14 Φεβρουαρίου 2012

Συλλαλητηριο 12 Φεβρουαρίου-Μια σπουδαία μέρα-Βιντεο



Δεν ανήκω στο ΠΑΜΕ και ότι πω ειναι απλά ο τροπος που ειδα τα πραγματα.
Το ακολούθησα στη χθεσινή κρίσιμη διαδήλωση αλλά και την εβδομαδα που περασε για μια σειρά από λόγους και δεν το μετάνοιωσα.  
1.Το ΠΑΜΕ είχε  καθαρή πρόθεση να πάει στο Συνταγμα, έχοντας εκεί κι άλλα μπλοκ από τους στυλους του Ολυμπίου Διος προς Αμαλίας
2. Δεν είχε σα στόχο να πλακωθεί οπωσδήποτε στο ξυλο με τα ΜΑΤ αλλα να κρατήσει δυναμικά τις θεσεις του και να δηλώσει οτι ο λαός είναι εδω και δεν πρόκειται να δεχτεί την κόλαση που του ετοιμάζουν και θα αντιδράσει με όποιο τρόπο μπορεί. Και μαζί να δείξει με τη σταση του ότι θα περιφρουρήσει και θα προστατέψει τον κόσμο που υπήρχε μεσα στα μπλοκ του.
3. Να κάνει βηματα μπροστά μαζί με τον πολύ κόσμο που ακολουθούσε καλώντας τον να ρίξει την κυβέρνηση, αλλά όχι ξεκομμένο από αυτόν σαν φωτισμένη ομάδα κρούσης που αδιαφορεί για τις διαθεσεις και τις αντικειμενικές δυνατότητες του ίδιου του λαού. Θα πω εδω οτι πριν αρχίσει η πορεία αλλά και οταν αρχισε, αρκετοί έβγαιναν από τα μπλοκ και πήγαιναν προς το Συνταγμα μόνοι. Οταν έπεσαν όμως στα επεισόδια άλλοι έφυγαν κι άλλοι ξαναμπήκαν στα μπλοκ παρά την αρχική επιθετική διαθεση που είχαν.
4. Νοιαζόταν για την τελική έκβαση κι όχι μόνο για χτες. Το χτες  ήταν ενταγμενο σε μια πορεία που έχει δρομο μπροστά της.

 Γυρω στις 6 λοιπόν και με πάνω από 100000 να είναι στην Ομόνοια και να ξεχειλίζουν στους γυρω δρόμους ανακοινώθηκε ότι ξεκιναει η πορεία για το Συνταγμα μεσα σε κλιμα ενθουσιασμού.
 Θα ανεβαινε από 2 δρόμους την Πανεπιστημίου και τη Σταδίου όπως είχε σχεδιάσει, εκμεταλλευόμενο όλα τα όπλα, δηλαδή και τον όγκο, και την πειθαρχία αλλά και το ότι δεν είναι  εύκολο να κτυπηθεί το ΚΚΕ γιατί τότε αυτό μπορεί να σημανει παρα πολλά.
Αρεσε και σε μενα και σε όλους ότι μπροστά βρίσκονταν, στη Σταδίου οι ηρωικοί Χαλυβουργοί ενώ στην Πανεπιστημίου οι Οικοδόμοι. Οταν ξεκίνησε η πορεία ο κόσμος που ξεχείλιζε τα πεζοδρόμια ξεσπασε σε χειροκροτήματα.
Φτανοντας κοντα στην Κοραή η πορείες έπεσαν πάνω στους διαδηλώτες που υποχωρούσαν με τα ΜΑΤ πίσω τους. Καποια στιγμή ακουγαμε το θόρυβο από το κτυπημα που έκαναν στις ασπίδες τα ΜΑΤ για να σκορπίσουν τα μπλοκ που ήταν μπροστά από το ΠΑΜΕ(δεν απείχαμε πάνω από 20-30μ) κι είχαν κολλήσει στις αλυσίδες του.
Εκει σταματησε κι οταν η πίεση από τον κόσμο που κατέβαινε ήταν πολύ μεγάλη έκανε 100μ πίσω γιατι υπήρχε κίνδυνος να ποδοπατηθεί κόσμος που αν ήθελε έμπαινε στα μπλοκ του ΠΑΜΕ. Δυο φορές ακόμη επιχειρήθηκε το ίδιο πάνω κάτω μέχρι που αναψαν οι φωτιες στην Κοραή κι εκει καναμε πίσω μεχρι κοντά στα Χαυτεία και το ίδιο έκαναν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το "Δεν πληρώνω" που βρέθηκαν μπροστά μας και που  είχαν έρθει από πιο ψηλά στη Σταδίου σπρωγμενοι από τα επεισόδια. Περίπου το ιδιο γινόταν και από την Παν/μίου. Με τον αέρα να βρωμαει δακρυγόνα και γυρω καπνό, με τα κτυπήματα στα ρολά και τις βιτρίνες από τις ομάδες που τασπαγαν να ακούγονται λίγο πιο  πάνω και με ανθρώπους να τρεχουν ξαφνικά στα πεζοδρομια προς τη μεριά της Ομόνοιας, η ενταση γινόταν στιγμές-στιγμες πολύ μεγάλη.
Πάντως σε κανεναν μας δε δόθηκε η αισθηση οτι το σκάμε, οτι κανουμε μεταβολή. Κάθε άλλο. Οποτε έγινε οπισθοχώρηση ήταν σε στιγμές ασφυξίας και που δεν φαινόταν να μπορεί να γίνει κάτι άλλο.

