22 Οκτωβρίου 2011

Απο 17/10 γνωστο το σχεδιο επιθεσης στο ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Αναδημοσιευση απο K.K.E4ever

Μιλώντας χτες στο δελτίο ειδήσεων του «Μέγκα», η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε σάιτ που αρθρογραφεί ο δημοσιογράφος Κ. Χαρδαβέλλας, στο οποίο περιγράφονταν οι «εκτιμήσεις» της ΕΥΠ για τη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας, οπότε το ΠΑΜΕ καλούσε σε περικύκλωση της Βουλής. Οπως αποδεικνύεται και από το γραφικό που παρουσιάζει ο «Ρ», η συγκεκριμένη ανάρτηση ανέβηκε στο σάιτ«Newsbomb» στις17/10/2011 στις 13.19,με τον τίτλο «Πολεμικά σχέδια στην ΕΛ.ΑΣ. για την Πέμπτη». Το γραφικό είναι αδιάψευστος μάρτυρας ότι η είδηση «έπαιζε» στο σάιτ τρεις ολόκληρες μέρες πριν την περικύκλωση της Βουλής από το ΠΑΜΕ. Ερωτηματικά προκαλεί ωστόσο η προσπάθεια των συντελεστών του σάιτ να πείσουν με παρέμβασή τους στο χτεσινό δελτίο του «Μέγκα» ότι η είδηση δημοσιεύτηκε αφού ξεκίνησαν τα επεισόδια την Πέμπτη. Λίγο αργότερα, στο ίδιο σάιτ αναρτήθηκε «απάντηση» του Κ. Χαρδαβέλα, που επαληθεύει την αρχική ημερομηνία ανάρτησης, ενώ ο διευθυντής της ιστοσελίδας Χ. Λαζαρόπουλος παραδέχεται για το ίδιο θέμα ότι «ενημερώσαμε την κοινή γνώμη για τα επιτελικά σχέδια που κατάρτισε η ηγεσία της Αστυνομίας και δεν προσπαθήσαμε να καλλιεργήσουμε καινά δαιμόνια».


Το δημοσίευμα έλεγε επί λέξει:

«Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Οι πληροφορίες που έχουν φθάσει στην ΕΥΠ και από εκεί στο Αρχηγείο της Αστυνομίας για την Πέμπτη, οπότε διεξάγεται στη Βουλή η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, είναι συγκεκριμένες:

Από τις 10 το πρωί σταδιακή περικύκλωση της Βουλής από δυνάμεις αποφασισμένων διαδηλωτών.
Η οργάνωση γίνεται κυρίως από το ΠΑΜΕ, το οποίο θα κατεβάσει τις δυνάμεις του προς την πλευρά του Αγνωστου Στρατιώτη αλλά και της Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι εκεί που θα παρατάσσονται οι δυνάμεις των ΜΑΤ.
Μια ώρα αργότερα, σε πέντε διαφορετικά σημεία της Αθήνας (Πολυτεχνείο και περιοχή Ομόνοιας, παρυφές Νεάπολης και Λυκαβηττού, πλατεία Κουμουνδούρου, μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο προς Ηρώδου Αττικού και Πεδίον Αρεως, στον κόμβο Πατησίων και λεωφόρου Αλεξάνδρας) εμφάνιση των πρώτων ομάδων κρούσης, από κουκουλοφόρους που θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν επεισόδια (κάψιμο αυτοκινήτων, επιθέσεις σε καταστήματα και τράπεζες), ώστε να αναγκάσουν σε διασπορά τις κύριες αστυνομικές δυνάμεις που θα περιφρουρούν τη Βουλή.
Μεταξύ 12:00 και 13:00 προσπάθεια των ομάδων κρούσεις των διαδηλωτών στο Σύνταγμα, να περάσουν τα φράγματα των αστυνομικών (τα πλαστικά τοιχώματα και τα παρατεταγμένα σε τρεις σειρές άμυνας ΜΑΤ) και να εισβάλουν στη Βουλή για να διακόψουν τη συνεδρίασή της.
Ολόκληρο το Σαββατοκύριακο που πέρασε, στο αρχηγείο της Αστυνομίας κατέστρωναν λεπτομερή σχέδια αντιμετώπισης ακραίων γεγονότων την Πέμπτη.
Πάντως, η απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ είναι η άμεση αντιμετώπιση των γεγονότων όπου αυτά εκδηλωθούν χωρίς καθυστερήσεις και αμφιταλαντεύσεις.
Ηδη, για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων της Αθήνας θα έρθουν στην πρωτεύουσα το βράδυ της Τρίτης από τα μεγάλα αστικά κέντρα (Λάρισα, Βόλος, Λαμία, Πάτρα κ.λπ.) περίπου 1.500 αστυνομικοί».

Ηξεραν και ξέρουν

Οπως φαίνεται από το δημοσίευμα, η Αστυνομία ήξερε για τα σχέδια των προβοκατόρων και μάλιστα με συγκεκριμένες ώρες και χρονοδιάγραμμα. Οι ίδιοι οι προβοκάτορες, ανέβηκαν σε ομάδες στο Σύνταγμα, έχοντας προηγουμένως διασχίσει ανενόχλητοι το μισό τουλάχιστον κέντρο της Αθήνας και ενώ η παρουσία τους ήταν γνωστή στην Αστυνομία, πολύ πριν φτάσουν στο χώρο των λαϊκών διαδηλώσεων.
Από αυτή τη σκοπιά, μόνο σαν αντιπερισπασμός που θέλει να μετατοπίσει το ζήτημα από το πολιτικό πεδίο, είναι η χτεσινή ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή ότι διέταξε τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας για τις καταγγελίες της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «τέτοιες πρακτικές είναι αδιανόητες και ξένες προς την αποστολή, το ρόλο και τις λειτουργίες της Ελληνικής Αστυνομίας».
Ο ίδιος, και μετά από παρέμβαση του εκπροσώπου της Αστυνομίας στο δελτίο του «Μέγκα», επανήλθε με νέα ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηρίζει «εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες» τις καταγγελίες της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και, σαν να έπεσε από τα σύννεφα, ισχυρίζεται ότι «αν ισχύουν, πιστοποιούν την ύπαρξη και τη λειτουργία παρακράτους (...) και πρόκειται για προσπάθεια υπονόμευσης της δημοκρατικής ομαλότητας».

3 σχόλια:

  1. http://inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2011/2011_10_22.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήξεραν ...

    Αφού αυτοί τα σχεδίασαν ...

    Και τα εκτέλεσαν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και που ειναι η πληροφορια? Τα ιδια δεν κανουν ή επιχειρουν να κανουν σε καθε μεγαλη συγκεντρωση? Δηλαδη τις καντριλιες με την αστυνομια! Αντιθετα, νομιζω, οτι το συγκεκριμενο δημοσιευμα αδυνατιζει το επιχειρημα, που οπως απεδειχθη απο τα προχτεσινα γεγονοτα ειναι ορθο, οτι δηλαδη, ο στοχος των χουλιγκανο-αναρχο-τραμπουκων ηταν η δολοφονικη, τρομοκρατικη επιθεση εναντια στον κοσμο που συμπαραταχθηκε με το ΠΑΜΕ και με τελικο σκοπο την διαλυση της συγκεντρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.