21 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Απεργιακο ημερολογιο ενος φιλου.


Κορτσάγιν76

Εγώ θα μιλήσω για αυτά που είδα στα Γιάννενα.

Αφού πρώτα ξαναδηλώσω ότι δεν είμαι οργανωμένος θα πω τα εξής:

Την Τετάρτη τα Γιάννενα (όπου συμμετείχα στις πορείες του ΠΑΜΕ) ήταν νεκρά. Η πόλη με την εξαίρεση των supermarket (ή τουλάχιστον κάποιων εξ' αυτών) απεργούσε. Η πορεία του ΠΑΜΕ πραγματικά πολύ μεγάλη. Μεγάλη ήταν και η άλλη συγκέντρωση.

Εχτές τα μαγαζιά ήταν ανοικτά οπότε και οι συγκεντρώσεις-πορείες ήταν αναμενόμενα μικρότερες, και πάλι όμως πολύ μεγάλες.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, όπως είχε προγραμματιστεί, ήταν στο χώρο μπροστά από τη Νομαρχία. Συμμετείχαν για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι από τη ΠΙΝΔΟ η οποία απήργησε ομαδικά για πρώτη φορά στην ιστορία σε πείσμα των ξεπουληταριών πρασινο(κυρίως)μπλέ "συνδικαλιστών" της.

Ενώ η συγκέντρωση ήταν σε πλήρη εξέλιξη η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κατέφτασε και προσπάθησε να περάσει μέσα από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Μια συγκέντρωση που όλοι ήξεραν έγκαιρα και τον τόπο και το χρόνο που θα γίνονταν.

Απεργοί έφτιαξαν ανθρώπινη αλυσίδα στο κάτω πλευρό (αυτό προς τη Λίμνη) προσπαθώντας να προφυλάξουν τη συγκέντρωση. Και ενώ από το μαγαζάκι του Γιωργάκι έβγαιναν κάποιοι "αγωνιστές" του τύπου "ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε" την ίδια στιγμή το ενιαίο μπλόκ με κρανοφόρους και κουκουλοφόρους ανθρώπους-σκουλήκια επιχείρησε οργανωμένο ντου. Η επίθεση έγινε με κεραμίδια, μπουκάλια νερό, καφέδες και φυσικά ρόπαλα. Μπροστά μου ακριβώς άνθρωπος περί τα 50 έφαγε τελείως απρόκλητα ροπαλιά στο κεφάλι. Η περιφρούρηση παρά την αμυντική της στάση δεν έκανε ούτε ένα βήμα πίσω φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του ταξικού αγώνα. Ομολογώ ότι έμεινα έκπληκτος από την αυτοσυγκράτηση των απεργών.

Καθώς η ένταση σε κάποιο σημείο κόπασε απεγκλωβίστηκαν κάποια οχήματα (ταξί) από το κάτω σημείο. Ξαφνικά το μπλοκ των κουκουλοφόρων κάνοντας το γύρω του parking εμφανίστηκε στο πάνω πλευρό της Νομαρχίας (στο ύψος του Δικαστικού Μεγάρου) και επιχείρησε ξανά να εισέλθει μες τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Όσοι ήμασταν κοντύτερα (περιφρούρηση ή μη όπως εγώ) τρέξαμε να βοηθήσουμε δημιουργώντας ξανά ανθρώπινη αλυσίδα. Ακολούθησαν επεισόδια με τους κουκουλοφόρους να επιτίθενται και τη συγκέντρωση να αμύνεται. Κάποια άτομα έδειξαν ιδιαίτερη προκλητικότητα απέναντι στους ανθρώπους του ΠΑΜΕ βρίζοντας, φτύνοντας και χτυπώντας. Εδώ ήμουν ακριβώς στην πρώτη γραμμή. Ειλικρινά έμεινα έκπληκτος με τους ανθρώπους της περιφρούρησης που έδειξαν τεράστια αυτοσυγκράτηση και επιπλέον ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν και η συγκέντρωση αποσύρθηκε συντεταγμένα. Βρεθήκαμε όλοι οι απεργοί να έχουμε στην πλάτη τους προβοκάτορες και τους ρουφιάνους. Ομολογώ ότι βρήκα λίγο λανθασμένη αυτή την τακτική καθώς σημειώθηκε ρίψη μπουκαλιών γεμάτων νερό, γιαουρτιών και πετρών εναντίον μας και κάποιος θα μπορούσε να τραυματιστεί στο πίσω μέρος του κρανίου πολύ εύκολα.

Θέλω να επισημάνω τα εξής:

1) Η επίδειξη τέτοιου μεγέθους αυτοσυγκράτησης μπροστά στους ρουφιάνους ήταν για μένα παράδειγμα απίστευτης δύναμης. Ειλικρινά δε μπορούσα να φανταστώ τη δύναμη της θέλησης αυτών των ανθρώπων που έβαζαν τη σωματική τους ακεραιότητα και τον εγωισμό τους σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο να προφυλάξουν συνανθρώπους τους. Η χτεσινή αυτοσυγκράτηση ήταν η απόλυτη επίδειξη δύναμης.

