15 Οκτωβρίου 2011

Θυμήσου τον εμφύλιο


Η ψηφιακή υλοποίηση του συνθήματος "φοβισέ τους εσύ!"

Σηκώθηκα το πρωί, ήπια καφέ, και πριν ξεχυθώ στους δρόμους έκανα ένα digital ξεφύλλισμα των εφημερίδων κι έπεσε το μάτι μου στο άρθρο του βήματος "Θυμηθείτε τον Εμφύλιο". Θυμηθείτε τον, αλλά κατα πώς λέει το Βήμα, όχι τα πως και τα γιατί, αυτά πρέπει να θαφτούν και να ξεχαστούν για πάντα, να θυμηθούμε το "πόσο ακριβά πληρώσαμε τη σύγκρουση...". Ωιμέ!
Ω, θεοί του Ολύμπου και της νεφελοκοκκυγίας, δώστε μας φώτιση να ξεχάσουμε πώς οι μεγάλοι πολιτικοί ηγέται που την είχαν κάνει με ελαφρά πηδηματάκια (και με βαριές αποσκευές τον πλούτο της χώρας) κι άφησαν το ΕΑΜ να βγάλει το φίδι απ' την τρύπα, μετά γύρισαν και με τους αγγλοαμερικάνους και τους ταγματασφαλίτες άρχισαν να κυνηγάν τους κομμουνιστές μη τυχόν και πάρουν την εξουσία. Άλλα έχε χάρη ρε τζερεμέδες, έχε χάρη που εμείς σας καλέσαμε πίσω, έπρεπε να σας αφήσουμε να ψηθείτε στις ερήμους της βόρειας Αφρικής μέχρι που να τρώγαν το κεφάλι τους οι επίγονοί σας στην πλατεία Ταχρίρ απ' τους μουσουλμάνους αγαναχτισμένους.

Κι επειδή σήμερα όλος ο κόσμος μια πλατεία θα γίνει (τι ωραίο γιορτινό σλόγκαν!), η διαμαρτυρία είναι γιορτή, φιέστα, καλαμπούρι, εμείς καλέσαμε την ερχόμενη Πέμπτη σε περικύκλωση της βουλής, ως μια συμβολική (ή μήπως και πραγματική;) πράξη, μια "γενική δοκιμή" της κατάληψης των παντώς καιρού ανακτόρων της άρχουσας τάξης. Ξυπνάμε μνήμες εμφυλίου, όχι επειδή είμεθα αιμοχαρείς, αιμοδιψείς και αιμοβόροι, αλλά επειδή μας έχετε αλλάξει τον αδόξαστο!
Και τώρα μας νουθετείτε κι από πάνω βρε καραγκιοζοπαίχτες αστοί δημοσιογράφοι; Να ξεχάσουμε; Μήπως αρχίσατε να κλάνετε μέντες; Μήπως ο όμορφος καπιταλιστικός σας κόσμος, το τέλος της ιστορίας, το "καλύτερο σύστημα" (όλα τ' άλλα απέτυχαν ντεμέκ) είναι για τα μπάζα και δεν μπορεί πια ούτε να σωθεί από μόνος του;

Μην περιμένετε απ' τον κόσμο που του'χετε αλλάξει τα φώτα να ρθει να σας σώσει. Εμείς θα τον παροτρύνουμε να σας δώσει μια να πάτε στον αγύριστο! Γι' αυτό ή ελάτε μαζί μας κύριοι δημοσιογραφίσκοι ή βγάλτε το σκασμό και καθίστε στην άκρη μη σας πιάσουν τα σκάγια. Ή μπορείτε αν θέλετε να "αυτοεξοριστείτε" όπως έλεγαν για τον εθνάρχη (έτσι το λεν για τους μεγάλους ηγέτας, όχι ότι την έκανε με ελαφρά ας πούμε. Η λαϊκή γλώσσα βάζει τα πράματα στη θέση τους). Οπότε, ναι, τον θυμόμαστε τον εμφύλιο αλλά με τον τρόπο που γουστάρουμε εμείς, με τον τρόπο που είναι ιστορικά και ταξικά ορθός: Ως αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στην αμερικανόδουλη αστική τάξη της εποχής.
Καλή βδομάδα.

