15 Σεπτεμβρίου 2011

Πέστο όπως θέλεις, είναι φασισμός ηλίθιε…

Από το Αριστερά & Πολιτική

Διαβάζω στο Indymedia (14/9/11) ότι η «Συνέλευση τη Κατάληψης» της ΑΣΟΕ απαγόρεψε κάθε κόμμα, παράταξη, ιδέα, αφίσα κλπ να κυκλοφορεί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο!

Προς υλοποίηση της απόφασης οι καταληψίες, όπως ανακοίνωσαν στο site, έπαιξαν ξύλο με τους κνίτες προκειμένου να τους απαγορεύσουν να αναρτήσουν αφίσες της ΚΝΕ στο χώρο και στο τέλος κατέβασαν τις αφίσες!

Οι ίδιοι μας ανακοινώνουν τη «δημοκρατική» απόφασή τους: «η απόφαση του συντονιστικού της ασοεε είναι ξεκάθαρη: Οι κομματικές-παραταξιακές αφίσες δε χωράνε σε αυτό το χώρο και το ίδιο αποφασίστηκε και σήμερα. Οι κνίτες την πέσαν στους συντρόφους και παρόλο που ήταν καμιά 30αριά, κατάφεραν να φάνε ξύλο από 5 άτομα. Η φάση έληξε εκεί.
(….) Συμπληρώνοντας πέρα από κάτι γρατζουνιές δεν χτύπησε κανείς σύντροφος, αλλά κάποιοι κνίτες μαζέψανε μπουκέτα στη μάπα».

Μπράβο τους! Αυτό που τους έμεινε από τη «νίκη» των 5 ηρώων «συντρόφων» κατά… 30 κνιτών (όπως στα αμερικάνικα έργα του Βιετνάμ και του Ράμπο!) είναι να πανηγυρίζουν για τα «μπουκέτα στη μάπα» των κνιτών. Ίσως αύριο πανηγυρίσουν και για τις σφαίρες στη καρδιά τους.

Πέστο όπως θέλεις, είναι φασισμός ηλίθιε… 


Όποιες αποφάσεις, επιχειρήματα και δικαιολογίες να φέρουν από το παρόν ή από το παρελθόν για την πράξη τους, πέστο όπως θέλεις, είναι φασισμός!

Μιλάμε για φασισμό με ηθικίστηκες θεωρίες περί αναξιόπιστων κομμάτων και παρατάξεων (πάντα της Αριστεράς). Σύμφωνα με αυτές, όποιος βαφτίσει τους δικούς του σκοπούς καλούς και ηθικούς δικαιούται να απαγορεύσει κάθε άλλη οργανωμένη άποψη!!! Οι δημόσιοι χώροι γίνονται χώροι ιδιωτικής απαγόρευσης!

Αυτή η φασιστική ηθικολογία κυριαρχούσε κάποτε προχουντικά για να μπορέσει η χούντα (και παλιά ο Μεταξάς) να επιβάλει την γενική απαγόρευση κάθε κόμματος και ιδέας και να καταργήσει την ίδια τη δημοκρατία. Τα ίδια περίπου επιχειρήματα χρησιμοποιήθηκαν: έξω τα κόμματα από την κοινωνία, κάτω ο παλαιοκομματισμός και η φαυλοκρατία, έξω ο κομουνισμός κλπ. Γιατί, κακά τα ψέματα. Ότι και να λένε οι κάθε λογής απολογητές, τα κόμματα, οι παρατάξεις, τα ψηφοδέλτια, η ελεύθερη κίνηση ιδεών σε όλους τους δημόσιους και κοινούς χώρους, είναι συστατικά στοιχεία και θεσμοί της αστικής δημοκρατίας. Χωρίς αυτά όπως και να ονομάσεις το σύστημα, όσες ηθικές και «λογικές» δικαιολογίες να φέρεις, απλά είναι φασισμός.

