14 Οκτωβρίου 2011

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για απεργία και περικύκλωση της Βουλής

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέες και νέοι,
Να ματαιώσουμε τώρα το νέο έγκλημα.
Να ανατρέψουμε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου λαιμητόμο.
Να ματαιώσουμε τα ακόμη χειρότερα που μας ετοιμάζουν για το 2012, το 2013, το 2014.

19- 20 Οκτώβρη όλοι στη 48ωρη απεργία. Κανείς στη δουλειά.
Τέλος στις θυσίες για να σωθεί το κεφάλαιο και η ΕΕ. 

Όλοι στους δρόμους. 



Όλοι με το ΠΑΜΕ μπροστά να αντιπαλέψουμε με ψυχή και δύναμη την αντεργατική λαίλαπα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με απαίτηση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων και μεγαλοξενοδόχων και των εταίρων τους στην ΕΕ, οργανώνει ένα νέο, πιο βάρβαρο και πιο απάνθρωπο έγκλημα.

Με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή ενταφιάζει τα στοιχειώδη δικαιώματα του ελληνικού λαού.


Επιχειρεί να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κι ό, τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Καταδικάζουν τα παιδιά μας στην ανεργία, στη φτώχεια, στην αμάθεια. Ξεπουλάν τη δημόσια περιουσία.

Θέλουν όλοι μαζί μισθούς Βουλγαρίας, νέες μαζικές απολύσεις, νέα βαριά χαράτσια, δουλειά χωρίς δικαιώματα, δουλειά εκ περιτροπής και ανασφάλιστη. Θέλουν δούλους στην υπηρεσία των μονοπωλίων.

Εργαζόμενοι , εργαζόμενες, νέοι και νέες,

Το ΠΑΜΕ σας καλεί την Τετάρτη 19 Οκτώβρη όλους και όλες στην Ομόνοια 11 π.μ. και πορεία στη Βουλή και συνεχίζουμε την Πέμπτη 20 του μήνα με περικύκλωση της Βουλής από όλες τις μεριές. Έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε το σφαγιασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση, γραφείο το γραφείο, σχολείο το σχολείο, μαγαζί το μαγαζί, όλοι και όλες στον αγώνα.

Να βουλιάξει η Αθήνα, το Σύνταγμα, όλοι οι χώροι γύρω από την Βουλή. Οργανωμένα, συντονισμένα. Να πάρει ο λαός στα χέρια του τη ζωή του, να σταθεί όρθιος.

Τώρα αγώνας να ανατραπούν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης. Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας. Τώρα αγώνας για αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Αγώνας για ανατροπές στους συσχετισμούς δύναμης, ο λαός να αναδείξει τη δική του εξουσία.

ΠΑΜΕ

31 σχόλια:

  1. Ολοι 19-20 στους δρόμους,να πάρουμε την ζωή μας πίσω,να ξανακερδίσουμε το μέλλον μας.

    Ας γίνει αυτο το 48ωρο η αρχή μιας μεγάλης νίκης της εργατικής τάξης απέναντι στους ταξικούς μας αντίπαλους και τα τσιράκια τους-αστικά κόμματα.

    19-20 Δεν θα πρέπει να ειναι άλλη μια συγκέντρωση και διαδήλωση θα πρέπει να ειναι Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ της εργατικής τάξης,θα πρέπει να ειναι κάτι άλλο-μεγάλο.

    Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
    μην έχεις πια την πείνα για καμάρι.
    Οι αγώνες πούχεις κάνει δεν φελάνε
    το αίμα το χυμένο αν δεν ξοφλάνε.
    Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
    η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή,
    του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί.

    Τα λέμε στο δρόμο σύντροφοι

    Γιοζεφ Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καλοκαιρι που το επιχειρησαμε εμεις απο το συνταγμα γιατι δεν βοηθησατε.Τεσπα καλλιο αργα παρα ποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..1. Δεν ήταν ιδιαίτερο ευπρόσδεκτο το ΠΑΜΕ, να σου θυμίσω
    2.Μην απαριθμήσουμε σε τι δεν συμμετείχαν οι "άλλοι" εδώ και τόσα χρόνια και το ΠΑΜΕ πάλευε (γραφικούς μας λέγανε) μόνο του..στην φάση που βρισκόμαστε όμως, αυτό είναι το τελευταίο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Μην απαριθμήσουμε σε τι δεν συμμετείχαν οι "άλλοι" εδώ και τόσα χρόνια και το ΠΑΜΕ πάλευε (γραφικούς μας λέγανε) μόνο του..στην φάση που βρισκόμαστε όμως, αυτό είναι το τελευταίο.."

    ΣΥΜΦΩΝΩ και ΕΠΑΥΞΑΝΩ το σχολιο του Manny.

    TΟΣΑ χρονια που παλευει το ΠΑΜΕ γιατι ΔΕΝ βοηθησατε ?????????????

