14 Φεβρουαρίου 2012

«Εθαψαν» τις διαδηλώσεις του λαού...


ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ, είτε όχι, (που προφανώς δεν τους άρεσε) την Κυριακή το βράδυ η Αθήνα, «βούλιαξε» από τον κόσμο που αντιστεκόταν. Και ας έδειχναν τα αστικά ΜΜΕ μόνο τις φωτιές της οργανωμένης προβοκάτσιας προβάλλοντας ότι «κάηκε» η Αθήνα...
Ομως, θα συνεχίσουν να μας δείχνουν το κτίριο που κατέρρευσε, για να μη μάθει - αν είναι δυνατόν - κανείς ότι «κατέρρευσε» η πολιτική τους στα μάτια του ελληνικού λαού.
Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι έδωσαν ρεσιτάλ, πραγματοποίησαν ένα «επαγγελματικό θάψιμο».
Θάψιμο στον ίδιο το λαό που δηλώνουν είτε πως «σέβονται» είτε πως έχουν ταχθεί στο να τον «ενημερώνουν».
Πρώτα και καλύτερα τα τηλεοπτικά κανάλια.
Πουθενά τα συνηθισμένα τους ελικόπτερα, καμία διακοπή προγράμματος όταν στο κέντρο της Αθήνας συγκεντρώθηκαν δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου. Προφανώς ...δεν ήταν είδηση.
Ομως, ήταν είδηση και μάλιστα μέγιστης σημασίας η άδεια πλατεία Συντάγματος, αφού πρώτα τα ΜΑΤ είχαν φροντίσει να την κάνουν θάλαμο αερίων, αδειάζοντας τις αποθήκες τους από δακρυγόνα.
Επίσης, είδηση ήταν ο κάθε αγνώστου ταυτότητας κουκουλοφόρος ό,τι κι αν έκανε, όπως και αν το έκανε.
Αλλά τι να περιμένει κανείς, από τα τηλεοπτικά κανάλια που σχεδόν ...αγιοποίησαν τον Λουκά Παπαδήμο, όταν εμφανίστηκε στο πολιτικό σκηνικό, μιας και οι ιδιοκτήτες τους είχαν προφανέστατο λόγο γι' αυτό.
Μαζί με τα κανάλια, φυσικά και το κράτος, σε ...όποια εκδοχή το θέλετε: Με στολή, με κουκούλα, ή με στολή και κουκούλα. Πανέτοιμο να προβοκάρει και να τρομοκρατήσει.
Είναι φανερό ότι έχουμε και κυβέρνηση και κράτος τεχνοκρατών. Πραγματικά η ...τεχνική και η συνεργασία τους είναι άψογη. Εκμεταλλεύονται και το στημένο και το τυχαίο με μαεστρικό τρόπο.
Δυστυχώς όμως - γι' αυτούς - δεν φτάνει. Ολος ο κόσμος έχει καταλάβει πια τι γίνεται (αφήστε που ένα μεγάλο μέρος του ήταν χτες στις διαδηλώσεις) και δεν μπορούν να τον κοροϊδεύουν άλλο.




ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

22 σχόλια:

  1. Πολύ εύστοχη η γελιογραφία που μας δείχνει ένα κουκουλοφόρο να τα σπάει και ο λαός είναι στο moud του "παμε" να στηρίζει την αστική νομιμότητα...
    Πολύ θα το θέλατε, αλλά η πραγματικότητα δείχνει την οργή του κόσμου που εκφράστηκε ποικιλοτρόπως από χιλιάδες καταπιεσμένους (με συγκρούσεις βεβαίως βεβαίως με τους πραίτορες του παπουτσή).

    έξω από το μαντρί πολλά έχουν αρχίσει και συμβαίνουν...

