21 Φεβρουαρίου 2012

Συλλαλητήρια ΠΑΜΕ Τετάρτη (22/02/2012)

Αθήνα: στις 5 μ.μ. στην Ομόνοια
Θεσσαλονίκη: στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου
Συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις

Χτες κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο (εφαρμοστικός νόμος) με τη μορφή του κατεπείγοντος, που περιλαμβάνει τις δραστικές περικοπές στις φαρμακευτικές δαπάνες και άλλα αντιλαϊκά μέτρα στον τομέα Υγείας, αλλά και την ενοποίηση όλων των επικουρικών ταμείων που θα οδηγήσουν στην ατομική, ανταποδοτική επικουρική σύνταξη, ενώ σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, επίσης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το νομοσχέδιο (εφαρμοστικός νόμος) για τις νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, την Παιδεία, την περιστολή πλήθους «κοινωνικών» επιδομάτων κ.λπ. Επίσης, τις επόμενες μέρες αναμένονται οι υπουργικές αποφάσεις για τη μείωση των μισθών.

 
Νέα συλλαλητήρια αύριο ενάντια στα μέτρα - σφαγείο
  • Στην Ομόνοια στις 5 μ.μ. το αγωνιστικό ραντεβού της Αθήνας
  • Η ανάγκη να απαντήσουν οι εργάτες οργανωμένοι και ενωμένοι στις αντεργατικές μεθοδεύσεις αναδείχτηκε σε χτεσινή συνέλευση στη ΦΑΓΕ
Συλλαλητήρια διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο αύριο Τετάρτη, ενώ αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ο εφαρμοστικός νόμος με τον οποίο θα ξεκινήσει ο νέος γύρος της αντεργατικής επίθεσης. Ο εφαρμοστικός νόμος θα αφορά τη μείωση σε επικουρικές και κύριες συντάξεις, ενώ οι ανατροπές σε εργασιακά και μισθολογικά αναμένεται να προχωρήσουν μέσω κοινών υπουργικών αποφάσεων.
 
Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού έχει καθοριστεί στην Ομόνοια στις 5 μ.μ. Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στα Γιάννενα 6.30 μ.μ. στο δημαρχείο. Στην Κέρκυρα 6.30 μ.μ. στην πλατεία Σαρόκο. Πάτρα, 6 μ. μ., στην πλατεία Γεωργίου.
 
«Οχι στην πτώχευση ανέργων, εργαζομένων και συνταξιούχων. Ολοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής «Ο Προμηθέας». «Εξαθλιώνουν το λαό για να σώσουν τα κέρδη των μονοπωλίων... Οργάνωση παντού, να περάσουμε στην αντεπίθεση», υπογραμμίζει.
 
Συνέλευση στη ΦΑΓΕ 
 
«Να μείνουν τα μέτρα στα χαρτιά»! Αυτήν την ξεκάθαρη απόφαση πήραν χτες οι εργαζόμενοι της ΦΑΓΕ, κατά τη γενική τους συνέλευση, μετά από πρόταση του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, δηλώνοντας κρυστάλλινα στην εργοδοσία πως σε περίπτωση που επιχειρήσει να εφαρμόσει τα άγρια αντεργατικά μέτρα με οποιοδήποτε τρόπο, θα βρει σύσσωμους τους εργαζόμενους απέναντί της. Ετσι, και οι εργαζόμενοι της ΦΑΓΕ, όπως και οι εργαζόμενοι της ELITE, δηλώνουν πως δε θα δεχθούν την εφαρμογή κανενός μέτρου που χτυπάει τα δικαιώματά τους.
«Εάν σκεφτούν να περάσουν τα μέτρα θα μας βρουν απέναντι», σημείωσε ο Αποστόλης Γαρμπής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΦΑΓΕ, στην εισήγηση της χτεσινής γενικής συνέλευσης. Ενα απ' τα κεντρικά ζητήματα που αναδείχθηκαν ήταν η ανάγκη οι εργαζόμενοι να απαντήσουν ενωμένοι στην οποιαδήποτε προσπάθεια της εργοδοσίας να χτυπήσει τα δικαιώματά τους. Διότι, μόνο έτσι οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να σπάσουν τους νόμους που ψηφίζονται στη Βουλή απ' τα κόμματα της πλουτοκρατίας υπέρ του Φιλίππου και του κάθε Φιλίππου. Με τον ενωμένο ταξικό τους αγώνα, τόσο σε κάθε εργοστάσιο ξεχωριστά, όσο και σε επίπεδο κλάδου. Και σε αυτό το σημείο, στάθηκε ο Κώστας Λιαπάτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, ο οποίος τόνισε ότι η επίθεση εξελίσσεται στο σύνολο του κλάδου.

Στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη «να αξιοποιήσει η εργατική τάξη τη δύναμή της και να τη στρέψει εναντίον του εχθρού της», να δείξει ταξικό μίσος. Τόνισε πως πολλοί νόμοι έχουν ψηφιστεί, όμως το αν θα εφαρμοστούν εξαρτάται από τους εργαζόμενους. «Η δύναμη είναι στα χέρια μας. Παίρνουμε εμείς στις πλάτες μας την υπόθεση της πάλης», υπογράμμισε και κάλεσε τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν φόβους και αναστολές. Ιδιαίτερη βαρύτητα, τέλος, έδωσε στην ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων στο συνδικάτο τους, σε ταξική κατεύθυνση, κάνοντας στην άκρη τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Την ίδια στιγμή, με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου: «Δε θα συναινέσουμε στην εξαθλίωσή μας για να αυγαταίνουν τα κέρδη των βιομηχάνων. Κάθε εργοστάσιο, κάθε τόπος δουλειάς, να γίνει φρούριο αντίστασης και αγώνα. Οπου οι εργοδότες επιχειρήσουν να μειώσουν μισθούς ή να επιβάλουν άλλα μέτρα όπως 4ωρα, 4ήμερα κλπ., προχωράμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις».

Σήμερα η σύσκεψη για την κλιμάκωση της πάλης
Στις 6 μ.μ. στο «ΙΜΠΕΡΙΑΛ»

Σήμερα πραγματοποιείται η σύσκεψη για την κλιμάκωση της πάλης την οποία διοργανώνουν στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «IMΠΕΡΙΑΛ» (πλατεία Καραϊσκάκη) στην Αθήνα το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ καλώντας συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, μικρομεσαίων, συνδικαλιστές, συλλόγους και ομάδες γυναικών, λαϊκές επιτροπές και επιτροπές αγώνα χώρων δουλειάς και φοιτητών - σπουδαστών, να πάρουν μαζικά μέρος. Θέμα της σύσκεψης θα είναι οι εξελίξεις, τα συμπεράσματα από τις κινητοποιήσεις και ο σχεδιασμός της δράσης για το επόμενο διάστημα.

Αντίστοιχη σύσκεψη για την οργάνωση της κλιμάκωσης του αγώνα γίνεται και στη Θεσσαλονίκη, επίσης σήμερα, στις 6 μ.μ., στη μεγάλη αίθουσα του ΕΚΘ, από τις Γραμματείες Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, την ΟΓΕ καιτις Λαϊκές Επιτροπές.
Τέλος, κοινή σύσκεψη των Γραμματειών των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ Χανίων θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 21 Φλεβάρη, στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με σκοπό την παραπέρα οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.