19 σχόλια:

  1. Το Βήμα δεν νουθετεί, το Βήμα (περισσότερο από κάθε άλλη φυλλάδα) απειλεί ανοιχτά και μάλιστα το κάνει εδώ και καιρό.

    Βρίσκονται σε πολιτική κρίση.
    Αναζητούν εναγωνίως λύσεις με κάθε δυνατό συνδυασμό, όμως το πολιτικό τους πρόβλημα είναι δεδομένο. Όπως λέει και το Ποντίκι:
    "...όσο και αν η προθυμία κάποιων από αυτούς είναι δεδομένη, έστω υπό όρους, το πρόβλημα της πολιτι­κής νομιμοποίησης είναι το πιο σημα­ντικό και, είτε μιλάμε για «καμένους» είτε για φιλόδοξους, τα πράγματα εί­ναι δύσκολα, αφού θα βρεθούν αντι­μέτωποι με μια κοινωνία που βράζει."
    http://topontiki.gr/article/23503

    Το πράγμα όπως φαίνεται είναι αποφασισμένο, η επίσημη πτώχευση, πιθανότατα με κλείσιμο τραπεζών κλπ., άσχετα με το πως θα την βαφτίσουν, φαίνεται να είναι θέμα χρόνου. Μέσα σ' όλα αυτά τίποτε δεν αποκλείεται και προσωπικά δεν αποκλείω και κοινοβουλευτικού χαρακτήρα εκτροπές υπό το μανδύα των "έκτακτων αναγκών", "εθνικών κινδύνων" κλπ.

    ...και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό όπου το αστικό απόστημα έχει σκάσει δηλητηριάζοντας τα πάντα, κάποιες θλιβερές, άθλιες φιγούρες, δίνουν αγκαλιές ολόκληρες από πιστοποιητικά υποταγής και νομιμοφροσύνης:
    http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=425314&h1=true

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στον ταξικό πόλεμο η τους τρως η σε τρώνε

    Πλατεία Συντάγματος + Γκιλοτίνα = Λύση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οχι ανωνυμε 1:12.
    Αυτο ειναι λυση των φασιστων οχι των προλεταριων.Τα περι γκιλοτινας ειναι του προηγουμενου αιωνα.
    Λυση ειναι η κοινωνικοποιηση των μεσω παραγωγης και οι πρωην ιδιοκτητες τους να μπουν και αυτοι στην δουλεια οπως οι υπολοιποι εργαζομενοι.
    Τα περι γκιλοτινας ειναι του προηγουμενου αιωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά λέει ο kagemusha. Ρε παιδιά, όταν τους αποκεφαλίσουμε, όταν σκουπίσουμε τα αίματα και τα κεφάλια, όταν βάλουμε τις γκιλοτίνες στην αποθήκη, απο κει και πέρα έχετε σκεφτεί τι θα γίνει; Βλέπετε την επανάσταση σαν πάρτι με γκιλοτίνες, σε ποια βάση θα οργανωθεί η κοινωνία μετά, γιοκ.
    Με τη δική σας εξίσωση (σύνταγμα+γκιλοτίνα = λύση) το κόβω να παίρνουν τα ηνία μετά ομάδες αγαναχτισμένων επιχειρηματιών με ταγματασφαλίτικο ιδεολογικοπολιτικό περιεχόμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά όμως πρέπει να αντιλαμβανόμαστε οτι τώρα που δυναμώνουμε το Βήμα που κυβερνά μας δείχνει πως θα μας αντιμετωπίσουν,μην κοροιδευόμαστε πρέπει να είμαστε ετοίμοι,πρέπει να είμαστε εκεί...
    Στηνουν σκηνικό ενόψει μίας εργατικής και μόνο εβδομάδας,μιάς εβδομάδας που μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω που λέμε και σε σύνθημα....
    Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα τους αλλα αν βάλουν μπροστα τα μεγάλα μέσα να είμαστε πανέτοιμοι να απαντήσουμε...

    Γιοζεφ Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑΙ ΘΑ ΓΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ.

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΟΙ ΒΙΜΗΧΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΩΣ ΕΔΩ ΘΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΟΥΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

    ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ, ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΕΣ. ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ ΤΑΚΤΙΚΕΣ;

    ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ Η ΕΛΙΤ ΣΦΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΜΕ ΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΑΤΣΗ ΑΦΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΑ ΔΙΜΗΝΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΑΝ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ.