    MikeB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επειδή η ποιητική αδεία δεν είναι ένα μακρινό νησί του ειρηνικού, και επειδή πάλι η σιδηρά κυρία της εργατικής τάξης μίλησε για πενήντα (sic) κουκουλοφόρους, ...το μυαλό μας ταξιδεύει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. mikeB δε θα ειχα αντιρρηση να ανοιξουμε κουβεντα
      το υφος σου με προδιαθετει αρνητικα και μου δινει να καταλαβω οτι ουτως ή αλλως δεν ειναι αυτος ο στοχος σου.
      g'night

      Διαγραφή
  3. κανένα πρόβλημα δεν έχω, απλώς όπως έλεγε και ο (από τα παλιά), σύντροφος (και σήμερα καραγκιόζης), Toni Negri, "αισθάνομαι τη δύναμη της εργατικής τάξης, όταν κατεβάζω την κουκούλα μου"...

    Άρα πιστεύεις ότι υπάρχει πεδίο συννενόησης με ένα προβοκάτορα;
    MikeB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν θεωρω καποιον ευκολα προβοκατορα, ποσο μαλλον απο το διαδικτυο

      και δε θα διαφωνησω στο οτι η οργη οδηγει τον κοσμο σε τυφλα χτυπηματα. ποσο μαλλον αν φας γκλοπια απο μπατσο ή σε ψεκασει στη μουρη. το πιο πιθανο ειναι οτι θα αντιδρασεις πολυ ασχημα. Εχει διαφορα πχ το περιστατικο με την ομαδα ΔΙΑΣ η οποια απ οτι φαινεται εκανε ο,τι μπορουσε για να εξοργησει κοσμο και να αρχισει σκηνικα απο εδω και απο εκει.

      Καποιες ομαδες (προφανως δεν ηταν ολες)που εβαλαν φωτιες, δημιουργησαν κολαση (δινοντας και την ευκαιρια στα ματ να αδειασουν τον χωρο) -και τελικα η συγκεντρωση διαλυθηκε πριν καλα καλα καταφερει να μαζευτει ολος ο κοσμος στο συνταγμα- παλι δεν τους θεωρω συλληβδην παρακρατικους. Υπαρχουν μεσα στις ταξεις τους καποιοι και οι υπολοιποι απλα ακολουθουν. Αυτους τους υπολοιπους, που θελω να πιστευω οτι ειναι η πλειοψηφια, τους θεωρω πολιτικα ανωριμους, διοτι δεν φαινεται να εχουν κατανοησει οτι ο κοσμος τωρα αρχιζει να βγαινει δειλα δειλα απο το σπιτι του και οτι με την δραση τους αυτη δυστυχως τον τρομαζουν και τον ξαναστελνουν μεσα. Δηλαδη σε αυτο διαφωνεις?

      Τεσπα αν δεις και τη δηλωση της Αλεκας δε λεει κατι διαφορετικο. Εχεις καθε δικαιωμα να διαφωνεις, φυσικα, αλλα μπορεις να το κανεις με πιο νορμαλ τροπο εδω μεσα, ετσι ωστε να μη θεωρηθεις τρολ και τοτε ολα τα σχολια σου θα μενουν στη θεση τους.

      Πως να στο κανω πιο λιανα. Δε μου αρεσει ο τροπος σου παραπανω. Υπαρχουν δυο-τρεις απλοι κανονες στα σχολια. Υπαρχει λογος (για να μη γινομαστε εδω μεσα καφενειο).
      Αν μας πειραζε η οποια αποψη αυτη καθεαυτη, δεν θα ηταν ανοιχτα τα σχολια. Και επειδη δε σκοπευουμε ουτε να τα κλειδωσουμε ουτε να μπει προεγκριση, υπαρχουν οι απλοι κανονες και οτι δεν τους πληρει στελνετε στο δωματιο 101 : ]]]

      Διαγραφή
  4. Τι λέει η Αλέκα δηλαδή; Δέχεται ότι μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι μέσα στη μούρλα των οδοφραγμάτων, των χημικών του πετριδίου και της μολότοφ απέναντι στις κρατικές συμμορίες, αλλά εντάξει υπάρχουν και αγνοί αγωνιστές που ανιδιοτελώς μάχονται με όλες τις δυνάμεις τους αυτό το άδικο και καταπιεστικό καθεστώς;

    Δε νομίζω Τάκη...
    MikeB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και για να μην το κάνω καραμέλα, υπάρχουν πολλές ιστορικές στιγμές, που το κόμμα (ένα είναι το κόμμα), συντάχθηκε με την αστική νομιμότητα.

