25 Φεβρουαρίου 2012

Πανεξόρμηση σε κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων απο την ΚΝΕ


.
Εξω από Κέντρα Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα βρέθηκαν χτες δυνάμεις της ΚΝΕ, για να συζητήσουν με γονείς και φαντάρους για την τραγική κατάσταση που διαμορφώνεται μέσα στα στρατόπεδα λόγω των περικοπών στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης. Χτες, ήταν ημέρα ορκωμοσίας για τους φαντάρους που κατατάχθηκαν στις αρχές Φλεβάρη.

Πιο συγκεκριμένα, δυνάμεις της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ βρέθηκαν έξω από τα Κέντρα Εκπαίδευσης του Αυλώνα και του Μεγάλου Πεύκου, όπου συζήτησαν με γονείς και φαντάρους για την άθλια κατάσταση που επικρατεί μέσα στα στρατόπεδα. Σε πολύ καλό κλίμα οι φαντάροι και οι οικογένειές τους
συζήτησαν με τις δυνάμεις της ΚΝΕ για τις συνθήκες στρατωνισμού, αλλά και συνολικά για τις συνέπειες της αντιλαϊκής επίθεσης. Οι γονείς και οι φαντάροι επιβεβαίωσαν τα όσα κατήγγειλε η ΚΝΕ σχετικά με την κατάσταση μέσα στα στρατόπεδα. Δεν ήταν λίγοι οι γονείς που τόνισαν ότι όπως έξω από τα στρατόπεδα την πληρώνουν οι εργαζόμενοι και η φτωχολογιά έτσι και μέσα σε αυτά την πληρώνουν οι φαντάροι με περικοπές ακόμα και στα στοιχειώδη, όπως ο απαραίτητος εμβολιασμός. Οι δυνάμεις της ΚΝΕ κάλεσαν τους φαντάρους και τις οικογένειές τους να μη συμβιβαστούν με αυτήν την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση, να διεκδικήσουν συνθήκες υγιεινής διαβίωσης, ασφαλούς δημόσιας δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας.


Στη Βόρεια Ελλάδα
Εξορμήσεις στα κέντρα νεοσυλλέκτων πραγματοποίησαν χτες και Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Εξορμήσεις έγιναν στα κέντρα νεοσυλλέκτων στο Μαυροδένδρι Κοζάνη, στο Αργος Ορεστικό Καστοριάς και στα Γιαννιτσά Πέλλας. Τα μέλη της ΚΝΕ μοίρασαν ανακοινώσεις για την καθυστέρηση εμβολιασμού των νεοσυλλέκτων, ενώ συζήτησαν και για τις ελλιπείς ιατρικές υποδομές των στρατοπέδων, τις παμπάλαιες εγκαταστάσεις όπου στοιβάζονται κατά εκατοντάδες οι φαντάροι και τα προβλήματα θέρμανσης.
Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΚΝΕ: «Τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα και τα βάρη που σηκώνουν οι λαϊκές οικογένειες για τα στρατευμένα παιδιά τους, οξύνονται ακόμα περισσότερο, καθώς οι "περικοπές" στις Ενοπλες Δυνάμεις, δηλαδή το χαράτσωμα παροχών και δικαιωμάτων, όπως και σε άλλους τομείς (Παιδεία και Υγεία), φορτώνουν νέα βάρη στην πλάτη και την τσέπη του φαντάρου και της οικογένειάς του.
Η πολιτική αυτή στην πράξη επιδεινώνει την κατάσταση για τους φαντάρους και τις λαϊκές οικογένειες, που καλούνται να βάζουν συνέχεια το χέρι στην τσέπη. Το κόστος διαβίωσης ενός φαντάρου κυμαίνεται από 150 έως 225 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσες ημέρες έχει έξοδο. Την ίδια στιγμή, ο μισθός του είναι 8,62 ευρώ το μήνα!
Οι περικοπές της συγκυβέρνησης κάνουν ακόμη χειρότερη την κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ιματισμό έπονται περικοπές, ενώ ήδη έχουν επιβληθεί στο συσσίτιο και στη θέρμανση. Στα στρατόπεδα οι φαντάροι δεν έχουν θέρμανση, ζεστό νερό για μπάνιο. Επίσης, λόγω των περικοπών, η καθαριότητα στους χώρους του στρατοπέδου, στα μαγειρεία και στις τουαλέτες γίνεται χωρίς καθαριστικά, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των φαντάρων. Σε πολλούς νεοσύλλεκτους δεν έγιναν καν τα εμβόλια που χρειάζονται.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δαπανά ετήσια για τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ. Πάνω από 2.100 φαντάροι και αξιωματικοί παίρνουν μέρος σε στρατούς κατοχής, ελέγχου και επεμβάσεων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου», τονίζουν μεταξύ άλλων οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε Καστοριά και Κοζάνη.


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.