8 Σεπτεμβρίου 2011

Τυποεκδοτική & 902 ... RELOADED

Γυρίζοντας απο τις διακοπές, προσγειώνεται κανείς απότομα στην πραγματικότητα. Απο εκεί που βρίσκεσαι σε μια σχετική γαλήνη και ηρεμία, χρειάζεσαι ένα μεσοδιάστημα να συνηθίσεις ξανά, την παράνοια, την ανυπαρξία λογικής, τα αντεπιστημονικά λογίδρια και τους τόνους ψεύδους που μερικοί διακινούν ως τάχα μου, πληροφορίες και ενημέρωση ...

Διαβάζοντας τον τύπο των τελευταίων ημερών και βλέποντας τα δελτία ειδήσεων των συστημικών τηλεοπτικών μέσων, βλέπει κανείς πως εκτός απο την αμείωτης έντασης, αντιλαϊκή επίθεση της αστικής εξουσίας, έχει ξεκινήσει και ένας νέος γύρος συκοφάντησης του Κομμουνιστικού Κόμματος η απήχηση του οποίου ανεβαίνει αργά αλλά σταθερά. Φορείς αυτής της νέας επίθεσης εκτός από τον ΣΚΑΙ του εφοπλιστή Αλαφούζου και διάφορα άλλα αστικά δίκτυα "ενημέρωσης", είναι και οι γνωστοί μας αριστεροί της ιντελεκτουέλ υποκουλτούρας, οι οποίοι έχουν πάρει οριστικά διαζύγιο με την γνώση και την επιστήμη, και έχουν αφοσιωθεί στην ακούσια υποστήριξη του συστήματος.

Αναγκαστικά λοιπόν το πρώτο θέμα του Φθινοπώρου, θα ασχοληθεί με ακριβώς αυτό το θέμα, τις περσινές απολύσεις του 902 (οι οποίες οδήγησαν σε κινητοποίησεις μιας ομάδας ανθρώπων, φέτος τον Σεπτέμβριο), αλλά και φυσικά για αυτές που θα έλθουν νομοτελειακά πιο μετά, στον 902 ή στην Τυποεκδοτική, καθώς όπως φαίνεται αυτές θα χρησιμοποιούνται συστηματικά ως δόρυ ενάντια στο ΚΚΕ, στους κομμουνιστές και στο εργατικό κίνημα συνολικά.

Το πρώτο ζήτημα, που απασχολεί τους επικριτές του Κόμματος, είναι το εάν είναι, ή δεν είναι η "Σύγχρονη Εποχή - Εκδοτική ΑΕΒΕ", η "Τυποεκδοτική ΑΕ" και η "Ραδιοτηλεοπτική 902 Αριστερά στα FM", καπιταλιστικές επιχειρήσεις ! Φυσικά οι επιχειρήσεις αυτές, δημιουργήθηκαν βάση της αστικής νομοθεσίας περι εταιρειών, έχουν διοικητικό συμβούλιο, έχουν εργαζόμενους (κυρίως μέλη του Κόμματος, αλλά και μη μέλη), παραδίδουν ισολογισμούς οι οποίοι δημοσιεύονται σε ΦΕΚ κάθε χρόνο, έχουν έσοδα, έχουν έξοδα, παίρνουν δάνεια, έχουν πάγια περιουσία και συνδιαλέγονται με ένα καπιταλιστικό περιβάλλον ώστε να πραγματοποιήσουν την παραγωγή τους. Φυσικά και παράγεται ένα προϊόν, όπως επίσης παράγεται ένα υπερπροϊόν. Αυτό όμως που δεν έχουν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις, είναι μερίσματα για τους μετόχους της, δηλαδή Κέρδη ! Με λίγα λόγια το υπερπροϊόν δεν καρπώνεται απο κάποιον, αλλά διαμοιράζεται ξανά ως γνώση, ως ιδέα, ως ενημέρωση, στους φίλους και τα μέλη του Κόμματος.

Σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς των τριών αυτών επιχειρήσεων (παρακάτω βλέπετε τα τελευταία 7 χρόνια), δεν έχει υπάρξει ούτε μια χρονιά στην οποία υπήρξαν κερδοφόρες επιχειρήσεις, και αυτό διότι ο σκοπός τους δεν είναι η αναπαραγωγή του κεφαλαίου, δεν πρόκειται δηλαδή για επιχειρήσεις - επενδύσεις, ώστε ο ιδιοκτήτης τους να αναπτύξει τα κεφάλαιά του. Ο σκοπός των επιχειρήσεων αυτών είναι η αναπαραγωγή των ιδεών και των θέσεών του Κομμουνιστικού Κόμματος, η πρόωθηση των δράσεων και του προγράμματός του, όπως άλλωστε και η θεωρητική θωράκιση των φίλων και μελών του.

Κύκλος εργασιών και κέρδη (μετα φόρων) των επιχειρήσεων του ΚΚΕ.

Απο τον παραπάνω πίνακα, βλέπουμε πως μόνο το 2010, συσσωρεύτηκαν απο τις 3 αυτές επιχειρήσεις περίπου 13,6 εκατ. € ζημίες, οι οποίες καλύφθηκαν εν μέρει απο την κρατική χρηματοδότηση (περίπου 6,5 εκατ €), απο την εισφορά φίλων και μελών του κόμματος και δυστυχώς απο νέα δάνεια. Το 2011 όμως και χωρίς κρατική επιχορήγηση, και εφόσον το Κόμμα δεν έχει την δυνατότητα να τυπώνει χρήμα απο το πουθενά, θα αναγκαστούν τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος να υποκαταστήσουν και το κράτος, όσον αναφορά την χρηματοδότηση. Και μην ξεχνάμε πως το Κόμμα δεν έχει μόνο αυτά τα έξοδα !

Είναι εμφανές για όποιον θέλει καλοπροαίρετα να κατανοήσει τις συνθήκες, πως εαν οι επιχειρήσεις αυτές ήταν καπιταλιστικές με την στενή έννοια του όρου, δηλαδή εαν είχαν ως στόχο την αναπαραγωγή του Κεφαλαίου, τότε είτε : (Α) θα είχαν κλείσει εδώ και πολλά χρόνια, υπαγόμενες σε κάποιο άρθρο χρεωκοπημένων εταιρειών (και οι εργαζόμενοι δεν θα έπαιρναν στην κυριολεξία, φράγκο), καθώς κανένας νοήμων επιχειρηματίας, δεν πληρώνει μια επιχείρηση χωρίς να έχει προοπτικές, όχι απλά κερδοφορίας, αλλά υψηλών και ανταγωνιστικών αποδόσεων, (B) θα είχαν ακολουθήσει επεκτατική και ανταγωνιστική πολιτική, το οποίο σημαίνει πως και οι εργαζόμενοι θα ήταν καταρχάς λιγότεροι με μεγαλύτερο φόρτο εργασίας, με αρκετούς απο αυτούς να μην λαμβάνουν καν τους μισθούς που καθορίζονται απο την συλλογική σύμβαση, όπως εξάλλου και πλήρη ασφάλιση κλπ, με τα διαγράμματα εργασίας και παραγωγικότητας να καθορίζουν, ποιός μένει και ποιός φεύγει ... !

Άρα στην ερώτηση, εαν είναι οι επιχειρήσεις αυτές είναι καπιταλιστικές, η απάντηση είναι πως ναι μεν υπακούν στους νόμους της καπιταλιστικής αγοράς και δρουν εντός αυτής (δεν γίνεται εξάλλου διαφορετικά), αλλά στην ουσία δεν πραγματοποιείται αναπαραγωγή κεφαλαίου αλλά μονάχα αναπαραγωγή ιδεών και ενημέρωσης.


Το δεύτερο ζήτημα που απασχολεί τους επικριτές του Κόμματος, είναι οι απολύσεις που είναι αναγκασμένο να πραγματοποιήσει τους τελευταίους μήνες. Πραγματικά καταλαβαίνω την αγωνία του κάθε εργαζόμενου που χάνει την εργασία του, η οποία αποτελεί στον Καπιταλισμό και την μοναδική πηγή εσόδων ώστε να καλύψει τις ανάγκες του. Και φυσικά ο καθένας είναι ελεύθερος να διαμαρτυρηθεί για το δικαίωμά του στην εργασία και ενάντια στα αίτια που τον οδήγησαν στην ανεργία. Αλλά πραγματικά, έχει αναρωτηθεί έστω και ένας απο τους διαμαρτυρόμενους απολυμένους ή ένας απο τους "αριστερούς μαχητές της δικαιοσύνης", ποιά είναι πραγματικά τα αίτια που τους οδήγησαν στην ανεργία ? Δηλαδή κατ' αυτούς το αίτιο συγκεντρώνεται σύσσωμο, γύρω απο μια απόφαση του Κόμματος για την περιστολή των δαπανών στις επιχειρήσεις του ?

