2 Σεπτεμβρίου 2011

Η σαπίλα δεν έχει τέλος


Διάβασα πριν από λίγο αυτό στο πρώτο θέμα...

Μπορεί να είναι μόνο τεσσάρων ετών, ωστόσο, η μικρή Maddy Jackson δε μοιάζει καθόλου με τις υπόλοιπες συνομήλικες της.

Φορώντας στηθόδεσμο με ενίσχυση, ψεύτικα οπίσθια και ξανθιά περούκα η Maddy θυμίζει μεγάλη γυναίκα.

Η 4χρονη είναι άλλο ένα από τα κοριτσάκια που θα πάρουν μέρος στον ριάλιτι διαγωνισμό ομορφιάς Toddlers and Tiaras στις ΗΠΑ που δείχνει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τον σουρεαλιστικό κόσμο των καλλιστείων.


(μία εκ των διαγωνιζόμενων στη φώτο (!!)

(στο λινκ το υπόλοιπο άρθρο)

και αφού εκτόνωσα τα νεύρα μου γράφοντας μερικές εξυπνάδες αλά Manny δεξιά και αριστερά, άρχισα να σκέφτομαι διάφορα..για το τι κατάληξη μπορεί να έχει ένα τέτοιο κοριτσάκι (ανορεκτικό, εκδιδόμενο σε πλούσιους πελάτες, με διάφορες εξαρτήσεις), για το ποιοι άνθρωποι γίνονται γονείς (εδώ μου μπήκαν διάφορες ιδέες, ότι δηλαδή η στείρωση μπορεί να είναι και λύση- δυστυχώς αστειεύομαι) αλλά και για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία γενικότερα.

Ο "θεσμός" των καλλιστείων μου προκαλεί αναφυλαξία από πολύ μικρή ηλικία. Πόσο μάλλον όταν θύματά του είναι ανήλικα παιδάκια που δεν μπορούν καλά καλά να περπατήσουν και να μιλήσουν


Και ναι, θυμίζει απόλυτα αυτό


το οποίο επίσης μου γυρνά τα άντερα.

Το ότι βομβαρδιζόμαστε αλύπητα με βλακεία από όλες τις μεριές δεν είναι μία φοβερή διαπίστωση από μέρους μου. Το ότι η τηλεόραση και σε μεγάλο βαθμό ο κινηματογράφος, τα διάφορα έντυπα αλλά και το νετ έχουν γίνει μέσα για να μας πουλούν προϊόντα αλλά και lifestyle (πως να ζούμε, πως να φερόμαστε, πως να είναι οι σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους και το περιβάλλον κτλ) επίσης είναι γνωστά. Κάνω συνειρμούς με την ταινία Truman show, δηλαδή λες και πλέον σκοπός της τιβι είναι μόνο να σπρώξει προϊόντα, να μας τα ταΐσει κυριολεκτικά με φτυάρι, κατευθείαν στο λαιμό και όλες οι εκπομπές που μας προβάλει είναι σε αυτή τη λογική, ενάς δηλαδή ακόμη τρόπος να κάνει ακριβώς αυτό που κάνουν και οι διαφημίσεις, αλλά αυτή τη φορά σε μορφή προγράμματος, σειράς, ταινίας, talk show..(εντάξει, υπάρχουν μπόλικες εξαιρέσεις, ξέρετε ποιες είναι).

Δεν θέλω να δαιμονοποιήσω και να απαξιώσω τα μέσα αυτά, γιατί αν χρησιμοποιηθούν σωστά, προφανώς σε άλλο σύστημα όχι σε αυτό, θα είναι χρήσιμα και απαραίτητα εργαλεία.

Απλά προς το παρόν είναι μέσα χειραγώγησης και αποβλάκωσης σε μεγάλο βαθμό και με αυτά που βλέπω θα αρχίσω και γω τα χάπια σαν τον Dr House.

EDIT

Θυμήθηκα και αυτό το οποίο έχω δει εδώ και καιρό...
και δεν ήταν φώτο για το συνδρομητικό περιοδικό pedophile ultra (το οποίο μόλις έβγαλα από το μυαλό μου) αλλά για το Vogue!!

