7 Φεβρουαρίου 2012

Φοίνικας

Πάμε για εκλογές τον Απρίλη. Αυτό δείχνει η νέα δημοσκοπική πλύση εγκεφάλου που θα δείξει το ΣΚΑΙ σήμερα στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων. Δεν εξηγείται διαφορετικά, το υπερβολικό (ακόμα και για τμήμα ζαχαροπλαστικής όπως είναι ο Σκάι), φούσκωμα της Δημοκρατικής Αριστεράς στο 18% !!!

Μιλάμε για προσπάθεια αλλαγής πολιτικού συστήματος express, ευγενική προσφορά του εφοπλιστή Αλαφούζου. Εδώ και τώρα θέλουν να στήσουν το νέο κεντροαριστερό σχήμα που θα διαδεχτεί το ΠΑΣΟΚ, μπας και κερδίσουν λίγο χρόνο ακόμα. Και καλύτερος διάδοχος από το μόρφωμα του Κουβέλη - αυτήν την χρονική στιγμή - δεν υπάρχει για αυτούς. Ο Κουβέλης δίνοντας μια σειρά από εξετάσεις τα τελευταία 2 χρόνια απέναντι στην Ευρώπη και την αστική τάξη της χώρας, κατάφερε να περάσει με άριστα, όσον αναφορά την υποταγή στην καπιταλιστική αγορά και την διάθεση παράδοσης του ελληνικού λαού στα χέρια της. Εξάλλου είναι ο μόνος πασόκος αυτήν την στιγμή, που δεν τον φτύνουν ακόμα στον δρόμο.

Είπαμε, το ΠΑΣΟΚ μπορεί και να πεθάνει κάποια στιγμή, αλλά ο πασοκισμός πρέπει να συντηρηθεί και για αυτό σαν άλλος φοίνικας θα αναγεννηθεί μέσα απο τις στάχτες του. Το νέο όνομα αυτού ... Δημοκρατική Αριστερά ? Ίσως ...
Σύντομα στις οθόνες μας ...

21 σχόλια:

  1. Να συμπληρώσω απλά,
    ότι δεν θεωρώ πως θα το πετύχουν. Τόσο γρήγορες αλλαγές δεν γίνονται σε εποχές που μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ανασκουμπώνεται και συντηρητικοποιείται. Ασχέτως εαν αρκετοί αναμένουν θαύματα και ηγέτες ουρανοκατέβατους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κόκκινε ιπτάμενε, θεωρείς ότι ο δικομματισμός πνέει τα λοίσθια;
    Αν θες την προσωπική μου άποψη, θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ ποοοολύ δύσκολα θα πέσει κάτω από 20%. Οψόμεθα.
    Όχι ότι είμαι εκλογολάγνος, αλλά ανέκαθεν είχα μια συμπάθεια σε αριθμούς, στατιστικές και λοιπά .... εκλογομαγειρέματα!

    Venceremos!

    Terra libre

    Y.Γ. : Κουβέλης=Πασόκος με πολιτικά :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αυτό λέω και εγώ στην πρώτη απάντηση.
      Ασχέτως εαν το ΣΚΑΙ προσπαθεί να στήσει το νέο ΠΑΣΟΚ εδώ και τώρα. Και αυτήν την προσπάθεια παρουσιάζω. Εξάλλου τα είπαμε για το ΠΑΣΟΚ σε προηγούμενη ανάρτηση ...

      http://redflyplanet.blogspot.com/2012/02/50-3-17.html

      Διαγραφή
    2. Το μπλογκ θεωρώ πως ασχολείτε και δίνει πολύ μεγάλη σημασία σε δημοσκοπήσεις. Εγώ πάντως δε μπαίνω σ' αυτο το site για να διαβάσω δημοσκοπήσεις, εάν το θέλω υπάρχουν πάμπολα αστικά site που δεν έχουν στη τελική και τπτ καλύτερο να ασχοληθούν

      Διαγραφή
    3. "Ασχολούμαστε πολύ με δημοσκοπήσεις" ?
      Άλλο πάλι τούτο ...