    ΜΗΝ ΠΑΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ.

    ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ. ΔΙΟΤΙ Ο ΣΗΦΗΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΚΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΑΤΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ.

    ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΛΑΙΚΕΣ ΕΠΑΝΑΣΑΤΣΕΙΣ.

    Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΞΟΝΤΩΝΕΤΑΙ.

    Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ.

    ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνουμε στο να ειματε προετοιμασμενοι και οτι μπορει να ετοιμαζουν το οτιδηποτε. Αυτο που πρεπει να απασχολει εμας ειναι να οργανωσουμε την δραση μας στους χωρους δουλειας, στις γειτονιες παντου. Δεν ειναι ζητημα μονο της εβδομαδας που ερχεται. Οι απεργιες ειναι επιτυχημενες μονο οταν οι εργαζομενοι με συλογικες διαδικασιες στους χωρους δουλειας αποφασιζουν απεργια και συμμετοχη στην κινητοποιηση. Οργανωμενα και συγκροτημενα στις συγξεντρωσεις που διοργανωνουν τα ταξικα σωματεια.
    Ολα τα αλλα ειναι εκ του πονηρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η επανάσταση και ο σοσιαλισμός, έρχονται ως εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας και όχι για να μας θυμίσουν το βάρβαρο παρελθόν και παρόν μας.

    Αυτοί οι πρωτόγονοι, αναχρονιστικοί τρόποι εξόντωσης του ταξικού αντιπάλου, δοκιμάστηκαν στο παρελθόν ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ. Απέτυχαν διότι με αυτόν τον τρόπο μεταγγίστηκαν στα κύτταρα της νέας κοινωνίας, χαρακτηριστικά της προηγούμενης.

    Υπάρχουν και άλλοι τρόποι "εξόντωσης",πιο σύγχρονοι και εξελιγμένοι, πιο προοδευτικοί, οι οποίοι καθορίζονται απο τις αντικειμενικές συνθήκες της εποχής μας.

    Δηλαδή : να τους δημεύσεις την περιουσία, να τους βάλεις να δουλέψουν για πρώτη φορά στην ζωή τους όπως όλοι οι άλλοι και να τους αφήσεις να χαθούν μαζί με τις αντιλήψεις τους, κάτω απο το βάρος της πραγματικής κοινωνικής πρόοδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα παραπάνω βέβαια είναι θεωρητικά, καθώς αντιλαμβανόμαστε όλοι, και την αντίσταση που θα προβάλλει η αστική τάξη ... και την δίψα για δικαιοσύνη (σύμφωνα με τα πρότυπα με τα οποία μεγαλώσαμε) που θα έχει ο απλός εργαζόμενος ...

    Το ζήτημα είναι οι κομμουνιστές να γίνουν υποδείγματα προόδου, να προβάλλουν την καλύτερη δυνατή (λογική) λύση και όχι να γίνουν οι συντηρητές παρελθοντικών αντιλήψεων ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΕΝ ΑΠΕΤΥΧΑΝ. ΠΕΤΥΧΑΝ.

    Η ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΜΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΟΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΕΥΘΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΚΕΛΕΙΟ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ.

    ΙΣΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΑΥΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ Ο ΕΧΩΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΑΜΑΧΗΤΙ.

    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΑΡΧΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

    ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΩΣ ΣΑΠΜΠΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΕΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

    ΑΝ Η ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΑΤΣΗ, ΑΝ Η ΚΟΥΒΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΡΑΤΑ, ΑΝ Ο ΤΣΕ ΚΙΑ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΑΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΑ ΤΟΤΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΑΤΣΗΣ.

    ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΟΝ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΧΤΥΠΑ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΕΙΔΑΛΛΩΣ

    ΘΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟ ΕΑΜ, ΤΟΝ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΕΜΦΥΛΙΟ, ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΣ

    ΑΧ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΑΧ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΤΟ.

    ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΑΟΥΝ ΑΜΑΧΗΤΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΥΤΟΠΙΚΗ ΟΥΤΟΠΙΑ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. RED. O SOREL ΣΤΟ ΒΙΒΛΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ .ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΕΙΣ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΠΙΑΝΑΝ ΛΕΥΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΕ . ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΜΑΧΑΙΡΙ . ΣΗΜΕΡΑ Η ΒΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΝΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΝ ΔΙΣΤΡΩΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΒΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ..ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ . ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΤΩ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΑΝ ΤΑΞΗ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ . ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ ΤΟ 1974 ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΝΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ 500000 ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ . ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ .ΕΤΣΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ λέω να είμαστε ψυχραιμότεροι τη βδομάδα που έρχεται. Η επαναστατική τακτική απαιτεί ψύχραιμη εκτίμηση της κατάστασης, κι από μας που ακούμε και διαβάζουμε τις ανακοινώσεις του ΠΓ και τις δημόσιες ομιλίες της Αλέκας, να βλέπουμε προσεχτικά τις λέξεις που επιλέγονται.
    Οι εξελίξεις είναι γρήγορες, χρειάζεται ετοιμότητα, προσαρμογή και κυρίως ΠΡΟΣΟΧΗ. Δεν την πήραμε ακόμα την εξουσία. Λέμε "να ανοίξει ο δρόμος" για να την πάρουμε. Έχει διαφορά το ένα με το άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. nok nok nok
    -ναι ποιος ?
    -σύντροφε Βαρδινοαλφουζμαρινακη μετά από σύσκεψη του σωματείου μας που ωρίμασε και έχει αντιληφθεί την ιστορική ανάγκη να περάσουν τα μέσα παραγωγής από εσένα σ' εμάς γιαυτό δώσε μας σε παρακαλώ τα κλειδιά
    -οκ παιδιά περάστε και πάρτε ότι χρειάζεστε , μόνο προσοχή στον Πικάσο στο μουσείο που θα τον βάλετε για να τον απολαμβάνει πλέον όλος ο κόσμος , αυστηρά 27 C για να μην αλλοιωθούν τα χρώματα , ο Ρέμπραντ αντέχει και στους 30C
    - οκ Βαρδινοαλφουζμαρινακη και που σε αύριο 6.30 έχεις βάρδια στην παραγωγή
    -οκ παιδιά εκεί θα είμαι δεν θα αργήσω , απλά στείλτε μου ρε παιδιά καμία φόρμα γιατί με το Χαρμάνι είναι δύσκολο να δουλέψω.
    - αχ βρε Βαρδινοαλφουζμαρινακη συγνώμη άλλα με απόφαση 3 του λαικού επιτροπάτου πλέον δεν υπάρχει η θέση του υπηρετικού προσωπικού ως εργασία , θα πρέπει το πρωί που θα έρθεις να παρουσιαστής στον υπεύθυνου ιματισμού του εργοστασίου σου και θα σε εξυπηρετήσει
    - Ωχ συγνώμη βρε παιδιά άλλα δείξτε μου λήγει επιείκεια μέχρι να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα
    -οκ σύντροφε Βαρδινοαλφουζμαρινακη άλλα σε παρακαλώ να επισπεύσεις την διαδικασία του επαναπρογραμματισμού της συνείδησης σου .
    - οκ παιδιά θα βάλω τα δυνατά μου τα λέμε αύριο στις 6.30
    Για όσους ξέχασαν
    τι έπαθαν οι αφελείς Επαναστάτες και πλούσιοι(που ήταν τέκνο της Γαλλικής) 21 και που κατέληξαν (π.χ Ανδρούτσος Κολοκοτρόνης Μαντό Μαυρογένους , Μπουμπουλίνα)