25 σχόλια:

  1. ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!
    ΟΤΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΝΕΙΣ
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή σας μέρα.
    Μάλλον κάτι παθαίνω.
    Το αρκετά "τελευταίο" διάστημα,δεν βρίσκω τις λέξεις που μπορεί να ανταποκριθούν στα συναισθήματά μου και να τα περιγράψουν.
    Νομίζω είναι φτωχή η Ελληνική γλώσσα πια ή όπως είπα κάτι μου συμβαίνει.
    Άντε και γ%$#^&&*&%#@$%&*&^$#@@#$$%$%$^^&%#@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγώ σαν άμυνα επαναλαμβάνω συνέχεια:

    ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θόδωρε, φυσικά το χρήμα παίζει ρόλο..αλλά δεν είναι μόνο αυτό (προσπαθώ να κατανοήσω αυτές της μητέρες, τι έχει συμβεί στη ζωή τους, σε τι περιβάλλον μεγάλωσαν, τι σφαλιάρες έφαγαν, τι απωθημένα- κόμπλεξ και ανεκπλήρωτα εγωκεντρικά/ ναρκισσιστικά απωθημένα βγάζουν στα παιδιά τους κτλ)

    bedlam σε νιώθω!

    Ανώνυμε, δεν γίνεται τίποτα έτσι. Όσους και να φας, θα υπάρξουν και άλλοι (κάτι σαν λερναία ύδρα)..άσε που τέτοια φαινόμενα είναι γεννήματα μίας άρρωστης κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 'Ανώνυμε, δεν γίνεται τίποτα έτσι. Όσους και να φας, θα υπάρξουν και άλλοι (κάτι σαν λερναία ύδρα)..άσε που τέτοια φαινόμενα είναι γεννήματα μίας άρρωστης κοινωνίας.'

    -Συμφωνώ απολύτως σαν ξόρκι μου βγαίνει αυτή η αντίδραση, απώθηση, δεν θέλω ούτε να το συζητώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. MANNY ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΑΞΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΤΕ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.
    ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανωνυμε Xexexe που να δεις τι ελεγα εγω οταν τα ειδα τα video..πιστεψε με υπαρχουν πολυ χειροτερα (ψιλοκαηκα στο Youtube παλι)..μεχρι και λευκανση τους κανουν στα δοντια!!!!!

    Συμμετεχουν και μωρα 10-20 μηνων! Και καποιες απο τις διαγωνιζομενες το κανουν αυτο σχεδον καθε μηνα ή τελος παντων πολυ συχνα (οχι μια στο τοσο)

    Α και επειδη τα επαθλα δεν ειναι και πολυ ψηλα (600 δολαρια η 1η θεση) μην νομιζετε οτι οι γονεις εχουν απαραιτητα κερδος απο αυτη την υποθεση...τουλαχιστον βραχυπροθεσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μακροπρόθεσμα όμως η θυσία της παιδικής ηλικίας, της αθωότητας των παιδιών τους θα αποτελέσει μια ευκαιρία, ένα εισιτήριο, για τον μαγικό κόσμο της show biz...Έτσι σκέφτεται μια διαμορφωμένη, καλά εκπαιδευμένη πλειοψηφία, εγκλωβισμένη στα καταναλωτικά στερεότυπα των αστικών μας κοινωνιών.
    Μέσα σε μια πραγματικότητα που πολτοποιεί τους ανθρώπους, την ικανότητά τους να σκέφτονται κριτικά και να λατρεύουν το ωραίο. Την ευκαιρία της αναγνωρισημότητας των 5' λεπτών επιμελημένα μας την πλασάρουν μέσα από εκπομπές, η θεμέλια λίθος των οποίων εδράζεται στην προβολή του ανταγωνισμού, του ατομικισμού, της υποκρισίας και της ίντριγκας. Τα ιδεώδη της αστικής ζούγκλας, η ηθική των αστών στις τηλεοράσεις μας και από εκέι στα μυαλά και στα σπίτια μας.
    Κάποτε η σ. Αλέκα απαντώτας σε σχετική ερώτηση με τον πολιτισμό αλα Eurovision είχε πει (ελεύθερη δική μου απόδωση): "Πως στο μέλλον αυτά τα οποία έχουμε να αντικρίσουμε στην τηλεόραση θα είναι τόσο ευτελή, που το κιτσαριο της Eurovision θα μοιάζει με όαση".
    Δυστυχώς, δεν πέρασε πολύς χρόνος και τα λόγια αυτά έρχονται να επιβεβαιωθούν από μια αδυσώπητη πραγματικότητα. Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος, ούτε και μοιρολάτρης. Νιώθω όμως την βαρβαρότητα να καλπάζει σαρώνοντας ότι όμορφο και ανθρώπινο βρει στο δρόμο της. Ακόμα και τα παιδιά μας, το μέλλον, την ελπίδα του κόσμο.