    ΚΑΙΡΟΣ λοιπον να συμπαρασταθειτε στην ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ και για ΠΑΝΤΑ φωνη των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταρχας δεν αγωνιζεται μονο το ΠΑΜΕ ολα αυτα τα χρονια.Αγωνιζονται ολοι(φοιτητες, μαθητες, δεκ 2008,και αλλοι πολλοι σαν κ εμενα που δεν ανηκουμε πουθενα)
    2.Το σχολιο μου αν ειδατε στο τελος λεει καλλιο αργα παρα ποτε.Ενωτικο ειναι..
    3.Το προβλημα μου οπως κ των περισσοτερων στο συνταγμα ειναι πως οταν κατεβηκαμε αμεσως ετρεξε η κα Παπαρηγα να μας χαρακτηρισει γραφικους κ βαλβιδα αποσυμιεσης.Συμφωνω πως χρειαζεται οργανωμενο κινημα αλλα αυτο δεν σημαινει πως μονο το ΚΚΕ πρεπει να το διευθυνει.(μην ξεχνατε πως η ιδεα της περικυκλωσης βγηκε απο την λαικη συνελευση συνταγματος ασχετα αν δεν ειχαμε την οργανωση να το πετυχουμε)Μακαρι να το πετυχουμε την Πεμπτη ολοι μαζι.Δεν κανουμε ανταγωνισμο επαναστατικων ενσημων.ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
    5ον Η μισθωτη εργασια δεν καταργειται με την αλλαγη της ιδιοκτησιας (σε νομικη μορφη) των μεσων παραγωγης(απο ιδιωτικη σε δημοσια).Το προβλημα δεν ειναι ποιος εκμεταλλευεται την υπεραξια , την απληρωτη εργασια δηλαδη, αλλα πως την καταργεις.Μονο αν γινουμε αμεσοι ιδιοκτητες των αντικειμενικων ορων εργασιας και αποφασιζουμε εμεις(με συμβουλια εργατων) για τον τροπο λειτουργιας της εργασιας μας.Ετσι ολος ο παραγωμενος πλουτος θα περασει στην κοινωνια λαο.Ο καπιταλισμος στηριζεται σ αυτη την σχεση παραγωγης(κεφαλαιο-μισθωτη εργασια) κ οχι στο ποιος εκμεταλλευεται την υπεραξια.Δεν θελουμε να γινουμε ουτε σοβιετικη ενωση ουτε και κινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να επιτευχθεί μια συμβολική περικύκλωση της Βουλής ΠΡΕΠΕΙ η συμμετοχή του κόσμου να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ο χώρος που καλείται να καλυφθεί ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση προς τη βουλή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ.
    Εκτίμηση μου είναι ότι την πρώτη μέρα της απεργίας θα σχεδιαστούν από διάφορα "κέντρα" άφθονες προβοκάτσιες με εναλλακτικές μορφές. Τα αστικά μέσα, για τους σκοπούς που εξυπηρετούν, θα εστιάσουν στις εθυμοτυπικές πλέον οδομαχίες ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΝΤΑΣ την συμμετοχή του κόσμου την δεύτερη μέρα της απεργίας.
    Τέλος να σημειώσω ότι απεργία ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΠΑΤΑΩ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ!
    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι έχω ενημερώσει από ΤΩΡΑ τον εργοδότη μου ότι στις 19 δεν θα παραστώ στο γραφείο, στο εργοστάσιο, στην καφετέρεια ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΡΕΠΟ Ή ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ/ΑΔΙΑΘΕΤΟΣ.
    Να ακουστεί η λέξη ΑΠΕΡΓΩ ΠΑΝΤΟΥ.
    Να το συζητήσω και με τους συναδέλφους μου ότι αυτά που διακυβεύονται είναι ΑΠΕΙΡΩΣ περισσότερα από δύο μεροκάματα.
    Να ακουστεί η λέξη ΑΠΕΡΓΩ σε όλα τα μικρομάγαζα της γειτονιάς μου. Να μάθουν ότι εκείνη την μέρα συνάνθρωποι τους επαγγελματοβιοτέχνες θυσίασαν τον μεροκάματο τους και είναι στν δρόμο με την ΠΑΣΕΒΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε, τα έχεις μάλλον μπερδέψει.
    1)Το "σύνταγμα" σαφώς και είχε χαρακτηριστικά βαλβίδας αποσυμπίεσης. Να σου θυμίσω την αντισυνδικαλιστική- αντιοργανωτική του υστερία; Την politicaly correct εθνικοφροσύνη; Τους μύθους για την μη-βία; Για το πως χρησιμοποιήθηκε για να θαφτεί κυριολεκτικά η προηγούμενη 48ωρη; Εσύ αλλού είσουνα, και αυτά δεν τα είδες;
    2)Τα συμβούλια των εργατών (στα ρώσικα σοβιέτ) είναι ακριβώς η διοικητική μορφή της κοινωνίας που προκρίνουν οι κομμουνιστές. Οστώσο υπεραξία πάντα θα παράγεται (μόνο που θα γυρνάει στην κοινωνία) γιατί χρειάζεται πάντα ένα πλεονάζον κοινωνικό κεφάλαιο για την κάλυψη μη-παραγωγικών αναγκών (έρευνα-υγεία-εκπαίδευση-συντάξεις -συντίρηση δρόμων, μηχανημάτων κλπ), καθώς και για την συντήρηση -ανανέωση- εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων δομών και παραγωγικών μέσων. Γιατί αν ο κάθε εργαζόμενος δεν παράχωρήσει μέρος της αξίας που παράγει για όλα τα παραπάνω, όλα αυτά από που θα προκύψουν;
    3)Τι δουλειά έχει η (σημερινή;)Κίνα με την ΕΣΣΔ (ποιάς εποχής;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1 Συμφωνω πως καποιο μερος της αξιας που παραγεται θα πρεπει να πηγαινει εκει.
    2ον. Τα σοβιετ οπως γνωριζεις λειτουργησαν σωστα μεχρι την οκτωβριανη επανασταση .Επειτα εγιναν κομματικα και διακοσμητικα..Δεν ειχαν καμια εξουσια.
    3ον.Για να απελευθερωθουμε απο τον καπιταλισμο πρεπει να σπασουμε την σχεση μισθωτης εργασιας-κεφαλαιο.Η αντιθεση μου βρισκεται στο οτι για να γινει αυτο δεν χρειαζεται η κρατικοποιηση των μεσων παραγωγης, αλλα να περασουν απευθειας στα συμβουλια των εργατων οπου θα διαχειριζονται τα παντα κ οχι σε καποιους πεφωτισμενους κομματικους.Εννοειται πως η κατευθυνση τους πρεπει να ειναι κοινωνικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οπως επισης ο κουμμονισμος εχει σαν σημαια του την καταργηση της εκμεταλλευσης και θεωρει πως σταδιακα το κρατος θα καταργηθει.Κ μαλιστα εξαιτιας της εκμεταλλευσης τα σοβιετ εγιναν διακοσμητικα.Δεν ειναι κακο να βλεπουμε τα λαθη μας...Σ ευχαριστω παντως για την συζητηση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ζήτημα μας δεν πρέπει να ειναι τίποτα άλλο παρά το πως 19-20 θα οργανωθεί με τον καλύτερο τρόπο το εργατικό κίνημα ώστε να γλιτώσει τις προβοκάτσιες της πρώτης μέρας και να αντιμέτωπίσει την βία των δυνάμεων κατάστολής την δεύτερη που πάλι θα υπερβάλλουν εαυτό τσακίζοντας κεφάλια εργαζομένων ώστε να συνεχίσει την ευρυθμη(κατα τους καπιταλιστές)λειτουργία του το αστικό κράτος και να φοδηθεί το εργατικό κίνημα.

