19 Σεπτεμβρίου 2011

Το κίνημα θεριεύει στο Βερολίνο..

Ψηφοφόροι των πειρατών πανηγυρίζουν την άνοδο του εκλογικού ποσοστού

Μην ανησυχείτε αναγνώστες μου. Υπάρχει ελπίδα! Κρατάτε γερά! Η επανάσταση είναι προ των πυλών (και συγκεκριμένα της πύλης του Βρανδεμβούργου)..

Στις τοπικές εκλογές του Βερολίνου έλαβαν:
Σοσιαλισταί τε και δημοκράται (2 σε 1) 28,3 % (σαν τους δικούς μας..σοσιαλισταί στα λόγια και στο πιο χαλαρό ντύσιμο για να ψαρώνει ο ψηφοφόρος τους --πρώην Χίπης στα Μάταλα, νυν μικροαστός με σκύλο και κήπο--και δημοκράται για τα αφεντικά τους)
Grϋnen 17,6% (+ 4,5% αύξηση λόγω ανόδου του κινήματος των vegans της Γερμανίας από πέρυσι --αυξήθηκαν και οι εισαγωγές τόφου και γάλατος σόγιας καθώς και οι διάσημες υπάρξεις που θέλουν να φωτογραφηθούν γυμνές, αγκαλιά με μερικά μαρούλια)
Πειρατές 8,9% (αργκκκκκκ!! Πάντα όταν σκεφτόμουν πειρατές μου ερχόταν στο μυαλό μουσάτοι, αξύριστοι, άπλυτοι με ουλές..πλέον απλά θα σκέφτομαι τον Orlando Bloom..ή ακόμα καλύτερα την Κυρά Νάιτλι ή φωτογραφίες σαν την από πάνω)
(Υπάρχουν και οι επονομαζόμενοι αριστεροί Die Linke οι οποίοι --απ΄ότι έχω καταλάβει-- είναι μια σούμα όλων των γνωστών τάσεων και αποχρώσεων της αριστεράς--υποθέτω λόγω γερμανικής φιλοσοφίας του "sparen*", "Geld sparen" κτλ--αυτοί έλαβαν 11,7%)

Στο ανατολικό Βερολίνο οι Die Linke παρά την πτώση τους συνεχίζουν να λαμβάνουν υψηλά ποσοστά κοντά στο 30%. Βέβαια το οτι το κόμμα αυτό πέφτει σε εποχή οικονομικής κρίσης, δείχνει καθαρά ότι πνίγεται μέσα στις ίδιες τις αντιθέσεις του (ευρωλιγουρέοι vs κομμουνιστών).

*sparen: μαζεύω, κάνω οικονομία

 
Το παραπάνω γράφημα αποτελεί μια ευγενική χορηγία του Redflyplanet

Όπως έλεγα λοιπόν, οι αυξανόμενες κοινωνικές αντιθέσεις έχουν οξύνει την ταξική πάλη στην πρωτεύουσα της Γερμανίας ..ο κόσμος είναι εξοργισμένος, όπως φαίνεται και από το αυξημένο ποσοστό των πειρατών..Βέβαια, όλο το προηγούμενο διάστημα, ο αγώνας του ψηφοδελτίου δόθηκε με επιτυχία από τους συντρόφους των πειρατών, έτσι ώστε να φτάσει η φωνή της επανάστασης στα πλατιά λαϊκά στρώματα, σε κάθε γειτονιά και κάθε χώρο δουλειάς (σε παλιότερες εποχές, σε περίπτωση άρνησης, απλά θα τους έκαιγαν τα σπίτια, θα βίαζαν τα θυληκά άνω των 7 χρόνων και θα τάιζαν τα αρσενικά στους καρχαρίες.)

