10 Φεβρουαρίου 2012

Φοβάμαι την λαϊκή εξέγερση, φοβάμαι τον Κομμουνισμό ...

Σε ερώτηση δημοσιογράφου προς τον Γιώργο Καρατζαφέρη, γιατί δεν ζητά εκλογές απο την στιγμή που θεωρεί πως η παρούσα σύμβαση δένει την Ελλάδα για τα επόμενα 40 χρόνια ως προτεκτοράτο στο γερμανικό κεφάλαιο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απάντησε πως "Υπο τις παρούσες συνθήκες θα έλθει η Αριστερά στα πράγματα. Φοβάμαι μια εξέγερση. Οι Ευρωπαίοι στέλνουν την Ελλάδα στον Κομμουνισμό."

Την δημοκρατία, που επικαλέσθηκε αρκετές φορές στον λόγο του όταν εξηγούσε πως ναι μεν δεν θα ψηφίσει την σύμβαση (μπας και αναστηλωθούν τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά του ΛΑΟΣ) αλλά θα παραμείνει στην κυβέρνηση, την ξεχνά όταν έρχεται η στιγμή να εκφράσει ο λαός την θέλησή του.

Δημοκράτες μου ! 
(κατα το ... πελάτες μου)

ΥΓ
Θα ακολουθήσει άρθρο, όταν το ακριβές κείμενο και το βίντεο κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο. Τέτοιες δηλώσεις δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστες

9 σχόλια:

  1. χαχα...μιλάμε για τον κωλοτούμπα του αιώνα. Ρεζίλι των σκυλιών κυριολεκτικά.

    Καλά αυτό το σχήμα "δεν ψηφίζω το μνημόνιο αλλά αφήνω τους υπουργούς μου να το...εφαρμόσουν"(!!!) θα πρέπει να είναι "δημοκρατική" αρχή της τελευταίας στιγμής. Μάλλον κάποιοι της κοινοβουλευτικής του ομάδας δεν παρατάνε την θέση έτσι εύκολα, για ένα...μνημονιάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ασχετο..ποια τραγουδαει στο βιντεο? το γνωριζει καπιος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην παρουσα φαση,τα εχω δει ολα ωστε μια κομμουνιστικη εξεγερση μου φαινεται ενα πολυ καλο ενδεχωμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαλαρώστε μερικοί. Κανείς δε φοβάται κανένα "κομμουνισμό". Αυτά είναι επικοινωνιακά τρικ για να συσπειρώσει τους καριόληδες του εθνικού κορμού. Άλλωστε αυτά τα είχε πει και στο τελευταίο συνέδριο του κόμματός του. Έδωσε και ένα βαρύγδουπο όνομα στο σχέδιό του: "αποκομμουνιστικοποίηση της χώρας". Και βέβαια με την καθημερινή προπαγάνδα τύπου σκαι πολλοί πια πιστεύουν στα σοβαρά ότι στην ελλάδα είχαμε μέχρι τώρα ένα μείγμα καπιταλισμου και κομμουνισμού... Σε αυτά τα ζώα απευθύνεται.

    Φυσικά ο άνθρωπος ευθέως μιλά για ταξική καταστολή. Τα περί φιλότιμου και φρονήματος του έλληνα αυτό ακριβώς σημαίνουν. Το ίδιο και οι άλλες μαλακίες ότι ο εθνικός ύμνος δε μιλά για ευημερία αλλά για ελευθερία κλπ. Σε ελεύθερη μετάφραση: σκάστε και δουλέψτε με ψίχουλα γιατί η πατρίς (τα αφεντικά δηλαδή) έχει ανάγκη. Και αν δεν το κάνετε... έχουμε τον τρόπο να σας αναγκάσουμε.

    Αλλά φοβούνται πραγματικά τον "κομμουνισμό"; Ε δε νομίζω. Γιατί οι επαναστάσεις δε δημιουργούνται από τη μία μέρα στην άλλη. Προυποθέτουν δεκαετίες καταπίεσης αλλα και δεκαετίες ταξικής συνειδητοποίησης. Προυποθέτουν την ύπαρξη μαζικών εργατικών δομών που διατηρούν την αυτονομία τους από τους θεσμούς του κράτους και του κεφαλαίου. Όπως η ματοβαμμένη εργατική ιστορία του μεσοπολέμου που οδήγησε στο εαμ. Αυτά στη μικροαστική ελλάδα είναι όνειρα θερινής νυκτός. Εδώ ρε παιδιά δε μπορούμε να κάνουμε συνέλευση πολυκατοικίας...

    Εκτός και αν πιστεύει κανείς ότι δε χρειάζεται καμια ωρίμανση των υποκειμένων και ότι με μια άνωθεν επιβολή του σωστού προγράμματος... Και κάπου εδώ οι πολιτικοί μας δρόμοι χωρίζουν.