    Θα πρέπει να υπάρξη καλή οργάνωση,περιφρούρηση και πάνω απο όλα μαζικότητα....
    Εχούμε μια μεγάλη ευκαιρία να ξαναδώσουμε ελπίδα και στους συμπολίτες μας εργαζόμενους που λένε οτι και οι πορείες δεν βγάζουν πουθενά.

    Ας γίνει κάτι μεγάλο και ωραίο
    Τα αλλα περι ΕΣΣΔ-ΚΙΝΑ ας τα συζητήσουμε απο 21


    Γιοζεφ Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιοζεφ δεν μπορω παρα να συμφωνησω μαζι σου.Ευχομαι το ΠΑΜΕ το διημερο να μας βουλωσει το στομα με τις πραξεις του...ΑΔΕΛΦΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "και συνεχίζουμε την Πέμπτη 20 του μήνα με περικύκλωση της Βουλής από όλες τις μεριές."
    Πάλι θα σώσετε τους πατέρες του Έθνους;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι βρε, αυτό θα κάνουμε ...
    γιατι κινδυνεύουν να κατασπαραχτούν απο τον Καζάκη και το τρόμο των μονοπωλίων που λέγεται ΕΠΑΜ.

    Αχινέ φιλικά στο λέω,
    ... σοβαρευτείτε επιτελους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Το καλοκαιρι που το επιχειρησαμε εμεις απο το συνταγμα γιατι δεν βοηθησατε.Τεσπα καλλιο αργα παρα ποτε"

    Σοβαρά πιστεύεις ανώνυμε ότι υπήρχαν οι όροι σ' εκείνη την φάση για να γίνει κι ότι το ΠΑΜΕ έκανε την διαφορά; Εγώ δεν το πιστεύω, με βάση αυτά που είδα τουλάχιστον.

    Αλήθεια όταν λες "εμείς" ποιούς εννοείς;
    Τους "Αγανακτισμένους";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ^^Αν και θεωρω τις αντεγκλήσεις ανουσιες (ειμαι πιο πολυ στο "what is to be done")και εγω την ιδια απορια εχω μεσιε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ας προσέξουν οι συναγωνιστές μας αυτούς που προσπαθούν να να μας βάλουν στη λογική της <> (Τσίπρας, Παπαδημούλης και όλο το συνοθύλευμα των <<αριστερών δυνάμεων του ΛΑΟΣ ΣΥΝ ΠΑΣΟΚ ΝΔ)που δεν έχουν ενδοιασμούς να συνεργαστούν σε κοινά ψηφοδέλτια κλπ προκειμένου να απομονώσουν το ΚΚΕ και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ας προσέξουν οι συναγωνιστές μας αυτούς που προσπαθούν να να μας βάλουν στη λογική της ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΆΤΕΥΣΗς ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΊΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (που δεν είναι δικό μας) Τσίπρας, Παπαδημούλης και όλο το συνοθύλευμα των αριστερών δυνάμεων του ΛΑΟΣ ΣΥΝ ΠΑΣΟΚ ΝΔ που δεν έχουν ενδοιασμούς να συνεργαστούν σε κοινά ψηφοδέλτια κλπ προκειμένου να απομονώσουν το ΚΚΕ και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για μαλόξ δεν βλέπω καμμιά ανακοίνωση.
    Ούτε για αντιασφυξιογόνες μάσκες.
    Τι εννοούμε λέγοντας περικύκλωση;
    Μόλις κλείσει ο κύκλος, ανακοινώνει η ντουντούκα τι κλασικό "σύντροφοι τώρα διαλυόμαστε";
    Η μουσική θ αλλάξει; Θ ακούσουμε τον Σιδηρόπουλο να λέει τον "ηλεκτρικό Θησέα"; Τον Κρίς ντεΜπέργκ να τραγουδά το "Ρεβολούσιον";
    Τα συνθήματα θα ανανεωθούν ποτέ; Θα γίνουν κάτι διαφορετικό απ το κακομοίρικο "φέ-ρτε, πί-σω, τααα κλεεε-μέ-να";
    Αν η περικύκλωση σημαίνει μένουμε εκεί όλη τη μέρα, κατασκηνώνουμε, μουλαρώνουμε, πως θα αντισταθούμε στους μπάτσους; (Αν υπάρξουν μπάτσοι που θα φυλάνε το ΠΑΜΕ. Να το δώ κι αυτό...)
    Εν πάσει περιπτώσει, να δώ το ΠΑΜΕ επιτέλους να εγκαταλείπει τις πορείες-λειτανιες κι ας μην κερδίσω το λόττο ποτέ.
    Στα σοβαρά τώρα. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε οι αριστεροί δεν βγάζουν ανακοινώσεις για μααλόξ και αντιασφυξιογόνες. Άσε ξενερωτίλα. Όλο για κάτι πολιτικά μιλάνε και για σοσιαλισμούς. Την ουσία του προβλήματος (αντιασφυξιογόνες, μααλόξ, αλεξίσφαιρα γιλέκα), ούτε που την αγγίζουν.

