Δημοψήφισμα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στον λαό για το αν θα δεχθεί ή όχι τη νέα συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Ο Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις και τις τραπεζικές καταθέσεις, εκθειάζοντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το κούρεμα του χρέους. Δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις διαμαρτυρίες των πολιτών, δηλώνοντας ότι όλη η κυβέρνηση είναι κατά της βίας και υπέρ της σύμπνοιας, ενώ τάχθηκε και υπέρ της επιτήρησης από τους εταίρους μας για να «χρησιμοποιήσουμε τις καλές πρακτικές τους».
Το "μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι" πρέπει να πουν οι πολίτες στη νέα δανειακή συμφωνία, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας για πρώτη φορά ανοιχτά για δημοψήφισμα και υπογραμμίζοντας ότι "έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες" αφού "είναι η ώρα να απαντήσει ο πολίτης υπεύθυνα. Θέλει να την υλοποιήσουμε ή να την απορρίψουμε. Αν δεν την θέλει ο λαός δεν θα εφαρμοστεί. Εάν ναι θα προχωρήσουμε".
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου είχε ήδη αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την οποία μάλιστα είχε ανακοινώσει τόσο σε στενούς συνεργάτες του όσο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην τελευταία τους συνάντηση.
Ο πρωθυπουργός εκτός από το δημοψήφισμα για τη νέα σύμβαση, έκανε και πρόταση για την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής και αύριο θα κινηθεί η διαδικασία για ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. "Η κυβέρνηση, διαθέτει την δεδηλωμένη και έχει δύο χρόνια μπροστά της για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της".
Αρχικά ο πρωθυπουργός μίλησε για την απόφαση που "μας δίνει την ευκαιρία να προχωρήσουμε σε αλλαγές χωρίς την ανησυχία για τη χρηματοδότηση του χρέους αφού μας δίνει μια μεγάλη περίοδος χάριτος και αποπληρωμής", είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας πως είναι μια ανακούφιση για τη χώρα και για τις γενιές που έρχονται καθώς και μια δικαίωση των προσπαθειών της κυβέρνησης".
Στη συνέχεια δήλωσε ότι "κανείς δεν πανηγυρίζει, το μέλλον δεν έγινε ξαφνικά ρόδινο αλλά έγινε πιο εύκολο" για να συμπληρώσει αργότερα ότι "κανείς δεν θα μας απαγορέψει να χαιρόμαστε". "Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σηματοδοτεί ότι οι εταίροι μας αναγνωρίζουν αυτές τις προσπάθειες, δεν είναι εχθροί μας, θέλουν να βάλουν πλάτη για να σταθεί η Ελλάδα στα δικά της πόδια", δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός καταδίκασε τα αντίπαλα πολιτικά κόμματα που "αντί να στηρίξουν αυτή τη συμφωνία, επιτίθενται στην κυβέρνηση", μαζί με μια μερίδα ΜΜΕ που όπως δήλωσε παραπληροφορούν τους πολίτες και "επιμόνως καλλιεργούν φόβους". "Υπάρχει απόλυτη διασφάλιση για τις καταθέσεις και το τραπεζικό σύστημα από τον κρατικό προϋπολογισμό με κοινές μετοχές και θα κερδίσουν όλοι", δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου, που "μπορεί να χρειαστεί να περάσουν όλοι από ένα στάδιο κρατικοποίησης σε όφελος όμως όλων των Ελλήνων". "Η μείωση του χρέους δεν θέτει σε κίνδυνο συντάξεις και ασφαλιστικά ταμείς", είπε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι με τη μείωση των χρεών των ταμείων βελτιώνεται η βιωσιμότητα τους και όταν εξομαλυνεί η κατάσταση "θα αναπληρωθεί η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων" Σχολιάζοντας διάφορες δηλώσεις ότι το 2020 θα γυρίσουμε στα επίπεδα χρέους του 2009, ο πρωθυπουργός είπε ότι "πρόκειται για επιχειρήματα μικρών παιδιών", αφού το 129% ήταν το χρέος το 2009, αλλά "το χρέος μας θα έφτανε το 230% το 2020" , ενώ με αυτό το πλαίσιο κατορθώσαμε να μειωθεί ουσιαστικά, αφού "μειώσαμε με ασφαλή τρόπο ένα τεράστιο βάρος". Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε πολλές φορές για τις επερχόμενες εκλογές, που όπως τόνισε θα γίνουν κανονικά το 2013 και όχι νωρίτερα αφού "αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία". "Στην επιτήρηση είναι η χώρα μας από το 2004 συνεχώς, με μια μικρή διακοπή που δεν έπρεπε να υπάρξει", τόνισε ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει ότι "στην επιτήρηση που μπήκαμε για δεύτερη φορά, ήταν για τον προϋπολογισμό του 2009". "Τώρα θα υπάρχει εποπτεία για κάθε χώρα της ευρωζώνης, η επιτήρηση μπήκε για πολύ συγκεκριμένους λόγους, ποτέ ως ΠΑΣΟΚ δεν είχαμε τίποτα να κρύψουμε" είπε ο Γ. Παπανδρέου συμπληρώνοντας πως με την επιτήρηση θα βρούμε εκείνους τους ανθρώπου με τις καλές πρακτικές για να μας βοηθήσουν". "Δεν πρόκειται να δεχθούμε αμφισβήτηση του πατριωτισμού μας από κανέναν" είπε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι "δεν δικαιολογώ τη βία, αλλά την οργή του κόσμου τη συμμεριζόμαστε", ωστόσο υπογράμμισε πως "δεν είναι η εύκολη διαμαρτυρία χωρίς πρόταση".
Πηγή:www.enet.gr
Τέλη Ιανουαριου είπε ο Καστανίδης στο ΑΛΤΕΡ. Οχι ακριβώς τότε, αλλά περίπου τότε είπε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο BBC είπε οτι αυτό το δημοψήφισμα είναι σα να ρωτάνε τις γαλοπούλες αν θέλουν να ψηθούν τα Χριστούγεννα.
http://www.youtube.com/watch?v=RzpyJ7A4Pjc&feature=youtu.be
ΑπάντησηΔιαγραφήRED. ΑΝΤΕ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΞΗΛΩΝΕΤΕ ΤΟ ΠΟΥΛΟΒΕΡ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧΕΧΕΧΕ
χμμμμ....βλέπω όλο τον κόσμο να παίρνει ό,τι καταθέσεις έχει από τις τράπεζες την προηγούμενη μέρα και την επόμενη να πηγαίνει να του ρίχνει μαύρο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΠΙΤΑ-ΛΗΣΤΙΚΟ καθεστώς Παπανδρέου
ΑπάντησηΔιαγραφήεκβιάζει τον λαό με δημοψήφισμα τον Ιανούαριο ή Φεβρουάριο του 2012.
Ο λαός δεν πρέπει να χαρίσει 3 μήνες στο καθεστώς.
Πρέπει να θέσει το δικό του δημοψήφισμα.
Επανάσταση τώρα ή ναι ή όχι.
Το θράσος των καθεστωτικών βουλευτών και υπουργών έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Ο καθένας μας έχει την ευθύνη να αντιδράσει άμεσα.
Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 10 Νοεμβρίου είναι μια πρώτη καλή ευκαιρία.
Να συμπαραταχθούν και οι άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις της αριστεράς.
Να τους διώξουμε ΤΩΡΑ.
To πρώτο πράγμα που θα κάνω αύριο είναι να ακούσω τις δηλώσεις του Βενιζέλου και του Πάγκαλου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά, τείνω να πειστώ, ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πανικό !
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν εξηγείται αλλιώς ...