      Δεν έχουμε δείξει ούτε μια απο τις δημοσκοπήσεις των αστικών ΜΜΕ, χωρίς να τις έχουμε περιποιηθεί καταλλήλως ! Ούτε μια.
      Και αυτό ακριβώς επειδή θεωρούμε πως λειτουργούν, έτσι ακριβώς όπως παρουσιάζεται ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. Ως πλύση εγκεφάλου.

      Αυτό όμως δεν θα μας εμποδίσει να καταδεικνύουμε τις σκοπιμότητες που εμείς θεωρούμε πως υπάρχουν πίσω από αυτές.

      Και με αυτό ασχολείται το θέμα. Όχι με την δημοσκόπηση, αλλά με την σκοπιμότητα των συντελεστών της !

      Διαγραφή
    4. Όχι λάθος, είχε δημοσιευθεί μια δημοσκόπηση.
      Λόγω άγνοιας των κανόνων του μπλογκ.

      Διαγραφή
  3. Να φυγει το κομμα απο την 'βουλη'.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδιά πριν λίγο είδα τη δημοσκόπηση απάτη και οι μαλάκες είχανε κάρτα ότι στους υποτιθέμενους ψηφοφόρους του ΚΚΕ η δημοτικότητα του Παπαδήμου είναι 58%!!!!! Μιλάμε για καραμπινάτη δημοσκόπηση χειραγώγηση με το 90% των ερωτηθέντων μάλλον να προέρχεται από την φιλοθέη ή την κηφισιά! Και η Χρυσή Αυγή στη βουλή και ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ κολλημένοι στο 12% και η κάρτα να γράφει Ιανουάριος - Φεβρουάριος του 2011, δηλαδή τα παλικάρια ούτε το περιτύλιγμα δεν κατάφεραν να φτιάξουν και την πασάρανε άρον άρον στον κόσμο για να μας δείξουν ότι ήρθε ο κόσμος τούμπα και ο κουβέλης εκεί που σκούπιζε τα τασάκια στη βουλή ότι πάει για πρωθυπουργός... Το αλαφουζέικο τη δουλειά του και εμείς τη δική μας. Ετοιμαζόμαστε για το συλλαλητήριο μεθαύριο στο Π. Άρεως και προχωράμε την προπαγάνδα μας παντού σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παντως το σχημα του Κουβελη εχει ενα σημαντικο προτερημα σε σχεση με το Πασοκ. Η ΔημΑρ δεν εχει συνδικαλιστικο κινημα, και τι εννοω με αυτο. Ειναι προφανης και αναμενομενη οι προσπαθεια του αστισμου να τελειωνει με τα συνδικατα για να τσακισει τον εργατοκοσμο και τα μικρομεσαια στρωμα, ομως το πασοκ εγινε κομμα εξουσιας ακριβως γιατι το '80 μπορεσε να παρει τα συνδικατα απο τον ελεγχο του ΚΚΕ και τις αριστερας γενικοτερα. Στη συνεχεια ως γνωστον εστησε τους μηζανισμους του κλπ. Αυτη η κινηση ηταν τοτε απαραιτητη για τον αστισμο, χρειαζοταν των ελεγχο των συνδικατων, τωρα ομως η πολιτικη των μνημονιων αλλαζει αρδην το σκηνικο. Σκοπος ειναι η γενικοτερη διαλυση του συνδικαλιστικου κινηματος και το Πασοκ δεν προσφερεται για αυτο ακριβςως επειδη τα η πασκε ειναι η δυναμη του. Αντιθετα το (απο)κομμα του κουβελη δεν εχει καμια επαφη με τον συνδικαλισμο ουτε καν τον φοιτητικο. Και ετσι δημιουργηται ενα νεο πασοκ το οποιο εχει κοψει τον ομφαλιο λωρο με το εργατικο κινημα. Ειναι σαφες πως αυτη η κινηση εμπεριεχει πολυ μεγαλο ρισκο καθως ενα κομμα χωρις βασεις στην εργατια ειναι δυσκολο να σταθει. Γινεται σαφες και απο δω πως οι αστοι τα παιζουν ολα για ολα για να επανερθουν σε υψηλα επιπεδα κερδοφοριας. θα τους βγει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 18% η ΔΗΜΑΡ?
    Το παλεύει βλέπω ο Αλαφούζος.

