21 Φεβρουαρίου 2012

Και που λέτε, χθες το βράδυ ...


... είχε στο MEGA την εκπομπή του Πρετεντέρη, Ανατροπή, δηλαδή με λίγα λόγια ήταν βραδιά μαζοχισμού και αυτομαστιγώματος. Δεν ξέρω πραγματικά, γιατί την βρίσκουμε εμείς οι κουκουέδες με τέτοιου είδους προπαγανδιστικές και εμετικές πολλές φορές εκπομπές. Ποιός ξέρει, μπορεί να έχουμε ανάγκη να παρακολουθούμε την κατάντια του συστήματος, που κρέμεται απο το στόμα (και το βλέμμα γελάδας) του Μανώλη Καψή και την γελοιότητα του Γιάννη Πρετεντέρη.

Χθες ήταν ένα απο εκείνα τα βράδυα, στα οποία κάνουν απολογισμό για το πόσο καλά παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό, τις εβδομάδες που πέρασαν, γελώντας και δίνοντας συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον, "για το πόσο ώριμος" είναι ο κόσμος στις απαντήσεις του !!! Απαντήσεις σε καλά μελετημένες ερωτήσεις, γεμάτες ψευτοδιλήμματα, παραπλάνηση και γκρίζα σημεία ... Όλα αυτά βέβαια εαν υπάρχει ίχνος πραγματικότητας πίσω απο αυτές τις "έρευνες".

Όμως κάτι χρήσιμο συλλέξαμε και εμείς, για να γράφουμε τούτο εδώ το άρθρο. Και για να μην καθυστερώ άλλο, θα μπω κατευθείαν στο ζουμί.


Το παραπάνω διάγραμμα, έκανε τους προπαγανδιστές φίλους μας ιδιαίτερα χαρούμενους. Δεν μπορώ να κατανοήσω βέβαια το γιατί, καθώς μόνο το 47,9% του κόσμου, πιπιλίζει ακριβώς αυτά που του σερβίρουν καθημερινά τα αστικά μέσα ενημέρωσης. Η ερώτηση βέβαια είναι μια απάτη απο μόνη της, καθώς η χρεοκοπία έχει ήδη επέλθει για τον ελληνικό λαό. Στην ουσία δηλαδή η αποφυγή της χρεωκοπίας δεν αφορά των λαό, αλλά το κεφάλαιο και το αστικό τους κράτος.

Οπότε εαν το καλοσκεφτούμε και δούμε την σωστή εκδοχή της ερώτησης, δηλαδή "Είναι αναγκαία τα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η χρεωκοπία των μονοπωλίων?", η σωστή απάντηση είναι ... ΝΑΙ ! Αυτά είναι τα σωστά μέτρα, είναι τα μόνα μέτρα, ώστε να σωθεί η ντόπια και ξένη πλουτοκρατία που δραστηριοποιείται ή σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί στην χώρα. Δηλαδή ο ταξικός πόλεμος, η αφαίμαξη των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, η μείωση τους εργατικού "κόστους". Εσείς τι θα απαντούσατε άραγε, σε αυτήν την ερώτηση ? Εγώ βάση του παραπάνω σκεπτικού, "Μαλλον Ναι".
 
Σε αυτό το διάγραμμα να δείτε γλέντια. Ουφ σου λέει, καλά πήγαμε και σε αυτό. Μόνο 21,1% των Ελλήνων, επιθυμεί την έξοδο απο την Ευρωζώνη. Και ας πούμε πως το 21,1% είναι πραγματικό εύρημα (αν και η προσωπική μας άποψη είναι κατα τι διαφορετική, καθώς και εμείς συζητάμε με κόσμο γύρω μας, λαϊκό κόσμο ... Μανώλη Καψή). Η κυρίαρχη αστική προπαγάνδα, τι υπαγορεύει καθημερινά στα τηλεοπτικά κανάλια, τις εφημερίδες και το διαδίκτυο ? Την αναγκαιότητα του ευρώ ! Όπως είπε και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος που ήταν παρόν στην συζήτηση, εαν δεν είχαμε υπογράψει το Μνημόνιο 2, θα είχαμε χάσει το ευρώ και θα είχε εξαφανιστεί η Ελλάδα (ας μου πει κάποιος, με ποιον τρόπο μπορεί να εξαφανιστεί μια χώρα ...) !!