    Άμα θες κάπως "μάχιμες" ανακοινώσεις ("θα σας γεμίσουμε κουμπότρυπες", "μπάτσοι μουνιά", "παρ' τ'αρχίδια μου κωλόμπατσε" κλπ.), μην ασχολείσαι με αυτούς. Υπάρχουν οι Λύκοι της Άγριας Νύχτας, οι Εκρηκτικές Χύτρες της Σιωπής, τα Μάχιμα Κοινωνικά Σκουπίδια, οι Μηδενιστές της Μαύρης Πυρκαγιάς και πάει λέγοντας.

    Υγ: Το "φέρτε πίσω τα κλεμμένα" είναι αγανακτισμένο σύνθημα, όχι παμίτικο.
    Υγ2: Συγνώμη βρε Manny αλλά δεν μπορώ την καφρίλα. Έχω κι εγώ τα κολλήματά μου, μη νομίζεις ότι τη γλίτωσα χωρίς τραύματα... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλε που δεν μπορείς την καφρίλα.
    Αριστερός δεν γίνεσαι δηλώνοντας μέλος του ΠΑΜΕ.
    Το οποίο παρεπιπτόντως είναι ο εμπνευστής της κακομοιριάς του "φέρτε πίσω τα κλεμένα".
    Σε δεκάδες πορείες μεγάλης παρασκευής συμμετέχω με το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλλλονίκη.
    Είναι το μόνο σύνθημα που ακούω.
    Μια απλή απορία διετύπωσα για το αν θα παραμείνουμε εκεί κι άρχισες τις να μην πω τι.
    Διότι αν έχουμε σκοπό να παραμεινουμε, κάτι για άμυνα θα χρειαστούμε.,
    Ούτε για βρισίδι μίλησα ούτε για περίεργες φράξιες.
    Αλλά, μάλλον λάθος άνθρωπος απάντησε.
    Μην σκίσουμε και κανένα καλτσόν...
    Λάκη, ε Λάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συνεχίζω.
    Κι επειδή κατάλαβα πως υπάρχουν και κρετίνοι κι δεν μ αρέσει το ύφος ορισμένων, παραθέτω μέρος του κειμένου που διάβασα και εξ αιτίας του οποίου μου γεννήθηκε η απόρία που διετύπωσα προηγούμενα και έσπευσε ο καλός κομμουνιστής να με βάλει στη θέση μου.

    "...Την τετάρτη 19/10/2011 Δίνουμε μυριόστομη απάντηση.
    Και στις 20 του μήνα κλείνουμε σε ασφυκτικό κλοιό "το ναό της δημοκρατίας τους", μέχρι να έρθει η στιγμή να μπούμε μέσα και να τον καταλάβουμε.


    Σαλπίζουμε συναγερμό. Βάζουμε τέρμα στις αυταπάτες, τέρμα στις ψευδαισθήσεις,και παλεύουμε να ανατρέψουμε τα άνομα σχέδιά τους και το σάπιο τους σύστημά.

    Να έχει να γράφει η ιστορία ότι:

    Εκείνη την μέρα η εργατική τάξη, οι ταξικές δυνάμεις, έδωσαν την απάντησή τους, εκείνη η ημερομηνία ήταν η απαρχή μεγάλων αγώνων που οδήγησαν στην ανατροπή ενός εγκληματικού και βάρβαρου οικονομικού συστήματος.
    Άντε παιδιά, καλή δύναμη."

    Το επαναλαμβάνω προς εμπέδωση απο κακότροπους συντρόφους.

    "...Την τετάρτη 19/10/2011 Δίνουμε μυριόστομη απάντηση.
    Και στις 20 του μήνα κλείνουμε σε ασφυκτικό κλοιό "το ναό της δημοκρατίας τους", μέχρι να έρθει η στιγμή να μπούμε μέσα και να τον καταλάβουμε."...

    Η πηγή

    http://blackbedlam.blogspot.com/2011/10/blog-post_15.html

    Γκέγκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φιλε ανωνυμε καλη η αγωνιστικη σου διαθεση μακαρι να μην την χασεις ποτε.Τωρα ομως αυτη τη στιγμη οι δυναμεις του ΠΑΜΕ δεν μπορουν να καταλαβουν την βουλη βιαιως και να παρουν την εξουσια γιατι δεν ειναι πλειοψηφια στο λαο.Δεν εχουν δικαιωμα να το κανουν τωρα.Βεβαια ο αγωνας θα σκλυρηνει και μακαρι να ριξουμε την κυβερνηση αυτο το μηνα ωστε να κανουμε ενα βημα μπροστα τις λαικες συνειδησεις οτι εχουν την δυναμη!Ολη η ουσια ειναι να πεισουμε το λαο οτι υπαρχει ενναλακτικη προταση εξουσιας και οτι η λαικη εξουσια τον συμφερει!Τοτε θα αρχισει ο πολεμος και θα ειναι πολυ σκληρος και μακαρι να εισαι μαζι μας.Καλους αγωνες καλη δυναμη ραντεβου στους δρομους στις 19 και 20!Υ.Γ.αν στις 20 στην περικυκλωση οι δυναμεις του ΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΕΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!Και αγωνες βεβαια συνεχιζονται..........Ειπαμε μεχρι να πεισουμε τον κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγώ πάλι μπορεί να είμαι Λάκης, αλλά αντιασφυξιογόνο μάσκα έχω, δεν περιμένω οδηγία του ΠΑΜΕ σαν και του λόγου σου που θες ειδική ανακοίνωση.