Τώρα τα νέα "φυντάνια" στα πανεπιστήμια υλοποιούν τις επιθυμίες της φράου Άννα στην Παιδεία. Αυτή έβαλε στο πανεπιστήμιο τους μπάτσους πετώντας έξω το άσυλο με ηθικίστηκες δικαιολογίες και αυτοί επέβαλλαν τη δικτατορία της απαγόρευσης ιδεών κομμάτων και παρατάξεων πάλι με ηθικίστικες δικαιολογίες και με φανταστικές αυτό-δικαιώσεις των απόψεών τους.

Κάποιοι θα τα μεταφέρουν στα συνδικάτα, στους ΟΤΑ και σε κάθε χώρο συνάθροισης και συνέλευσης. Στη ΛΣ του Συντάγματος ισχύει η απαγόρευση από την αρχή. Στην πλατεία Αγ, Παντελεήμονα δεν το συζητάμε, κάθε άλλη άποψη είναι άκρως επικίνδυνο να εκφραστεί. Στις επιχειρήσεις ήδη εφαρμόζεται η ιδιωτική δικτατορία του εργοδότη από χρόνια. Στα σχολεία η Διαμαντοπούλου εξέδωσε ειδική διαταγή απαγόρευσης να πλησιάζουν στα σχολεία κόμματα, ιδέες και πολιτικοί, και να γίνονται πολιτικές συζητήσεις (πλην των ύμνων στις κυβερνητικές πολιτικές), στις υπηρεσίες το ίδιο.

Παρότι η καπιταλιστική-αστική κοινωνία είναι χωρισμένη σε τάξεις και στρώματα, ανταγωνιστικά μεταξύ τους, τα οποία εκφράζονται αντίστοιχα στην αστική δημοκρατία με κόμματα παρατάξεις, συνδικάτα και ιδεολογίες, στα πανεπιστήμια, που είναι ένα μικρό αλλά πλήρες αντίγραφο αυτής της κοινωνίας, απαγορεύεται η οργάνωσή της κατά το πρότυπό της αστικής δημοκρατίας. Δεν είναι αντίφαση, είναι ο έρπων φασισμός σε μικροεπίπεδο. Μέχρι να γίνει μεγάλος.

Αν σταδιακά όλα τα τμήματα της αστικής δημοκρατίας καταληφθούν από παρόμοιες φασιστικές ιδέες και απαγορεύσεις, τότε απέχουμε ένα βήμα από τον φασισμό σε όλη την κοινωνία.

Πέστο όπως θέλεις, είναι φασισμός ηλίθιε…

15 σχόλια:

  1. Αν έγινε έτσι η αλητεία κάποιων φρικιών έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια.

    Λούμπεν ανεγκέφαλα φασιστοειδή, αντικομμουνιστές μέχρι το μεδούλι: Από χαφιέδες εξελίσσονται τάχιστα σε μπάτσους.
    Και εις ανώτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω παλι δεν εχω καταλαβει ποιοι ειναι ολοι αυτοι οι ανεξαρτητοι που δεν θελουν παραταξεις κτλ

    απο την αλλη υπαρχει το αλλο "κινημα" των ανεξαρτητων φοιτητων που θελει ανοιχτες σχολες (και εχει και γκρουπ στο fb) και φυσικα εχει διαφημιστει κατα κατα κορον απο τα καναλια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απ' όσο διάβασα οι συνελεύσεις τις ΑΣΟΕΕ έχουν περί τα 1600 άτομα. Μιλάμε για πρωτοφανή νούμερα, αν ισχύουν.

    Οπότε ποιοί είναι μωρέ Manny δεν καταλαβαίνεις;
    Φαντάζομαι όλοι αυτοί οι τύποι που τόσα χρόνια δεν πατούσαν το πόδι τους στις συνελεύσεις, που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, που τώρα ξυπνάνε από ένα λήθαργο δεκαετιών και μέσα στην παραζάλη του ροχαλητού τους "διαπιστώνουν" ότι τους φταίνε τα...κόμματα!