    Τελευταίο παράδειγμα την Κυριακή που μας πέρασε.

    Και όχι η Βάση του, που ευτυχώς τελευταία έχει αρχίσει και προβληματίζεται για τα θέσφατα που του πασάρει η ηγεσία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα γκρουπ από γιαγιάδες (του ελας φαντάζομαι), που μέσα στα δακρυγόνα και τις φωτιές τραγουδούσαν επαναστατικά τραγούδια.

    Η Βάση, όχι το κόμμα.

    MikeB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι περιμενες δλδ να κανει το ΠΑΜΕ την Κυριακη και γιατι θεωρεις οτι συνταχτηκε με την αστικη νομιμοτητα?!

      Το να καλεις και να κατεβαζεις χιλιαδες κοσμου στο συλλαλητηριο (μιλαω για τα μπλοκ του ΠΑΜΕ, προφανως κατεβηκαν και με αλλες δυναμεις ή και μεμονωμενα), το να ενημερωνεις στους εργασιακους χωρους, να προσπαθεις να οργανωσεις κοσμο στα συνδικατα, να δημιουργεις λαικες επιτροπες, το να πιεζεις για 48 απεργιες και να εισαι απο τα ξημερωματα εξω απο τα εργοστασια και να τις περιφρουρεις τις απεργιες ειναι "συντασσομαι με την αστικη νομιμοτητα"?

      Διαγραφή
  6. Χρήσιμο Βιβλίο: Στέργιος Κατσαρός "εγώ ο προβοκάτορας", εκδόσεις Μαύρη Λίστα.

    MannyCalavera, ότι όλοι οι άνθρωποι που απαρτίζουν τη βάση του "κ"κε, έχει φάει τη χυλόπιτα της προβοκατορολογίας. Απλά, κάποια στιγμή τελειώνουν οι αυταπάτες που μας πουλάνε οι ηγεσίες και βρίσκουμε τις αληθινές μας συμμαχίες μέσα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε...

    MikeB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μαχαιράκι στο προ-προηγούμενο σχόλιό μου σαν απάντηση στην αστική νομιμότητα.

    Τρία μπράβο στους αλλαφροίσκιωτους οπαδούς της (μόνης) αλήθειας.

    Και νόμιζα πως είχαμε μια κουβέντα μακριά από λογοκρισία...

    MikeB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου ειπα πριν απο λιγο οτι σχολια σβηνονται, αρα ασε τα νομιζα, νομιζες. Φανταζομαι αν εισαι και επισκεπτης του ιντιμιντια κατ θα ξερεις απο μαχαιρι. Ξανα μανα οι κανονες σχολιασμου:

      α) οχι βρισιες και χαρακτηρισμοι (προβατα, μαντρια ξερεις εσυ) δεν γινεται ετσι συζητηση
      β) οχι σπαμ
      γ) οχι ασχετα σχολια με την αναρτηση.

      G'night αλλαφροισκιωτε οπαδε της μονης αληθειας (αυτο ευκολα επιστρεφεται, you know?)

      Διαγραφή
  8. Το μαντρί λόγω οικονομίας της συζήτησης, το παίρνω πίσω, αλλά τη μίνι ιστορική αναφορά σχετικά με την πρακτορολογία του κόμματος από τη μεταπολίτευση και πέρα δε τη χαρίζω σε κανένα, γιατί είναι η ζωντανή ιστορία αγώνων του ελληνικού λαού.

    MikeB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε συ δεν υπαρχει προβλημα με την ιστορικη αναφορα, αλλα ξεφευγει απο το θεμα της αναρτησης!! Δε μπορουμε να τα πιασουμε ολα τα ζητηματα ταυτοχρονα. Δεν ειναι φορουμ!
      Σκεψου να εβαζε ο καθενας κατω απο μια αναρτηση οποιο ζητημα του ερχοταν και να επρεπε να τα αναλυουμε ολα. Ετσι αποπροσανατολιζεται η συζητηση.

