα γαλλικά συνδικάτα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο της σημερινής "Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά της Λιτότητας" που οργανώνει από τις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων.

Με τα σημερινά συλλαλητήρια οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη νέα ευρωπαϊκή Συνθήκη με την οποία "επιχειρείται η θεσμοθέτηση της λιτότητας"....
Παρά τις σχετικές διαφορές που έχουν προκύψει ανάμεσα στα γαλλικά συνδικάτα λόγω της προεκλογικής περιόδου στη Γαλλία, προβλέπονται γύρω στα 160 συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Σε ορισμένες μεγάλες πόλεις, όπως η Μασσαλία, η Νάντη, η Λιόν, η Τουλούζη κ.ά., οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί ενώ στο Παρίσι, που το ραντεβού είχε δοθεί στην πλατεία της Βαστίλης, ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες. 


2 σχόλια:

  1. Οι γάλλοι γενικά μπορούν και οργανώνουν μεγάλες και αρκετά μαζικές κινητοποιήσεις. Αυτό δεν είναι φετινό ή περσινό φαινόμενο. Το περιεχόμενο τους, τα αιτήματα και ο τρόπος που μπαίνουν αυτά τα αιτήματα είναι γενικά μη-ταξικός. Χαρακτηριστικά τα συνθήματα τους, όπου κυριαρχούν κάτι ωραία του στυλ "tous tous tous ensemble" (όλοι μαζί) και ιδίως αυτά που στοχοποιούν συγκεκριμένα τον Σαρκοζύ (Να δούμε τώρα που θα φύγει τι θά χουνε να λένε). Κάτι όπως τα ΣΕΚίτικα συνθήματα να πέσει ο καραμανλής δηλαδή. όμορφα πράματα.

    Φυσικά υπάρχει και μια μερίδα, ταξικά συνειδητοποιημένη. Αλλά αυτή είναι μειοψηφία. για την ώρα τουλάχιστον

    τυρκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι ειναι φιλε μου...το πρωτο βημα ειναι να κατεβεις στον δρομο αλλα αν μεινεις εκει μαλλον χειροτερα θα γινουν τα πραγματα... ο κοσμος πρεπει να διαβασει να ασχοληθει και να αγαπησει την ενασχοληση με τα κοινα...να του γινει χομπι ρε αδερφε... να κλεισει το χαζοκουτι, τα γηπεδα και τα κλαμπακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.