29 Σεπτεμβρίου 2011

Κύμα καταλήψεων στα υπουργεία


βίντεο από Βαθύ Κόκκινο

Αναδημοσίευση από iefimerida

Υπό κατάληψη βρίσκονται από το πρωί πέντε υπουργεία με τους εργαζόμενους να αντιδρούν δυναμικά στα μέτρα της κυβέρνησης. Τα μπλόκα έχουν ξεκινήσει από τις 5:30 και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, καταλήψεις ήδη πραγματοποιούνται στα Υπουργεία : Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας , Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γεωργίας. Στα υπόλοιπα Υπουργεία οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συνελεύσεις για απόφαση καταλήψεων.
Η ΑΔΕΔΥ σημειώνει πως: «Οι καταλήψεις πραγματοποιούνται σήμερα που επανέρχεται η τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν και αποφασίζονται για παραπέρα μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και μαζικές απολύσεις ακόμα και από το στενό δημόσιο τομέα».

Η αρχή έγινε από το υπουργείο Οικονομικών, όταν περίπου 200 άτομα κατέλαβαν το κτίριο και δηλώνουν πως δεν θα αποχωρήσουν και αν δεν δεχθεί ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος να συναντηθεί μαζί τους. Λίγο έλειψε να σημειωθεί ένταση όταν συνεργάτης του υπουργού προσπάθησε να μπει στο κτίριο και οι εργαζόμενοι τον ανάγκασαν να αποχωρήσει και τον αποδοκίμασαν.

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασιλίσσης Σοφίας οι εργαζόμενοι κόλλησαν στους τοίχους πωλητήριακαι κρατώντας μαύρες σημαίες δηλώνουν πως πενθούν για την οικονομική κατάσταση τους μετά τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.

Οι ελεγκτές της Τρόικα πάντως δεν θα πέσουν στο μπλόκο των εργαζομένων, αφού για σήμερα έχουν προγραμματίσει να επισκεφθούν την Τράπεζα της Ελλάδος.

2 σχόλια:

  1. 8 στους 10 εχουνε μπει με βυσμα...Αλλοι ειναι αποσπασμενοι, αλλοι εξασκουνται στο ξυσιμο, αλλοι απλα εισπραττουνε το μισθο...Οι λιγοι που δουλευουνε τρεχουνε για ολους τους αλλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ^^ok. Πιστευεις οτι το ζητημα με την εφεδρεια και τις απολυσεις στο δημοσιο ειναι για να αποκατασταθει η κοινωνικη δικαιοσυνη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.