11 Οκτωβρίου 2011

ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ: Εκρηκτική κατάσταση από τις περικοπές προσωπικού

Αναδημοσίευση από Ριζοσπάστη


Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί σε κινητοποιήσεις για να λυθούν άμεσα τα οξυμένα προβλήματα, που είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής

«Εδώ και μία εβδομάδα, που έχει αρχίσει το νέο εξάμηνο στο ΤΕΙ η κατάσταση είναι εκρηκτική όσο ποτέ άλλοτε, λόγω των τεράστιων περικοπών σε διδακτικό προσωπικό», περιγράφουν σε ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στην Πάτρα. Η κατάσταση στο ΤΕΙ Πάτρας δεν είναι εξαίρεση, αλλά δυστυχώς ο κανόνας, αφού η κυβερνητική πολιτική δε σχεδιάζει μόνο να γκρεμίσει ό,τι έχει απομείνει απ' τη δημόσια εκπαίδευση με το νόμο - πλαίσιο, αλλά με τα αντιλαϊκά μέτρα έχει δημιουργήσει μια αδιέξοδη κατάσταση στα ιδρύματα της χώρας.
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «δεκάδες σπουδαστές σε όλες τις σχολές και τα τμήματα μένουν εκτός εργαστηρίων, μπαίνουν σε λίστες αναμονής. Στις σχολές της ΣΤΕΦ, όπου τα εργαστήρια είναι δεκάδες, δημιουργούνται για κάθε εργαστήριο το πολύ ένα ή δύο τμήματα, με αποτέλεσμα η πλειονότητα των σπουδαστών να μένει έξω από αυτά, να μην ξέρει πότε θα παρακολουθήσει εργαστήριο, να παρατείνει τις σπουδές της. Στη ΣΕΥΠ χάνονται εξάμηνα, τόσο λόγω των αλυσίδων όσο και των μονών - ζυγών εξαμήνων. Υπάρχει αδυναμία οι σπουδαστές να παρακολουθήσουν το Β', το Γ' και το Δ' εξάμηνο. Λόγω της ίδιας κατάστασης και της έλλειψης εποπτικού προσωπικού δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν οι κλινικές για όλους τους σπουδαστές αφού έχουν δημιουργηθεί τμήματα των 15 ατόμων και όλοι οι υπόλοιποι ανά εξάμηνο μένουν απ' έξω. Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στην ΣΔΟ. 150 και 200 σπουδαστές στοιβάζονται σε μια αίθουσα για να "παρακολουθήσουν μάθημα"... Φτάσανε μάλιστα στο σημείο να "παρακαλάνε" τους σπουδαστές των μεγαλύτερων ετών να μη δηλώνουν μαθήματα μικρότερων ετών, προκειμένου να μη δημιουργείται συμφόρηση»!
Αγωνιστικό πρόγραμμα για να δοθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα

Το ΜΑΣ καλεί τους σπουδαστές να διεκδικήσουν λύσεις τώρα για «όλα τα οξυμένα προβλήματα του ΤΕΙ Πάτρας». Κάλεσε σε Γενικές Συνελεύσεις τμημάτων και εξαμήνων χτες και σήμερα. Σήμερα καλεί σε κινητοποίηση στον πρόεδρο του ΤΕΙ για τα ζητήματα του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, απαιτώντας άμεσα πρόσληψη προσωπικού, μόνιμου και σταθερού.

Επίσης, την Πέμπτη, κινητοποίηση στην κεντρική διοίκηση του ΤΕΙ και παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο και το απόγευμα πορεία. Την Παρασκευή,κινητοποίηση στην εφορία του ΤΕΙ με αίτημα να στεγαστούν και οι 170 σπουδαστές που έκαναν αίτηση. Την επόμενη Τετάρτη καλούν σε συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική - πανεργατική απεργία των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με το ΠΑΜΕ. Οι δυνάμεις του ΜΑΣ απαιτούν:
Καμία εφαρμογή του νόμου - πλαίσιο.
Αμεσα πρόσληψη προσωπικού για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του ΤΕΙ σε διδακτικό προσωπικό, με μόνιμη και σταθερή εργασία.
Ούτε σκέψη για δίδακτρα. Δωρεάν τώρα σε όλους τους σπουδαστές τα σχεδιαστικά, τα αναλώσιμα, οι ρόμπες.
Ούτε ευρώ για σίτιση, στέγαση, μετακίνηση.

2 σχόλια:

  1. Ούτε ευρώ για σίτιση, στέγαση, μετακίνηση.? αυτό με μπέρδεψε λιγάκι!μήπως χρηζει διαφορετικής διατύπωσης η δεν κατάλαβα καλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε ευρώ να μην βγει από τις τσέπες των φοιτητών για σίτιση στέγαση μετακίνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.