    Ειδικά στην ΑΣΟΕΕ δηλαδή που πάρα πολλοί ονειρεύονταν να γίνουν και τρισμέγιστοι νεοφιλελεύθεροι οικονομολόγοι, δεν με εκπλήσσει και πολύ η νοοτροπία του "ακομμάτιστου". Από εκεί και πέρα όταν υπάρχει μπλοκ 700 ατόμων ενάντια στις κινητοποιήσεις δεν είναι και τόσο απλή η κατάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χεχεχε τα λεω ρητορικα : ]]]]
    συνενοουμαστε
    (δε μιλαω για την ασοεε συγκεκριμενα, διοτι δεν εχω γνωση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπερβολικη σημασια δινουν στους πολιτικα ανυπαρκτους στα πανεπιστημια αυτη τη στιγμη κνιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενώ οι αναρχικοί ε;
    Μιλάμε για παραδοσιακά πρωτοπόρους στο φοιτητικό κίνημα! Όλες οι κινητοποιήσεις τα τελευταία 30 χρόνια από αυτούς ξεκίνησαν. Αυτοί έριξαν τον 815, αυτοί αντιστάθηκαν στον 1268, αυτοί χτυπιούνται στις συνελεύσεις με τις ώρες, τι να λέμε τώρα..

    Πάντως αν κάποιοι θεωρούν τον εαυτό τους στοιχειωδώς αριστερό ("αν" λέμε), καλό είναι να μη σιγοντάρουν φασιστικές πρακτικές, ούτε να γίνονται το μακρύ χέρι της απολιτίκ καφρίλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανύπαρκτοι ξε-ανύπαρκτοι, όταν ο άλλος κάνει ανακοίνωση για να δείξει πόσο μεγάλη την έχει σημαίνει ότι οι ίδιοι είναι πολιτικά ανύπαρκτοι και τραμπούκοι.
    Με τρένα από "υπαρκτούς" φοιτητές που ποτέ δεν πάτησαν το πόδι τους σε μαζικές διαδικασίες και με καταλήψεις άνευ περιεχομένου και σκοπού, χέσε ψηλά κι αγνάντευε.
    Αυτοί οι τυπάδες αύριο μεθαύριο, όταν θα βγούν στην πιάτσα να ψάξουν για δουλειά και δεν θα βρίσκουν, ή να βρίσκουν καμμιά κακοπληρωμένη δουλειά στα μαύρα, ή να πετύχουν και κάνα κάθαρμα αφεντικό, εκεί τότε θα δουν τι εστί βερίκοκο. Θα αναπολούν τα φοιτητικά χρόνια με γλυκές θύμησες, θα λένε τι ωραία επαναστατικά που είναι τα νιάτα, κι αμα τους ρωτήσεις τι είναι "επίσχεση εργασίας" θα νομίζουν ότι είναι ο καινούριος δίσκος των μωρών στη φωτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το θέμα είναι ότι αυτό που η αστική τάξη έσπειρε στις πλατείες με το έξω τα κόμματα, έξω τα συνδικάτα, οι παρατάξεις, οι σημαίες, τα πανώ και οι αφίσες μετατρέπεται σιγά - σιγά σε «κίνημα» που εκκολάπτει το αυγό του φιδιού σε άλλους χώρους. Αν δεν καταλάβουμε τη διάσταση που έχει δεν καταλαβαίνουμε γιατί ένα τόσο μικρό γεγονός έχει μεγάλη σημασία.

    Προκαλεί εντύπωση πάντως ότι το «κίνημα» των αγανακτισμένων φοιτητών κατά των καταλήψεων του ΣΚΑΪ κλπ, συναντιέται πλήρως με κάποιους καταληψίες φοιτητές στον κοινό σκοπό της απαγόρευσης κομμάτων, αφισών και παρατάξεων. Εκλεκτικές συγγένειες;