      Διαγραφή
  9. Βρε MikeB αφού μας έκανες την τιμή και μας έδωσες λίγα από τα φώτα σου, δεν μας εξηγείς ποιος ωφελήθηκε για άλλη μια φορά ύστερα από τα μπάχαλα της Κυριακής?
    Δε λέω αν είσαι υπέρ της τρομοκράτησης του κόσμου και της συντηρητικοποίησης εσύ είσαι ο κερδισμένος... αν είσαι μαζί μας δηλαδή με το λαϊκό κίνημα για κάνε μας λιανά, τι σκατά ωφέλιμο έχουμε ως κίνημα από τα μπάχαλα?
    Μπορεί για σένα το ΚΚΕ να έχει ψύχωση με πράκτορες κι εσύ να θεωρείς συντρόφους σου τους δολοφόνους της Μαρφίν και του σύντροφου οικοδόμου... δικαίωμά σου...

    Αλλά για να δουμε... Τι χτυπανε οι "αντιεξουσιαστες":

    - Καταστήματα ιδιωτων, τραπεζων κτλ. Καινε υπαλλήλους, κατοικους, λεηλατούν καταστήματα / ΑΤΜ και ενιοτε εκβιαζουν καταστηματαρχες οτι θα τους σπασουν τις βιτρινες αν δεν πληρωσουν 200 ευρω.

    - Τα μπλοκ διαδηλωτων (πχ 20 Οκτωβρη) αμεσα. Ειναι εξαλλου "φυσιολογικο" οι αντιεξουσιαστες να ριχνουν μολοτοφ στον κοσμο.

    - Τα μπλοκ των διαδηλωτων εμμεσα (προβοκαρουν τα ΜΑΤ => τα ΜΑΤ απαντανε => ο κοσμος παθαινει ασφυξια ή δεχεται ξύλο - την ωρα που οι "αντιεξουσιαστες" ειναι προστατευμενοι με αντιασφυξιογονες)

    - Τους διαδηλωτες στο παιχνιδι της εικονας και των εντυπωσεων (ΜΜΕ προπαγανδας). Δινουν αφειδως εκεινα τα πλανα που τα ΜΜΕ χρειαζονται ωστε να φαινεται οτι αυτοι οι οποιοι διαδηλωνουν ειναι "χαοτικοι αναρχοαριστεροι μπαχαλακηδες" αντι για τον Κυριαρχο Λαο.

    Τι ΔΕΝ χτυπανε οι αντιεξουσιαστες:

    Τους εκπροσωπους της Νομοθετικής Εξουσιας
    Τους εκπροσωπους της Δικαστικής Εξουσιας
    Τους εκπροσωπους της Εκτελεστικής Εξουσιας
    Τους εκπροσωπους της Προπαγανδιστικής Εξουσιας
    Τα (πρακτικα αφύλακτα) περιουσιακα στοιχεια των ανωτερω οπως
    α) Σπιτια των παραπανω εκπροσωπων οταν αυτα ειναι πρακτικα αφύλακτα απο αιφνιδιαστικες μαζικες επιθεσεις
    β) Αμαξια των παραπανω εκπροσωπων οταν αυτα ειναι πρακτικα αφύλακτα απο αιφνιδιαστικες μαζικες επιθεσεις
    γ) Επιχειρήσεις των παραπανω εκπροσωπων οταν αυτα ειναι πρακτικα αφύλακτα απο αιφνιδιαστικες μαζικες επιθεσεις
    δ) Λοιπα εκτεθειμενα περιουσιακα στοιχεια των παραπανω εκπροσωπων, πχ γραφεια πολιτικων, οταν αυτα ειναι πρακτικα αφύλακτα απο αιφνιδιαστικες μαζικες επιθεσεις
    Κυβερνητικα κτιρια της Εξουσιας οπως
    α) Βουλή - ειδικα οταν ειναι αφύλακτη απο αιφνιδιαστικες μαζικες επιθεσεις, πχ καθημερινες, νύχτες κτλ - και οχι οταν εχει 6.000 αστυνομικούς και 100.000 κοσμο γύρω-γύρω που εχουν παει για να διαδηλωσουν.
    β) Μεγαρο Μαξιμου (και αυτο αφύλακτο απο αιφνιδιαστικες μαζικες επιθεσεις)
    γ) Προεδρικο Μεγαρο (και αυτο αφύλακτο απο αιφνιδιαστικες μαζικες επιθεσεις)

    Και φυσικά ποτέ τον καπιταλισμό στη ρίζα του...

