19 Σεπτεμβρίου 2011

100.000 απολύσεις

Έως και 100.000 απολύσεις ζητάν οι της τρόικας μέχρι το 2015, πέρα από όλο το σχέδιο της αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα (όπως το λένε στην ευγενή μπουρζουάδικη γλώσσα). Αυτή η εξέλιξη θα σημάνει ένα τεράστιο πλήγμα στην Ελληνική Οικονομία που πλέον στηρίζεται στο χρήμα που κυκλοφορούν και καταναλώνουν κατα κύριο λόγο οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν ένα σταθερό εισόδημα και την σχετική "άνεση" να ξοδεύουν. Μικρές επιχειρήσεις, μικρο-επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι απειλούνται με πλήρη εξαφάνιση, πάρα πολλοί απ' αυτούς θα σπρωχτούν είτε στη μισθωτή εργασία (που κι αυτή για να βρεθεί πια φτύνεις αίμα) είτε στην ανεργία που ήδη με επίσημα στοιχεία είναι γύρω στο 16% (δεν συζητάμε πόσο είναι μαζί με τη μη καταγεγραμμένη και τους περιστασιακά εργαζόμενους κλπ).
Όλ' αυτά για την περίφημη 6η δόση των δανείων που δεν εξυπηρετούν τίποτε άλλο από την διόγκωση του ήδη τεράστιου χρέους για την αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων και συμβατικών υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου.
Η ακύρωση-διαγραφή του χρέους μετά απ' όλ' αυτά φαντάζει ως η μόνη ρεαλιστική υπέρ του λαού λύση, όλα τ' άλλα είναι τσιρότα για το σύστημα.
Και φυσικά η διαγραφή του χρέους μόνο με λαϊκή-εργατική εξουσία μπορεί να επιτευχθεί. Σ' αυτό το κοινωνικοπολιτικό σύστημα τέτοιες λύσεις δεν υπάρχουν.

1 σχόλιο:

  1. Τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα, όποιος δεν τα βλέπει απλά στρουθοκαμηλίζει. Το Ποντίκι έχει δημοσιεύσει εδώ και μήνες αυτά που μας λένε σήμερα κάτω από ΔΗΘΕΝ...."ασφυκτική πίεση". Βγήκε χθες ο Βενιζέλος ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για να εκβιάσει!! Ως υπόκοσμος του κοινού ποινικού απείλησε ότι αν δεν πληρώσουμε θα πάρει χειρότερα μέτρα!

    Όμως η αλητεία δεν σταματά εδώ, γιατί τα μέτρα με τα οποία απείλησε θα τα πάρει έτσι κι αλλιώς και ίσως μάλιστα προσαυξημένα από τις "διαρροές"! Ηκατάσταση δεν είναι πια όπως παλιά που ανακοίνωναν 10 για να πάρουν 7: Πλέον ανακοινώνουν 10 για να πάρουν 15! Βοούν τα αστικά ΜΜΕ για τα περίφημα 15 μέτρα, που προβλέπουν παρακρατήσεις φόρων από τους μισθωτούς, μαζικές απολύσεις, μέχρι και μείωση της σύνταξης του ΟΓΑ!!! (Ναι, αυτές τις γνωστές στο διεθνές jet-set συντάξεις, που δημιούργησαν και συντηρούν την ατελείωτη χλιδή στην Ελλάδα...)

    Και φυσικά αυτά είναι η ΑΡΧΗ!
    Όποιος έχει ρίξει μια ματιά στις δεσμεύσεις του μεσοπρόθεσμου καταλαβαίνει ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο: Κάθε χρόνο πρέπει να μαζεύουν και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σε μια οικονομία που ήδη παραπαίει. Το παιχνίδι είναι στημένο και όλοι το ξέρουμε πια. Το αστείο είναι ότι όλα αυτά υποτίθεται ότι γίνονται τόσο καιρό για να μην κινδυνεύσουν οι καταθέσεις! Καταθέσεις όμως που ήδη χτυπιούνται άμεσα για την ευρεία πλειοψηφία του πληθυσμού, η οποία αν δεν αντιμετωπίζει ήδη, πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

    Ως πότε θα ζούμε με τα ψέματα;
    Ως πότε θα βρίσκουμε σαν δικαιολογία για την αδράνεια "το γάλα του παιδιού μας"; Μέχρι να του το τραβήξουν κι αυτό από το στόμα; Τι θέλουμε εν τέλει; Το γάλα του παιδιού ή να πεθάνει χωρίς να κλάψει;
    Ας το σκεφτούμε.

    Τα μέτρα που δημοσιεύονται:
    1. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την περικοπή συμβάσεων αορίστου και ορισμένου χρόνου σε όλους τους φορείς του δημοσίου συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών ώστε να ικανοποιηθούν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
    2. Έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, επέκταση του μέτρου σε όλους τους φορείς και άμεση γραπτή ενημέρωση των υπαλλήλων για την εισαγωγή τους στην εφεδρεία.
    3. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
    4. Να νομοθετηθεί η παρακράτηση ως μέσο για τη συλλογή της εισφοράς αλληλεγγύης.
    5. Περικοπές στις συντάξεις των δικαιούχων του ΝΑΤ και του ΟΤΕ.
    6. Περικοπή των επιχορηγήσεων στα ΕΛΤΑ για τη διακίνηση του Τύπου και έκδοση υπουργικής απόφασης ώστε να νομοθετηθεί άμεσα.
    7. Νέο νομοθετικό πλαίσιο για το νομοθετικό καθεστώς στο δημόσιο με περικοπές σε αποζημιώσεις και υπερωρίες.
    8. Πάγωμα βασικών και επικουρικών συντάξεων ως το 2015
    9. Επανακαθορισμό των προστίμων για τα αυθαίρετα και άμεση ψήφιση του νέου Ρυθμιστικού.
    10. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για το κλείσιμο ή συγχώνευση 35 Οργανισμών που περιγράφονται στο μεσοπρόθεσμο και το κλείσιμο επιπλέον 30.
    11. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για το κλείσιμο ή συγχώνευση των : ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ Εθνικός Οργανισμός Νεότητας, ΕΟΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, Θέμις, ΕΡΤ
    12. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την καταγραφή της ακίνητης και κινητής περιουσίας που περνά υπό τον έλεγχο του κράτους.
    13. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για α) τον καθορισμό όλων των κοινωνικών επιδομάτων και των επιδομάτων υγείας, β) υπογραφή συλλογικών συμβάσεων σε 16 ιδιωτικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας και γ) υπογραφή συμβάσεων μεταξύ νοσοκομείων του ΕΣΥ και ιδιωτικών νοσοκομείων για το leasing κλινών.
    14. Νέο νόμο για τη μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ
    15. Νομοθετική ρύθμιση για την καθιέρωση μειώσεων στις τιμές των φαρμάκων και υπογραφή συμβάσεων με φαρμακευτικές εταιρίες για την άμεση εφαρμογή της όπως καθιέρωση ασφαλιστικής τιμής για τις φαρμακευτικές εταιρίες.
    http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2057876

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.