    Δεν ξέρω αν έχεις καμιά σχέση με αριστερά, αλλά η αριστερά δεν συνηθίζει να λέει στα καλέσματά της για τις πορείες "φέρτε ασπίδες, μααλόξ, αντιασφυξιογόνες κλπ.". Δεν ήταν στην κουλτούρα της (μέχρι τώρα τουλάχιστον) και καλά κάνει γιατί καλεί τον κόσμο σε μια διαδήλωση, δεν απευθύνεται μόνο σε κομάντο. Κι αν το θες κι αλλιώς, η οργάνωση σε αυτά τα θέματα δεν γίνεται στην ανακοίνωση για την πορεία.
    Αλλά τι να σου λέω τώρα, εσύ δεν είσαι λαλάκης, εσύ έχεις και μια εμπειρία σ΄εξεγέρσεις κι επαναστάσεις.

    Το σύνθημα "Φέρτε πίσω τα κλεμμένα" το έχω ακούσει σε πολλές πορείες αγανακτισμένων, δεν το θυμάμαι σε πορεία του ΠΑΜΕ. Σε αυτό ίσως να έχει δίκιο και να μην το έχω εγώ ακούσει.

    Σε όλα τα άλλα όμως λες χοντράδες κατά τη γνώμη μου, γιατί η μαζικότητα δημιουργεί το βασικό πρόβλημα και ΑΥΤΗ είναι η βασική προστασία για το διαδηλωτή, όχι οι αντιασφυξιογόνες μάσκες.
    Αυτά πιστεύει ο Λάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Λάκη
    Μάσκα μπορεί νάχεις.
    Προσπάθησε ν αποκτήσεις και χιούμορ.
    Ίσως και μυαλό.
    Διότι ο αυτοσκοπός δεν είναι να επιτίθεσαι σ ο,τιδήποτε αριστερό (μίασμα - φτου κακά) που δεν ανήκει στο ΚΚΕ.
    Και για να τελειώνουμε εδώ, προσπάθησε να θυμηθείς αν ποτέ υπήρξε περίοδος της "επαναστατικής" σου ζωης που σε κυνήγησε μπάτσος και έφαγες χημικά έστω κι εξ αποστάσεως.
    Αφού είναι γνωστό τοις πάσι πως το ΠΑΜΕ δεν το συνοδεύουν ούτε τροχονόμοι.
    Για τέτοια απειλή για το σύστημα μιλάμε.
    Το οτι συμμετέχω κι εγώ, είναι για ιδεολογικούς συναισθηματικούς λόγους.
    Αυτό που δεν φαντάζεσαι, είναι το οτι τύποι σαν και του λόγου σου, πόσους έχετε απογοητέψει.
    Είναι το κυρίαρχο επιχείρημα που μου θέτουν πολλοί σε συζητήσεις για το οτι δεν θάθελαν ποτέ να δούν κομμουνιστικό κόμμα στα πράγματα.
    Τ κακό είναι πως δεν μπορώ να τους αντικρούσω.
    Αφού συνατώ κι ο ίδιος τρόλ με κόκκινη προβιά καθημερινά.
    Όπως τώρα ας πούμε...
    Άντε και καλή δύναμη από μεθαύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. χαχαχαχα...οι ιδεοληψίες σου έχουν χτυπήσει ταβάνι.

    Άκου με λίγο επαναστατημένο μου πουλί:
    1. Δεν είμαι στο ΚΚΕ ή το ΠΑΜΕ. Είχα προτείνει κάποτε στο σωματείο μου να μπούμε στο ΠΑΜΕ, όμως δεν πέρασε και δεν είμαι και σίγουρος αν είχα κάνει καλά, τέλος πάντων.
    2. Δεν κατάλαβα ότι έκανες χιούμορ όταν έλεγες ότι ήθελες ανακοίνωση για τα μααλόξ. Ήταν πολύ αδιόρατο χιούμορ για την δική μου αντίληψη.
    3. Αν εσύ νοιώθεις πολύ μάγκας και αλάνι και δεν σου ταιριάζουν οι λιτανείες του ΠΑΜΕ, δεν είναι ανάγκη να φεύγεις όταν μαζεύει τα πανώ. Κάτσε και λίγο παραπάνω, (μάλλον) δεν θα πάθεις τίποτε.
    4. Οι τύποι που σου λένε ότι δεν θα ήθελαν ποτέ να δουν το/ένα ΚΚ στα πράγματα είναι αντιδραστικοί, δεν είναι απογοητευμένοι. Απογοητευμένος μπορεί να είναι κάποιος όταν βλέπει το ΚΚΕ να μην διεκδικεί την εξουσία, όχι όταν την διεκδικεί, όπως σου λένε αυτά τα τυπάκια. Είχα γνωρίσει κι εγώ ένα τέτοιο "αριστερό" κάποτε και σήμερα δεν μαθαίνω και τα καλύτερα γι αυτόν.
    5. Το τρόλ που συνάντησες δεν λέγεται "ανώνυμος" και προσπαθεί να στοιχειοθετήσει αυτά που πιστεύει. Εσύ που δεν είσαι τρολ εξαντλείς τα επιχειρήματά σου στην έλλειψη...χιούμορ και στο αν συνοδεύουν το ΠΑΜΕ τροχονόμοι. Θεωρείς πολύ τιμητικό όπου πας να σε έχουν ζωσμένο 10 διμοιρίες; Νοιώθεις επικίνδυνος για το σύστημα; Γιατί υπάρχουν και κάτι περίεργοι που νοιώθουν καταπιεσμένοι και βιασμένοι. Επίσης ηρωϊκέ επαναστάτη είναι πολύ εύκολο να σε κυνηγήσουν οι μονάδες καταστολής. Το ανάποδο είναι δύσκολο κι εκεί χρειάζεσαι την βοήθεια του κόσμου.

    Υγ: Μην παίζεις με τα ονόματα. Τα ονόματα από μόνα τους δεν λένε τίποτε, το θέμα είναι η προσωπικότητα που τα υποστηρίζει. Ελπίζω να ξέρεις το Λάκη Σάντα. Αν τυχόν δεν τον ξέρεις, ρίξε μια ματιά: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=62998951

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δουλεύουμε και Κυριακή όπως βλέπεις.
    Το Λάκη δεν απευθύνόταν προφανώς σε κανέναν άλλο.
    Να παραθέσω μερικές προσπάθειες στοιχειοθέτησης αυτών που πιστεύει ένας κάποιος Λάκης;
    Ναιιιι φωνάζει το πλήθος εδώ.