Βρε καλά μου παιδιά ... Ποιός είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που υπερπροπαγανδίζει την αποδέσμευση από την Ευρωζώνη ? Θέλετε να μου πείτε πως το ΚΚΕ, παρά τον ελάχιστο τηλεοπτικό χρόνο που του δίνετε, επηρρεάζει το 21,1% του ελληνικού πληθυσμού (δηλαδή 2.200.000 Έλληνες) και εσείς το γλεντάτε ? Δηλαδή εαν δεν είχατε στήσει όλον αυτόν τον μηχανισμό τρομοκράτησης των εργαζόμενων, για την κατεστραμμένη Ελλάδα χωρίς ευρώ, που θα βρισκόταν άραγε το ποσοστό του Όχι/Μάλλον Όχι ?

Πάντως και αυτή η ερώτηση είναι θολή, καθώς δεν λαμβάνει άλλες παραμέτρους υπόψιν του. Ένα ξερό ψευτοδίλημμα μεταξύ ευρώ και δραχμής, χωρίς καμία άλλη οικονομική, πολιτική ή κοινωνική αλλαγή. Μάλλον η προσωπική μου ψήφος θα βρισκόταν στο ΔΞ/ΔΑ καθώς δεν διευκρινίζεται υπο ποίες συνθήκες θα συνέβαινε η έξοδος απο την Ευρωζώνη.

Λίγο παρακάτω, πέφτει και η ερώτηση στον Αρούλη, για τις προσθήκες Βορίδη και Γεωργιάδη στην Νέα Δημοκρατία και εαν αυτές θα ωφελήσουν το κόμμα. Και απαντάει ο Αρούλης, γάτα στα επικοινωνιακά, "Εμείς θέλουμε να είμαστε ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα με πολλές διαφορετικές επόψεις".
Εμ, για αυτό διαγράφετε όσους διαφωνούν ... λέω εγώ.

Αποκάλυψη ήταν και ο Μαργαρίτης της Δημοκρατικής Αριστεράς, που έσπευσε να δώσει εκ νέου διαπιστευτήρια στο σύστημα. "Εμείς είμαστε η νέα ρεαλιστική αριστερή φωνή, όχι σαν τους άλλους τους αναχρονιστικούς παλαιοκομμουνιστές" ... και επειδή είναι ρεαλιστές, επιχειρηματολόγησε και υπερ των ιδιωτικοποιήσεων, πράγμα που ούτε καν το αριστερό ΠΑΣΟΚ (αριστερό με την έννοια που δίνει ο Μαργαρίτης στην λέξη), δεν τόλμησε ποτέ να κάνει προεκλογικά, ασχέτως εαν ξεπουλούσε την δημόσια περιουσία μετεκλογικά.

Τελευταίο σημείο που θα ήθελα να σταθώ, είναι ο διάλογος μεταξύ Άρη Σπηλιωτόπουλου και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για το εάν πρέπει ή όχι να γίνουν τώρα εκλογές. Ήταν πράγματι ένας απο τους σπάνιους διαλόγους στην ελληνική τηλεόραση, όπου μεγαλύτερη σημασία είχε να παρακολουθεί κανείς την γλώσσα των ματιών και την προσπάθεια και των δυο, να βρουν το κατάλληλο λεξιλόγιο (πλούσια γλώσσα έχουμε, γιατί να μην την εκμεταλλευτούμε?), ώστε να καμουφλαριστεί η πραγματική διαμάχη που γίνεται στο backround.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Άρη, πρέπει να γίνουν τώρα εκλογές, ώστε να αποτυπωθεί η λαϊκή βούληση (γκουχου γκουχου) και να εκτονωθεί η κοινωνική ανησυχία που μας οδηγεί σε μη δημοκρατικές καταστάσεις (Καρατζαφέρης σε light έκδοση). Με λίγα λόγια, ελάτε να κάνουμε εκλογές μπρε, διότι στην επόμενη κυβέρνηση που θα σχηματίσουμε απο κοινού, τα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω απο εμάς θα έχουν τον πρώτο λόγο, μιας και θα είμαστε πρώτο κόμμα. Με τις εκλογές θα πετύχουμε ακόμα δυο πράγματα. Και θα το βουλώσει ο κόσμος για λίγο καιρό, διότι θα έχει κάνει την μαλακία να βγάλει εμάς στην εξουσία ... και εμείς θα καταφέρουμε, για τελευταία ίσως φορά, να φτιάξουμε τόσο εύκολα, μια συγκυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία ! Όσο το αργείτε όμως, το χάνουμε το καράβι ... και δεν αργεί η στιγμή που δεν θα μας πετάνε πλέον αβγά, αλλά θα μας πυροβολούν στο δρόμο.

