26 Οκτωβρίου 2011

Γραπτή τοποθέτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα & του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας Χαρ. Λακαφώση


Από τη σελίδα του ΚΚΕ


Σε σχέση με τη δολοφονική επίθεση κατά χιλιάδων διαδηλωτών που συμμετείχαν στην περικύκλωση της Βουλής που οργάνωσε το ΠΑΜΕ τη δεύτερη μέρα της πανεργατικής απεργίας 19-20 Οκτωβρίου 2011, το Κόμμα μας θεωρεί ότι επρόκειτο για προσχεδιασμένη ενέργεια από ομάδες που δρούσαν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης για την επιχείρηση τρομοκράτησης, συκοφάντησης και καταστολής του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Αποτελεί πάγια θέση του Κόμματός μας ότι η άρχουσα τάξη και το πολιτικό της σύστημα, προκειμένου να παρεμποδίσει τη λαϊκή δράση και να διαιωνίσει την κυριαρχία μιας χούφτας εκμεταλλευτών σε βάρος της λαϊκής πλειοψηφίας χρησιμοποιεί και αξιοποιεί - μαζί με την επίσημη κρατική καταστολή, την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς - και μηχανισμούς και μεθόδους χαφιέδικης και προβοκατόρικης δράσης, για να τρομοκρατήσει το λαό, να σπείρει τη σύγχυση και την απογοήτευση για τη συμμετοχή στους λαϊκούς αγώνες.

Η πολιτική αυτή εκτίμηση για τη σχέση και διαπλοκή επίσημων κέντρων και επιτελείων με ομάδες προβοκατόρων, μέλη συνδέσμων «φιλάθλων», ακροδεξιών στοιχείων κλπ. που, ανάλογα με τη χρονική στιγμή φέρουν και την αντίστοιχη περιβολή (π.χ. κουκουλοφόροι) αποτελεί σταθερή θέση του ΚΚΕ, του εργατικού λαϊκού κινήματος αλλά και της πλειοψηφίας του λαού μας. Στηρίζεται στην εσωτερική και διεθνή εμπειρία δεκάδων ετών, αλλά και σε πλήθος αποκαλυπτικών στοιχείων και ντοκουμέντων που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τα τελευταία ιδιαίτερα χρόνια έντασης των λαϊκών αγώνων κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, με την αξιοποίηση και των σύγχρονων τεχνολογιών.

Η εφημερίδα του ΚΚΕ «Ριζοσπάστης», καθώς και άλλα έντυπα έχουν κατά καιρούς παρουσιάσει στοιχεία, που επιβεβαιώνουν με αδιαμφισβήτητο τρόπο τη σχέση μεταξύ επίσημων κατασταλτικών μηχανισμών με προβοκάτορες σε διατεταγμένη υπηρεσία, λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων. Σειρά τέτοιων στοιχείων (φωτογραφίες, αναρτήσεις στο διαδίκτυο κλπ.) δημοσιεύθηκαν και μετά τη δολοφονική επίθεση κατά των διαδηλωτών της απεργιακής συγκέντρωσης και περικύκλωσης της Βουλής στις 20 Οκτωβρίου 2011 που προφανώς βρίσκονται σε γνώση της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης. Επίσης, έχουμε επανειλημμένα και επώνυμα καταγγείλει, δημοσιεύοντας τα σχετικά στοιχεία, την παρείσφρηση μέσα σε διαδηλώσεις και λαϊκές κινητοποιήσεις αστυνομικών σε διατεταγμένη υπηρεσία, μεταμφιεσμένων σε διαδηλωτές.

Παρόλη την πληθώρα των σχετικών καταγγελιών, παρόλο τον καταιγισμό εγκατάστασης σύγχρονων μέσων παρακολούθησης του λαϊκού κινήματος (π.χ. χαφιεδοκάμερες) από το κράτος, τόσο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όσο και οι κρατικοί μηχανισμοί και θεσμοί, δεν έχουν ενεργοποιηθεί τόσα χρόνια για την αποκάλυψη των ομάδων αυτών, γεγονός που επιβεβαιώνει την ακλόνητη πεποίθησή μας για προσχεδιασμένη δράση κατά των κινητοποιήσεων του λαϊκού κινήματος, για διαπλοκή επίσημων μηχανισμών με ομάδες προβοκατόρων. Η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη είχαν και έχουν όλα τα μέσα να ερευνήσουν και αποκαλύψουν - εάν και εφόσον ήθελαν - τις διασυνδέσεις και τη δράση αυτών των ομάδων.