    Την ιδια ωρα ο Κυριαρχος Λαος πήγε, χωρις μασκες / χωρις κουκούλες

    - Και στην Βουλή
    - Και στο ΣτΕ
    - Και στο Μαξιμου
    - Και στα σπιτια των πολιτικων
    - Και στους πολιτικούς - επιχειρηματίες
    - Και στα γραφεια των πολιτικων
    - Και στα καναλια (ΕΡΤ)
    - Και στα δημοσια κτιρια σ'ολη τη χωρα κατα τις κινητοποιήσεις του
    - Και πρωτοστατεί σε απεργίες

    Για ξανασκέψου και ξηγήσου τώρα σαν σοβαρός επαναστατημένος ιδεολόγος που είσαι... τελικά ποιού τα συμφέροντα εξυπηρετούν οι κουκουλοφόροι?
    Ρε μήπως το μαντρί που βλέπεις είναι αυτό που είσαι κλεισμένος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γραφει ο Γιωργος "....Τι ΔΕΝ χτυπανε οι αντιεξουσιαστες:..."

    "Τους εκπροσωπους της Νομοθετικής Εξουσιας" Ψευδές.Υπάρχουν περισσότερες από 40 επιθέσεις σε γραφεία βουλευτών τα τελευταία χρόνια.

    Τους εκπροσωπους της Δικαστικής Εξουσιας Ψευδές.Υπάρχουν πολλές επιθέσεις σε γραφεία εισαγγελέων δικαστικά μέγαρα,κ.λ.π

    Τους εκπροσωπους της Εκτελεστικής Εξουσιας Ψέμα.Υπάρχουν πολλές καταγεγραμένες επιθέσεις σε γραφεία υπουργών και υπουργεία.

    Τους εκπροσωπους της Προπαγανδιστικής Εξουσιας Ψευδές.Τα γραφεία του ΔΟΛ τα οποία χτυπήθηκαν προχθές,το γιαούρτωμα κατα καιρούς των μανδραβάλη,Πρετεντέρη κ.λ.π αποδεικνύουν το αντίθετο

    Τα (πρακτικα αφύλακτα) περιουσιακα στοιχεια των ανωτερω οπως... Ψευδές.Φυσικά και δεν είναι "αφύλακτα'