    Partizanos

    ΥΓ Αυτολογοκρίθηκα για να μην αρχίσω της χριστοπαναγίες και ανεβοκατεβάσω αμφίδρομο κάνα ευαγγέλιο από τα τάρταρα στον 7ο ουρανό του παράδεισου. Πολύ δύσκολα όμως…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ψυχραιμια και θα τ αλλαξουμε ολα....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανεικομεν εις την δυσην,γιατι να το κρυψωμεν αλλοστε?Ζητωωωω η προοδος,και ο δυτικος πολιτισμος.Αυτα ειναι προτυπα,οχι σα την σοβιετικη παιδεια που υποχρεωναι τα παδια να μαθαινουν μπαλετα,μουσικα οργανα,ποιηση,ενοργανη γυμναστικη κλπ.Ελατε να αναφωνησωμεν ολη μαζι ΖΗΤΩ Η ΔΥΣΗΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. E τώρα τι το ήθελες το μπαλέτο την ενόργανη και την ρυθμική, εντάξη σαφώς δεν είναι το ίδιο αλλα κακοποίηση περιείχε μπόλικη...(1οχρονα σε δίαιτες, αυστηρότητα, κάργα μέηκ άπ...)
    Ας αφήσουμε και το θέμα της σεξουαλικότητας και της θέσης της γυναίκας (γαλλικά-μπαλέτο-πιάνο). Αλλες εποχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αμαρτια τα παιδάκια που τα βάζουν απο μικρά σε αυτές τις μαλακίες, εγκληματίες οι γονείς, εγκληματικό το κράτος που τα επιτρέπει ολα αυτα.

    και πραγματικα τρομακτική φωτογραφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλως τον φιλο partizano..ετσι ειναι..σκεψου τωρα ποσα απο αυτα τα κοριτσακια, θα εξελιχθουν σε μετριες εμφανισιακα γυναικες--δεν θα εχουν δλδ τα απαραιτητα προσοσντα που θελουν αυτοι--και τι επιπτωσεις θα εχει αυτο στις ιδιες.

    Nα τα αλλαξουμε, φιλος ανωνυμος, αλλα ποτε?
    Αυτο το "ποτε" με τρωει

    ΖΗΤΩ Η ΔΥΣΗ Κωστα : ]]]]]]]

    Ανωνυμος 2, ενα point το εχεις.

    Edgar, εγω βριζω τα εξης:
    1) το καναλι που προβαλει αυτο το προγραμμα (και το κανει και με τρολιστικο τροπο, αν δειτε αλλα βιντεακια, θα διαπιστωσετε οτι επιλεγουν στο μονταζ τα πιο προκλητικα κομματια)
    2) το αντιστοιχο ΕΣΡ ή οποιος αλλος φορεας υπαρχει
    3)εισαγγελεις/λειτουργους που δεν επεμβαινουν για κακοποιηση ανηλικου
    4)φυσικα το συστημα

    και τελευταιους τους γονεις
    (οι οποιοι μπορει να ειναι απλα καθυστερημενοι, τρελοι, σακατεμενοι ενηλικες, ξιπασμενοι κτλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όπως και να εχει, μάλλον ανάξιοι να μεγαλώνουν ανθρωπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΟΥ ΣΑΙ ΠΑΝΚΧΑΡΣΤ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ

    ΤΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ.

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΡΗΜΑΔΙΟ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Manny και εμένα με "τρώει" αυτό το "πότε". Πολύ περισσότερο όμως με "τρώει" αυτό το "αν".

    "Αν" έχουμε το χρόνο να αλλάξουμε, να ανατρέψουμε αυτήν την καπιταλιστική βαρβαρότητα, ή "αν" αυτή η καπιταλιστική βαρβαρότητα θα παρασύρει στον αφανισμό τον ανθρώπινο πολιτισμό και την ζωή οπως την ξέρουμε.