Ας μας πει λοιπόν ένας απο τους παραπάνω, ποιά θα ήταν η δικιά του απόφαση, εάν είχε να αντιμετωπίσει, περισσότερο από 13,6 εκατ € ζημίες, κομμένη την κρατική χρηματοδότηση, μείωση του δραστηριοτήτων λόγω διαδικτύου και αθέμιτου ανταγωνισμού, με τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος ως κύριοι χρηματοδότες πλέον, να ζουν και αυτοί με ολοένα και μειούμενο (ή καθόλου) εισόδημα.

Τα αίτια των απολύσεων και της αυξανόμενης ανεργίας, όπως εξάλλου και της συρρίκνωσης του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων εν γένει, είναι συνυφασμένα με τον κεφαλαιοκρατικό τρόπο παραγωγής και τις κρίσεις στις οποίες οδηγεί. Δεν εξαρτώνται τόσο απο τις επιλογές του διοικητικού συμβουλίου μιας επιχείρησης, όσο απο τους ίδιους τους κανόνες του συστήματος, ακόμα κι αν πρόκειται για επιχείρηση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας.

Είτε πρόκειται για μια μονοπωλιακή επιχείρηση η οποία προσπαθεί να ισορροπήσει το διαρκώς μειούμενο ποσοστό της κερδοφορίας της, είτε πρόκειται για μια μικρή ή μικρομεσαία επιχείρηση η οποία προσπαθεί να παραμείνει στην κερδοφορία, είτε πρόκειται για τις επιχειρήσεις ενός Κομμουνιστικού Κόμματος που στραγγαλίζεται οικονομικά απο την αστική εξουσία, ο στόχος είναι ο ίδιος ... η επιβίωση ! Και όταν μιλάμε για το ΚΚΕ, εννοούμε επιβίωση του Ριζοσπάστη, επιβίωση των εκδόσεων της Σύγχρονης Εποχής, επιβίωση ενός ραδιοφώνου ενημέρωσης και μερικών ιστοσελίδων ...

Θα μπορούσε κάποιος να διαφωνήσει με πολλά, από τον αριθμό των εργαζομένων, τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων, έως το γιατί δεν πρόβλεψε τις εξελίξεις ώστε να δράσει νωρίτερα, αλλά ουσιαστικά όλα τα παραπάνω δεν βοηθούν τους απολυμένους. Το αποτέλεσμα θα ήταν ίδιο και χειρότερο για αυτούς. Όχι φυσικά επειδή το ΚΚΕ συμπεριφέρεται ως εργοδότης όπως λένε μέσα στην άγνοια ή απόγνωσή τους οι απολυμένοι, αλλά διότι έτσι λειτουργούν οι νόμοι του Καπιταλισμού. Και για την ανατροπή ακριβώς αυτών των νόμων, καλεί τους εργαζόμενους το ΚΚΕ. Για να εξαφανιστούν τα πραγματικά αίτια για τα οποία κάποιος μένει άνεργος.


Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθουμε συντόμως όπως προβλέπουμε, καθώς δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος για το σύστημα και τους παρατρεχάμενούς τους, να χτυπήσουν τις ολοκάθαρες θέσεις του ΚΚΕ. Υπενθυμίζω ως προς πάσα κατεύθυνση, πως το παραπάνω κείμενο αποτελεί την προσωπική άποψη του μπλόγκερ Redfly και μόνο, και δεν πρόκειται για κάποια επίσημη απάντηση του ΚΚΕ. Τα στοιχεία για τους ισολογισμούς των επιχειρήσεων του ΚΚΕ, μπορεί κάποιος να τα αναζητήσει εύκολα στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου

25 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό αρθρο. Θα πρότεινα να το στείλεις στο "Ρ".
    Partizanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ Παρτιζάνε,
    αλλά θεωρώ πως γράφω απλά τα αυτονόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικό το άρθρο, δίνει πληροφορίες για να βγουν συμπεράσματα.
    Θέλω να επισημάνω ότι επειδή οι ιδιοχτήτες (δεν μπορεί να γίνει αλλιώς), των κομματικών επιχειρήσεων είναι φυσικά πρόσωπα,μπορεί να θεωρηθεί π.χ. ο 902 καπιταλιστική επιχείρηση.
    Τυπικά, γιατί ουσιαστικά από την στιγμή που δεν ιδιοποιούνται το κέρδος (ποιο κέρδος, πάντα ζημιές είχε, αλλά ...) οι φυσικοί ιδιοχτήτες, αλλά ούτε κι ο πραγματικός ιδιοκτήτης, το ΚΚΕ, δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση.
    Αντίφαση, θα πει κάποιος, και θα έχει δίκιο.
    Αλλά πως αλλιώς να πούμε την πραγματικότητα.

    Τώρα, δυο λέξεις για τη φωτό που δείχνει το πανό των απολυμένων - διαμαρτυρόμενων.
    Ώστε για κάποιους που δούλευαν στον 902 που κι εγώ και άλλοι κάναμε δεκάδες οικονομικές εξορμήσεις για να τον στηρίξουμε και μαζί μ΄αυτόν και τους εργαζόμενους σ΄αυτόν, "την κρίση την έφερε η ... Τυποεκδοτική¨!!!
    Και εγώ έδινα λεφτά για να πληρωθούν αυτοί οι απίθανοι τύποι ;;;

    Απλά με κάνουν να φωνάξω:
    Καλά σας κάναν ρε και σας απολύσαν και άργησαν πολύ να το κάνουν !
    Βρε ουστ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α ρε red! Kudos : ]]]]

    (Εγω θα πω μονο για την πρωτη φωτο που επελεξες, αυτη απο το γαϊδουρονησι/νησος χρυση, η οποια περικλείει το νοημα της ζωης : ]]])

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακράν το καλύτερο που γράφτηκε αυτές μέρες σχετικά με το θέμα!! Το μόνο προβλημα είναι η υποχώρηση στον ιδεαλισμό, με το η "υπεραξία μετατρέπεται σε ιδέες και ενημέρωση", το οποίο δεν είναι σωστό. Παράγεται υπεραξία κανονικότατα (αφού ακόμα και η ΣΣΕ είναι χαμηλώτερη από την παραγωγή αξίας του κάθε εργαζόμενου) αλλά κέρδος δεν υπάρχει, αυτό είναι η αλήθεια. Οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ, δεν λειτουργούν καπιταλιστικά ορθολογικά αλλά μπάιναν μέσα όπως δείχνεις με τους πίνακες σου πολύ καλά καια αυτό καλύβεται με άλλες πηγές χρηματοδότησης.

    Επίσης έχω την εντύπωση σχετικά με το θέμα της υπεραξίας ειδικά στην τηλεόραση/ραδιόφωνο δεν παράγεται καθόλου, απλά μεταφέρεται υπεραξία από άλλους τομείς της παραγωγής-(αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος, θα κοιτάξω αργότερα σχετικά στο Κεφάλαιο και στις GRUNDRISSE). Η υπεραξία παράγεται στην βιομηχανία, στις μεταφορές, στην ενέργεια,στην αγροτική οικονομία στους άλλους τομείς απλά μεταφέρεται εκεί γιατί χρειάζεται στον καπιταλισμό για τις λειτουργίες του, έτσι λειτουργεί το εμπόριο,τα ΜΜΕ (ειδικά σαν ιδιαίτερου ιδεολογικού μηχανισμού), οι διαφημήσεις, η τραπεζική πίστη, η ιδιωτική υγεία/παιδεία, οι ασφάλειες και γενικά οι υπηρεσίες... έτσι υπεραξάι μπορούμε να πούμε ότι παράγεται μόνο στο τυπογραφείο της Τυποεκδοτικής και πουθενά αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργο γράφω πως
    "το υπερπροϊόν δεν καρπώνεται απο κάποιον, αλλά διαμοιράζεται ξανά ως γνώση, ως ιδέα, ως ενημέρωση, στους φίλους και τα μέλη του Κόμματος."
    εννοώντας πως μετατρέπεται σε προπαγανδιστικό υλικό χωρίς να καρπώνεται κάποιος την υπεραξία, καθώς αυτά δεν πωλούνται, όπως για παράδειγμα μια αφίσα! Άρα το πιο σωστό θα ήταν πως ουσιαστικά δεν πραγματοποιείται η υπεραξία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "....Το 2011 όμως και χωρίς κρατική επιχορήγηση...."