    "αναγνώστης είπε...
    Φίλε οι αριστεροί δεν βγάζουν ανακοινώσεις για μααλόξ και αντιασφυξιογόνες. Άσε ξενερωτίλα. Όλο για κάτι πολιτικά μιλάνε και για σοσιαλισμούς. Την ουσία του προβλήματος (αντιασφυξιογόνες, μααλόξ, αλεξίσφαιρα γιλέκα), ούτε που την αγγίζουν.

    Άμα θες κάπως "μάχιμες" ανακοινώσεις ("θα σας γεμίσουμε κουμπότρυπες", "μπάτσοι μουνιά", "παρ' τ'αρχίδια μου κωλόμπατσε" κλπ.), μην ασχολείσαι με αυτούς. Υπάρχουν οι Λύκοι της Άγριας Νύχτας, οι Εκρηκτικές Χύτρες της Σιωπής, τα Μάχιμα Κοινωνικά Σκουπίδια, οι Μηδενιστές της Μαύρης Πυρκαγιάς και πάει λέγοντας.

    Υγ: Το "φέρτε πίσω τα κλεμμένα" είναι αγανακτισμένο σύνθημα, όχι παμίτικο.
    Υγ2: Συγνώμη βρε Manny αλλά δεν μπορώ την καφρίλα. Έχω κι εγώ τα κολλήματά μου, μη νομίζεις ότι τη γλίτωσα χωρίς τραύματα... :)"

    Αποτελεσματικότατος σύντροφος!!!!

    Το περισσότερο κείμενο του σχολίου στο οποίο έκανες τις εν λόγω προσπάθειες στοιχειοθέτησης, ήταν χιούμορ.
    Με το μοναδικό σοβαρό κομάτι νάναι το παρακάτω.

    "...Μόλις κλείσει ο κύκλος, ανακοινώνει η ντουντούκα τι κλασικό "σύντροφοι τώρα διαλυόμαστε";
    Η μουσική θ αλλάξει; Θ ακούσουμε τον Σιδηρόπουλο να λέει τον "ηλεκτρικό Θησέα"; Τον Κρίς ντεΜπέργκ να τραγουδά το "Ρεβολούσιον";
    Τα συνθήματα θα ανανεωθούν ποτέ; Θα γίνουν κάτι διαφορετικό απ το κακομοίρικο "φέ-ρτε, πί-σω, τααα κλεεε-μέ-να";..."

    Ανήκω σ αυτούς που έχουν απογοητευτεί ακριβώς γιατί δεν βλέπουν σοβαρή προσπάθεια διεκδίκησης της εξουσίας απ το ΚΚΕ. (Και δεν έχω καμμιά διάθεση να το κουβεντιάσω ούτε με σένα ούτε με κάποιον διαχειριστή. Έχω όσο iq χρειάζεται για νάχω άποψη).
    Κι όσο και να μην το πιστεύεις, ή να μην το αντιλαμβάνεσαι, η αρνητική συμπεριφορά τύπων σαν και σένα για ο,τιδήποτε αριστερό που δεν εντάσεται στη λογική ΚΚΕ, μάλλον απομακρύνει παρά δημιουργεί συμπάθειες προς το κόμμα.
    Εν πάσει περιπτώσει, προσπάθησε ν αποκτήσεις και χιούμορ και κριτική σκέψη.

    Υ.Γ. Ο Λάκης Σάντας σήμερα (όπως κι ο Γλέζος), θάχαν την ίδια αντιμετώπιση απ το κόμμα πούχαν και ο φοιτητής με τις πιτζάμες στη Θεσσαλλλονίκη και ο φοιτητής της ζαρντινιέρας και ο γυμναστής με τα ράστα μαλλιά. Πλήρη αδιαφορία. Καμμιά συμπαράσταση. (Για την περίπτωση που δεν το κατάλαβες-πράγμα πούναι σίγουρο. Το Υ.Γ. δεν είναι χιούμορ. Είναι πίκρα και δική μου και πολλών για την συμπεριφορά του κόμματος σε άτομα που δεν ανήκουν στο κόμμα και που αποδεδειγμένα δεν έκαναν κάτι μεμπτό (εκτός αν θεωρήσουμε έγκλημα καθοσιώσεως το να διαδηλώνεις εκτός ΠΑΜΕ, ή νάσαι περίεργος-η περίπτωση του φοιτητή με τις πυτζάμες στη Θεσσαλλλονίκη).

    Τέλος πάντων, εσύ ίσως ξέρεις καλύτερα, μιας κι ανέλαβες εργολαβικά να βάζεις στη θέση τους περίεργους σαν και του λόγου μου.
    Έχεις άλλωστε κολλήματα (Σύ είπας)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Έχεις κάπως ιδιότυπο χιούμορ είναι αλήθεια, αλλά όσο μου το εξηγείς τόσο χειρότερα το αντιλαμβάνομαι, οπότε ας το αφήσουμε αυτό το θέμα, θα μας μπλέξει χειρότερα.

    Πάντως μιλώντας σοβαρά μπορεί και να συμφωνήσουμε σε 3-4 πράγματα:
    Πρώτον ότι κι εγώ πιστεύω ότι το ΚΚΕ δεν κάνει σοβαρή προσπάθεια να πάρει την εξουσία.