    Νεστορ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. βαριεμαι απιστευτα οποτε θα απαντησω σε νεστορες και μηχανοβιους.
    ας αρχισουμε απο τον νεστορα.
    ειναι πρακτικα αφυλακτα γιατι ο γιωργος απο πανω μιλαει για ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΕΣ. το να το φυλανε 5 και 10 καπελακηδες/ειδικοι φρουροι απεναντι σε ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΕΣ ναι ειναι αφυλακτες. αλλωστε το κομμουνιστικο κινημα με την τρομοκρατια εχει ληξει τα ζητηματα απο το 1905.
    ο γιωργος σας μιλαει για ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΕΣ και εσεις απαντατε με ατομικες τρομοκρατικες επιθεσεις. καμια σχεση και καντε μου την χαρη για να μην γραφουμε μια παραγραφο να εξηγουμε τα αυτονοητα, διαβαζετε καλυτερα ή βαλτε καποιον αλλο να σας εξηγει αν δε το εχετε.
    οσο για το ΔΟΛ μαλλον κατα λαθος πρεπει να εγινε, εκτος και αν δουμε μεσα σε ολα τα προβληματα του ΔΟΛ να εχει και καμια τρελη ασφαλεια απο τρομοκρατικες ενεργειες. μπορει και να μην εχει, αλλα σε πονηρους καιρους ζουμε, πονηρα σκεφτομαστε, αλλωστε 200 ευρω ζηταγαν για να μην καψουν, μπορει η ηγεσια του ΔΟΛ να στραβωσε και να μην τα εδωσε, αλλα ψιλικατζηδες ρε παιδι μου, για 200 ψωροευρο;;;;
    οσο για τον μηχανοβιο.
    το παραμυθι περι βασης και ηγεσιας ρε παιδια αλλαχτε το. δεν πιανει. απο τοτε που το αρχισατε, οι πορειες και οι συγκεντρωσεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ μεγαλωνουν εκθετικα. προφανως η βαση και οι οπαδοι του κομματος το πλησιαζουν ποιο πολυ γιατι διαφωνουν με την ηγεσια και την γραμμη του. σας το λεω γιατι εχω μια ανησυχια για το μεροκαματο αυτων που τα λενε και τα μυρικαζουν μετα οι υπολοιποι προθυμοι. βρειτε κανα αλλο, να εχουμε και εμεις να βρισκουμε καινουργια επιχειρηματα για κανα 2 μερες μεχρι να χρεωκοπησουν και τα καινουργια σας. (τον γερμανο επιτελους τον αφησατε ε; μπραβο αργα αλλα σταθερα μαθαινετε, εχω ελπιδες).
    οσο για την αστικη νομιμοτητα και τις λοιπες #%$#@%
    αν αρχισω να γραφω για τα μελη του κομματος και της ΚΝΕ και τα δικαστηρια και τις μυνησεις που εχουν γιατι εχουν καταστρατηγησει την αστικη νομιμοτητα δεν μου φτανουν ουτε οι σερβερ του ιντυμιντια εκει καπου στην αμερικη και τα λεφτα επισης για την υπερασπιση τους ουτε τα λεφτα της χρηματοδοτισης του ιντυμιντια απο διαφορες Μ(ε τα μπουνια) ΚΟ. και αυτες ειναι εκει που πονανε. στην παραγωγη. αν και ειναι λιγο ποιος την εχει μεγαλυτερη, οταν ανοιγαμε τις μπαρες και ειναι το μισο ΠΓ με αγωγες απο τις εταιρειες, οι δεν πληρωνω και οι υπολοιποι μοιραζανε ανακοινωσεις στο rockwave.
    και κατι που εκανε εντυπωση σε συναδελφο. υπαρχουν -μου ειπε- διαφορα στεκια και "αναρχικες" συλλογικοτητες που καλουν σε καψιματα, που πιασανε μελη τους με "οπλα" κτλ και λειτουργουν κανονικα, γιατι απειλουν συνεχεια εσας για παρανομια και οτι κινηστε στα ορια της νομιμοτητας;
    η απαντηση λοιπον ειναι πολυ απλη/ το κρατος χεστηκε ανα καψεις 10 τραπεζες 50 ΑΤΜ και 10 νεοκλασσικα, ειδικα αν εχει και νεκρους ακομα καλυτερα. στην επομενη θα συλαμβανουν κοσμο απο τα σπιτικα και θα κατεβασουν οχι 10 αλλα 20 χιλιαδες μπατσους και δεν θα βγαινεις ουτε απο τους σταθμους του προαστιακου στα μεγαρα οχι στου μετρο.
    για αυτο λοιπον πριν καθε φορα αρχισετε την λοιδορια και την ακατασχετη μπουρδολογια, να κανετε στον εαυτο σας μια ερωτηση, ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΕΙΤΕ απο οτι γινεται και ισως παρετε χαμπαρι γιατι δεν χρειαζεται να εισαι προβοκατορας για να δρας προβοκατορικα
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιωργο και modesto ευχαριστω για τα μεγαλα σχολια και τη συμμετοχη.

      Μετα απο καθε κινητοποιηση το blog παθαινει εμφραγμα και δεν προλαβαινουμε κυριολεκτικα.