 Μείναμε μεχρι τέλος. Ειναι βεβαια καθαρό οτι είναι πολύ διαφορετική η συμπεριφορά ένός μεγάλου μπλοκ σε μια επικίνδυνη διαδήλωση από εκείνην μιας ομάδας ή ενός ατόμου. Ομως κι εγω σαν άτομο χτες ήταν η πρωτη φορά που εκτιμώντας τα πράγματα δεν πήγα στο Συνταγμα(ετσι κι αλλιώς και για τα ξεχωριστά άτομα δεν ήταν καθόλου απλό με όσα γινόντουσαν). Δεν είχε νόημα να επιλέξω να είμαι ανάμεσα σε σκόρπια άτομα που τρεχουν στα στενά και όχι μεσα σε ένα δυναμικό μπλοκ που διαδήλωνε από τις 4.30 ως τις 10.30.
Ειναι λίγο τρελό πάντως να γίνεται θέμα συζήτησης το αν έφτασε τελικά ή όχι το ΠΑΜΕ στο Συνταγμα και το αν κρυβεται ή όχι κάτι πίσω από αυτό. Κι αυτό γιατί δεν είναι φυσικά  η πρώτη φορά που κάποιο εργατικό ή κομματικό μπλοκ,  ειδικά όταν είναι μεγάλο, δεν καταφερνει να φτασει στο Συνταγμα εξ αιτίας επεισοδίων. Οποιος παρακολουθεί τις διαδηλώσεις ξερει πολύ καλά ότι πολλές φορές στο Συνταγμα εχουν κοπεί στα 2 συλλαλητήρια από επεισόδια με αποτέλεσμα να μενουν μεσα στη Σταδίου χιλιάδες διαδηλωτές. Χθες ήταν μια από αυτες τις φορές. Αλλοτε ήταν ο ΣΥΝ ή η ΟΛΜΕ. Χθες  ετυχε πίσω να είναι το ΠΑΜΕ.  Ετσι κι αλλιώς όμως τις προθέσεις όλων θα μας δοθεί η ευκαιρία να τις διαπιστώσουμε μεσα στους αγώνες. Τα λόγια είναι  φτωχεια. Αυτα για τα γεγονότα.
Κατι τελευταίο γυρω από τις διαδηλώσεις.
Αυτό που κυρίως μπορούμε να πετύχουμε κατά τη γνώμη μου με διαδηλώσεις σαν τη χθεσινη είναι να εκθέσουμε την εξουσία στα ματια του λαού, πραγμα που έγινε και με το παραπάνω, και να δημιουργήσουμε ρήγματα και αλλαγες συσχετισμών που να διευκολύνουν τους αγώνες και να φερνουν τους στόχους πιο κοντά. Αν λοιπόν ο στοχος χθες κάποιων ήταν να καταλάβουμε τη Βουλή(ποιοί και με ποιό στόχο άραγε; και μετά τί;) τοτε χασαμε. Αν ήταν όμως να προκαλέσουμε πολιτική κρίση, να φέρουμε το σύστημα εξουσίας σε αδιέξοδα ώστε να κάνει βεβιασμένες και λάθος κινήσεις,  να δείξουμε σε όλους το χαος αναμεσα σε εξουσια και λαό και να στείλουμε μύνημα ότι τα μνημόνια δεν πρόκειται να εφαρμοστούν, και πως ο λαός οργανώνεται για να τους συντρίψει τοτε νομίζω ότι χθες ήταν μια πολύ μεγάλη μερα για το κίνημα που θα γεννήσει πολλούς και επικίνδυνους ανέμους για το καρυδότσουφλο του μαυρου μετώπου που παραδέρνει σα μεθυσμενο πια. Κι ας μη νομίζουμε οτι οι Ευρωπαίοι εταίροι το χαρήκανε το χθεσινό Ξερουν πολύ καλά τι έγινε
Οσο για την εξέγερση που όλοι θέλουν αλλά λίγοι ξερουν περί τίνος προκειται, άλλωστε μαθαίνουμε όλοι σε αυτή την πορεία κι εγώ μαζί, αυτή είναι μια μεγάλη συζήτηση ή μάλλον μια μεγάλη επιστήμη που μπορούμε να κουβεντιάσουμε άλλη φορά.
Το παράκανα λίγο στην πολυλογία αλλά ειλικρινα σας λέω είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό που είδα χτες. Η διαδήλωση λειτούργησε σχεδον σα ένα έργο όπου παίχθηκαν διαφοροι χρησιμοι ρόλοι από πολλούς και τελικά πέτυχε το στόχο της.
Η χθεσινή μερα στοίχισε πολύ ακριβά στο μνημονιακό τρίο του μαυρου μετώπου. Οι  45 διαγραφές είναι ένα τεράστιο θέμα που δρομολογεί εξελίξεις και που φυσικά αν είμασταν σε κανονική δημοκρατία θα είχε αμέσως προκαλέσει πτώση της κυβερνησης ειδικά μετά και την παραίτηση 6 Υπουργών. Τωρα όμως για ποια Δημοκρατία να μιλήσουμε; Τα μνημονιακά κόμματα κουρελιάζονται και οι αρμόδιοι εξουσιαστές βγαζουν από τα συρταρια τις επόμενες επιλογές παγίδες και "λύσεις" καθως τα πράγματα επιταχύνονται και κυλάνε όλο και πιο γρήγορα προς το Δελτα των τεράτων.

Μπορούμε βεβαια και καλύτερα, αλλά αυτό θελει υπομονή κι εγω άρχισα να το μαθαίνω λιγο λιγο κι αυτό

30 σχόλια:

  1. είναι πολύ ενθαρρυντικό να ακούς τέτοια κριτική από ανθρώπους που δεν είναι ενταγμένοι στο χώρο...
    μετά από πολύ καιρό, μια καλοπροαίρετη αντιμετώπιση των πραγματικών γεγονότων.
    Το κίνημα ανασυγκροτείται και αποκτά εμπειρία, αλλά η απογοήτευση που φωλιάζει στον κόσμο που ακόμα δεν έχει βγει ακόμα στους δρόμους είναι πολύ ανασταλτικός παράγοντας. Αυτούς πρέπει να ενθαρρύνουμε και να τραβήξουμε μπροστά, να τους δείξουμε ότι υπάρχει ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω τι γινόταν στην Πανεπιστημίου ή την Σταδίου αλλά στην Αμαλίας που είχες πολλές χιλιάδες κόσμου και καθόλου μπάχαλους αφού αυτοί ήταν προς Μοναστηράκη και Ομόνοια το κομμάτι του ΠΑΜΕ που ήταν εκεί ποτέ δεν πλησίασε την Βουλή σε λιγότερο από χιλιόμετρο. ΑΚόμη και όταν ο πολύς κόσμος είχε αραιώσει και η πρόσβαση ήταν σχετικά εύκολη, αυτό αποχώρησε προς Συγγρού - ΦΙΞ.

    Σε έναν δρόμο που δεν έπεσε σχεδόν ούτε μία πέτρα. Που δεν έσπασε ούτε μία βιτρίνα.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπηρχε εκει που λες κομματι του Παμε ρε Γιωργο αρχιψευταρε,που αφησαται κοσμο χωρις δουλεια με τα σπασιματα και τις μολοτωφ σας.

