9 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΘ 2011: Συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, πορείες. Δρακόντεια τα μέτρα για την καταστολή των κινητοποιήσεων

Μια σύντομη ενημέρωση για το αγωνιστικό πρόγραμμα των επόμενων 2 ημερών στην ΔΕΘ από το Erodotos Weblog

Το ΠΑΜΕ:
Μέσα από το πανεργατικό, παλλαϊκό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 6.30 το απόγευμα στην Αριστοτέλους και τη μεγάλη πορεία προς το Βελλίδειο εργαζόμενοι και φτωχά λαϊκά στρώματα, θα διαδηλώσουν την απόφασή τους να δυναμώσουν την κοινωνική συμμαχία.
Οι ταξικές δυνάμεις, συνεχίζουν την πανεξόρμηση. Καλούν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να εμπιστευθεί τη δύναμη που έχει, να κατανοήσει ότι μπορεί σήμερα να βάλει φρένο στην επίθεση που δέχεται και να ανοίξει το δρόμο για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις ανάγκες του.
Χτες κλιμάκια στελεχών του ΠΑΜΕ, περιόδευσαν σε αποθήκες του «CARREFOUR», στο «Μασούτη» Καλαμαριάς, στα εργοστάσια «PYRAMIS», «DORAL», «Ελλάς ΚΑΝ», «ΒΙΜΕΞ», «ΠΛΑΙΣΙΟ», «ΜΙΝΟΣ», «ZARDIN», «ISOMAT» και «ΚΡΟΝΟΣ», σε τράπεζες, στο δημαρχείο, στα νέα κοιμητήρια και αλλού.

Σήμερα συνεχίζονται οι εξορμήσεις ενώ στις 7 μ.μ. προγραμματίζεται πικετοφορία στην Καλαμαριά.

Επίσης:
Αύριο, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ θα συγκεντρωθούν στις 5.30 το απόγευμα μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.
Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, οι «Αγανακτισμένοι» διοργανώνουν μουσική συναυλία, στο χώρο μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Στις 3 το απόγευμα του Σαββάτου, την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις θα σχηματίζουν κλοιό γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», οι «Αγανακτισμένοι» θα θέσουν σε εφαρμογή το «σχέδιο αποκλεισμού της ΔΕΘ», όπως το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι.
Θα πραγματοποιηθούν τρεις προσυγκεντρώσεις (στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, έξω από το κτίριο του πρώην 424 στρατιωτικού νοσοκομείου και στο Λευκό Πύργο) και στη συνέχεια οι διαδηλωτές θα κινηθούν προς το Βελλίδειο.

Μισή ώρα αργότερα (15:30) ιδιοκτήτες ταξί από διάφορες πόλεις της Ελλάδας θα συγκεντρωθούν στο Ιβανόφειο, στην οδό Αγίου Δημητρίου και γύρω στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν πορεία, χωρίς τα αυτοκίνητά τους, μέχρι το συνεδριακό κέντρο.
Ακόμη, στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, των φοιτητών, στην πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ, των φιλάθλων της ομάδας του Ηρακλή, στο «Κατσάνειο» αθλητικό κέντρο, καθώς επίσης και των αντιεξουσιαστών, στην Καμάρα.
Μετά τις 7 το βράδυ αναμένεται να ξεκινήσουν οι πορείες, από τα παραπάνω διαφορετικά σημεία συγκέντρωσης, με κατάληξη όλων, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης».

Τα μέτρα ασφαλείας
Την ώρα που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα ανεβαίνει στο βήμα του Συνεδριακού Κέντρου «Ι. Βελλίδης» για να εγκαινιάσει τη φετινή διοργάνωση, το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα θυμίζει απόρθητο φρούριο.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό των αστυνομικών αρχών, στα μέτρα θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 5.500 αστυνομικοί και ενδεικτικό της κινητοποίησης είναι ότι η φετινή δύναμη που επιστρατεύει η ΕΛ.ΑΣ. είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά.
Η πρόσβαση των διαδηλωτών προς το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» και τη νότια πύλη της ΔΕΘ, απ’ όπου διέρχονται παραδοσιακά όλες οι πορείες, σχεδιάζεται να αποκλειστεί με την τοποθέτηση φράχτη από μέταλλο και πλεξιγκλάς που χρησιμοποιήθηκε το καλοκαίρι στην πλατεία Συντάγματος.
Κλούβες των ΜΑΤ θα παραταχθούν γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, ενώ αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία και κεντρικούς δρόμους.