    Όποιος δεν θυμάται τη λύσσα με την οποία τα μέσα ενημέρωσης της αστικής τάξης εμβολίαζαν τις απαγορεύσεις στις ΛΣ της αμεσοδημοκρατίας των πλατειών καλό είναι να το θυμηθεί και να δει πως μεταφέρεται το δηλητήριο από χώρο σε χώρο. Τώρα που οι πλατείες πνέουν τα λοίσθια ψάχνουν για διέξοδο σε νέα πεδία δόξας. Θα έχουμε και άλλα επεισόδια γιατί είναι η άλλη πλευρά της επίθεσης που ετοιμάζει η αστική τάξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το σχόλιο του symastev είναι πολύ σημαντικό, και νομίζω πως κάποια στιγμή πρέπει να κάτσουμε κάτω και να κάνουμε μια συνολική ανάλυση αυτής της κατάστασης. Εχουμε βρεθεί στην τραγελαφική θέση, ο φασισμός να επελαύνει με ομάδες κρούσης του φυσικούς συμμάχους μας στον αντιφασιστικό αγώνα, τους αναρχικούς και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, οι οποίοι αυτή την στιγμή σκάβουν πρώτα-πρώτα τον δικό τους λάκο και δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευτυχώς υπάρχει πάντα η ΠΚΣ που δεν καταφεύγει ΠΟΤΕ σε τέτοιες πρακτικές. Δεν έχει σαμποτάρει ας πούμε ποτέ ΓΣ για να προωθήσει το ΜΑΣ, δεν έχει καταλάβει ποτέ το Πολυτεχνείο(των 300 προβοκατόρων) με τη βία, δεν έχει πατήσει ποτέ αφίσσες άλλων.
    Kαι μόνο που ο χαρακτηρισμός για έναν πολιτικό χώρο είναι "φρικια", λέει πολλά. Βγάλτε τη σκούφια σας λοιπόν ΠΚΣιτες και βαρέστε τους.

    Και μιας και μιλάμε για "indymedia" γενικά και αόριστα, το indymedia είναι μέσο των χρηστών, όχι κάποιας οργάνωσης. Αρα λοιπόν αν πρόκειται να το χρεώσεις εκεί, δώσε και ένα λινκ να δεί ο κόσμος τι λέγεται, αντι να διαμορφώνεις τις εικόνες που σε συμφέρουν.
    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1332479

    Η μαζική πλειοψηφία των αναρχικών τάχθηκε ενάντια στην κίνηση αυτή. Αυτό γιατί δε το λες και μένεις σε ένα μόνο ποστ;

    metalminer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ^^ενδιαφερον το λινκ metal

    πολυ δυσαρεστα τα γεγονοτα αυτα και μακαρι να ειναι ετσι οπως τα λες--> ( ""Η μαζική πλειοψηφία των αναρχικών τάχθηκε ενάντια στην κίνηση αυτή"")
    Οι κωλοι σφιγγουν και κανεις δεν περισσεύει.

    τωρα τα υπολοιπα που αναφερεις ο Manny δεν τα γνωριζει γιατι ειναι πολλα χρονια εκτος πανεπιστημιου. Και οταν δεν γνωριζει κατι σιωπα. Ας σου απαντησει καποιος που εχει γνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @metalminer :
    Εγώ κανένα μπινελίκι ή κράξιμο (το κλασσικό δηλαδή όταν υπάρχουν διαφωνίες στο ΙΝΤΥ) κάτω από το συγκεκριμένο ποστ, τις δύο πρώτες μέρες που είχε ανέβει τουλάχιστον, δεν είδα.
    Τώρα για το πως ορίζεται κάθε φορά η "συντριπτική πλειοψηφεία" των αναρχικών, είναι ένα ζήτημα. Εάν πάντως έχεις δίκιο, θα είναι για καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υ.Γ.
    Το ποστ στο οποίο βασίστηκε το αρχικό κείμενο:

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1332468

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν σε ξέρω προσωπικά metalminer, οπότε μην πάρεις προσωπικά όσα θα σου πω εκτός κι αν νιώθεις ότι σε συμφέρει περισσότερο να γίνει έτσι οπότε ελεύθερα.

    Καταρχήν για σας η έννοια της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας είναι πολύ σχετικό πράγμα και ανάλογα με τις ανάγκες, οπότε μην χρησιμοποιείς τον όρο "πλειοψηφία". Όταν δεν υπάρχει καμιά διαδικασία δεν υπάρχει και πλειοψηφία. Στο indymedia γράφω κι εγώ άμα θέλω ως "αγανακτισμένος αναρχικός".
    Ανακοινώσεις οργανώσεων αναρχικών που να καταγγέλλουν την καφρίλα έχεις;
    Δείξτες μας.