    Χαχαχα..Τα κομουνια ειναι υποτιθεται επαναστατικο κομμα αλλα επιχορηγουνται απο τον κρατικο προυπολογισμο...Κρατικοδιαιτοι επαναστατες!

    Και μας βαζουνε και δικαιολογιες του στυλ: "κυριοι η επανασταση (κατα του κρατους) δεν μπορει να προχωρησει γιατι μα εκοψε το κρατος την επιδοτηση"

    Για πολλα γελια λεμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε, φαντάζομαι το για πολλά γέλια το λες επειδή διαβάζεις το σχόλιο σου μπροστά στον καθρέφτη ε;

    Δηλαδή το κρατικό χρημα δεν επρεπε να το πάρει το ΚΚΕ; Μήπως συνοδεύεται απο καμιά υποχρέωση για μη επαναστατική δραση σε όσους το παιρνουν;

    Το κρατικο αυτο χρήμα ειναι μέρος του χρήματος που εισπράτει το κράτος απο τους φορολογούμενους,δηλαδή απο τον λαο, όταν καταλήγει στα ταμεία του ΚΚΕ λοιπόν, και όχι ως ενίσχυση των τραπεζών "επενδύεται" υπέρ της εργατικής και οχι της αστικής τάξης.

    Αν εσυ βρισκεις σε αυτό κάτι μεμπτό να μας το πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...οχι τιποτα αλλο, για να γελάσουμε και εμεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνήθως οι άνθρωποι γελάνε με την βλακεία τους...(έτσι λένε στο χωριό μου).
    Partizanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελευταία ξεκίνησε πάλι η προπαγάνδα των διάφορων «επιτελείων» του αστικού μηχανισμού προπαγάνδας ενάντια στο ΚΚΕ και την εσωτερική του λειτουργία με τις εξής απόψεις που διαχέουν στοχεύοντας στην παραπληροφόρηση των λαϊκών στρωμάτων.

    Λένε λοιπόν:

    «Το ΚΚΕ λειτουργεί ως επιχείρηση και απέλυσε τεχνικούς στον 902 (περίπου 8-10 άτομα) και είναι αναντίστοιχο με τα όσα πράττει ( συνδικαλιστικούς αγώνες, αγώνες για τους ανέργους, τους απλήρωτους εργάτες, τις απολύσεις, κ.λ.π σε όλη την Ελλάδα με διαδηλώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, αποκλεισμούς επιχειρήσεων, εκφράζοντας τη θέση για καμία απόλυση)….»
    Αυτό είναι το επιχείρημά τους που εν ολίγοις φαίνεται λογικό και με βάση αυτό το επιχείρημα απευθύνονται μέσω των sites στον κόσμο λέγοντας του ευθέως: «μην ακολουθείς το ΚΚΕ δες τι κάνει, απολύει εργάτες, αυτά που λέει δεν τα πιστεύει, σε κοροϊδεύει».. Αυτό διατυμπανίζουν ανοιχτά σε διάφορα sites και κύρια στο κανάλι του εφοπλιστή Αλαφούζου, την ναυαρχίδα του αντικομουνισμού, τον ΣΚΑΙ.

    Στο πρώτο επιχείρημα: είναι το ΚΚΕ επιχείρηση? Μερικοί λένε ναι, όπως ακριβώς το λέει και ο Αλαφούζος μαζί με τα φασιστομπλόγκ στο ιντερνέτ.

