30 Σεπτεμβρίου 2011

Για τους συναγωνιστές της Χιλής


Ο αναγνώστης και – εσχάτως- αρθρογράφος του redfly planet Partizanos μας πληροφόρησε για την προεδρίνα της Ομοσπονδίας Φοιτητών του Πανεπιστημίου της Χιλής (FECh) την Camilla Vallejo Dowling, πρωτοπόρα αγωνίστρια (φοιτήτρια Γεωγραφίας) και μπροστάρισσα στους μεγαλειώδεις αγώνες φοιτητών-εργατών της Χιλής, γνωστούς ως “Χιλιάνικος Χειμώνας”.
Οι φοιτητές σ' ολόκληρη τη χώρα ξεσηκώθηκαν ενάντια στην άγρια ιδιωτικοποίηση της παιδείας και ζητάν τα βασικά: Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους! Βλέπε και την ανάρτηση λίγο πιο κάτω του redfly.
Η Camilla είναι κόρη κομμουνιστών και φυσικά μέλος της Χιλιάνικης Κομμουνιστικής Νεολαίας και, όπως αρμόζει στους κομμουνιστές, μπήκε στην πρώτη γραμμή στους αγώνες της νεολαίας.
Εμείς οι κομμουνιστές της Ελλάδας δηλώνουμε τον πλήρη θαυμασμό μας για τη συντρόφισσα, μας εμπνέει και μας παραδειγματίζει (ανεξάρτητα από κάποιες ενστάσεις που έχουμε για τα αγωνιστικά πλαίσια, αυτοί ξέρουν καλύτερα τα της χώρας τους) και αφιερώνουμε στους χιλιάνους φοιτητές και τους αγώνες τους τούτες τις γραμμές.

8 σχόλια:

  1. Κατά σειρά αύξουσας σημαντικότητας:
    1) Είναι πανέμορφη
    2) Είναι λατίνα
    3) Είναι συντροφισσα
    και το πιο σημαντικό
    4)ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!!

    Μόλις (ξανα)ερωτεύτηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ απλά επιτέλεσα το διεθνιστικό μου καθήκον! :))))

    Partizanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύντροφοι τι είν' αυτά; Σας γυάλισε η κοπελίτσα και ξεχάσατε την πολιτική; :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού ρε Άλεξ πρόκειται για νεράϊδα, μια επανάσταση από μόνη της! Αν η επανάσταση είναι γύναικα οι συντρόφισσες νεράϊδες αποτελούν την ενσάρκωση της σε τούτον τον βασανισμένο κόσμο (ποιητικότατο θα έλεγα για να ευλογίσω τα γένια μου!)

    Σοφός λαός οι Κινέζοι και ας τα κάναν μαντάρα στην χώρα τους...Μια φωτογραφία, λένε, ισούτε με 1000 λέξεις. Μια ζωντανή φωτογραφία που μιλάει, που παθιάζεται, που κινήται, που αμφισβητεί, που προτείνει, που αφυπνίζει και ξεσηκώνει, άραγε με πόσες χιλιάδες λέξεις ισούται? Πιθανότατα, αμέτρητες...όσα τα άστρα του ουρανό μια ζεστή Αυγουστιάτικη νύχτα.

    Τελικά, στα ξωτικά (βλ. αγοράκια) η μητέρα φύση χάρισε τα μάτια για να γοητεύονται και να θαυμάζουν το ωραίο, δηλ. τις νεράιδες των παραμυθιών των παιδικών τους χρόνων. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τις νεράιδες (το επισημαίνω για να είμαι ακριβοδίκαιος!) Τα υπόλοιπα, ευτυχώς ή δυστηχώς, έπονται...και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...! :)))))

    Partizanos

    Πολιτικά Συμπεράσματα λοιπόν...δεν με παρατάτε :)))), βγάλτε τα μόνοι σας, όλα εγώ πρέπε να σας τα λέω??? χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χεχεχεχεχεχε

    κοκκινε δρομε, απο περιεργεια γιατι το 4 ειναι τοσο σημαντικο? (εχουμε εμεις τετοια σχολη? μια κοπελα ξερω που σπουδαζει γεωγραφια, αλλα ειναι στη γερμανια οχι εδω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάννυ σχολή γεωγραφίας πρέπει να έχουμε μια, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Στην ελλάδα τόσο η επιστήμη της γεωγραφίας όσο και της ιστορίας (δύο επιστήμες πολύ κοντά μεταξύ τους) είναι πλήρως υποβαθμισμένες. Η ιστορία θεωρείται φτωχός συγγενής της φιλολογίας (!) και η γεωγραφία είναι απλά ανύπαρκτη.

    Για το λόγο αυτό και δεν σπουδάζω γεωγραφία (σπουδάζω ιστορία), αν και πολύ θα το ήθελα καθώς είμαι λάτρης της γεωγραφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ωραια αντικειμενα και τα δυο! Ειδικα η ιστορια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κόκκινε Δρόμε κι εγώ είμαι απόλυτος λάτρης της Γεωγραφίας, από μικρός αγόρασα άτλαντες και ζωγράφιζα χάρτες, αποστήθιζα εξωτικές ονομασίες: Χερσόνησος Καμτσάτκα, Οχοτσκική Θάλασσα, Κόλπος του "Ούδσωνος" (Hudson), έρημος Ατακάμα, Πολιτεία Σασκάτσουαν. Δι' ό και μανιώδης χρήστης του google earth.
    Που λέει κι ο φίλος μου, δεν ψάχνω να βρω το σπίτι μου στο google earth, ξέρω που είναι το σπίτι μου. Ψάχνω για μακρινά κι απάτητα μέρη. Ψάξε να βρεις τα νησιά Tristan da Cunha. Μια ωρίτσα στο google earth και είναι σα να ταξίδεψες σε όλο τον ντουνιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.