Σύμφωνα όμως με τον Μιχάλη, δεν πρέπει να γίνουν εκλογές τώρα, διότι απο την μια πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα το έργο της κυβέρνησης αυτής (δηλαδή το έργο της δεν ήταν το PSI και το Μνημόνιο 2 ?!?) μέχρι το τέλος του χρόνου, και απο την άλλη ο συσχετισμός που θα αποτυπωθεί μετά τις εκλογές, φέρνει κοντά το ενδεχόμενο της ακυβερνησίας. Δηλαδή με λίγα λόγια, καθήστε κάτω, καλά δεν είμαστε και έτσι ? Τι σκαλίζετε τώρα τις εκλογές, δεν σας φτάνουν οι 21, θέλετε να έχουμε 50 κουκουέδες στην βουλή ? Να τους δίνουμε και παραπάνω τηλεοπτικό χρόνο ? Άσε λίγο να περάσει ο καιρός, να προλάβουμε να φτιάξουμε και εμείς μια νέα Ένωση Κέντρου, να τους φλομώσουμε στην παπάτζα της ανάπτυξης και του ανθρώπινου καπιταλισμού, μπας και ψαλιδίσουμε τους ενοχλητικούς που μιλούν για λαϊκή εξουσία.

3 σχόλια:

  1. ""εαν δεν είχαμε υπογράψει το Μνημόνιο 2, θα είχαμε χάσει το ευρώ και θα είχε εξαφανιστεί η Ελλάδα""

    Ρεσιταλ τρομοκρατιας και να φανταστεις οτι σπανια ανοιγω τηλεοραση πια. Φαντασου τι γινεται καθημερινα σε καθε ζωνη της τιβι. Απο το πρωι με την αυγη μεχρι το βραδυ..
    Ναι ρε #$@%! θα εξαφανιστει η Ελλαδα. Θα την εξαφανισει ο Χουντινι, βρωμοζωο.

    Οντως ""αποκαλυπτικος"" ο Μαργαριτης..οχι οτι ειχε κανεις αμφιβολιες (και να'χε η ενσωματωση των κυριων Μπιστιδων δεν αφηνει και πολλα περιθωρια αμφισβητησης για το νεοφιλελευθερο εκτρωμα που λεγεται Δυαρι--δημαρ)
    Αληθεια ποσα κομματα εχει αλλαξει ο Μπιστης. Φτανουν τα δαχτυλα του ενος χεριου ή εχουμε περασει και στο δευτερο?

    Ο "πυκνοι καπνοι" παντως με την πολυσσυλεκτικοτητα του προσεφερε το γελιο της βραδιας..βρε αμοιβαδα, δεν το λες αυτο λιγες μερες μετα την διαγραφη των διαφωνουντων (του κωλου διαφωνουντες τεσπα)
    πες μια αλλη μαλακια. Μιλα για την πατριδα που κινδυνευει να εξαφανιστει, ξερω γω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν τη γλιτωνουν τη ζωή τους οτι και να κανουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα ρε Manny που το θυμήθηκες το "πυκνοί καπνοι"!

    Πάντως όσοι βγαίνουν στα κανάλια μου δίνουν την εντύπωση ότι προσέχουν τι θα πούνε γιατί φοβούνται μην την πατήσουν με καμιά λάθος διατύπωση. Ο Χρυσοχοίδης ειδικά μιλούσε και έτρεμε μην τυχόν του ξεφύγει ότι δεν διάβασε το μνημόνιο 2!

    Όλα τα λεφτά ήταν η επίθεση Καψή στον Μαργαρίτη γιατί δεν ψήφισαν το μνημόνιο 2!

    Πάντως σημειολογικά αν το πάρεις, στα mainstream media δηλαδή στα κανάλια τύπου μεγκα, η διαμάχη δεξιάς-αριστεράς έγινε ανάμεσα στην δημαρ και στη δυση, δύο κόμματα που δεν υπάρχουν, που δεν τα έχει ψηφίσει κανείς. Όποιος δεν είναι "μνημονιακός" με την ευρεία έννοια θα βγεί εκτός παιχνιδιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.