    Σκεφτείτε:
    - Μέσα μαζικής καταστροφής στα χέρια τον ιμπεριαλιστών. Τι θα τους αποτρέψει να τα χρησιμοποιήσουν αν απειληθεί η εξουσία τους? Σε έναν παγκόσμιο πόλεμο μεταξύ τους γιατί να μην τα χρησιμοποιήσουν (γιατί άλλωστε τα κοράκια του Πενταγώνου να έχουν βάλει σαν στόχο την κατασκευή όπλων μαζικής καταστροφής "μικρής ισχύος")?
    - Περιβαλλοντικές καταστροφές (καταστροφή των δασών της Β. Ευρώπης από όξινες βροχές, καταστροφή των δασών του Αμαζονίου, απονέκρωση θαλασσίων οικοσυστημάτων πχ. Αιγαίο, ΒΑ Αφρική, μόλυνση περιβάλλοντος από πλαστικοποιητές και συνθετικές χημικές ουσίες που συμπεριφέρονται σαν ψευδοορμόνες με συνέπειες στην συμπεριφορά, την σεξουαλικότητα, την αναπαραγωγική ικανότητα κλπ. άγριων ζωικών πληθυσμών συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπινου γένους, κλιματική αλλαγή με επιπτώσεις στο λιώσιμο των πάγων στον Αρκτικό κύκλο, την ερημοποίηση εκτάσεων στην Αφρική και στην Ν. Ευρώπη κλπ..., υποβάθμιση της βιοποικιλότητας του πλανήτη αφού κάθε μέρα χάνουμε είδη που ούτε καν γνωρίζουμε τον ρόλο τους και την συνεισφορά τους στην υγεία και ισορροπία του πλανήτη).

    Έχουμε τον χρόνο, ή η ευκαιρία της ανθρωπότητας να ξεπεράσει τον καπιταλισμό και να οργανώσει την κοινωνία σε Σοσιαλιστικές/Κομμουνιστικές σχέσεις χάθηκε με την οριστική προδοσία της Οκτωβριανής Επανάστασης από την Γκορμπατσοφική ηγεσία της περεστρόικα???
    Partizanos

    ΥΓ1: Τα περιβαλλοντικά ζητήματα της εποχής μας είναι απόρροια των αντιφάσεων του Καπιταλισμού, και ως τέτοια δεν πρόκειται ούτε είναι εφικτό να λυθούν στο πλαίσιο του.
    ΥΓ2: Παρά τα κρίσιμα ερωτήματα, οι κομμουνιστές, οι προοδευτικοί άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να παλέψουν για την ανατροπή της Καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Ο στρατηγικός στόχος, η αναγκαιότητα του Σοσιαλισμού/Κομμουνισμού παραμένει, απλά οι παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι περισσότερες από ότι παλαιότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χα χα ανωνυμε και εμενα το αν με τρωει, τι να κανουμε, βαζουμ το κεφάλι κάτω και προχωάμε και δεν λογαριάζουμε το αν αλλα το πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δες και εδω παρομοιους μου προβληματισμους με εσενα

    http://e-globbing.blogspot.com/2011/08/blog-post_17.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σορυ τωρα είδα το όνομα Παρτιζάνε πριν δεν το είχα δει και σε αποκάλεσα ανώνυμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Poe, ευχαριστω για το λινκ.
    Partizanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. partizane, πιστευω οτι --νομοτελειακα--καποια στιγμη θα γινει η μεταβαση (φυσικα οχι απο μονη της--συν αθηνα και χειρα κινει and so on) το θεμα ειναι αν θα ειναι ηδη αργα...δεν ξερω αν το πολυ sci-fi/dystopia lit με το οποιο εχω ταισει τoν Manny, ειναι υπευθυνο για τον πεσσιμισμο μου--παντως δεν ειμαι αισιοδοξη..οπως και να χει συμφωνω και με την αναλυση σου και κυριως με τα δυο υστερογραφα σου (γι αυτο και ξερναω με τα διαφορα οικολογικα ροζ εναλλακτικα κινηματα εντος καπιταλισμου--but that's just me : ]]]] goddamn hippies!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ωδή στην αισιοδοξία-Ξορκίζωντας την απαισιοδοξία

    Όταν λυγάς από το βάρος της ταξικής πάλης...

    Όταν ο λογισμός θολώνει από το τέλμα της επιφανειακής ακινησίας...

    Όταν όλα γύρω, από τα πριν δοσμένα και αιώνια χρισμένα, δείχνουν ακατανίκητα...

    Τότε ο πεσιμισμός με κυριεύει...

    Όμως, τότε ακριβώς ο σύντροφος με το φωτεινό βλέμμα κάτω από τον μπερέ με το αχνόφεγγο αστέρι της αυγής συναντά αυστηρά μα συνάμα τρυφερά το δικό μου κουρασμένο βλέμμα...Τον ακούω τότε να μου ψιθυρίζει: "Σύντροφε, καιρός να σηκωθούμε. Πολύ καθίσαμε. Έχουμε δρόμο ακόμα..."

