16 Φεβρουαρίου 2012

Πρέπει να τελειώνουμε με τους "αριστερούς" απατεώνες

Τριγυρνώντας χθες το βράδυ σε διάφορα blogs της σοσιαλδημοκρατικής και ευρωλάγνας αριστεράς, πέτυχα σε ένα δυο την διαφήμιση για την live μετάδοση ενός κύκλου "συζητήσεων" από το Press Project και το Αριστερό Βήμα, πράγμα το οποίο συμβαίνει κάθε Τετάρτη. Είπα και εγώ, μιας και ήταν ακριβώς η ώρα που ήταν προγραμματισμένη και η συζήτηση, να πάω και να παρακολουθήσω τι διάολο συζητάνε αυτήν την περίοδο οι συντελεστές του Debtocracy και του Press Project, μιας και οι ιδέες τους περι "κουρέματος" του χρέους γίνονται πλέον αποδεκτές απο την αστική εξουσία.

Ομολογώ πως άντεξα μονάχα 5 λεπτά.

Και για αυτό διότι με την σύνδεσή μου στην συζήτηση, πέτυχα την ομιλία του Θέμη Μπαλασόπουλου, τον πρόεδρο των ΠΟΕ-ΟΤΑ, έναν πρασινοφρουρό και αντικομμουνιστή παλαιάς κοπής. "Ααα, να 'μαστε λέω, για να δούμε, θα μιλήσει για την Αριστερά και αυτός ?" και πράγματι δεν περνά ένα λεπτό, και αρχίζει να μιλάει για την ενότητα της Αριστεράς !!! Ποιός, ο πράσινος αρχισυνδικαλιστής του κερατά !

Τον περασμένο Νοέμβριο πήρε την ΠΑΣΚΕ του και έφυγε απο το "κακό" ΠΑΣΟΚ, "από αυτό το ΠΑΣΟΚ" όπως είπε ο ίδιος. Ευτυχώς βρέθηκαν κάποιοι αριστεροί να τον μαζέψουν, αυτόν και τις ιδέες του. 28 χρόνια πασόκος ... αλλάζει ? Αμ δεν αλλάζει !


Και τι είπε ο γεωσκώληκας ? Πως και "η Αριστερά θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να κάνει αυτοκριτική. Να, ... δεν μπορεί στις 20 Οκτώβρη, εκεί που ο κόσμος είναι έτοιμος να συγκρουστεί, να πηγαίνει το ΠΑΜΕ και να περιφρουρεί την Βουλή" !!! Το αίμα μου ανέβηκε στο κεφάλι. Να ποιός διακινεί την χυδαιολογία, την βρώμικη αστική αντικομμουνιστική προπαγάνδα.

ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ, όταν στήνει τα "Αριστερά" Βήματα και γυρίζει παραπλανητικά ντοκυμαντέρ αστικών ιδεολογημάτων.

Δεν θα πω τίποτα άλλο. Πραγματικά, εαν θέλει ο λαός να διεκδικήσει κάτι για το μέλλον του, δεν πρέπει μονάχα να τελειώνει με τα αστικά κόμματα τα οποία στο κάτω κάτω της γραφής εκφράζουν ξεκάθαρα τα συμφέροντα της αστικής τάξης, αλλά θα πρέπει να τελειώσει μια και καλή με τους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ της Αριστεράς.

15 σχόλια:

  1. Τι μαθαίνει κανείς! Νά λοιπόν που αποδείχτηκαν χρήσιμα σε κάτι τα 5 λεπτά που σπατάλησες για να παρακολουθήσεις αυτούς τους "αριστερούς". Ας σε αποζημιώσουμε μ' ένα «ευχαριστώ» όλοι εμείς οι ωφελημένοι από τη δική σου... αντοχή να τους υποστείς, έστω για λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απο ειρωνια καλα πας, απο αποψεις;
    """Και τι είπε ο γεωσκώληκας ? Πως και "η Αριστερά θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να κάνει αυτοκριτική. Να, δεν μπορεί στις 20 Οκτώβρη, εκεί που ο κόσμος είναι έτοιμος να συγκρουστεί, να πηγαίνει το ΠΑΜΕ και να περιφουρεί την Βουλή" !!! Το αίμα μου ανέβηκε στο κεφάλι. Να ποιός διακινεί την χυδαιολογία, την βρώμικη αστική αντικομμουνιστική προπαγάνδα.
    ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ, όταν στήνει τα "Αριστερά" Βήματα και γυρίζει παραπλανητικά ντοκυμαντέρ αστικών ιδεολογημάτων.""""