    Όταν θα τους φτάσει στο 35-40% ας τους καλέσει να σχηματίσουν και κυβέρνηση, αφού πλέον ο τυφώνας που λέγεται Κουβέλης θα έχει συντρίψει και τον τελευταίο αντίπαλο, τη ΝΔ.
    Άλλωστε δεν υπάρχει λόγος να γίνουν εκλογές απ' τη στιγμή που οι επιθυμίες του κ.Αλαφούζου έγιναν γνωστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσείς παιδιά που τόσο εύκολα λέτε "να βγούμε απ' τη βουλή", εκτός του ότι κάθε φορά τονίζουμε σε όλους τους τόνους ότι ποτέ δεν είχαμε, και ούτε τώρα έχουμε κοινοβουλευτικές αυταπάτες, θα σας πρότεινα να διαβάζετε περισσότερο Λένιν, να μάθετε περισσότερα απ' την πείρα των μπολσεβίκων:
    Β.Ι. Λένιν "Πρέπει να παίρνουμε μέρος στα αστικά κοινοβούλια;" (σελ. 48 "Ο αριστερισμός, η παιδική αρρώστια του κομμουνισμού")

    "...αποδείχνεται ότι ακόμη και μερικές εβδομάδες πριν απ' τη νίκη της Σοβιετικής Δημοκρατίας, ακόμα και ύστερα απ' αυτή τη νίκη, η συμμετοχή στο αστικοδημοκρατικό κοινοβούλιο, όχι μόνο δε βλάπτει το επαναστατικό προλεταριάτο, αλλά το διευκολύνει να αποδείξει στις καθυστερημένες μάζες, γιατί τα τέτοια κοινοβούλια πρέπει να διαλύονται, διευκολύνει την επιτυχία διάλυσής τους, διευκολύνει το "πολιτικό ξεπέρασμα" του αστικού κοινοβουλευτισμού"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ποια επιχειρήματα θεωρεί Ο Λένιν ότι η συμμετοχή στο αστικό κονοβούλιο δεν είναι βλαπτική για το λαό;Δηλαδή με ποιο τρόπο διευκολύνει το λαό;Πως διευκολύνεται ο λαός σήμερα από τη συμμετοχή του ΚΚΕ στη Βουλή;

      Διαγραφή
  8. ΔΗ.ΜΑΡ 18% ??


    Μουχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τσκ τσκ τσκ... και γω που το περίμενα απο το Συριζα!
    πάντα με εκπλήσει η εφευρετιικότητα του συστήματος!

    Δελαρζ, καλός ο Λένιν δε λέω, αλλά να προσπαθούμε να βλέπουμε και τα δεδομένα της κάθε εποχής, δεν είναι όλες ίδιες. Άσε που είπε και πολλά άλλα, που θα πρεπε να προβληματίσουν πολλούς σύγχρονούς μας που οραματίζονται το σοσιαλισμό ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου όταν λέμε Λένιν δεν εννοουμε ντε και ντε τον τύπο με το μουσάκι αλλά την ιστορική πείρα ενός κόμματος, των μπολσεβίκων. Και επιπλέον την πείρα των σοσιαλιστικών επαναστάσεων.
      Βεβαίως υπάρχουν συνθήκες που καθορίζονται απ' την εποχή και απ' τις ιδιαιτερότητες της κοινωνίας, αλλά μέσα σ' αυτά υπάρχουν και γενικές αρχές της επαναστατικής τακτικής.
      Αμα λέμε "ε, αυτά γινόταν μια φορά κι έναν καιρό", τζάμπα το ξαναπιάνουμε απ' την αρχή χωρίς να αξιοποιούμε την ιστορική πείρα που βγήκε μέσα απ΄την εφαρμογή της στη ζωή.
      Και σαν τι άλλο είπε δηλαδή ο Λένιν που πρέπει να μας προβληματίσει; Για τη ΝΕΠ; Για την ενωμένη Ευρώπη; για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση; για το κόμμα νέου τύπου;
      Ε, άντε πες ;)