    Σηκώνομαι τότε και προχωράω και σηκώνω με την σειρά μου αυτούς που κουρελιασμένους βρίσκω στο διάβα μου. 'Έχουμε δρόμο ακόμα, μεγάλο δρόμο, αλλά στο τέλος θα νικήσουμε γιατί όταν οι άλλοι μας ψιθύριζαν "δεν είναι καιρός για ηρωισμούς", εμείς σπάζαμε τις αλυσίδες με πράξεις που η ιστορία κατόπιν τις βάφτισε ηρωικές. Για μας απλά ήταν ανθρώπινες, όχι όμως ηρωικές, και για αυτό αναγκαίες να γίνουν.

    Partizanos

    ΥΓ: Και αφού εξόρκισα τον πεσιμισμό, δεν μου στέλνεις Manny κάνα τίτλο από αυτό το αναθεματισμένο sci-fi/dystopia lit που διαβάζεις να τον ξαναταίσω πλαταίνοντας πλέρια τους λογοτεχνικούς μου ορίζοντες...Έτσι, για να συνεχιστεί η αέναη μάχη μεταξύ απαισιοδοξίας-αισιοδοξίας, μέχρι τελικά να λύσουμε αυτήν την διπολική αντίθεση του παλιόκαιρου που μας έλαχε και την ανασυνθέσουμε σε ανώτερο επίπεδο την εποχή της λιακάδας που έπεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. (Ξανα)Διαβάζω Τζάκ Λόντον την "σιδερένια φτέρνα" (ο μόνος αμερικάνος με βραβείο Λένιν)
    Εχω σοκαριστεί με την επικαιρότητά του.
    Βαδίζουμε σε μία οδυνηρή ήττα καμμία ελπίδα τώρα...μετά θα ξεκινήσουν οι μάχες.
    Προετοιμαστείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ^^Anon, αυτο το βιβλίο πρέπει να είναι όντως πολύ καλό!

    Partizane πάρε μερικές προτάσεις:
    Dystopian
    1984 (σε περιπτωση που δεν το έχεις ήδη διαβάσει) - Orwell

    brave new world (επίσης)- Huxley

    fahrenheit 451 - Bradbury

    time machine - H G Wells

    Lord of the flies -Golding (αν και ειναι speculative πιο πολυ)

    A Clockwork Orange - Burgess

    Never Let Me Go -Ishiguro

    The man in the high castle - P K Dick (επισης speculative/dystopian)

    Ubik - P K Dick

    ένα καινούριο σχετικά, το metro 2033, ενός ρώσου που ξεχνώ το όνομά του, αν αγνοήσεις τον soft αντικομμουνισμο

    Δεν εχω διαβασει δύο πoλύ διάσημα του είδους:
    We - Yevgeny Zamyatin
    The Handmaid's Tale - Atwood
    αλλά έχω ακούσει και για τα δύο πολύ καλά λόγια από άτομα που εμπιστεύομαι)

    Sci-fi

    Dune - Herbert (και μονο το 1ο τομο να διαβασεις αρκει)

    Roadside picnic - Strugatsky brothers (σοβιετικο sci-fi. Φοβερο βιβλιο)

    (φυσικα) Hitchhiker's guide to the galaxy - Adams

    Slaughterhouse 5 - Vonnegut (εκει κατατάσσεται)

    The war of the walls - H G Wells

    Τώρα διαβάζω το πρώτο βιβλίο του Culture series του iain banks..καλό είναι μέχρι στιγμής, αλλά δεν ξέρω αν το προτείνω ακόμα.

    The left hand of darkness - Le Guin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ευχαριστώ, Μαννυ.
    Κάτι μου λέει πως θα "παραφορτωθώ" απαισιοδοξία το αμέσως επόμενο διάστημα...:)))

    Η σιδερένια φτέρνα είναι καταπληκτικό βιβλίο. Διαβάστε όμως τον πρόλογο...ειδάλλως θα αναρωτιέστε πότε συνέβησαν όλα αυτά που αναφέρονται εκεί μέσα. Μια φιλενάδα την πάτησε έτσι, και ανησυχούσε πως έπασχε από σημαντικότατη άγνοια της σύγχρονης ανθρώπινης ιστορίας. Η αλήθεια είναι ότι έπασχε από μικροαστική βιασύνη που αποκρυσταλλώθηκε στο "ο πρόλογος είναι χάσιμο χρόνου. Τον παρακάμπτουμε και πάμε στο ψητό..).

    Partizanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.