      ΜΙΧΑΛΗΣ

      Διαγραφή
    2. Φίλε Γιώργο! ή δεν είδες καλά ή λες εσκεμένα ψέματα! Είμουν στο μπλοκ του ΠΑΜΕ που από τις 16.30 βρισκόταν σε προσυγκέντρωση στην Διονυσίου Αεροπαγείτου προσπαθώντας να πορευθεί οργανωμένα και με ασφάλεια για τον κόσμο προς το Σύνταγμα, έως τις 11 παρα 20 (δεν κοίταξα και το ρολόι, τέτοιες ώρες). Τελικά με έξυπνες κινήσεις , ανάλογα με το αν επέτρεπε η ασφυξία των χημικών πλησιάζαμε προς το σύνταγμα φτάνωντας μερικές εκατοντάδες μέτρα απ΄αυτό (αν τα εκατοστά ή μέτρα έχουν σημασία, μπορέις να πάρεις μέτρο και να μετρήσεις, είμαστουν πέριπου στο ύψος τηα Αμαλίας 16-18 περίπου). Άλλοτε υποχωρούσαμε ωργανωμένα μερικά μέτρα και άλλοτε ανεβαίνωντας ανάλογα με τις περιστάσεις. ¨οταν λες ότι ο κόσμος είχε αραιώσει παραδέχεσαι έμμεσα ότι: 1) είσουν απο αυτούς που άτακτα υποχώρησαν (και πολυ λογικά μια και τα χημικα ήταν πολλά), 2) ότι ο κόσμος αραίωσε γιατί η ατμόσφαιρα και τα επεισόδια ήταν τέτοια που δεν επέτρεπαν την παραμονή τους, με ασφάλεια στο χώρο του Συντάγματος, 3) παρ΄όλ αυτά το μπλοκ του ΠΑΜΕ έμεινε μέχρι τέλους, όταν ακόμα κάποια κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΚΟΕ έτρεχαν προς τα πίσω πανικόβλητοι και άτακτα. Τότε και μόνο τότε υποχωρήσαμε όπως λες προς στην Συγγρού - ΦΙΞ όπως και το κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΟΕ. Όπως πολύ σωστά αναφέρει ο συναγωνιστής στο άρθρο του στόχος μας δεν ήταν να καταλάβουμε το Συνταγμα (αν για κάποιους ήταν, γιατί δεν το προσπάθησαν?) αλλά να δείξουμε την δύναμη της οργανωμένης αντίστασης και της οργανωμένης συνέχειας του αγώνα στην καθημερινή μας παρουσία στους χώρους δουλείας, όπου οι περισότεροι άλλοι είναι εξαφανισμένοι και έχουν αφήσει τους εργαζόμενους στην τύχη τους.
      Τελειώνοντας πρέπεινα αναφέρω ότι ήταν μια συγκλονιστική εβδομάδα για το κίνημα, όπου η εμπειρία ήτα πρωτόγνωρη και θα βοηθήσει στις επόμενες μάχες που έρχονται. Ο αγώνας δεν τελειώνει με μερικές πορείες στο σύνταγμ, ούτε κρίνεται από το αν πέρασαν ή οχι τα μέτρα στην βουλή. Πιστεύω ότι βγήκαμε νικητές από αυτό τον αγώνα και με δλυναμη για την Μεγάλη Σΰνέχεια.
      Ο Αγώνας για την Λαική Εξουσία Συνεχίζεται

      Διαγραφή
    3. Συννονόματε Γιώργο μάλλον θα ήθελες το ΠΑΜΕ να παραμείνει στην Αμαλίας αμετακίνητο για να ποδοπατηθούν ανηλεώς οι χιλιάδες κόσμου που έτρεχαν ατάκτως για να αποφύγουν τα επεισόδια ... τότε βέβαια πάλι θα μίλαγες και θα έριχνες με τον ίδιο απερίσκεπτο τρόπο ευθύνες...
      Αντί λοιπόν να ασχολείσαι με το πόσα μέτρα απείχε το μπλοκ του ΠΑΜΕ στην Αμαλίας από τη βουλή θα έπρεπε να σε προβληματίζει πόσα χιλιόμετρα απέχουν τα υπόλοιπα μπλοκ και οι χιλιάδες διαδηλωτές από την οργάνωση και την περιφρούρηση... την ίδια ώρα μάλιστα που πολλοί από αυτούς έμπαιναν στο ΠΑΜΕ για να προστατευτούν και πολύ καλά έκαναν.
      Αν συνεχίσετε πεισματικά και αυτιστικά να αρνείστε οποιαδήποτε μορφή περιφρούρησης και οργάνωσης και νεκρούς-τραυματισμένους θα έχουμε και τον κόσμο θα αποθαρρύνουμε, θα καίγεται η μισή Αθήνα και η ευθύνη εκτός από κρατική θα είναι και δική σας. Έχουμε πόλεμο, εσείς κατεβαίνετε σαν να πηγαίνετε εκδρομή και μετά κάνετε και κριτική.
      Αν και όλοι οι υπόλοιποι είχαν την οργάνωση και την περιφρούση του ΠΑΜΕ η διαδήλωση στο χώρο του Συντάγματος δεν θα διαλυόταν ατάκτως και τα κανάλια θα ήταν υποχρεωμένα να δείξουν πάνω από 500.000 ανθρώπους να διαδηλώνουν... Αυτό θα είχε πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο για την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου από τις 45 διαγραφές...
      Προς γνώση και συμμόρφωση λοιπόν για τα επόμενα...

      Διαγραφή
  3. Φίλε Γιώργο(6.19) και εγώ στην Αμαλίας ήμουν και με τη παρέα μου είδαμε τα ίδια ακριβώς που περιγράφεις.Μην τρελαίνεσαι,αλλά όσο και να προσπαθήσεις να πεις τα αυτονόητα,τόσο πιο τρελό θα προσπαθήσουν σε βγάλουν...και προβοκάτορα βεβαίως,βεβαίως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παλι τα ιδια μωρε? Σου εσβησα ηδη ενα σχολιο.
      Απορω τι κανεις ολη μερα μεσα στο Blog αφου ειναι φανερο οτι διαφωνεις με ολα και δε σου κανουμε.....

