24 Οκτωβρίου 2011

ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ χρειάζεται

Άρθρο του Θύμιου Καλαμούκη  


 Συγκατοικείς σε ένα σπίτι, παλιό, αλλά κατοικήσιμο όμως. Με πρόβλημα στις κολόνες, στην τοιχοποιία, στα υδραυλικά, ηλεκτρολογικά κλπ.  Βρίσκεται όμως σε πολύ καλό σημείο, μέσα σε ένα  μεγάλο οικόπεδο, με κήπο, περιβόλι, πηγάδι, δίπλα στην θάλασσα και κάτω από το βουνό. Ευάερο και ευήλιο δηλαδή.

Ο χρόνος έχει αφήσει τα σημάδια του στο οίκημα και πρέπει άμεσα, κάτι να γίνει, για να μπορεί να συνεχίσει να είναι κατοικήσιμο, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης. Οι προτεινόμενες λύσεις, από τους συγκατοίκους είναι δύο.

Η πρώτη: να το βάψουμε, (για την ακρίβεια να το ξαναβάψουμε), να διορθώσουμε επιφανειακά, τις σωλήνες που στάζουν και να στοκάρουμε τις τρύπες στα παράθυρα, που μπάζουν αέρα. Ένα πασάλειμμα δηλαδή, το οποίο γίνεται τα τελευταία 100 χρόνια.
 
Η δεύτερη πρόταση είναι να γκρεμιστεί όλο το οίκημα, και να χτιστεί στη θέση του, από την αρχή, ένα καινούργιο σπίτι, πραγματικά ευάερο, ευήλιο, που να καλύπτει τις ανάγκες των ενοίκων, με άνετα δωμάτια, χωρίς υγρασία, με θέρμανση, τζακούζι(!), καλά παράθυρα,  που δεν μπάζουν κλπ…

Εγώ προτιμώ την δεύτερη λύση. Ίσως και οι περισσότεροι. Αλλά θα τεθεί το ερώτημα.

Με τι λεφτά θα φτιαχτεί το καινούργιο σπίτι;

Με την καλλιέργεια, του περιβολιού, με την αξιοποίηση του κήπου, με την εκμετάλλευση του πηγαδιού και κυρίως με τα λεφτά που βγάζουν από την δουλειά τους οι συγκάτοικοι του σπιτιού. Διότι όλοι δουλεύουν και έχουν εισοδήματα. Απλά, τα αξιοποιούν με διαφορετικό τρόπο, σε δραστηριότητες και ασχολίες εκτός σπιτιού, παίρνοντας ο καθένας χωριστά το μέρισμα. Αν σε όλα τα παραπάνω βάλουμε και την προσωπική εργασία, κάθε συγκατοίκου, τότε όχι μόνο θα φτιαχτεί, ένα πολύ όμορφο λειτουργικό και άνετο σπίτι, αλλά θα φτιαχτεί και γρήγορα.
….
Όσοι πιστεύετε ότι η Ελλάδα, με τα σάπια ΠΑΣΟΚ και τις ΝΔ, με τα νέα και τα παλιά μείγματα πολιτικής, με τους αδίστακτους γαλλογερμανικούς άξονες, τα ΔΝΤ, τις τρόικες και τις ξεπερασμένες συνταγές ανάπτυξης, με τα μερεμέτια, τα μπαλώματα και τις μικροεπισκευές, μπορεί να  ξαναγίνει χώρα, που να μπορεί να θρέψει τον πληθυσμό της και να τον ζήσει αξιοπρεπώς, σφυρίξτε μας κλέφτικα. Περαστικά και καλά σαράντα.

Επιλέξτε τους, στηρίξτε τους, ψηφίστε τους. Είστε ελεύθεροι να ξανακάνετε την μαλακία, για να θρηνούμε, μετά,  όλοι μαζί.

ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ χρειάζεται. Ανατίναξη  πανηγυρική και άμεση. Με φουρνέλο, δυναμίτη, βόμβες, όλμους, ότι θέλετε. Ξεμπάζωμα, σκάψιμο και χτίσιμο σε γερές βάσεις μια κοινωνίας, εντελώς διαφορετικής από την σάπια την σημερινή. Μια κοινωνία, ισότητας, ευκαιριών, παροχών, προσωπικής ευθύνης, ελευθερίας, χωρίς αφεντικά και δούλους.

Αλλά πριν από αυτό το πανηγυρικό γκρέμισμα χρειάζεται και ένα άλλο ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ.  Σε ιδεοληψίες, φοβίες, και ψευδαισθήσεις, κλισέ, και στερεότυπα, που σας μαστιγώνουν, από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Αν, όλα τα ετοιμόρροπα του μυαλού και του τόπου, δεν γκρεμιστούν, με δική σας πρωτοβουλία, δική σας ευθύνη και δική σας δράση, θα γκρεμιστούν από μόνα τους. (έχουν ήδη αρχίσει να γκρεμίζονται). Και τότε θα είναι αργά, γιατί τα ερείπια, θα πέσουν στα κεφάλια σας…

… ή μήπως αυτό είναι καλύτερο;

Θύμιος Κ.

5 σχόλια:

  1. Άψογος ο Καλαμούκης μιλάει σωστά και όχι όπως τα λαμόγια των ΜΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΡΕΝΤΦΛΑΪ!ΚΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον ωκαιανο της Λαζοπουλιαδας,της αρβιλιαδας κλπ,καποιοι φανταζουν σα μυγες μεσ' το γαλα.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΡΕΝΕΙΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α...ΡΕ ΘΥΜΙΟ
    ΑΨΟΓΟΣ!!!!!!

    (αυτον τον φασιστα τον Αποστολη θα του βαλεις μυαλο;; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.