31 Οκτωβρίου 2011

Κ.Κ.Ε: Κάτω η κυβέρνηση, εκλογές τώρα !

"Η εξαγγελία του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα σημαίνει ότι στήνεται ένας πελώριος μηχανισμός καταναγκασμού του λαού, όπου η κυβέρνηση και η Ε.Ε. θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, τις απειλές, την προβοκάτσια για να γονατίσουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, για να υφαρπάξουν το ναι στη νέα σύμβαση", τονίζει το ΚΚΕ.
Επισημαίνει ότι "το δημοψήφισμα πρόκειται να διεξαχθεί με έναν αντιδραστικό νόμο και βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τη θέση του ΚΚΕ με εκείνη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, παρότι αυτή είναι διαμετρικά αντίθετη, ενώ η στρατηγική της κυβέρνησης ταυτίζεται με της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και των παρατρεχάμενών τους".
"Εκλογές τώρα. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να τις επιβάλλουν και να τις υποδεχθούν με μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Με τη δράση και την ψήφο τους να καταφέρουν ένα ισχυρό πλήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα, να ανοίξουν το δρόμο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, της εξουσίας των μονοπωλίων", καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

8 σχόλια:

  1. Ο κοινοβουλευτισμος ... δεν ειναι θεσφατο στο καπιταλισμο [ουτε καν για τους ιδιους τους καπιταλιστες βλ. χουντες και οικονομικες και στρατιοτικες και 'κυνοβουλευτικες } ...και ακομα περισσοτερο δεν ειναι .. για επαναστατικο κομμα ..πρεπουμενο να τον 'επικαλειται ' εσαει... υπαρχει και Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ αμα στριβει κανεις στις 'γωνιες΄' των κυνοβουλετιων [π.χ. τωρα]....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. από τη σημερινή τοποθέτηση της Αλ. Παπαρήγα στον ΑΝΤ1 (http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/apospasmata_apo_th_synenteyksh_ths_gg_ths_ke_toy_kke_alekas_paparhga_sthn_ekpomph_%C2%ABproino_ant1%C2%BB_ton_dhmosiografo_giorgo_papadakh?morf=1) ...αμάν πια με τη διαστρέβλωση-προφανώς η ανικανότητα αντιπαράθεσης οδηγεί σε τέτοιους δρόμους!!!!!

    «Να ξεκαθαρίσω το εξής: Ακούω επίσης «να γίνουν εκλογές για να εκτονωθεί ο λαός», από πολιτικούς απ' όλο το φάσμα. Άλλοι λένε μπορεί να έρθει και μια χειρότερη κυβέρνηση, άλλοι λένε μπορεί να έρθει μια καλύτερη κυβέρνηση, μια προοδευτική, μια αριστερή κτλ, να εκτονωθεί ο λαός. Όχι, εμείς δεν βλέπουμε τις εκλογές σαν το κλειδί της λύσης σήμερα, ούτε σαν μέσο εκτόνωσης του λαού, ούτε σαν μέσο να πετάξουν το μπαλάκι στο λαό, εκφοβίζοντας τον ταυτόχρονα για να δώσει λύση. Και οι εκλογές είναι ένα μετερίζι και εμείς συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνουν εκλογές. Και μάλιστα στη συζήτηση 151 - 180, λέμε: Καταψήφιση της συμφωνίας και εκλογές. Γιατί η καταψήφιση αναπόφευκτα φέρνει εκλογές.

    Εμείς λέμε ότι ο λαός πρέπει καταρχήν να παλέψει καθημερινά και συγκεκριμένα για να παρεμποδίσει την υλοποίηση κάποιων μέτρων. Αντικειμενικά σήμερα περιέχεται σε αυτή τη θέση το αμυντικό στοιχείο στον αγώνα, αλλά δεν μπορεί να μείνει μόνο σ' αυτό. Ταυτόχρονα πρέπει να συγκεντρώσει δυνάμεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Τι θα πεί ανατροπή αυτής της πολιτικής; Τα δύο κόμματα καταρχήν και κάτι παραφυάδες που έχουν, κάτι συγκολλητικές ουσίες, πρέπει να αποδυναμωθούν πάρα πολύ. Αυτό βεβαίως μπορεί να καταδειχθεί με τις εκλογές και πρέπει να καταδειχθεί. Πρέπει να γίνει οριστικό το ξέκομμα εργατικών, λαϊκών, φτωχών αγροτικών στρωμάτων απ' αυτά τα κόμματα. Τέρμα οι αυταπάτες. Ένα αυτό.
    Δεύτερο, χρειάζεται να ανασυνταχθεί το κίνημα των εργατοϋπαλλήλων, των μικρών επιχειρηματιών, των αυτοαπασχολουμένων, της φτωχής αγροτιάς. Έτσι όπως είναι σήμερα το κίνημα μπορεί να δίνει μάχες, αλλά δεν θα έχει αποτελεσματικότητα. Και ανασύνταξη σημαίνει να παραμεριστούν εργατοπατέρες, συμβιβασμένοι, διάφορες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