    τι έπαθαν μετά την απελευθέρωση και την Βάρκιζα οι πραγματικοί απελευθερωτές (που ήταν τέκνο της Οκτωβριανής)
    Γιαυτό αν "Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού" τότε το δε Τρεις είναι μαλα....
    Καμία τάξη δεν παραδίδεται αμαχητί και εγώ δεν είπα να γίνουν όλα αύριο , απλά πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο στο μυαλό μας ότι εκεί θα φτάσουμε .
    Υ.Γ. εκτός και αν πιστεύει κανείς ότι αυτές οι ειδικές ευρωπαϊκές δυνάμεις που εθεάθησαν στην πατρίδα μας είναι πρόσκοποι που ήρθαν να περνάνε τις γριούλες τον δρόμο μέσα στην Ζούγκλα της Αθήνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η βια δεν μπορει να αποφευχθεί, οχι γιατι θα ειναι επιλογη της επαναστασης, αλλά γιατι θα ειναι η απάντηση της αντιδρασης στον νεο κοσμο που ερχεται. Βια θα ασκηθεί οχι μόνο απο τις εσωτερικες αντιδραστικές δυναμεις εναντιων μας, αλλά θα εχουν και την αμεριστη συνδρομη των "φιλων" τους απο το εξωτερικό. Ας παρουμε υπ'οψη τα τεχνικα πολεμικα μέσα που εχουν στην διαθεση τους για να εχουμε μια εικονα της συγκρουσης που επαιτε. Ή μηπως εχουμε την ψευδεσθηση οτι οι αλλαγες θα γινουν οπως στη βελουδινη, δηθεν επανασταση, της Τσεχοσλοβακιας, ή των αντεπαναστασεων στη ΣΕ και τις λοιπες Λαϊκες Δημοκρατιες?
    Εκει τα κρατη και το κομμα αλωθηκαν απο τα μεσα, αποκοιμισαν τους εργαζομενους, δεν εδωσαν (ουσιαστικα) την μαχη και ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ την εξουσια στους εν δυναμει αστους στην ουσια ΑΜΑΧΗΤΗ! Στον Καπιταλισμο, μια εκμεταλευτικη κοινωνια, η εξουσια δεν θα πεσει ετσι. Με τον ορο Επανασταση δεν εννουμε ενα μονοπρακτο εργο...μια καταληψη πχ Χειμερινων Ανακτωρων. Αυρο μπορει να γινει λιγο πολυ αναιμακτα. Απο εκει και μετα ειναι που η αντιδραση θα φουντωσει, και σε τετοιες καταστασεις είτε πέφτει το δικο σου κεφαλι ή το κεφαλι του αλλου (Αν αυτο ισχυει μια φορα πριν την επανασταση, ισχυει στο πολλαπλασια μετα. Συνδικαλιστες, αγωνιστες κλπ. δολοφονουνται καθημερινα ανα τον κοσμο, ο λαος οδηγειτε σε απολυτη πλεον εξαθλιωση ακομα και στις αναπτυγμενες χωρες. Ολα αυτα ειναι βια).
    Πρεπει, ομως να εχουμε υπ' οψη οτι η Δικτατορια του Προλεταριατου δεν περιοριζεται στην βια, δεν ειναι κυριως βια, περιλαμβανει μετρα στην οικονομια, την πολιτικη, την διοιηκηση, τον πολιτισμο, μετρα που θα προωθουν το καινουργια εις βαρους του παλιου. Τελος, Ο Che ειχε δικιο οταν ελεγε οτι επανασταση χωρις οπλα ειναι καταδικασμενει σε αποτυχια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγώ λέω να τους εξορίσουμε. Γλυτώνουμε και τα καθαριστικά για τα μάρμαρα στο Σύνταγμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. η ιστορικη εμπειρια ειναι αυτη που δινει την λυση σε τετοια ερωτηματα.
    στην ρωσια (Σ.Ε.) τους τσαρους στην αρχη δεν τους πειραξαν αλλα αργοτερα αναγκαστηκαν και ακομα και τωρα οι απογονοι δεν εχουν σηκωσει κεφαλι, σε αντιθεση με αλλες χωρες π.χ. γιουγκοσλαβια που τωρα γυρισαν μετα βαιων και κλαδων. αλλο παραδειγμα ειναι και το σοι του γκορμπατσωφ που ηταν λευκοι από οσο ξερω και μετα τα ειδαμε. δεν λεω οτι ολοι ειναι ετσι αλλα κραχτες περιπτωσεις θα σε αναγκασουννα παρεις δραστικα μετρα, οποια και αν ειναι αυτα. ετσι οπως μας κυνηγανε και εμας.
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανωνυμε 5:13 οτι και να λες εδω μεσα, δεν γινεται τιποτα. Οργανωση στα σωματεια μας ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.