    γιατι για αυτο δεν λες τπτ. η ουσια ειναι οτι διαφοροι "αριστεροι" προσπαθουν να πιασουν παγκο για τον χειμωνα, σαν τους ταγματασφαλιτες που οταν εχαναν οι γερμανοι τον πολεμο, την εκαναν σιγα σιγα για να πανε με τους αγγλους. στα παπαγαλακια και τις πατεριτσες του συστηματος απανταμε με αυτο "θα πρέπει να τελειώσει μια και καλή με τους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ της Αριστεράς." απο το σχολιο του redfly και αν δεν σε αρεσει ξυδακι και αντε να κανεις παρεα στους μενσεβικους του 17.
    Modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μοdesto, τα μαχαίρια στην θηκη ...
      Ο φίλος Λευτέρης παραπάνω δεν θεωρώ πως έχει ειρωνικές διαθέσεις βρε ;-)

      Αν και τα λακωνικά σχόλια πολλές φορές μπερδεύουν, πρέπει να βλέπουμε και λίγο τον πρότερο έντιμο βίο του σχολιαστή !

      Διαγραφή
  3. ναι η αληθεια ειναι οτι δεν ψαχνω και το προφιλ του καθενος, ας ειναι λιγο ποιο σαφης (και για μενα παει αυτο) και επισης αλλη μια αληθεια ειναι οτι τα ορια της υπομονης τα εχω ξεπερασει με διαφορους.
    οποτε mea culpa :)
    εχω κατι φατσες στο μυαλο μου απο την κυριακη που προκαλουσαν και εβριζαν χυδαια, φατσες "αριστερων" που νομιζουν οτι η αθηνα ειναι μεγαλη και δεν γνωριζονται, κατι ωψιμους αριστερους πασοκους και αριστεροχαρουμενους για την ενοτητα και το μαχαιρι ειναι μονιμως εξω ποια.
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "(και για μενα παει αυτο)"

      Ε όχι, αυτό δεν ισχύει για σένα!
      Πόσο πιο σαφής μπορείς να γίνεις βρε modesto???? Με το φόβο σου ζούμε εδώ μέσα...! :))

      Υγ: Το θράσος είναι κοινό χαρακτηριστικό των πασόκων ό,τι κριτική και να κάνουν. Από εκεί και πέρα το Αριστερό Βήμα θα πρέπει να μην ξεχνά την πρώτη λέξη του τίτλου του.

      Διαγραφή
  4. Εντάξει ένας συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ, έστω και πρώην, δεν είναι και το συμπεθέστερο παράδειγμα.
    Όμως δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο για την αποφυγή του ενδοαριστερού διαλόγου. Εγώ νομίζω πως υπάρχουν δυνάμεις μέσα στην Αριστερά που έχουν ειλικρινή πρόθεση για διάλογο με καθαρή αντικαπιταλιστική στόχευση.


    Υ.Γ.: Το Ντεμντόκρασι το έχω δει. Θα άλλαζα πολλά πράγματα αν το γύριζα εγώ, αλλά δεν νομίζω πως πρέπει να απαξιώνεται κιόλας. Είχε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν διαφωνούμε με τον ενδοαριστερό τους διάολογο. Αρκεί να μας προσδιορίσουν καλύτερα το "αριστερό", ώστε να μην μπερδεύεται και ο κόσμος.

      Το Debtocracy το σχολιάσαμε όταν βγήκε. Εγώ δεν θα άλλαζα πολλά, απλά θα το πέταγα στα σκουπίδια.

      Έχουμε επιστημονικές αναλύσεις για το τι φταίει, έχουν φροντίσει το Κόμμα, ο Μαρξ, ο Ενγκελς και ο Λένιν για αυτό. Δεν χρειαζόμαστε αστικές παπαρολογίες και λιβάνισμα του χρέους, με αριστερό μανδύα. Και πάνω απ'ολα δεν χρειαζόμαστε αστικές συνταγές με την χυδαία δικαιολογία πως δεν είναι ο καιρός για ανατροπές.

      Μια είναι η φιλολαϊκή λύση και το γνωρίζουν όλοι. Οπότε ας αφήσουν τις ανούσιες συζητήσεις και ας πάνε κάποια στιγμή στο ζουμί : Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα !

      Διαγραφή
    2. Σωστοι οι κλασικοι, αλλα στο παρον τα πραγματα ειναι λιγο πιο πολυπλοκα και ντοκιμαντερ σαν αυτο ειναι χρησιμα. Επισης η πληρης απαξιωση της οποιας αποπειρας διαλογου απο την πλευρα των οπαδων του ΚΚ με εκπλησσει. γιατι αν αρνεισαι διαλογο με αυτους με τους οποιους εχεις εστω και καποια 2-3 κοινα, πως θα τα βρεις με την κοινωνια ολοκληρη και τις παθογενειες της?