    Ο χώρος σου metalminer έχει τεράστιο πρόβλημα και ιδεολογικό και ηθικό αλλά κυρίως πολιτικό. Η ταμπέλα "αναρχικός" γι αυτόν αποτελεί ουσιαστικά μια κουρτίνα, πίσω από την οποία ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και μετά να φωνάζει για "αλληλεγγύη". Αλληλεγγύη που στο 99% των περιπτώσεων μέσω παρεών, στεκιών, κοινών εχθρών κλπ. του την δίνουν οι υπόλοιποι, δημιουργώντας μία πολύ πρωτότυπη πολιτική αρχή: "Κάνε ό,τι γουστάρεις επαναστατημένε. Σε σχέση με τα "πρόβατα" και τις "κότες" καλύτερος είσαι.".

    Και φυσικά όλο το σχήμα βασίζεται σε συνεχή ψέματα:
    Το indymedia λες είναι ένα μέσο χρηστών και όχι οργάνωσης. Σοβαρά; Από πότε οι αναρχικοί βαφτίζονται "χρήστες"; Από πότε δεν είναι οργάνωση μια πολιτική συλλογικότητα με σφιχτή πολιτική γραμμή που "εξαφανίζει" κατά το δοκούν (πραγματικούς) χρήστες;

    Οι μέθοδες που εφαρμόζετε και τα σχήματα που χρησιμοποιείτε κυμαίνονται από την υποκρισία μέχρι και τον καθαρό φασισμό. Γιατί τι άλλο από φασισμός είναι να θες να επιβάλεις με την βία από την άποψή σου μέχρι το να μπαίνεις σε...εκδηλώσεις άλλων χωρίς να πληρώνεις; Τι άλλο από υποκρισία είναι το να χρησιμοποιείς από τις πιο απλές μέχρι τις πιο τις πιο ακραίες μορφές εξουσίας στο όνομα της...αντιεξουσίας; Τι άλλο από ψέμα είναι το να βαφτίζεις την οργάνωσή σου "συνέλευση", την ομάδα σου ως "ανένταχτους", την αυθαιρεσία ως "ανοιχτή διαδικασία" και τους χουλιγκάνους ως "επαναστατημένους";

    Πολύ χαρακτηριστική είναι η τακτική τους στο δίκτυο και τα site/blog που ελέγχουν: Στα μουλωχτά εφαρμόζουν τις πιο απεχθείς μεθόδους. Την βιτρίνα όμως πάντα την καλογυαλίζουν και την προσέχουν: Δημοκρατικά, όλες οι απόψεις κλπ. κλπ. Τουλάχιστον φιλαράκο από εδώ αν σε κόψουν θα αναλάβουν και την ευθύνη. Το "αναρχικό" κόψιμο όμως μοιάζει πολύ με αυτό το κόψιμο των εκδόσεων Λαμπράκη...

    Ξέρεις όμως το πολυτεχνείο του '73, που για κάποιο λόγο το "καπαρώσατε" με τις γνωστές δημοκρατικές διαδικασίες, δεν μπορεί μια ζωή να σας ξελασπώνει:
    Ξύλο έχει πέσει πολλές φορές στις σχολές. Για αφίσες, τραπεζάκια, εκδηλώσεις και ό,τι μπορεί να φανταστεί ο νους. Όμως πρώτη φορά πέφτει ξύλο για σχολές "καθαρές" από κόμματα. Μπορείτε όποτε θέλετε να περάσετε από το Σκάι να παραλάβετε το βραβείο "Μπάμπης Παπαδημητρίου".

