6 Φεβρουαρίου 2012

Αύριο Τρίτη 7-2-2012 , ΑΠΕΡΓΙΑ.

Αφού οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αρνήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα την πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία μέχρι τις 9 Φλεβάρη, ... σήμερα, μετά τις ανακοινωθείσες κινητοποιήσεις του ΚΚΕ και άλλων οργανώσεων για σήμερα, και του ΠΑΜΕ για την Πέμπτη, ανακοίνωσαν τελικά απεργία για αύριο !!!


Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ 07/02/12 ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 11πμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Κυβέρνηση, τρόικα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, και ΛΑΟΣ περνούν βαριές αλυσίδες στην εργατική τάξη, στο λαό, για να σώσουν τα κέρδη κα τα προνόμια των μονοπωλίων. Τα αρπάζουν όλα και καταδικάζουν το λαό σε μακροχρόνια φτώχεια και εξαθλίωση. Μετατρέπουν το μισθό σε χαρτζιλίκι, τις συντάξεις σε επίδομα φτωχοκομείου. Γαβγίζουν με την απειλή της χρεοκοπίας γιατί φοβούνται τη δύναμή μας.
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να μπει μπροστά στον αγώνα με όλες τις δυνάμεις της. Αυτή την ώρα μια επιλογή έχουμε: ή τις αλυσίδες ή τα όπλα του αγώνα.

Ξεσηκωμός, οργάνωση σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς.


Ενότητα κι αγώνας για:
να φύγει τώρα η κυβέρνηση του εγκλήματος μαζί με την τρόικα.
να μην υπογραφεί κανένα νέο μνημόνιο, καμία νέα συμφωνία.
να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε εργοστάσιο κι επιχείρηση, κλάδο τον κλάδο να οργανωθούν και να πάρουν αποφάσεις να μην επιτρέψουμε να περάσει κανένα μέτρο που να μειώνει μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις.

Όλοι στον αγώνα για ανατροπή της βαρβαρότητας.

Με το ΠΑΜΕ μπροστά ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Κάνουμε πέρα κάθε δύναμη που στέκεται εμπόδιο.
Όχι άλλη αναμονή, όχι άλλες αυταπάτες. Ας τους κάνουμε τη ζωή κόλαση πριν μας την κάνουν αυτοί.
Απομονώστε και τιμωρείστε όποιον βάλει την υπογραφή του στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας.

Δεν παραδινόμαστε.
Αγώνας, σύγκρουση ως το τέλος.
Έξοδος από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, μονομερής διαγραφή χρέους.
Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.
Εργατική, λαϊκή εξουσία.
Είναι ο μόνος δρόμος για να σωθεί ο λαός, για να σωθεί ο πλούτος της χώρας και οι παραγωγικές της δυνατότητες

4 σχόλια:

  1. Αποφασίστηκε και απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αύριο.
    Είδες αντανακλαστικά η ΓΣΕΕ?
    Άντε που την κατηγορείτε άδικα... Τα παιδιά το καλό μας θέλουν, για μας έχουν φάει τόσα ξηροκάρπια με τους Δασκαλόπουλους στις συναντήσεις των κοινωνικών εταίρων...

    Είναι γνωστή η τακτική της ΓΣΕΕ να ανακοινώνει απεργίες.

    Πρόσεξε τη βαρύτητα της λέξης "ανακοινώνει". Δεν κάνει τίποτα άλλο πέραν αυτού. Ανακοινώνει απεργίες, κολλάει και καμία αφίσα στο κέντρο της Αθήνας κι αυτό είναι όλο.
    Για τον αδαή και πολύ κόσμο, η ΓΣΕΕ είναι ο μοναδικός μοχλός πίεσης απέναντι στην κυβέρνηση. Αφού οι απεργίες "δεν πετυχαίνουν τίποτα", τέτοιου είδους "απεργίες" μόνο για ξεφούσκωμα της αγανάκτησης χρησιμεύουν.

    Αποδεικνύεται πόσο πολύτιμη και στρατηγικά επωφελής ήταν δημιουργία του ΠΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήδη το βανάκι βρίσκεται στους δρόμους της Πάτρας.
    Αύριο στις 10:00 στην πλατεία Γεωργίου το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τις χτεσινες εξεληξεις στη συνδιασκεψη των κυβερνόντων(εκπροσώπων της αστικής τάξης) και ενόψη των αποφασεων πριν τη συνάντηση με τη τροικα για το τι θα αρπαξει το κεφάλαιο αυτή τη φορα, δημιουργούνται σημαντικές εξελήξεις.

    Οι κυβερνόντες δε μπορουν να επομιστούν το πολιτικό κόστος των νέων μέτρων που θέλουν να περάσουν, κομπιάζουν και φοβούνται το λαό και την αντίδραση του. Χαρακτηριστικό παραδειγμα ο Καρατζαφύρερ(φυσικά δεν είναι μόνο αυτός, εξίσου καλιτεχνικές κολωτούμπες έχουν κάνει και οι του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ) που από δηλώσεις τύπου "η κυβέρνηση πρέπει να δείξει υπευθηνότητα" και "εγώ δε θα αφήσω τη χώρα να χρεωκοπήση", δηλώσεις δλδ που δείχναν σκληρή στοχοπροσύλωση στο κεφάλαιο με μέτρα στόχευσης του λαού και πιέση για την ψηφιση και εφαρμογή τους, τώρα αποκαλεί τη τρόικα "μουσαφίριδες", ξαφνικά βάζει "κόκκινες γραμμές" δείχνοντας "ανευθυνότητα" που πριν καταδίκαζε και στο πολιτικό κόστος απαντάει με "κυβέρνηση τεχνοκρατών".

    Ασφαλώς το μόνο που φοβούνται είναι ο λαός, όσο τους αφήνουμε τόσο πιο σκληροί θα γίνονται, μας το 'χουν αποδείξει. Αυτό το φόβο πρέπει να καταλάβει ο κόσμος, να δει πως έχει τη δύναμη και τώρα που οι κυβερνόντες διστάζουν και φοβούνται κοινωνικές εκρήξεις, να εκμεταλευτεί την αδυναμία τους για να μη περάσουν τα μέτρα που θα μας φέρουν στην εξαθλίωση. Αυτό σα πρώτο βήμα, βήμα στο δρόμο για την απεξάρτηση από τα σχέδια χρεωκοπίας της ζωής μας μέχρι το τελικό προορισμό του να πάρει ο λαός την εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεφτίλες εργατοπατέρες, ξεπουλημένα,σάπια κρέατα, παραφουσκωμένα από ευρωπαικά κονδύλια,λιγδιασμένα από το βρώμικο χρήμα της συμμετοχής σας σε οργανισμούς, ΔΣ, επιτροπές, παραεπιτροπές κτλ κτλ,το δίλημμα είναι ένα: Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες! Ανακοινώνω απεργία τη Δευτέρα για...την Τρίτη! Πότε θα δουλευτεί ρε σταχτομαζώχτρες η απεργία? Πότε θα οργανωθούν οι απεργιακές φρουρές? Πότε θα ενημερωθούν οι εργαζόμενοι? Πότε θα γίνουν γενικές συνελεύσεις στους μεγάλους εργασιακούς χώρους? Αλλά τί σας νοιάζουν εσάς όλα αυτά? Πάλι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα ξεκωλιάζονται απ'τα χαράματα για την επιτυχία της απεργίας.Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του και ας αποφασίσει: με ποιούς θα πάει και ποιούς θ' αφήσει! ΠΙΣΤΟΣ ΟΠΑΔΟΣ

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.