    Όμως εγώ σου μίλησα γι αυτούς που αναφέρθηκες. Όπως θα θυμάσαι είπες:
    "...πολλοί σε συζητήσεις για το οτι δεν θάθελαν ποτέ να δούν κομμουνιστικό κόμμα στα πράγματα."
    Ε λοιπόν όσοι "δεν θα ήθελαν ποτέ να δουν κομμουνιστικό κόμμα στα πράγματα" (άσχετα με το τι ψηφίζουν θα σου έλεγα) είναι κατά βάθος αντιδραστικοί (ή πιτσιρίκια). Από την δική μου εμπειρία σου μιλώ. Είναι άλλο να κάνεις κριτική, να πηγαίνεις σε άλλα μπλοκ ή να ψηφίζεις κάτι άλλο κι άλλο να λες "δεν θέλω ποτέ να δω το ΚΚΕ στα πράγματα".
    Ελπίζω να με καταλαβαίνεις.

    Δεύτερον η συμπαράσταση είναι πολιτική ενέργεια. Που σημαίνει ότι συμπαραστέκεσαι σε κάποιον με ένα πολιτικό σκεπτικό. Για να καταλάβεις έχω μάθει για κάποιον που πλάκωσε στο ξύλο τον...συμπαραστάτη του, γιατί δεν συμφωνούσε με τον τρόπο συμπαράστασης.

    Η παράμετρος αυτή έχει δημιουργήσει ένα κλίμα "ο καθένας υπερασπίζεται τους "δικούς" του". Δυστυχώς, αλλά έτσι είναι και, μέχρι να βρεθεί μια στοιχειώδης εμπιστοσύνη και πολιτική συνεννόηση, τα πράγματα θα είναι δύσκολα και ακόμη πιο δύσκολα για περιπτώσεις όπως αυτές που αναφέρεις.
    Αν μου λες ότι το ΚΚΕ δεν επιδιώκει την παραμικρή πολιτική συνεννόηση τότε επίσης θα συμφωνήσω.

    Και ναι έχω κολλήματα, και σ' αυτό συμφωνούμε.
    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αφού στμφωνούμε σε πολλά, δεν υπάρχει λόγος και να χαλάμε τις καρδιές μας.
    Μια παρατήρηση μόνο πάνω σ αυτό.

    "Όμως εγώ σου μίλησα γι αυτούς που αναφέρθηκες. Όπως θα θυμάσαι είπες:
    "...πολλοί σε συζητήσεις για το οτι δεν θάθελαν ποτέ να δούν κομμουνιστικό κόμμα στα πράγματα"

    Πράγματι είναι έτσι.
    Είναι μερικά (ενέργειες, μη ενέργειες, αποφάσεις ή δηλώσεις, διάφορα τέλος πάντων), που αν δεν εξοργίζουν (εμένα με εξοργίζουν), προκαλούν το αντίθετο αποτέλεσμα απ αυτό που υποτίθεται θάθελε το ΚΚΕ, σε αρκετούς αριστερών φρονημάτων, ή έστω θετικά διακείμενους ως προς την μαρξιστική ερμηνεία του κόσμου.
    Και το λέω αυτό, εξ αιτίας των εμεπιριών που απέκτησα από σχόλια και συζητήσεις που άκουσα με αφορμή αυτή τη ρημάδα την πολιτική μα μη κομματική αποκατάσταση του Άρη.
    Τι θα πεί, είχε δίκηο, μα έπρεπε να υπακούσει στις αποφάσεις του κόμματος;
    Τι μαλακία ήταν αυτό;
    Μ αυτό το σκεπτικό, αθωώνονται όλοι οι κυβερνητικοί και μη βουλευτές κι υπουργοί, οι οποίοι αν κι υποτίθεται διαφωνούν (κι ίσως και να διαφωνούν), ψηφίζουν ό,τι τους παραγγελθεί.
    Τότε, γιατί τους κράζουμε;
    Τι θα πεί έπρεπε να πειθαρχήσει;
    Έ, ας πειθαρχήσουμε κι εμείς σ όσα λέει ο πρωθυπουργός.
    Γιατί η Παπαρήγα μας λέει να αντιδράσουμε;
    Αυτο το παράδειγμα είναι απ αυτά που δίνουν αφορμή σε κόσμο που εκεί που πας να τον πείσεις, να σου τη λέει κι από πάνω.
    Και με κάνουν ν αναρωτιέμαι αν πράγματι το κόμμα θέλει κάτι ουσιώδες, ή σαν το ανέκδοτο λέμε και καμμιά μαλακία να περνά η ώρα όταν μιλάει για απειθαρχία κι ανατροπές και άλλα μεγαλόσχημα.
    Θα δείξει...κι ελπίζω να κάνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Παρόλο που το συγκεκριμένο δεν με έχει απασχολήσει και πολύ (ειλικρινά, θεωρώ λίγο ανούσια την κουβέντα για την πολιτική/κομματική αποκατάσταση), είναι κάτι που είχα σκεφτεί πολύ παλιότερα, εντελώς θεωρητικά.

    Είχα καταλήξει λοιπόν μέσες άκρες σε αυτό που κατέληξε το ΚΚΕ, με την εξής έννοια:
    Ότι ναι, δεν το συζητάμε ότι η συμφωνία της Βάρκιζας ήταν κατάπτυστη και παράδοση στον εχθρό χωρίς ουσιαστικά λόγο(!), όμως από την άλλη από την στιγμή που έγινε η συμφωνία και ο περισσότερος κόσμος παρέδωσε τα όπλα διαλύοντας την οργάνωσή του, τα δεδομένα αλλάζουν.

    Πλέον αν εσύ συνεχίσεις μόνος σου τον πόλεμο (όντας κομμάτι του κόμματος), εκθέτεις σε τεράστιο κίνδυνο τους υπόλοιπους, όσους υπάκουσαν στην συμφωνία. Καταρχάς τους εξαναγκάζεις να σε αποκηρύξουν (αλλιώς παραβιάζουν την συμφωνία, με ό,τι σήμαινε αυτό στις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ συνθήκες). Και δεύτερον ο αντίπαλος μπορεί με οποιαδήποτε δικαιολογία (π.χ. περί υπόγειας στήριξης κλπ.) να εξαπολύσει κανονικό πογκρόμ σε ανθρώπους (πλέον) απροστάτευτους ουσιαστικά.