      Διαγραφή
    2. ειναι επισης φανερο οτι δεν μπαινεις ουτε να ενημερωθεις ουτε να συζητησεις

      Διαγραφή
  4. Και εγώ ΣΥΜΦΩΝΩ ότι όλα τα παραπάνω της αρχικής ανάρτησης γιατί τα έζησα από κοντά χωρίς να είμαι στο μπλοκ του ΠΑΜΕ.
    Οφείλω αυτή τη φορά να πω και να ευχαριστήσω δημόσια τους συναγωνιστές συντρόφους εκεί, που ΑΦΗΝΑΝ ΔΕΞΙΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ όλο το κόσμο που δεχόταν χημική επίθεση να βρίσκει καταφύγιο απο τις πίσω γραμμές του ΠΑΜΕ ανεξάρτητα χώρου προέλευσης.
    Μπροστά στο ΠΑΜΕ ήταν ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ που και αυτός συνεχώς οργανωμένα προσπαθόύσε να κινήσει Σύνταγμα από Σταδίου και πίσω το "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ".
    Η Περιφρούρηση είναι ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. Στο κάτω-κάτω ρε αδέλφια γιατί να γίνω "κρέας" στα ΜΑΤ ; γιατί να πάω ...άψαλτος ;; θα συγκρουστώ ναι αλλά ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ και όχι σε στυλ πεσίματος γηπέδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατερίνα Κουταλίδου14 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:40 μ.μ.

    Ούτε εγώ ανήκω στο ΠΑΜΕ. Το ακολούθησα στην διαδήλωση της 11ης Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη και σε κάποιες άλλες προγενέστερες (στην διαδήλωση της 12ης Φεβρουαρίου ακολούθησα το μπλόκ των αγανακτισμένων ).
    Το ΠΑΜΕ πράγματι ξέρει να διοργανώνει διαδηλώσεις και να προστατεύει τους διαδηλωτές του και μου αρέσει πολύ που ο στόχος του δεν είναι να πλακωθεί στο ξύλο με τα ΜΑΤ, αλλά να δηλώσει δυναμικά παρόν.
    Το ΠΑΜΕ όμως πράγματι θέλει να βγαίνει πάντα μόνο του, ξεκομμένο από τον υπόλοιπο λαό, ναι ΄΄σαν φωτισμένη ομάδα κρούσης¨ . Στην Θεσσαλονίκη η κεντρική του διαδήλωση ακόμη και σε αυτήν την τόσο κρίσιμη στιγμή για την χώρα μας έγινε στις 11-2. Στις 12-2 έδωσε απλά το παρών. Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος που στις 12-2 στην Αθήνα, δεν μπήκε μπροστά στο Σύνταγμα.
    Άλλο ο αγώνας για την ελευθερία της πατρίδας μας και άλλο ο αγώνας για την επικράτηση της λαϊκής εξουσίας στην χώρα μας. Ο πρώτος μας θέλει μαζί και ενωμένους ο δεύτερος ξεχωριστά και διχασμένους.
    Παρακολουθήστε το παραπάνω video.
    . Στο μπλόκ του ΠΑΜΕ δεκάδες κόκκινες σημαίες του κόμματος , ούτε μία ελληνική της πατρίδας μας. Γιατί.