      Διαγραφή
  10. Το λέω και το γράφω. Είμαστε ένα πείραμα. Δοκιμάζουν ό,τι μπορούν, να δουν τί τους βγαίνει και τί όχι. Η εφαρμογή αυτών που γίνονται στην Ελλάδα γίνεται και έξω, με κάποια χρονοκαθυστέρηση. Μετρώντας τα αποτελέσματα εδώ, η εφαρμογή γίνεται αποδοτικότερη έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρακτηριστικό αυτού που λες είναι ότι εδώ και κάποιο διάστημα στην Γαλλία (και στην Ιταλία) έχει αρχίσει το γνωστό σ' εμάς τροπάρι "Ζούμε πάνω από τις δυνατότητές μας".

      Είναι προφανές ότι το θέμα είναι συνολικότερο, ωστόσο έχει να κάνει με την καπιταλιστική κρίση και όχι με πειραματισμούς νεοφιλελεύθερων σαδιστών. Πλέον το "αεροπλανάκι" της παγκόσμιας οικονομίας πέφτει, δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της καπιταλιστικής συσσώρευσης, και ήρθε η ώρα των εργαζομένων.
      Όταν λυγίσουν κι αυτοί θα φτάσει η ώρα του πολέμου. (Τα "στάδια" έχουν σχετικό κι όχι απόλυτο χαρακτήρα φυσικά.)

      Απλά οι εργαζόμενοι έχουν μια δυνατότητα που δεν την έχουν τα αεροπλανάκια, κι αν την χρησιμοποιήσουν "θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς" που έλεγε και ο Ξυλούρης.

      Διαγραφή
  11. Μη νομίζετε πάντως ότι τα στοιχεία είναι πολύ πειραγμένα.Απλώς αρκετοί ΠΑΣΟΚΟΙ ντρέπονται να πουν ότι θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και λένε ότι θα ψηφίσουν κύριο Φώτη.Μην εκπλαγείτε αν δείτε ΠΑΣΟΚ περίπου 18-20% και κύριο Φώτη γύρω σο 3-4%.Σωστά λένε όμως κάποιοι ότι πειράματα κάνουν ,να δουν τι θα τους κάτσει στο τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που λες το πιστεύω κι εγώ, όμως το 18% είναι πολύ μεγάλο. Αν οι πασόκοι ήταν τόσο ντροπαλοί δεν θα ήταν και πασόκοι, θα είχαν γίνει κάτι άλλο.

      Μάλλον ο Αλαφούζος έχει ανάψει κουζίνες, φούρνους μικροκυμάτων, απορροφητήρες, μίξερ, χύτρες ταχύτητας κλπ. και το χει ρίξει στο μαγείρεμα...

      Διαγραφή
  12. xa χα χα ο θανος και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ! ζουνε στον κοσμο τους και ονειρευονται σοσιαλισμο με αστικα κοινοβουλια και αστικη δημοκρατια! πιος λενιν και μαρξ μπροστα στους φωστηρες του ναρ! αθανατος οπορτοπυνισμος ανακατεμενος με μπολικο μικροαστισμο!αντε και στις εκλογες 0,1 παραπανω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό που εισπράττω εγώ από την κοινωνία είναι ότι κανένας ή σχεδόν κανένας δεν ασχολείται με τον Κουβέλη και το κόμμα του, εκτός από τα ΜΜΕ. Αν κάποιος κάνει τον κόπο να αναφερθεί στη ΔΗΜΑΡ, θα το κάνει για να πει ότι λέει μαλ....Έτσι πιστεύουν ότι θα φτιάξουν αναχώματα, μετά την κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.