    Υγ: Εγώ τους είπα "φρικιά" κι όχι η ΠΚΣ. Προτιμάς να τους λέω "αναρχικούς"; Νιώθεις να σε τιμά περισσότερο αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Vidalius:
    Το ακούσαμε κι αυτό: "η πλειοψηφία του αντιεξουσιαστικού χώρου". Αυτοί που αποφεύγουν κάθε είδους ψηφοφορία όπως ο διάολος το λιβάνι. Αυτοί που συνεδριάζουν μέχρι λιποθυμίας μέχρι να συμφωνήσουν όλοι σε κάτι. Ποια πλεοψηφία; Νομίζω πως σχολιάστηκε αρκετά καλά από τους παραπάνω για να προσθέσω κάτι. Απ'όπου και να τους πιάσεις γλυστράνε σαν χέλια. "την Μαρφίν δεν την κάναμε εμείς αλλά κάποιοι άλλοι", "εντάξει, ο κομμουνισμός του Στάλιν είναι φασισμός (τα ίδια λέει και ο καινούργιος τους φίλος ο Άδωνις)", "τα ΚΝΑΤ μαζί με τους μπάτσους", "ο 902 και οι πλουτοκράτες του ΚΚΕ απολύουν και κυνηγάνε τους εργαζόμενους" και τέλος "η πλειοψηφία του Α/Κ χώρου". Και το κερασάκι: "καλά αντί να κοιτάξουμε μαζί να παλέψουμε μαλώνουμε μεταξύ μας!" Γνωστές καραμέλες και χιλιοπαιγμένες κασέτες του αντιεξουσιαστικού χώρου που μαζί με τα φιλαράκια τους τους Συριζαίους και Ανταρσύες την πέφτουν άνετα με σιδερογροθιές και λοστούς στους Κνίτες γιατί τόλμησαν να κωλήσουν αφίσσες (δεν είναι μόνο η ΑΣΟΕΕ), και ταυτόχρονα πέφτουν σε κατάθλιψη που δεν παλεύουμε όλοι μαζί (ναι, ναι υπόθηκε κι αυτό πολλάκις). Να παλέψουμε όλοι εναντίον ποιου; Εναντίον του ΚΚΕ μαζί με την ΠΑΣΠ (δλδ ΠΑΣΟΚ);
    Ο αντιεξουσιαστικός χώρος που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει φιλοεξουσιαστκός και κρυφοφασιστικός έχει ανοίξει ένα μέτωπο άνευ προηγουμένου κατά του ΚΚΕ χέρι-χέρι με τον Καρατζαφύρερ. Η προβατοποίηση του χώρου τους, η απουσία οποιουδήποτε πολιτικού λόγου, ο χουλιγκανισμός και ο αχαλίνωτος αντικομμουνισμός έχουν γίνει τα κύρια χαρακτηριστικά τους. Ουδέποτε στην ιστορία του φοιτητικού κινήματος πλην της χούντας και των μεταεμφυλιακών χρόνων δεν απαγορεύονταν η δράση πολιτικών οργανώσεων μέσα στα πανεπιστήμια. Είναι πρωτοφανές το πως επενδύεται με πολιτικά επιχειρήματα αυτή η φασιστική συμπεριφορά και νοοτροπία του συγκεκριμένου χώρου. Χέρι-χέρι, λοιπόν, και με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που προωθεί με το νέο νόμο πλαίσιο τον περιορισμό της δράσης των φοιτητικών παρατάξεων. Αφού κάνανε τα πάντα για να καταργηθεί το άσυλο πήρανε και το ρόλο του χωροφύλακα. Κάποτε πίστευα πως κάποιοι από αυτούς είναι απλά χαφιέδες ή στη χειρότερη ασφαλίτες. Σήμερα πιστεύω πως είναι φασίστες στην υπηρεσία του συστήματος λειτουργώντας και ως όργανα καταστολής. Όποτε τις τρώγανε από την ΚΝΕ ήταν επειδή είτε προσπαθούσανε να μπαχαλέψουν τις πορείες μας είτε να χαλάσουν συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις, γενικά διαδικασίες κλπ. Κανένας από μας δεν απαγόρεψε την δράση τους. Κανένας από μας ακόμα και όταν ήταν 2-3 μόνοι στα στέκια "τους" δεν ήρθε απροκάλυπτα να τους χτυπήσει. Κανένας από μας δεν έστησε καρτέρι έξω από το σπίτι κάποιου δικού τους (προσφιλής μέθοδος χρυσαυγιτών και "αν"αρχικών. Συνεχίστε, λοιπόν, στο νέο σας δρόμο. Στο βάθος διασταυρώνεται με τους χρυσαυγίτες και το ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.