    Κατερίνα Κουταλίδου. kmarkiza@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το παμε κατερινα δεν ειναι μια μαζα ανθρωπων που κατεβαινουν μαζι χωρις κανενα κοινο σημειο και κανενα κοινο στοχο
    η ελευθερια της πατριδας μας .......για ποιους ?? γιατι για πολλους απο αυτους που κατεβηκαν στο δρομο ελευθερια ειναι τα μονοπωλεια οι βιομηχανιες ο ανταγωνισμος και νεες θεσεις δουλειας με μεροκαματο 600 και 700 ευρω ελευθερια ειναι τα σχολεια μας που βγαζουν αγραμματους εδω και χρονια και δεν ειδα κανεναν να βγαινει στο δρομο να διαμαρτυρεται οπως ελευθερια ειναι να ζεις σε μια χωρα που οι πλειοψηφια των πολιτων δεν εχει καμμια παιδεια και παλι κανεις δεν κανει κατι γιαυτο και ελευθερια ειναι να ζεις μια ζωη με στοχο να κανεις καλες διακοπες και να αγοραζεις καινουργιο αυτοκινητο και να μη σε νοιαζει που δεν εχεις ποτε διαβασει ελυτη ριτσο η σεφερη γιατι αυτα ειναι τα προτυπα που σου πασαρουν .. και η πλειοψηφια αυτων που κατεβαινουν με τις ελληνικες σημαιες ειναι αυτοι που ολα αυτα τα χρονια δεχονται ολα τα παραπανω με ενα δε βαριεσαι αδελφε εγω θα βγαλω το φιδι απο την τρυπα και κατα τα αλλα επειδη κρατησαν τη σημαια εγιναν πιο πολυ ελληνες απο εμενα που δεν την κραταω αλλα υπερασπιζομαι την ελληνικη παιδεια το ελληνικο ηθος την ελληνικη κολτουρα με καθε κοστος σαν να λεμε δηλαδη οτι οι δοσιλογοι και οι ταγματασφαλιτες επι κατοχης ηταν πιο ελληνες απο τους ανταρτες που θυσιαζαν τη ζωη τους για την πατριδα επειδη οι αλλοι ισχυριζοντουσαν οτι ειναι πιο ελληνες .... να μην ακουω χαζα που εχουμε λιωσει παπουτσια στις διαδηλωσεις και γινατε πιο ελληνες επειδη κατεβηκατε σε 3-4 πορειες ... οσο για τη διαδηλωση της κυριακης δεν εδωσε απλα το παρον ημουν εκει ενω εσυ ησουν στην αλλη διαδηλωση και ειχε περισσοτερο κοσμο και απο τις 3 μερες και σορρυ που δεν ακολουθουμε τις οδηγιες των διαφορων για την διαδρομη και την πορεια του αγωνα μας αλλα εμεις ειμαστε αυτοι που αποφασιζουμε για την δικη μας πορεια και απο οτι φιανεται μια χαρα τα παμε γιατι και στα σωματεια και στα συνδικατα ειμαστε πρωτοποροι και παντα μπροστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και αν εσυ θεωρεις οτι το σωστο ειναι να ειμαστε ενωμενοι εγω προσωπικα δεν εχω διαθεση να ενωθω με κανενα υποτιθεμενο αριστερο που στηριζει την καπιταλιστικη ευρωπαικη ενωση και ολα οσα την συνοδευουν οπως ο τσιπρας ο κουβελης και οι αλλοι τωρα αν εσυ θεωρεις οτι η κατασταση της ελλαδας δεν εχει καμμια σχεση με ολα αυτα κανεις πολυ μεγαλο λαθος η κριση η φτωχεια η ανεργια και ολα τα κακα οφειλονται στην καπιταλιστικη ευρωπαικη ενωση και στους μηχανισμους της οποτε οπως καταλαβαινεις δεν συνεργαζεσαι με τον λυκο για να φυλαξεις τα προβατα σου οσο για τις σημαιες το κκε ειναι ελληνικο κομμα και η σημαια του επισης και μαλιστα τα τελευταια χρονια εχει ποτιστει με αιμα ελληνικο ειτε σας αρεσει ειτε οχι και προσωπικα εγω ειμαι περηφανη και νιωθω απεραντα ελληνιδα οταν την σηκωνω γιατι ετσι τιμαω τους αγωνες των ελληνων προγονων μου που εχυσαν αιμα γιαυτην τη γη που λεγεται ελλαδα περισσοτερο απο καθε αλλο ελληνα τα τελευταια τουλαχιστον χρονια που πεθαναν σε ξερονησια και φυλακες για την ελευθερια αυτης της χωρας που βασανιστηκαν που κρεμαστηκαν και πολλα αλλα που νομιζω πως γνωριζεις .οσο για το αν το παμε ειναι ξεκομενο απο τον υπολοιπο λαο ...τι αστοχια οι χιλιαδες λαου που ειναι με το παμε τι ειναι εξωγηινοι ?? και να σου πω και κατι αλλο την ενοτητα εσεις την χαλατε και οχι εμεις γιατι θα ηταν πολυ φυσιολογικο ολοι εσεις που μιλατε για ενοτητα να ειχατε συσπειρωθει με το παμε μιας και ειναι πολυ πιο δυνατο και οργανωμενο σαν κινημα απο οποιοδηποτε αλλο... αλλα οχι συγκεντρωνεστε μονοι σας και καλα ανεξαρτητοι κρυφοκαπελωμενοι απο αυριζα συνασπισμο δημαρ κλπ διωχνουν το παμε απο τις συγκεντρωσεις η κανουν σαν να ειδε ο διαολος το λιβανι μολις περναει το παμε και κατα τα αλλα φταιει το παμε που δεν υπαρχει ενοτητα μα οπως γνωριζω και γνωριζεις πολυ καλα το παμε δεν εδιωξε ουτε διαχωριστηκε απο κανεναν γιατι δεν ειναι κομμουνιστης οποιος ερχεται στις διαδηλωσεις και παντου ειναι καλοδεχουμενος γιατι εμεις δεν ζηταμε ταυτοτητα συνειδητοποιημενους πολιτες θελουμε και στην τελικη δεν μπορω να καταλαβω το ζορι σας με το παμε αν δε σας κανει προχωρηστε μονοι σας τοσος κοσμος ειστε γιατι τρωγεστε με το παμε τοσον καιρο καντε εσεις την επανασταση αν εχετε τα αρ.....α και εμεις θα ακολουθησουμε τι ποιο απλο? σας αφηνουμε να περασετε μπροστα πρεπει σωνει και καλα μας ξεβρακωσετε απο καθε ιδεολογια και συνειδηση για να ειστε ευχαριστημενοι ?? και δεν καταλαβαινετε οτι ετσι παιζεται το παιχνιδι των κρατουντων που δεν θελουν ενα λαο οργανωμενο και συνειδητοποιημενο για να μπορουν να τον ελεγχουν ???τελος παντων νομιζω πως καποια πραγματα δεν θελεις να τα δεις οσο και αν στα αποδειξουν .. δικαιωμα σου και επιλογη σου κατα τα αλλα ο καθεις οπου εταχθει οπως μου λεει και ενας φιλος...... καλο βραδυ polina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ξέρω τι γινόταν στην Πανεπιστημίου ή την Σταδίου αλλά στην Αμαλίας που είχες πολλές χιλιάδες κόσμου και καθόλου μπάχαλους αφού αυτοί ήταν προς Μοναστηράκη και Ομόνοια

    Χωρίς να είμαι "μπάχαλος", αλλά δεν μπορώ να κρύψω την αδυναμία μου (φτου πάλι προδόθηκα), τα κεντρικά μπάχαλα που έζησα από τις έξι και μετά, (δε θέλω να σε τρομαξω), ήταν στους κάθετους δρόμους για κολονάκι, στην ακαδημίας, σταδίου, πανεπιστημίου, ερμού, σύνταγμα, στήλες Ολυμπίου Διός, πλάκα (οδοφράγματα με στοιχειώδη μέσα γλάστρες κλπ), και τέλος ναι έχεις δίκιο Μοναστηράκι με οικογένειες παιδιά, μαμάδες μπαμπάδες που θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε (όπως και στις παρελάσεις της 28ης οκτωβρίου), ως την έκρηξη του μικροαστισμού.

    Πάντως οι συγκρούσεις ήταν ψηλά, πολύ ψηλά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας...

    MikeB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στο μπλόκ του ΠΑΜΕ δεκάδες κόκκινες σημαίες του κόμματος , ούτε μία ελληνική της πατρίδας μας. Γιατί. (από την Κατερίνα Κουταλίδου), και μία απάντηση από κάτω που δυστυχώς δεν δικαιώνει το μότο: προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε.

    Περισσότερο ρίχνει τις ευθύνες στα "αριστερά" κόμματα του ευρωμονόδρομου (sic), παρά αναγνωρίζει στο κόμμα της τιμημένης εργατιάς αυτό το ρόλο.

    Διεθνισμός, ή πλάτη στην αστική νομιμότητα; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...