και άλλοι σύντροφοι πειρατές, πανηγυρίζουν την νίκη ενάντια στον ταξικό αντίπαλο

Στην ηλεκτρονική έκδοση της ελευθεροτυπίας  διαβάζω ότι :
Μεγάλη έκπληξη στις τοπικές εκλογές του Βερολίνου, αποτέλεσαν τα ποσοστά που πήρε το κόμμα των Πειρατών, με 9 %. Το κόμμα αυτό, απο το μηδέν, βρέθηκε στο τοπικό Κοινοβούλιο της γερμανικής πρωτεύουσας, υποσχόμενο μια εναλλακτική λύση στην πολιτική σκηνή της χώρας.
 (Από μηδενικά, έγιναν νούμερα με λίγα λόγια. Βέβαια ξεχνάει να μας πει, πως τα τελευταία χρόνια ένα σωρό "εναλλακτικές" προτάσεις έχουν εμφανιστεί στην Γερμανία, οι οποίες όλες φόρεσαν με την σειρά τους το καλό αστικό κοστούμι που έκρυβαν στην ντουλάπα τους)
Εξελέγησαν και οι δεκαπέντε υποψήφιοί του, κυρίως νέοι άνθρωποι κάτω των 30 ετών.
(αυτό που λέει ο Λάκης τόσο καιρό, αλλά δεν τον ακούτε! Για να βγούμε από την κρίση χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους ... τι και αν αυτοί έχουν σκέψη πιο συντηρητική από τον 80χρονο παππού του Manny, που διαβάζει ακόμα Αυριανή)
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το 80% των ψηφοφόρων τους, τους επέλεξε ως κόμμα διαμαρτυρίας στο πολιτικό κατεστημένο. Και όπως έγραψε χθες το περιοδικό "Σπίγκελ" : "Στην Μαδρίτη και την Αθήνα, οι Αγανακτισμένοι νέοι βγαίνουν στους δρόμους. Στο Βερολίνο πάνε και ψηφίζουν"
(οι αγανακτίστας συναντούν τα διάφορα πολύχρωμα, εναλλακτικά hipster κινήματα που είναι της μόδας ανά τον κόσμο και πλέον ομιλούν γερμανικά. Με πολύχρωμα υπερμεγέθη πεπαλαιωμένα γυαλιά, μπλούζες με έξυπνες στάμπες, παλιά σκουριασμένα παππουδίστικα ποδήλατα και φωτογραφίες της Αμελί ξεχύθηκαν στις κάλπες να ψηφίσουν το αγαπημένο τους τρέντι κόμμα και να τρίξουν τα δόντια στο σύστημα και αυτό αγχωμένο να τους δείξει τα ... του και μετά να πέσει να πεθάνει.)
Το φασιστικό NDP συνεχίζει να παίρνει αξιόλογα ποσοστά και παρά την ελαφριά πτώση έμεινε στο 2,1% (Περαστικά μας...).

Υ.Γ.
Το άρθρο έχει εμφανείς χιουμοριστικές τάσεις και κατά την συγγραφή του τo Redflyplanet εγγυάται πως δεν βασανίστηκαν μικρά χνουδωτά ζωάκια ...

10 σχόλια:

  1. "Στην Μαδρίτη και την Αθήνα, οι Αγανακτισμένοι νέοι βγαίνουν στους δρόμους. Στο Βερολίνο πάνε και ψηφίζουν"

    Να το βλέπουν αυτό μερικοί μερικοί εδώ πέρα που μας τα χουν ζαλίσει με το απολιτίκ και το ακομματίκ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θεμα ειναι με πιο κριτήριο ψηφιζουν..(για τον Manny εχει πολυ μεγαλη σημασια αυτο, εξισου μεγαλη με το τι ψηφιζουν)

    Δλδ ψηφιζουν για να στειλουν μηνυμα (και οχι για να αλλαξουν οι συσχετισμοι)..τι ειδους μηνυμα ειναι αυτο που εστειλε το κομμα των πειρατων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην ψάχνεις για λογική στους πειρατές...Όταν ο καπετάνιος τους ρώτησε "Τι να χτυπήσουμε ωρέ ξυπόλητοι? Την σκούνα ή την ναυαρχίδα?"...
    Τα μάτια τους εγιάλισαν και αναφώνησαν μεθυσμένοι "Την ναυαρχίδα, την ναυαρχίδα!!!"...

    Έτσι αλλοπρόσαλλοι και αψυχολόγιτοι σαν είναι, μπορούν τα πάντα αν τους κερδίσεις, μπορούν όμως και το μηδέν...
    Σκεφτείτε τους κλέφτες και αρματολούς των ελληνικών βουνών. Από πλιατσικολόγοι μεταμορφώθηκαν σε λαμπρούς επαναστάτες.

    Partizanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ^^συμφωνω και επαυξανω Partizane

    μην κοιτας που το ριχνω στην πλακα που και που (αν δεν το εκανα αυτο θα ημουν ηδη τροφιμος δωματιου με μαλακους τοιχους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου θυμίζουν τους πειρατές του Αστερίξ: "Γαλε'α, ίσια μπ'οστά!", "υπάρχουν καθόλου γαλάτες μέσα παιδί μου;", "ΕΙΝΑΙ ΤΙΓΚΑ'ΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΓΑΛΑΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΦΟΒΕ'ΟΥΣ ΚΑΙ Α'ΜΑΤΩΜΕΝΟΥΣ!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Δλδ ψηφιζουν για να στειλουν μηνυμα (και οχι για να αλλαξουν οι συσχετισμοι)..τι ειδους μηνυμα ειναι αυτο που εστειλε το κομμα των πειρατων?"


    κενο...

    Chris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για λίγο νόμισα ότι επρόκειτο για τους πειρατές-Hackers σαν της σουηδίας

    Guybrush Threepwood FTW!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Chris, xexexexexexe οντως

    Alex kai Black Bidet, αναφερετε 2 αγαπες παντοτινες (δεν θα πω παιδικες, γτ τα monkey island ανετα τα ξαναπαιζα απο την αρχη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.