    Και φυσικά οι αλλαγές αυτές που λέμε μπορούν να γίνουν μόνο από τους ένοπλους εργάτες. Δεν πιστεύω να υπάρχει άνθρωπος που πραγματικά να πιστεύει ότι είναι εφικτή η νόμιμη, θεσμική, "δημοκρατική" εφαρμογή τους, έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπες; Προϋποθέτουν δεκαετίες καταπίεσης αλλά και δεκαετίες ταξικής συνειδητοποίησης.

      Προφανώς βάζεις ένα μέγεθος που είναι η χρονική διάρκεια της καταπίεσης, για να αποκτήσει η εργατική τάξη συνείδηση και στη συνέχεια βάζεις πάλη τη χρονική διάρκεια σαν απαραίτητο στοιχείο για την απόκτηση ταξικής συνείδησης.
      Θα συμφωνήσω ότι η χρονική διάρκεια, στην έκθεση των αντικειμενικών αλλαγών, στο βαθμό καταπίεσης, παίζει μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της συνείδησης. Όμως μας διαφεύγουν δύο πολλή σημαντικά στοιχεία Το πρώτο είναι η ένταση της καταπίεσης μα ακόμα περισσότερο το πόσο μεγάλο είναι το άλμα στο βαθμό καταπίεσης. Αυτό είναι στοιχείο που επιταχύνει την αλλαγή της συνείδησης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, η ένταση των αλλαγών, να μειώσει πολλή το χρόνο για την αλλαγή στη συνείδησης, και οι δεκαετίες να συρρικνωθούν σε μία στιγμή. Λέω μία στιγμή γιατί κανείς δεν μπορεί να καθορίσει τον χρόνο που έχει άμεση σχέση με το μέγεθος των κινονικών αλαγών.
      Το δεύτερο πολλή σημαντικό είναι προς ποια κατεύθυνση θα γίνει η αλλαγή της συνείδησης. Γιατί η αύξηση του βαθμού καταπίεσης δεν συμένει απαραίτητα την αλλαγή συνείδησης προς μία εργατική επανάσταση. Μπορεί να οδηγήσει στη φασηστικοποίηση των εργατών. Σε αυτό παίζει ρόλο το πολιτικό σκηνικό. Εκεί λιπών έρχεται και ο ρόλος των κομμάτων τύπου ΛΑ.Ο.Σ. Και προς την άλλη κατεύθυνση, την επαναστατηκοποίηση των εργατών, τα Κ.Κ.
      Έτσι λιπών αν παρόλο την βιαιότητα των αλλαγών και την πάροδο του ανάλογου χρόνου, βραχύ ή μακρύ, αν δεν υπάρχει η ανάλογη πρόταση και ιδεολογική επιρροή προς τους εργάτες, από κάποιους πρωτοπόρους εργάτες ή θα περάσουν δεκαετίες όπως λες για την δημιουργία ταξικής συνείδησης και ξαναανακάληψης του τροχού, του (σοσιαλισμού και των μηχανισμών που θα των επιβάλουν) ή το ποιό πιθανό, η επιρροή θα είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή την φασηστικοποίηση του λαού.
      Βλέπουμε πως ο χρόνος και η καταπίεση δεν είναι ούτε κάτι που αρκεί, ούτε κάτι σταθερό. Άρα δικαίος φοβούνται. Το σημείο της επαναστάσεως είναι πολλή συγκεκριμένο αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε πρόγνωση για αυτό, παρά μόνο όταν φτάσει πολλή κοντά μας. Ο λόγος είναι γιατί δεν είναι βούληση μερικών ανθρώπων η επανάσταση αλά η βούληση πολλών που επηρεάζετε από πολλά αντικειμενικά και μεταβαλλόμενα κοινωνικά μεγέθη. Συνεπώς η επανάσταση μπορεί να γίνει από πολλή σύντομα έως ποτέ (ποτε στη δική μας ζωή, γιατι η λαική εξουσία είναι δεδομένο οτι θα πραγματοποιηθεί). Το θέμα είναι η πρωτοπόροι εργάτες κομουνιστές, να εκμεταλλευτούν όσο καλύτερα γίνετε τις συνθήκες για την επίτευξή της.

      Διαγραφή
  5. Kαλομελέτα, Καρατζαφύρερ κι έρχεται!

    Αυτό που τρέμεις στον ύπνο σου και στον ξύπνιο σου
    θα γίνει πραγματικότητα.

    Το πότε δε στο λέμε για να έχει σασπένς και να μη ταραχτείς πολύ εκείνη τη στιγμή.

    Ως τότε, είσαι ελεύθερος να λες τις καραμαλακίες σου.
    Εμείς έχουμε υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://news247.gr/ellada/eidiseis/entalma_sullhpshs_ths_elas_gia_troika.1635412.html?utm_source=news_art&utm_medium=newsworthy&utm_campaign=news247Widget

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν πιστευα οτι θα ζησω αυτα που με διηγοταν ο πατερας μου αλλα ετσι ειναι λαος που ξεχναει την ιστορια του ειναι καταδικασμενος να την ξαναζησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.