    MikeB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. MikeB ελπίζω να μου συγχωρέσεις την απρέπεια, αλλά είσαι μεγάλος παρλαπίπας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. προς manny galavera
    Είναι επιλογή μου να μην ενημερώνομαι από τα αστικά μέσα(στον λίγο ελεύθερο μου χρόνο).
    Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναμπώ στο δικό σας blog,για τους εξής λόγους,
    α)Σέβομαι όσο τίποτα άλλο το διάλογο
    β)Μισώ όσο τίποτα άλλο τους είρωνες και υβριστές ξερόλες
    γ)Μου είναι παντελώς αδιάφοροι, μικροί και γελοίοι, όσοι πιάνουν μια μικρή "εξουσία" και απαξιώνουν γνώμες και απόψεις...
    δ)οι αληθινοί κομμουνιστές_έχουν ήθος και λόγο και επ'ουδενί δεν φοβούνται το διάλογο,αντίθετα τον επιδιώκουν.
    ε)Οι αληθινοί κομμουνιστές δεν φοράνε την κουκούλα της ανωνυμίας,κρυβόμενοι πίσω από ψευδώνυμα...
    Και τέλος γιατί ειλικρινά δεν χαλαλίζω ούτε ένα ακόμα λεπτό από το χρόνο μου,μόνο ως δυσφημιστές του ΚΚΕ μπορεί κανείς να σας εκλάβει με την αχαρακτήριστη προκλητικότητα και την απέχθεια και το φόβο που δείχνεται στον διάλογο και στη διαφορετική προσέγγιση.
    Εγώ σε καλώ και σε προκαλώ ταυτόχρονα σε επώνυμο διάλογο,και να δούμε τότε ποιός τιμά και ποιός όχι το ΚΚΕ...Σε προκαλώ γιατί ξέρουν πολύ καλά οι σύντροφοι μου ποιός είμαι και με απόλυτη ανιδιοτέλεια μάχομαι δεκαετίες τώρα για το κόμμα που πονάω και νιώθω μερικά υπεύθυνος για το ότι απεμπολεί τον επαναστατικό του χαρακτήρα και επιλέγει αδιέξοδες τακτικές για το εργατικό κίνημα.
    Δεν μου καίγεται καρφί αν δημοσιεύσεις το σχόλιο,αλλά αν έχεις τα κότσια και δεν φοβάσαι το διάλογο σε προκαλώ και πάλι, ΕΠΩΝΥΜΑ ΟΜΩΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "σε καλώ και σε προκαλώ"
      Ποιόν καλείς και προκαλείς;

      Γιατί εδώ μέσα γίνεται ένα μπλέξιμο από κάποιους που δεν καταδέχονται να βάλουν ούτε καν ψευδώνυμα.

      Διαγραφή
    2. Α ναι: Εγώ δεν σου απαντώ ως Manny, σου απαντώ ως "είρωνας, υβριστής και ξερόλας" και οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις δέχομαι την πρόκληση του διαλόγου. Απλά αντί για επώνυμο θα προτιμούσα να βάλεις ένα ψευδώνυμο, όπως κι εγώ άλλωστε.

      Διαγραφή
    3. Yuri
      είδα ένα όνειρο σήμερα, πως μερικοί ασφαλίτες με σταθερές IP έχουν κατσικωθεί στο μπλογκ, και προβοκάρουν σε κάθε θέμα που σχετίζεται με κινητοποίηση.

      Λες να έφαγα κάτι και με πείραξε ?

      Διαγραφή
    4. ρε red εγραφα ολοκληρο κατεβατο και μετα ειδα την απαντηση σου.

      Θα αρκεστω απλα στο πισω στην τρυπα σου

      Διαγραφή
    5. http://redflyplanet.blogspot.com/2012/02/02-2012.html

      ποσο αγαπας το διαλογο και ποσο ευγενης εισαι φαινεται εδω.

      Διαγραφή
    6. επισης thanx Yuri
      τελικα ειμαι damsel in distress : ]]]]

      Διαγραφή
    7. χμμμ...ως hero έχω κάποια bugs, δεν ξέρω αν πρέπει να αισθάνεσαι πολύ ασφαλής.

      Υγ: Πάντως προκάλεσε κι εμένα. Μα να με μισεί χωρίς να με ξέρει;

      Διαγραφή
  12. να πω οτι εγω προσωπικα μιλησα μεν ως ανωνυμη αλλα εβαλα το ονομα μου στο τελος απλα γιατι δεν γνωριζω την διαδικασια για να μιλησω επωνυμα εδω μεσα πολινα λεγομαι οπως λεει και παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολινα δεν εισαι υποχρεωμενη να δοσεις σε κανεναν το ονομα σου

      ονοματα ζητα η ασφαλεια και η cia στο νετ : ]]]

      Για να βαλεις ενα ονομα στις απαντησεις σου, ή το βαζεις στο τελος οπως εκανες πριν ή επιλεγεις απο το κουτακι που βρισκεται ακριβως απο κατω, εκει που λεει "απαντηση ως" την επιλογη ονομα/διευθυνση url

      Διαγραφή
  13. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙΔΟΥ15 Φεβρουαρίου 2012 στις 8:26 μ.μ.

    Απάντηση προς Πολίνα η feb 14 2012 o2 57 PM ΚΑΙ 58


    Πολίνα
    Πρώτον. Ηρέμησε για να μπορέσεις να σκεφτείς ώριμα. Την γνώμη μου είπα και μάλιστα δημόσια, ενυπόγραφη, με θάρρος , αποκλειστικά και μόνο μέσα από μια σελίδα αμιγώς κουμουνιστική και κάτω από ένα κείμενο που όλοι σχολιάζουν ανώνυμα. Δεν σου σκότωσα την μάνα.
    Δεύτερον. Δεν μου απάντησες και επιμένω σ αυτό.
    Στο μπλόκ του ΠΑΜΕ δεκάδες κόκκινες σημαίες του κόμματος , ούτε μία ελληνική της πατρίδας μας. Γιατί.
    Δεν θα διαφωνήσω στο ότι την ελληνική σημαία την σήκωσαν και την σηκώνουν ακόμη και μάλιστα με πολύ περηφάνια και οι φασίστες. Εσείς γιατί δεν την σηκώνετε. Εγώ θεωρώ, ότι αυτό είναι θέση και στάση του κόμματό σας. Περισσότερο από την χώρα μας και τους ανθρώπους της στηρίζει την πρώην Σοβιετική Ένωση και τον εαυτό του. Και σε συνδυασμό με το ότι θέλετε πάντα να ξεχωρίζεται στις διαδηλώσεις είναι καθαρά ψηφοθηρικός.
    Τρίτον. Ο τρόπος που μιλάς δεν είναι σκληρός είναι ωμός. Εμπεριέχει πολύ φανατισμό, κακία και μίσος για όλους αυτούς που τολμούν να εκφράζουν την διαφορετική γνώμη τους. Δεν είσαι κακός άνθρωπος από την φύση σου. Το κόμμα που υπηρετείς σου το έμαθε αυτό. Σου έκλεισε το μυαλό και δεν μπορείς να δεις πιο πέρα. Όσο και αν προσπαθείς να το αποποιηθείς το δείχνει ο τρόπος που χρησιμοποιείς τον λόγο όχι ο λόγος αυτός καθαυτός. Όλα τα κόμματα το ίδιο κάνουν. Πάσα διαφορετική γνώμη, θυσία στον βωμό της ……δημοκρατικής κομματικής πειθαρχίας.
    Τέλος,
    Πρώτον. Να ξέρεις ότι μπορώ να διαφωνώ μαζί σου και να σ αγαπάω ταυτόχρονα. Όσο σ αγαπώ σε ελευθερώνω λέει ένα πολύ σοφό τραγούδι. Θα ήμουν απαράδεκτη αν δεν έβλεπα πως δεν φιλοσοφείς ξαπλωμένη στο κρεβάτι αλλά δουλεύεις σκληρά γι αυτό που πιστεύεις .
    Δεύτερον. Επιμένω, ότι αυτή την τόσο δύσκολή στιγμή για την πατρίδα μας και άρα και για εμάς τους ίδιους, πρέπει να βγούμε στους δρόμους όλοι μαζί, ενωμένοι . Κάτω από την σημαία της χώρας μας και μόνο. Πέρα από κόμματα, σωματεία επιτροπές, κόκκινες, πράσινες, κίτρινες σημαίες και ότι άλλο. Είναι βέβαιο ότι έτσι θα είμαστε πιο δυνατοί και άρα πιο ικανοί να αντιπαλεύουμε το κακό που βλέπουμε να έρχεται καταπάνω όλων μας ανεξαιρέτως.

