18 Οκτωβρίου 2011

Αλληλεγγύη στον Άντον Νίλσεν


Στο μέλλον η ταξική πάλη θα οξυνθεί, αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας. Με μαθηματική ακρίβεια είναι βέβαιο πως θα πέσουν οι μάσκες και το αστικό κράτος θα επιδείξει το πραγματικό του πρόσωπο. Η καταστολή, η τρομοκρατία, η προβοκάτσια θα ενταθούν. Όσο θα εντείνονται οι εργατικοί αγώνες αμφισβητώντας την αστική νομιμότητα τόσο η ανοχή από την πλευρά των αστών θα μηδενίζεται. Τα κινήματα θα βαφτίζονται τρομοκρατικά και οι αγωνιστές τρομοκράτες. Η παγκόσμια αστική τάξη έχει διαμορφώσει μηχανισμούς, θεσμούς, και δράσεις μέσα από τις οποίες επιτυγχάνει την φίμωση, την φυλάκιση, ακόμα και εξόντωση αγωνιστών. Έτσι εκδηλώνεται η έμπρακτη αλληλεγγύη από την μεριά του αστικού κόσμου για την διασφάλιση της κυριαρχίας μιας κάστας κηφήνων που ζουν από την εκμετάλλευση των πολλών.


Στο «Ρ» στης 18 Οκτώβρη καταγγέλλεται η φυλάκιση του 72χρονου αντιστασιακού Άντον Νιλσεν, προέδρου της Οργάνωσης Αντιστασιακών «Χορσερόντ Στουτχόφ Φορενινγκέν». Το «έγκλημα» της εν λόγο οργάνωσης ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για την οικονομική ενίσχυση των Ένοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) και του «Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης» (PFLP). Oργανώσεων που χαρακτηρίζονται από της ΗΠΑ και την ΕΕ ως τρομοκρατικές.


Οι καιροί είναι πονηροί και σίγουρα στο μέλλον επαναστατικές οργανώσεις που επιδιώκουν την ανατροπή του Ιμπεριαλισμού, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, θα συμπεριληφθούν συλλήβδην στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων ποινικοποιώντας λαϊκά εργατικά κινήματα. Για αυτό έχει μέγιστη σημασία να αναπτύξουμε τον Προλεταριακό Διεθνισμό σήμερα δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στα θύματα τέτοιων εγκληματικών, φασιστικών αποφάσεων. Καταδικάζουμε την Κυβέρνηση της Δανίας που ενώ εξολοθρεύει οικονομικά τον Δανέζικο λαό, την ίδια στιγμή ποινικοποιεί την δράση κοινωνικών οργανώσεων με σκοπό να τρομοκρατήσει και να προλάβει τις κοινωνικές διαμαρτυρίες. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Άντυ Νίλσεν.

Γράφει ο Partizanos (18/10/2011)

Λινκ για το κείμενο του «Ρ»
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6499923&publDate=18/10/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.