    Δεν είναι θέμα κανόνων, δεν είναι τυπικό το θέμα, είναι ουσιαστικό: Αν εσύ κάνεις του κεφαλιού σου εκθέτεις κι άλλους, δεν παίζεις μόνος σου. Η συμφωνία, άσχετα με την ορθότητά της, δημιουργεί μια αναγκαιότητα.
    Και φυσικά πάντα έχεις την δυνατότητα να πας ενάντια στις αναγκαιότητες, πληρώνοντας όμως το αντίστοιχο τίμημα...

    Από εκεί και πέρα λίγο με νοιάζει η τύχη των σημερινών βουλευτών. Τους κράζεις γι αυτό που κάνουν όχι γι αυτό που δεν κάνουν. Δεν κράζω τον βουλευτή γιατί δεν πάει ενάντια στον αρχηγό του (χέστηκα, δικό τους θέμα), αλλά γιατί στηρίζει μια τέτοια πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. για να το ληγουμε μια και καλη
    το ΚΚΕ εχει συγκεκριμενο τροπο λειτουργιας που τον καθοριζει το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του. οποιος το αποδεχεται μενει, οποιος οχι φευγει. ΓΚΕΓΚΕ;;;;; ο αρης δεν αποκατασταθηκε κομματικα γιατι εδρασε εναντια στο καταστατικο.
    οπως διαγραφεται οποιος δεν κανει απεργια και ας συμφωνει 100000000% με τον μαρξισμο.
    το να προσομειωνεις την κομματικη πειθαρχια κομμουνιστικου κομματος με την πειθαρχια αστων βουλευτων και κομματων με την απειθαρχια απεναντι στα μετρα τους, ειναι τουλαχιστον πολιτικη μωρια για να μην πω τιποτε αλλο.
    αν δεν μπορεις να καταλαβεις την διαφορα πηγαινε γραψε σε κανα φορουμ για το greekidol ή για την προωρη εκσπερματωση των πιγκουινων της ιαμαικης.

    οσο για την ''επαναστατικοτητα και τις λειτανιες''. γιατι διαβασα και κατι βερμπαλισμους να μπουμε να παρουμε την βουλη και κατι τετοιες παπαριες. ρε παλληκαρια επαναστατες, αντε και μπηκες μεσα, που δεν μπαινεις με παλουκια και μολοτοφ και γιουρια απο ''αγανακτησμενους''. αντε μπηκες τι κανεις μετα;;;;; επαναστατικη κυβερνηση; με ποιους, με τι στηριξη; για να φτασεις σε σημειο να μπεις και να κρατησεις την βουλη (με αυτο που εκφραζει ως συμβολο εξουσιας) θελεις λαο-εργατες συνηδητοποιημενους και αποφασισμενους......το βλεπεις να υπαρχει αυτη την στιγμη και με τα μεχρι τωρα δεδομενα;;;;
    αντε γιατι καλη η αμπελοφυλλοσοφια αλλα απο πεπραγμενα τιποτα; που ησασταν ρε υπερεπαναστατες οταν απολυθηκαν εργατες απο το president και στειλαν ματαδες για να συλλαβουν το σωματειο και τις επαιζαν με τα ματ στην αλεξανδρας σωμα με σωμα; που εισαστε στις απεργιακες αλυσιδες; που ησασταν το καλοκαιρι στο λιμανι που ολες οι παραφυαδες και γκρουπουσκουλα λεγανε οτι θα κατεβουν για συμπαρασταση; εκει ομως δεν εχει παραμυθακι και κυνηγητο στα στενα στα εξαρχεια, εκει εχει σωμα με σωμα μαχη.
    αντε που θα κανετε και μαθηματα επαναστατικοτητας και δεν εχετε τα κοτσια ουτε απεργια να κανετε και κατεβαινεται με αδεια της εργοδοσιας και ξαναγυρνατε μετα το περας της ''μαχης''. (οι περισσοτεροι οχι ολοι απο τις γκρουπες υπαρχουν και συνεπεις)
    και σταματαω εδω για να μην θυμηθω τι συνεργασιες εχετε κανει απο τα ''κατω'' τοσα χρονια εναντια στο ΠΑΜΕ, σε σωματεια ομοσπονδιες κτλ
    και να πω οτι τα κανατε γιατι ειχατε δικιο ας παει...αλλα τωρα που η ιστορια σας εχει ξεμπροστιασει αντι να κανετε την παπια και να ζητησετε συγνωμη απο την εργατικη ταξη για τα φουμαρα που πεταγατε, βγαινετε με υφακι χιλιων καρδηναλιων να μιλατε για επανασταση, βασταζοι των παναγοπουλων.
    τι λεγατε ρε ξεπουλημενοι στην sex form,στον λαναρα και αλλου; με ποιος κανατε κομπρεμι στο εργατικο κεντρο μεσσηνιας στην πρεβεζα κ.ο.κ.;
    τι σκατα κανετε στις σχολες που γινεστε ουρα της πασπ; που αλλου (οπου σας περνει) κανετε ΔΣ σχολων και οπου δεν σας βγαινουν τα κουκια καταπινετε -κυριολεκτικα- τα πρακτικα για να μην συσταθει ΔΣ.
    στις τρυπες σας που θα κανετε και μαθηματα.
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σε ποιόν ακριβώς απευθύνεσαι και μάλιστα στον πληθυντικό modesto? Ο "ανώνυμος" έχει πει "συμμετέχω με το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλλλονίκη.".

    Αν απευθύνεσαι σ' εμένα θα σου απαντήσω αναλυτικότερα με την πρώτη ευκαιρία...διευκρίνησέ το όμως πρώτα, γιατί έτσι όπως τα γράφεις είναι λίγο ξεκούδουνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.