Στη Θεσσαλονίκη θα «ανηφορίσει» δε και ο «Αίαντας», η αντλία ρίψης νερού που αποκτήθηκε τα τελευταία χρόνια από την Αστυνομία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις γενικευμένων επεισοδίων. Το θωρακισμένο όχημα, που θα βρίσκεται σε επιφυλακή και ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί μόνο εάν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο, έχει χωρητικότητα περίπου έξι τόνων νερού και διαθέτει υποδοχείς για χρωστικές ουσίες και δακρυγόνα.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα διαθέσει τρεις εισαγγελείς, οι οποίοι θα επιβλέπουν τα μέτρα της Αστυνομίας και τις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 76ης ΔΕΘ.

Τις τελευταίες μέρες γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου από την Τετάρτη έχει εγκατασταθεί ο αρχηγός του Σώματος, Λευτέρης Οικονόμου. Αυτό που προβληματίζει τις αστυνομικές αρχές είναι η κινητοποίηση των «Αγανακτισμένων», οι οποίοι, το απόγευμα του Σαββάτου, έχουν προγραμματίσει τρεις διαφορετικές προσυγκεντρώσεις (στον Λευκό Πύργο, στο κτίριο των προσκόπων και στο παλιό 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο) και σχεδιάζουν να αποκλείσουν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.
Έναν ακόμη αστάθμητο παράγοντα αποτελούν οι οπαδοί του Ηρακλή, που θα πραγματοποιήσουν τη δική τους πορεία, αντιδρώντας στον υποβιβασμό της ομάδας του από το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Σούπερ Λιγκ.

Σε εφαρμογή μπαίνουν κλιμακωτά και τα μέτρα της Τροχαίας, ενώ το Σάββατο δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Για την αποφυγή ταλαιπωρίας των οδηγών, η Διεύθυνση Τροχαίας θα ανακοινώσει ποιοι δρόμοι θα κλείσουν, καθώς και τις εναλλακτικές διαδρομές που θα ακολουθούν τα αυτοκίνητα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς το Σάββατο.

3 σχόλια:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=WOzQC2TBQ7Y&feature=player_embedded

    Δημ. Θεσ/νικης:To ΠΑΜΕ παραδίδει τις σφαίρες του ασφαλίτη


    yiokyiok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΙΣΤΥΕΤΟ ΑΠ' ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΤΟΠΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ.

    ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΒΑΝΑΥΣΑ, ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΜΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ.

    ΔΙΚΑΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ 3 ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΙΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ;

    ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ Η ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΔΙΕΥΛΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗΝ ΣΠΡΩΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ, ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΕΜΟΥ (ΧΑΧΑ) ΔΕΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΓΗΡΑΙΟ Σ΄ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ;

    ΤΙ ΝΑ ΠΩ; ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΟ ΟΠΙΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ^^ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω για όσους παθιάζονται ακόμα με το ποδόσφαιρο μετά από όσα έχουν γίνει..
    καταλαβαίνω να βλέπει κανείς που και που, να ψιλοπαρακολουθεί, αλλά να κατεβαίνει και σε πορείες μετά από όλα αυτά :-O
    τα αθλήματα που παρακολουθούσα (στίβο και μπάσκετ) τα έχω κόψει τα τελευταία χρόνια (και ειδικά μετά από τα τελευταία γεγονότα, έχω ένα λόγο παραπάνω)
    ντακς πάντα ήξερα ότι δεν υπάρχει επαγγελματικός αθλητισμός χωρίς ντόπινγκ (σε μικρό ή μεγάλο βαθμό) αλλά να ξέρεις ότι γίνεται χαμός με τους στημένους αγώνες και να μην σε επηρεάζει καθόλου είναι too much..

    μην υποτιμάς πάντως την θρησκεία..
    : ]]]]]]
    θαρρώ ότι παραμένει το νο 1 όπιο για πολύ κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.