      Διαγραφή
  12. ..εγω στο Νέστορα, θα ήθελα να απευθύνω το εξής ερώτημα (αφού απάντησε στα προηγούμενα..).
    O στοχος των κινητοποίησεων ποιος είναι? Η έκφραση μίσους, η συναισθηματική λύτρωση, η σύγκρουση του φωτος (λαός και αντιεξουσιαστες) με το σκότος (όργανα καταστολής και εξουσιαστες)? Η οργή των εργαζομένων εδράζεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εργασία και στην γειτονιά τους (αλλά χωρίς ταξική συνείδηση στοχοποιούν κυρίως το πολιτικό προσωπικό και τα όργανα του (της τάξης εννοώ) και όχι τα μονοπώλια κι αυτό αν θες είναι και επιτυχία της αστικής τάξης, που σε αυτό έχει βάλει και ο χώρος σου το λιθαράκι του) αρα στόχος των κινητοποίησεων πρέπει να είναι η επίλυση αυτών των προβλημάτων (προσωρινα με άμεσες νίκες αλλα μόνιμα μόνο με τον σοσιαλισμο). Η λογική του χώρου σου, πως ακριβως θα επιλύσει τα προβλήματα? Δηλαδη αν την Κυριακή είχαν καεί 500 κτήρια τι θα κέρδιζε ο εργαζόμενος? Ακόμα κι αν καθαρίζαμε όλους του μπάτσους, πως θα ικανοποιήσουμε τις λαικες ανάγκες χωρίς τα μέσα παραγωγής? Σε συνθήκες στον δρόμο "το δικαιο του ισχυρότερου" δεν θα επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας και θα επικρατήσουν όσοι έχουν λεφτά για μπράβους και όπλα? Και έστω ότι επιζούν μερικοί Πυρήνες αυτοοργάνωσης θα μπορέσουν να οργανώσουν την παραγωγή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες? Η σκέτη καταστροφή και το χάος το πολύ πολύ να μας οδηγήσουν σε έναν σύγχρονο μεσάιωνα με τσιφλίκια και τσιφλικλάδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ..ο λαός με τον αγώνα και την οργάνωση του δεν πρέπει να ηγηθεί μόνο της σύγκρουσης με όρους νίκης αλλά και του κτισίματος μιας νέας κοινωνίας. Πως θα το κάνει χωρίς οργάνωση και σχέδιο αλλά μόνο με ομαδούλες, άτακτους, οχλοκρατία και σκέτες καταστροφες? Το πιο απλό: γιατί να καούν 10 κτήρια και να μην χρησιμοποιηθούν απο μια λαική εξουσία- λαική οικονομία για την κάλυψη αναγκών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. modesto σε ευχαριστώ που με πρόλαβες και κάλυψες πλήρως με την απάντησή σου στον Νεστορα...
    Επίσης Νέστορ θα έπρεπε να ξέρεις ότι ο ΔΟΛ έχει μεταφερθεί στη Μιχαλακοπούλου εδώ και χρόνια... εκεί είναι η καρδιά του, εκεί παράγει την αστική προπαγάνδα του... Το ισόγειο του ΔΟΛ στη χρήστου λαδά που έσπασαν οι αναρχομπάχαλοι εδώ και χρονιά έχει αλλάξει λειτουργία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλησπερα σας και χαιρετισματα απο τη βορεια ευρωπη,
    παρακολουθησα ολη την συζητηση. Ειναι η γνωστή συζητηση που κραταει χρονια και καταναλωνει μεγάλο μερος φαιας ουσίας ανθρωπων που εχουν να προσφερουν κατι, ενώ έχει απομακρύνει απο τις κινηματικές διαδικασίες άλλους ανθρώπους που διέγνωσαν κάποια στιγμή ένα αδιέξοδο.
    Δεν θα συμμετασχω συνεπώς στην στιχομυθία.
    Απλα θα ηθελα να επισημάνω πως ΔΕΝ βοηθανε οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί ενθεν και κειθεν. Ισως απαλειφωντας απο το λεξιλογιο σας εννοιες οπως "αναρχομπαχαλοι" ή "κομματικο μαντρι" κλπ, να σταματουσατε και να σκεφτεστε τοσο μονοσημαντα, (γιατι τελικα αυτο συμβαινει) και να βρισκατε διοδους επικοινωνιας. γιατι αυτο ειναι που χρειάζεται, καθως ερχονται πολύ δύσκολες στιγμές
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.