2) Προσθέτω για τους ρουφιάνους: Όταν πάτε σε συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ να ξέρετε ότι εκεί θα βρείτε σίγουρα τους ΚΚΕδες. Δε θα βρείτε όμως μονο τους ΚΚΕδες. Κι αν οι ΚΚΕδες έχουν τόση πείρα και δύναμη ώστε να αντέχουν να δείχνουν αυτοσυγκράτηση μπροστά στον κάθε κουραδόμαγκα δεν ξέρετε τι είναι και πόσο μπορεί να αντέξει το παράδειγμά τους ένας άλλος που βρίσκεται εκεί μαζί τους. Αυτό το λέω για τον κάθε κρανοφόρο μπούλη όπως τον χτεσινό με το στυλιάρι και την καργιόλα που πέταγε γιαούρτια στην πλάτη ανθρώπων που θα μπορούσαν να είναι πατεράδες της (ας μην πούμε για μας τους κάπως νεώτερους). Σας λέω ότι έχετε να κάνετε και με ανθρώπους για τους οποίους δεν ξέρετε ούτε πως ξύπνησαν το πρωί, ούτε τι ζόρια περνάνε, ούτε αν μπορούν να φανούν το ίδιο δυνατοί με έναν ΠΑΜΙΤΗ της περιφρούρησης.

Όσο κι αν τα συναισθήματα οργής για τα χτεσινά υπάρχουν έντονα μέσα μου ευχαριστώ ειλικρινά τους ανθρώπους του ΠΑΜΕ για το μάθημα που μου δίδαξαν.

Να διαφέρω σε κάθε στιγμή και κυρίως τη δύσκολη στιγμή από τα δίποδα σκουλήκια-κουκουλοφόρους.

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί παντού.

Στηρίζω το ΠΑΜΕ με κάθε τρόπο που μπορώ.

3 σχόλια:

  1. Σύντροφοι, η στάση του κράτους και του παρακράτους ήταν γνωστή και αναμενόμενη. Από την άλλη, δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε την αποτελεσματικότητα του ΠΑΜΕ, που κατάφερε να ματαιώσει τα σχέδια τους.

    Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσετε με την ίδια αποφασιστικότητα. Αποτελείτε για εμάς πηγή έμπνευσης.
    Savva Morozov

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα πραγματα αγριευουν σφοι !!!!
    κρατος και παρακρατος ,αφου σταλλαξαν επι χρονια το δηλητηριο του αντικομμουνισμου -διανθισμενο εδω και κατι μηνες με τα "περι Συστημικου ,διασπαστικου ΚΚΕ και ΠΑΜΕ" -,αφου μπολιασαν τις ψυχες των ηλιθιων κι απελπισμενων απο τα μετρα ,με το φαρμακι τους, τωρα βαλθηκαν να "γκρεμισουν" τον "μυθο" (Σκουτελης -του ΣΥΝ-στο ΜΕΓΚΑ) των ασφαλων και περιφρουρημενων μπλοκ του ΠΑΜΕ .Η μαζικοτητα των τελευταιων διαδηλωσεων ,που πολυς κοσμος εξω απο το κομμα ,θελοντας να διαδηλωσει ευρισκε απαγκιο στα μπλοκ μας εχει ταρακουνησει ολο το σκυλολοι.Στα Γιαννενα φαινεται πιο ξεκαθαρα, αλλα κι εδω Αθηνα απο το γκρουπουσκουλο του Δεν πληρωνω βγηκαν ,αφου ειχαν συνταχθει πρωτα στα μπλοκα της ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ .θΕΛΟΥΝ ΝΕΚΡΟΥΣ ,ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚ ΜΑΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ .
    Λογαριαζουν λαθος γιατι η δυναμη του ΠΑΜΕ ειναι στους χωρους δουλειας ,στα συνδικατα και τωρα που βαλαμε πλωρη για γκρεμισμα του κυβερνοσυνδικαλισμου παντου ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΟΥ ΠΙΣΙΝΟΥ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΟΠΗ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που τους πόνεσε φίλε μου (στο αρχικό κείμενο) και μπήκε μπροστά το οργανωμένο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι το ΠΑΜΕ στα Γιάννενα έσπασε τον τσαμπουκά της εργοδοσίας κ της ντόπιας αστικής τάξης με την περιφρούρηση εργασιακών χώρων και τις 2 μέρες. Χαρακτηριστικά την πρώτη μέρα κλείσαμε τον Βίκο και την ΠΕΤΚΟΜ του στυγνού εργοδότη Σεπετά, ενώ τη δεύτερη εισβάλαμε στο φέουδο του ΠΑΣΟΚ, την Πίνδο, όπου εκατοντάδες εργαζόμενοι βιώνουν καθημερινά καθεστώς ασυδοσίας και τρόμου. Οι σκηνές όπου οι απεργοί εργάτες σταματούν την παραγωγή, οι εργάτριες αποχωρούν εν τω μέσω συνθημάτων και χειροκροτημάτων, προσέρχονται στο χώρο του εστιατορίου και πραγματοποιούν την πρώτη τους πραγματική εργατική συνέλευση, τα τσιράκια και οι χαφιέδες απομονώνονται και στέλνονται μαζί με τους προϊστάμενους να μαζέψουν τα υπολείμματα από την παραγωγή, σύσσωμοι οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν με αμάξια και λεωφορεία - συνοδεία των απεργών - στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, είναι σκηνές του μέλλοντος. Εϊναι σκηνές που δείχνουν τη δύναμη των εργατών όταν αποφασίζουν με τα σωματεία τους να συγκρουστούν ταξικά. Αυτά τους πόνεσαν και σκύλιασαν. Εμάς να δεις όμως πόσο μας πείσμωσαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.