      Διαγραφή
    3. Άλλο πράγμα η συζήτηση με την κοινωνία η οποία πραγματοποιείται, εκεί που πρέπει, δηλαδή στους εργασιακούς χώρους ... και άλλο πράγμα οι συζητήσεις με απατεώνες, τυχοδιώκτες και λαοπλάνους.

      Δεύτερη φορά που γράφεις πως το ντοκυμαντέρ μας πρόσφερε κάτι. Το τι μας πρόσφερε θα ήθελα να μάθω !!!

      Καθόλου πολύπλοκα δεν είναι τα πράγματα στον παρον. Ίδιο σύστημα, ίδιες αντιθέσεις, ίδιες τακτικές και στρατηγικές, ίδια εργαλεία.

      Δεν έχει απόδοση η επένδυση ? Σταματάμε να επενδύουμε μέχρι να μας συμφέρει πάλι συσσωρεύοντας νεκρά κεφάλαια ... Κάνουμε πιο αποδοτική την επένδυση ρίχνοντας το "εργατικό κόστος", μένουμε με τα προϊόντα στο χέρι ... και οδηγούμαστε τελικά σε καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων και πλεονάζοντων κεφαλαίων. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.

      Διαγραφή
  5. Ευχαριστώ τον Redfly που με υπερασπίστηκε, αποκαθιστώντας την αλήθεια για μένα, αλλά ευχαριστώ και τον modesto που επανήλθε αναγνωρίζοντας ότι έκανε λάθος. Εγώ ζητώ συγγνώμη για την παρανόηση που προκάλεσα.
    Τα εισαγωγικά "" ή «» χρησιμοποιούνται είτε για να παραθέσει κανείς ακριβώς τα λόγια κάποιου είτε για ειρωνεία. Προφανώς όταν έγραψα "αριστερούς" το έγραψα ειρωνικά, όπως έκανες κι εσύ, modesto, γράφοντας "αριστερών". Αυτό νόμισα ότι δεν θα άφηνε περιθώριο παρερμηνείας. Μ' άρεσε το άρθρο και με εκφράζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και μετα απο ολα αυτα βγηκε και ο ανωνυμος των 2:48 να μας πει για διαλογους....
    Modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πω, πω τι μου θυμίσατε με τη φωτογραφία του Μπαλασόπουλου!

    Αυτό το παλικάρι έγινε ξαφνικά ανταρτόπουλο που "αποκήρυξε" το "κακό" ΠΑΣΟΚ. Ως τώρα υπηρετούσε μόνο το "καλό" ΠΑΣΟΚ σαν γνήσιος σοσιαλιστής!

    Τώρα έγινε "ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ" και το διατυμπανίζει (όμως παραμένει και έγινε πιο αντικομμουνιστής απ' ότι ήταν)!

    Κάτι τέτοιες στιγμές θυμάμαι μια ατάκα του Σημίτη που έλεγε: "τι θέτε, τι θέτε και 'μεις αριστερά είμαστε"!

    ...μίλησε κανείς για ομοιότητες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. διαβαζω/ακουω το διαλογο της αριστερας και φτανω κοφτες!!!!!
    υπαρχει κομμουνιστικο κομμα και δεκανικια/βασταζοι του ατικου κρατους.
    ο τσιπρας χθες ελεγε οτι θελουμε την ΕΕ και να παρει αλλο ρολο και αλλες μπουρδες. ανα καταλαβαινει τι λεει απλα ειναι λακες της αστικης ταξης, αν δεν καταλαβαινει τοτε δεν υπαρχει λογος να μιλησουμε.
    τα ιδια πανω κατω ισχυουν για ολους
    και βεβαια μιλαμε για το πως εκφραζονται οι ηγεσιες, γιατι αν παμε να συζητησουμε με καθε ομαδα/γκρουπα/φραξια κτλ ξεχωριστα θελουμε τρεις ζωες.
    για αυτο λοιπον υπαρχει το εξης:
    προταση για λαικη εξουσια, να παρει ο λαος την περιουσια του και τον σχεδιασμο της οικονομιας κεντρικα στα χερια του, αποδεσμευση απο την ΕΕ, διαγραφη του χρεους κτλ.
    οποιος συμφωνει καλως (πισω σε αυτα ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ) οποιος οχι, ας παει παρεα με τον παναγοπουλο, οπως τοσα χρονια κανει, να κανει διαβημα διαμαρτυριας στην ΕΕ.
    αιντε παπαρες πια.
    ειδικα για τον πλην/ξωφαλτσα.....ναι ειμαι δογματικος και να δως πως μας ειχαν πει στο συνεδριο...να δεις αυτιστικους.
    ειμαι περηφανος που με χαρακτησριζει ο ξωφαλτσα αυτιστικο, απο το να ειμαι γιουσουφακι καλυτερα
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιός είναι ο πλην/ξωφαλτσα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.