    Κατερίνα Κουταλίδου kmarkiza@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς το ΠΑΜΕ δεν είναι κόμμα, αλλά συνδικαλιστικός φορέας. Σωστά λοιπόν μέσα στα μπλοκ του ΠΑΜΕ, βρίσκονται οι ασπρες (με το έμβλημα του ΠΑΜΕ) σημαίες. Τις κόκκινες σημαίες ποιού κόμματος είδες εσύ σε μπλοκ του ΠΑΜΕ ?

      Γράφεις :
      "Περισσότερο από την χώρα μας και τους ανθρώπους της στηρίζει την πρώην Σοβιετική Ένωση και τον εαυτό του."
      Δυστυχώς τα έχεις ιδιατέρως μπερδεμένα, και άντε τώρα να στα ξεμπλέξουμε ... Πρώτον για να στηρίξεις κάτι, θα πρέπει και να υπάρχει, έτσι δεν είναι ? Άρα εμείς οι κομμουνιστές, δεν στηρίζουμε την ΕΣΣΔ, αλλά δεχόμαστε τον ρόλο του εργατικού κράτους που είχε η Σοβιετική Ένωση. Δεν μιλάμε εδώ με εθνικούς όρους όπως εσύ, αλλά με ταξικούς. Υπερασπιζόμαστε την εργατική τάξη, πέρα απο το χρώμα, την εθνικότητα, την πίστη του καθενός.

      Άρα φυσικά και θα υπερασπιστούμε τα κεκτημένα ενός εργατικού κράτους όπως ήταν η Σοβιετική Ένωση, όχι επειδή ήταν Ρώσοι, αλλά επειδή οι εργάτες εκεί είχαν την εξουσία.

      Η κοινωνία μας είναι διαιρεμένη σε κοινωνικές τάξεις ανάλογα με την θέση τους στην παραγωγή. Τα κόμματα λοιπόν, αντιπροσωπεύουν συγκεκριμένες ιδεολογίες και υπερασπίζονται συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα. Υπάρχουν αστικά κόμματα τα οποία στηρίζουν την αστική εξουσία, και υπάρχουν εργατικά κόμματα τα οποία επιδιώκουν την εργατική εξουσία. Όταν ουσιαστικά ζητάς την κατάργηση των κομμάτων, ή την κατάργηση των σωματείων, αυτό σημαίνει πως δεν αντιλαμβάνεσαι ή δεν θες να αντιληφθείς αυτόν τον ταξικό διαχωρισμό στην κοινωνίας μας. Πράγμα που επίσης αποκαλύπτει η εμμονή σου για τις σημαίες ...

      Ελληνικά είναι τα ντόπια μονοπώλια που σου επέβαλλαν το Μνημόνιο. Έλληνες είναι και οι βουλευτές που το ψήφισαν.

      Έλληνες είναι όμως και οι εργάτες που αντιστέκονται, που απεργούν, που συνδικαλίζονται στο ΠΑΜΕ.

      Τα ίδια συμφέροντα έχουν αυτές οι δυο κοινωνικές ομάδες?
      ΟΧΙ βέβαια.

      Η μάχη λοιπόν δεν διεξάγεται μεταξύ "Έλλήνων και ξένων", αλλά μεταξύ "Εργαζόμενων και Αφεντικών". Που κολλάει λοιπόν η ελληνική σημαία ?

      Στην ελληνική ιστορία όμως, μιας και έχεις αγωνία για τον πατριωτισμό των κομμουνιστών, μια φορά τα τελευταία 80 χρόνια είχαμε εισβολή ξένων κατακτητών στην χώρα. Το 1940-41. Ποιοί ήταν αυτοί λοιπόν που αντιστάθηκαν και πολέμησαν τότε για την πατρίδα ?

      Ήταν οι αστοί πολιτικοί ? Όχι βέβαια, αυτοί λάκισαν προς Λονδίνο και Αίγυπτο.
      Μήπως ήταν οι Έλληνες κεφαλαιοκράτες ? Μπαααα ...
      Μα φυσικά ήταν οι Έλληνες εργάτες οι οποίοι υπο την καθοδήγηση του ΚΚΕ και του ΕΑΜ, δημιούργησαν τον ΕΛΑΣ.

