15 Φεβρουαρίου 2012

Δεκαεννέα εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες πεινάνε - 3.000.000 οι άστεγοι στην Ευρώπη...

Σε μία συζήτηση σχετικά με τη συνέχιση του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας προς τους άπορους πολίτες της ΕΕ, ευρωβουλευτές επεσήμαναν ότι 19.000.000 άνθρωποι πεινάνε στην Ευρώπη και περιμένουν αυτήν βοήθεια για να ζήσουν. Επίσης κινδυνεύουν να βρεθούν σύντομα στην ίδια κατάσταση πάνω από σαράντα εκατομμύρια νεόπτωχοι.
Ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Ντάτσιαν Τσιόλος αναγκάσθηκε να παραδεχθεί ότι αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι άνθρωποι που προσφεύγουν για βοήθεια στα προγράμματα
βοήθειας στην Ευρώπη, αποδεχόμενος την τριετή καθυστέρηση που υπήρξε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωκοινοβουλίου και Επιτροπής για την έγκριση της χορήγησης επισιτιστικής βοήθειας στους Ευρωπαίους απόρους.


πηγη



3.000.000 οι άστεγοι στην Ευρώπη...

Πάνω από τρία εκατομμύρια εκτιμάται πως είναι ο αριθμός των αστέγων στην Ευρώπη, σύμφωνα με ευρωβουλευτές, όμως ο αρμόδιος κοινοτικός Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ ομολόγησε ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου ότι «οι κοινοτικές υπηρεσίες δεν έχουν καταγράψει τον αριθμό των αστέγων στην Ευρώπη, διότι δεν έχει ακόμη ακριβώς προσδιορισθεί ο όρος του αστέγου».


Σε μία άδεια σχεδόν αίθουσα, όπου είχαν παραμείνει μόνον...
 οι καταγεγραμμένοι ομιλητές και οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ευρωβουλευτές τόνισαν ότι η οικονομική κρίση που μαστίζει τις χώρες της ευρωζώνης και τα συνεχή μέτρα λιτότητας που λαμβάνονται θα έχουν ως συνέπεια τόσο την αύξηση του αριθμού των νεόπτωχων όσων και του αριθμού των αστέγων στην Ευρώπη.
Μέσα σ' ένα κλίμα αδυναμίας και γενικότερης αδιαφορίας για τους αστέγους, πάνω από 600 άνθρωποι πέθαναν στους δρόμους εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τους τελευταίους δύο μήνες την Ευρώπη, τόνισαν οι ευρωβουλευτές.

2 σχόλια:

  1. Ποσο παιρνουνε τα κομμουνιστικα κομματα ειπαμε στην Ρουμανια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε αφού δεν διαβάζετε τα θέματα. Αλλού διαβάζετε τον τίτλο, αλλού βάζετε την "απάντηση"-ερώτηση-μπηχτή !!! Αλλά θα σου πω, ... στην Ρουμανία το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι απαγορευμένο !

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.