    Και τρίτον πρέπει να είναι καθαρό, οποιαδήποτε κυβέρνηση και να έρθει, με σημαίες αριστερές, επαναστατικές, όταν τα μονοπώλια, που θα γίνουν τώρα ακόμα πιο ισχυρά, κυριαρχούν σε όλους τους κλάδους, στην οικονομία, στη βιομηχανία, στην αγροτική παραγωγή, στον πολιτισμό, αυτή η κυβέρνηση θα υποταχθεί σ' αυτά. Δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα του λαού και τότε τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα, Καλό Αγωνιστικό Μήνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ? ΜΗΠΩΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΠΕΙ ΝΑΙ?
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ? ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ?
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΨΥΧΡΑΙΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε ανώνυμε το δημοψήφισμα αυτό του ΠΑΣΟΚ είναι ένα τρικ για να κερδίσει χρόνο και ταυτόχρονα να κάνει συνένοχο το λαό στην πολιτική του. Δες πως το πλασάρουν το δημοψήφισμα: ή ΕΕ και συνέχιση των μέτρων ή χρεοκοπία, και μάλιστα με έναν τελείως ύπουλο τρόπο πάνε να ταυτίσουν το όχι του ΚΚΕ με το "όχι" του σαμαρά. Συσκοτίζουν δηλαδή την ουσία, το τι δρόμο ανάπτυξης θα επιλέξουν οι εργαζόμενοι, τσουβαλιάζοντας όλη την προοπτική που βάζει το ΚΚΕ με το αστικό μικροπολιτικό παιχνίδι εγκλωβισμού του λαού της ΝΔ.

    Και άντε πες πως ο κόσμος δεν τρώει το παραμύθι, του ΠΑΣΟΚ και των ΜΜΕ, που πρόκειται να του καλλιεργήσουν και λέει ΟΧΙ. Ε μετά τι; Ποια ακριβώς προοπτική ανοίγει, να έρθει (ξανάμανα) η ΝΔ στην κυβέρνηση;

    ΑΝΤ'ΑΥΤΟΥ ας προκηρύξει η κυβέρνηση εκλογές για να αναδειχτεί και να αποτυπωθει ξεκάθαρα τι δρόμο ανάπτυξης θέλει ο καθένας μας.

    Παράλληλα οι εκλογές παίζουν και ένα άλλο ρόλο, βγάζουν (η όχι) κυβέρνηση. Και το ΚΚΕ λέει ότι σαφώς δεν μπορεί το εργατικό-λαικό κίνημα να εγκλωβιστεί στις εκλογές, αλλά μπορεί να τις εκμεταλλευτεί στη παρούσα συγκυρία ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ. Να αναγκαστεί το αστικό κράτος να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ελιγμού του, με πχ κυβερνήσεις συνεργασίας των δύο μεγάλων ή και με καρατζαφέρη, μπακογιάννη κλπ, κάτι που μέχρι στιγμής το αποφεύγουν για να μην κάψουν τις εφεδρίες τους.

    Μπορεί ας πούμε με τα αποτελέσματα των εκλογών να προκύψει με τέτοια πλειοψηφία το πρώτο κόμμα που να μην μπορεί να κυβερνήσει και να οδηγηθεί το αστικό πολιτικό καθεστώς σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση ή και βραχυκύκλωση; Αυτό είναι το ζητούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΚΤΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ Ή ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ. ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΝΗΔΗΤΗ Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ.

    ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΒΓΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η "ΒΟΗΘΕΙΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΑΡΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

    ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΚΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ 15% ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 85% ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ Ε.Ε

    ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς ανώνυμο φίλο που γράφει με κεφαλαία:
    το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν είναι "ναι ή όχι στο ευρώ" αλλά "ναί ή όχι στη δανειακή σύμβαση" (σε νέο δάνειο δηλαδή, νέο χρέος κλπ)Αλλο το ένα άλλο το άλλο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπει σε δημοψήφισμα τέτοιο πράμα για το ευρώ, για τον απλούστατο λόγο ότι τη συμμετοχή ή όχι στο ευρώ ή την ευροζώνη την αποφασίζουν τα ευρωπαϊκά μονοπωλιακά επιτελεία και το πολιτικό τους προσωπικό.
    Χωρίς να ξέρω τι στάση θα κρατήσει το ΚΚΕ αν φτάσει αυτή η ώρα (δεν ξέρουμε, οι εξελίξεις τρέχουν σαν χείμαρρος) αλλά νομίζω το κομμουνιστικότερο σ' ένα τέτοιο εκβιαστικό δίλλημα το σωστό θα ήταν ΑΠΟΧΗ.
    Σημειωτέον ότι για να επικυρωθεί ένα δημοψήφισμα πρέπει να ψηφιστεί απ' το 40% των εγγεγραμμένων στους εκλ. καταλόγους.
    Αυτό που θέλουν να αποφύγουν στο ΠΑΣΟΚ διακαώς είναι οι εκλογές οπότε πρέπει να τους πατήσεις εκεί που πονάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φορωντας την καζακα μου και ερχομενος στο γραφειο επεσα πανω στους οπαδους του ΝΑΙ στο δημοψηφισμα και της ψηφισης του οχι.
    μπαινοντας στο τριπακι του παραπανω ας συμφωνησω οτι βγαινουμε απο το ευρω και ερχετε το μπρικι(το νομισμα μας, παντα μου αρεσε να το λεγαμε ετσι, δευτερη επιλογη ταλαντο) και;;;; τι μετα;;; οχι ευρω, μπρικι/ταλαντο και ιδια πολιτικη; ξανα τα ιδια μετα απο λιγο καιρο δλδ.
    το ιδιο αποτελεσμα δλδ εξω απο το ευρω συμφωνα με την λογικη σου εχεις ΚΑΙ με τις εκλογες με το αποτελεσμα που θελεις.
    παμε στα σοβαρα τωρα..
    με βαση τον νομο ξερεις πως λειτουργει η διαδικασια του δημοψηφισματος;
    θα φιαχτει ενα μπλοκ του ναι με ενα εκπροσωπο και ενα μπλοκ του οχι παλι με ενα εκπροσωπο, δλδ θα εκπροσωπουμαστε εννιαια ολα τα οχι, νδ,κκε,συν/ξωφαλτσα και οποιος αλλος. οπως ακριβως λειτουργει η αντιπολιτευση στα δημοτικα συμβουλια που εννιαια (θεωρητικα) προτεινει αιρετους στα οργανα. πως θα γινει αυτο;;;
    ηδη το πασοκ μιλαει για ανιερες συμμαχιες.
    ποιο κατω, το δημοψηφισμα στην μεταπολιτευση ηταν ξεκαθαρο βασιλεια ή οχι, εδω το οχι τι ειναι; λαικη εξουσια που λεει το κομμα; αλλο μιγμα της νδ; διαγραφη κομματιου του χρεους του ξωφαλτσα -που εγινε- και κρατικοποιηση τραπεζων που θα γινει;
    παραμυθια τουμπανα.
    ακομα ποιο κατω, θα ψηφισεις για την δανειακη συμβαση και ολα τα παρελκομενα, δλδ ενα κειμενο κοντα 300 φυλλων με οικονομικους ορους κ.α.
    ποιο κομματι του εκλογικου σωματος πιστευεις οτι θα το διαβασει και θα το καταλαβει τι λεει ετσι ωστε να ψηφισει με οση αντικειμενικοτητα μπορει;
    και κατι τελευταιο, θεωρεις οτι το προβλημα ειναι μονο το ευρω; δλδ μεσα στην ΕΕ αλλα με δραχμη/μπρικι/ταλαντο ειναι καλα; οπως αγγλια ας πουμε; εκει δεν εχει τετοια;
    αγνοια ή συνηδειτα ολα τα επιχειρηματα του φωνασκουντος ανωνυμου;
    θα προτιμουσα αγνοια γιατι αν τα πιστευει καλο θα ηταν να μας ελεγε και σε ποιο χωρο ανηκει, κομματικο ή κινηματικο που δεν θελει να γινει κομμα ακομα
    Modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.