Στη διαδικασία αυτή φυσικά δεν εμπλέκεται ούτε πρόκειται να εμπλακεί το Κόμμα μας, το οποίο δρα αποκλειστικά και μόνο πολιτικά. Το ΚΚΕ έχει συμβάλει καθοριστικά και θα συνεχίσει να συμβάλει στην ανάδειξη και αποκάλυψη στο λαό της δράσης των μηχανισμών αυτών, στοχεύοντας στην επαγρύπνηση και περιφρούρηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος από όσους επιδιώκουν να το χειραγωγήσουν και να το τρομοκρατήσουν.

6 σχόλια:

  1. Το να καταγγείλει επίσημα την αγαστή συνεργασία κρατους παρακράτους και το κακό συναπάντημα χωρίς να παρουσιάσει (όχι στους εισαγγελείς βέβαια) κάτι εξίσου τρανταχτό ως στοιχείο, δεν προσφέρει ούτε σε πολιτικό επίπεδο ούτε σε επίπεδο εντυπώσεων. Όταν βγήκε στο μεγκα και είπε οτι "κρατάει κ μια πισινή για το ενδεχόμενο λάθους αλλά έχει στοιχεία για τη Σανταρόζα και τη ΓΑΔΑ" περίμενα κάτι πιο αξιοποιήσιμο απο τις φωτο που δημοσίεσε ο "Ρ" .
    Αν δεν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία δυστυχώς προκειται περι φιάσκου.....
    Βέβαια δεν εχουμε δει λίγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εσυ δλδ θες ΚΑΙ αλλα για να πειστεις; δυστηχως εγω δεν εχω την ''ευκολια'' να κυκλοφωρω με φωτογραφικη και να τραβαω οποτε θελω οποιον θελω. αυτο που ειδα και αυτα που ειδα στην θεσσαλονικη το 03 αν δοκιμαζα να τα τραβηξω φωτο δεν θα ζουσα. αν διναμε στοιχεια στον εισαγγελεα θα βγαινατε και θα λεγατε οτι δινουμε κοσμο κτλ.
    αν θελει στοιχεια ας παρει τα βιντεο απο τις καμερες ''διαχειρησης κυκλοφοριας'' χαχαχαχα.
    ασε που ειδαμε και τι καταληξη ειχε και το βιντεο επι κλιντον που δειχνει τους μπαχαλους να βγαινουν απο το υπ. εσωτερικων.
    ασε που εχει και ο ζουγκλας (καπου το ειδα και εδω μεσα) με τα μακντοναλντς στο συνταγμα που η διμοιρια πιανει τον τυπο που βαζει φωτια (εναν απο αυτους καλυτερα) και σε λιγα δευτερολεπτα μετα απο συνομιλια τον αφηνουν και φευγουν.
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Τόσο κεντρικό για την Ελλάδα που βγάζει από το προσκήνιο τη δολοφονία ενός διαδηλωτή από την αστυνομία. Η αστυνομία του Κράτους χρησιμοποίησε τόσα πολλά δακρυγόνα που κατόρθωσε να δολοφονήσει έναν εξ’αυτών που υπερασπίζονταν την εργατική τάξη περιφρουρώντας τη βουλή."apo keimeno se gnwsto 'eleytheriako' site.τα λογια ειναι περιττα νομιζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Τα ΠΑΜΕ-ΚΝΑΤ έκαναν μαζικά και συντονισμένα σωματικό έλεγχο σε ανθρώπους που έβγαιναν από σταθμούς, για παράδειγμα. Με κριτήριο το ότι έβγαιναν από τους σταθμούς." αλλη μια εγκυρη πληροφορια απτο γνωστο site

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ SITE ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΕΚΦΩΝΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΑΝΕ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΚΟΛΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΝΑΤ.

    ΕΙΝΑΙ ΔΙΑ - ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.

    ΧΑΧΑ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.