      Αυτά προς το παρον

      Διαγραφή
    2. κατερινα νομιζω πως απαντησε ο φιλος παραπανω για τα περισσοτερα απο οσα εθεσες εγω θα σου πω απλα πως και βεβαια δε μου σκοτωσες τη μανα και ειμαι και πολυ ηρεμη απλα και η απαντηση μου δεν ηταν σε προσωπικο επιπεδο αλλα σε αυτα που τα λεγομενα σου εκφραζουν αλλωστε αν εσυ χαρακτηριζεις τον τροπο που μιλαω ωμο πως θα επρεπε να χαρακτηρισω εγω τον τροπο σου οταν μου λες ''Ο τρόπος που μιλάς δεν είναι σκληρός είναι ωμός. Εμπεριέχει πολύ φανατισμό, κακία και μίσος για όλους αυτούς που τολμούν να εκφράζουν την διαφορετική γνώμη τους. Δεν είσαι κακός άνθρωπος από την φύση σου. Το κόμμα που υπηρετείς σου το έμαθε αυτό. Σου έκλεισε το μυαλό και δεν μπορείς να δεις πιο πέρα. Όσο και αν προσπαθείς να το αποποιηθείς το δείχνει ο τρόπος που χρησιμοποιείς τον λόγο όχι ο λόγος αυτός καθαυτός.''' η οταν ελεγες ''Το ΠΑΜΕ όμως πράγματι θέλει να βγαίνει πάντα μόνο του, ξεκομμένο από τον υπόλοιπο λαό, ναι ΄΄σαν φωτισμένη ομάδα κρούσης¨ '' και περιμενεις να δεχτω τις ανακριβειες ως δεδομενα μονο και μονο επειδη θεωρεις εσυ οτι ειναι σωστες ??? οταν μου λες οτι το κομμα μου εμαθε να ειμαι κακια και φανατικη ?? και δεν καταλαβαινεις οτι οσο φανατικη ειμαι εγω αλλο τοσο εισαι και συ οταν μετα απο τοσες συζητησεις που εχουμε κανει με τοσα επιχειρηματα δεν θελεις να δεχτεις καποια πραγματα ??? και να σου πω κατι κατερινα δεν εχω να χωρισω κατι μαζι σου και με κανεναν που κοντραρει το παμε και αν η καταστσαση ηταν διαφορετικη δεν θα εκανα καν τον κοπο να γραψω απαντηση οταν ομως βρισκομαστε σε πολεμο γιατι σε πολεμο βρισκομαστε και το μονο κομμα που κραταει σταθερη σταση εδω και χρονια ειναι το κκε και ο μονος φορεας που ειναι μπροσταρης ειναι το παμε και βλεπω ανθρωπους που αντι να το στηριζουν το κοντραρουν μαζι με ολους τους υπολοιπους τοτε αγανακτω . να σου πω ενα παραδειγμα μηπως και γινω κατανοητη '' εχουμε εναν ανθρωπο που αποφασιζει να βοηθησει τα παιδια στην αφρικη πουλαει τα υπαρχοντα του χτιζει ενα σχολειο μια κλινικη και πολλα αλλα μαζευει λεφτα απο αλλους ανθρωπους και τα διαθετει για το σκοπο του και αποφασιζει επειδη αυτος το θεωρει σωστο και λατρευει τον χορο να χτισει και μια σχολη χορου .... και τοτε ερχονται καποιοι τον κυνηγανε τον βριζουν τον λασπολογουν γιατι εχτισε μια σχολη χορου ενω θα μπορουσε να χτισει για παραδειγμα μια εκκλησια αυτος συνεχιζει να αγωνιζεται να βοηθαει να θυσιαζεται και οι αλλοι συνεχιζουν να ασχολουνται με τη σχολη χορου ''θα το εβρισκες φυσιολογικο η θα ελεγες αφηστε τον ανθρωπο εχει κανει τοσα καλα αντι να του πουμε και ευχαριστω τον κυνηγαμε κιολας ?? δεν θα στεκοσουν στο πλευρο του να τον στηριξεις γιατι εγω αυτο θα εκανα

      Διαγραφή
  14. οσο για τα περι ψηφοθηριας ... το λες αυτο για το κκε ??? ειδες ποτε το κκε να προσπαθει να χαιδεψει τα αυτια κανενος για να παρει ψηφους ?? ειδες να μπαινει στο κομμα η σαρα και η μαρα μονο και μονο για να εχουμε μελη ??? γιατι εγω μονο το αντιθετο εχω δει και πολυ εντονα μαλιστα .. και επειδη και γω σαγαπαω θα σου ελεγα να επανεξετασεις και συ τον τροπο που βλεπεις τα πραγματα και να απεγκλωβιστεις απο την εμμονη που θελουν να περασουν οι κρατουντες για ατομα χωρις ιδεολογια και πολιτικη αποψη γιατι οπως ευστοχα ειπε παραπανω ο φιλος η κοινωνια ειναι διαιρεμενη σε ταξεις και μονο οταν καταλαβεις σε ποια ταξη ανηκεις και αγωνιστεις με αυτους που εχουν ιδιους σκοπους και στοχους με σενα θα δεις αποτελεσμα .στις διαδηλωσεις που οπως λες κατεβαινουν οι ελληνες πλην παμε (θαρρεις και εμεις δεν ειμαστε ελληνες)ειναι και η γσεε διαβασες στο προφιλ μου τις δηλωσεις του γ.ρωμανια περι θεατρου της γσεε στον κοινωνικο διαλογο ?? σε αυτα γιατι δεν αντιδρα κανεις ?? γιατι δεν καταδικαζετε τη γσεε με αποκλεισμο απο τις διαδηλωσεις σας εφοσον επιβεβαιωμενα παιζει διπλο παιχνιδι?? καταλαβες κατερινα γιατι αγανακτω ?? γιατι δεν μπορει να εχουμε 2 μετρα και 2 σταθμα ..... δεν μπορουμε να θεωρουμε ελληνικο λαο τη γσεε που τα εχει κανει πλακακια με την κυβερνηση και τους βιομηχανους και να κυνηγαμε να κρεμασουμε το παμε γιατι δεν κραταει ελληνικη σημαια (γιατι η γσεε που κραταει εχει ξεπουλησει καθε τι ελληνικο ) οποτε αντικειμενικοτητα θα ηταν αν την ιδια κριτικη την κανουμε και στην γσεε και στον συριζα και στην δημαρ και σε ολους και τοτε η κριτικη θα ηταν δικαια και αντικειμενικη . καταλαβαινεις τι θελω να πω επιλεγεις να στηριξεις αυτους που απλα δεν σου μιλανε για κομματα για να σε κοροιδεψουν και κατακρινεις αυτους που σου λενε την αληθεια γιατι οσοι δεν ειναι με το παμε δεν σημαινει αυτοματα οτι δεν ανηκουν πουθενα σημαινει οτι απλα δε σου λενε την αληθεια .... με πολυ αγαπη πολινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.