    Από την μιά λοιπόν το κατηγορούν ως «επιχείρηση» που « απολύει εργάτες» και από την άλλη υπερασπίζονται τις επιχειρήσεις και το σύστημα το οποίο παράγει ανέργους (τον καπιταλισμό) με αποτέλεσμα να υπάρχουν σήμερα πάνω από 1.000.000 άνεργοι, στοχοποιώντας το Κομμουνιστικό Κόμμα, κατηγορώντας το ως «επιχείρηση» επειδή έχει δική του τηλεόραση/τυπογραφείο/εκδοτικό μηχανισμό ώστε να μην εξαρτάται από τους καπιταλιστές.

    Είναι αυτό ή δεν είναι λαθροχειρία ?
    Λένε ψέματα δήθεν υπερασπιζόμενοι ανέργους, γιατί οι θέσεις τους υπερασπίζονται το σύστημα που παράγει τις απολύσεις. Για αυτό είναι ανακόλουθοι!!. Γιατί αν τους υποβάλλεις τα ερωτήματα:
    Α) Πότε δράσατε κατά της ανεργίας? η απάντηση είναι, ΠΟΤΕ !!!
    αντιθέτως δράσανε κατά αυτών που την αντιπαλεύουν.!
    Β) πότε προστατέψατε ανέργους αγωνιζόμενοι?... ΠΟΤΕ !!
    αντιθέτως δράσανε ενάντια τους κατασυκοφαντώντας την πάλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ για την υπεράσπιση των ανέργων.
    Γ) Πότε πήγατε σε εργοστάσιο, επιχείρηση, υπηρεσία να βοηθήσετε ώστε να μην απολυθούν εργαζόμενοι?. Να σας πω? ΠΟΤΕ !!!.
    αντιθέτως.. φωνάζανε να επέμβουν τα ΜΑΤ μέσα από τις συχνότητες των καναλιών τους.
    Δ)Πότε πολιτικά προτείναν όλοι αυτοί την καταπολέμηση της ανεργίας και στηρίξαν συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης, ή πρόγραμμα που να την απαλείφει ??
    Να σας πω εγώ? ΠΟΤΕ !!!, αλλά αντιθέτως συμμετέχοντας στον ΣΕΒ, την ένωση εφοπλιστών, κ.λ.π πρότειναν την "καμένη γη" στα εργασιακά και την αύξηση της ανεργίας ώστε να γιγαντωθούν τα κέρδη τους.

    Επομένως κύριοι, η κριτική σας δεν λειτουργεί ως πολιτική δράση με σκοπό την κατάργηση της ανεργίας αλλά με σκοπό το χτύπημα της συλλογικής εκείνης δράσης, δηλαδή εκείνου του Κόμματος που με έργα, με δράση, με ΠΟΛΙΤΙΚΟ πρόγραμμα (σχέδιο νόμου για την ανεργία που καταψήφισαν όλα τα κόμματα) παλεύει για την εξάλειψή της και προτείνει συγκεκριμένο σχέδιο (στο σήμερα, όχι όταν έλθει η «Δευτέρα παρουσία» του Σοσιαλισμού όπως το κατηγορούν), για την απάλειψη της ανεργίας.
    Εδώ το σχετικό λινκ.
    http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/st ... id=3516999

    ......συνεχιζεται

    christos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...συνεχεια

    Άρα, εδω αντιμάχονται δύο κόσμοι, δύο στρατηγικές, η μιά που λέει ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ και η άλλη που λέει επιβολή των μέτρων που την αυξάνουν. Από την μιά πλευρά οι Βιομήχανοι και οι εφοπλιστές με τον ΣΚΑΙ το ΤΗΛΕΑΣΤΥ και τα τσιράκια τους και από την άλλη το ΚΚΕ με τον 902, το Ριζοσπάστη, την Συγχρονη Εποχή, τους Βουλευτές του, τα στελέχη του, τον κομματικό του μηχανισμό που εμεις οι Κομμουνιστες πληρώνουμε από τον δικό μας ιδρώτα που βγαίνει με θυσίες και με πολύ κόπο.
    Εμείς λοιπόν πληρώνουμε με τις συνδρομές μας με την αγορά των εντύπων μας, με τις οικονομικές εξορμήσεις που ο λαός μας δινει από το υστέρημά του.

    Όλα αυτά δεν αποτελούν κέρδη που "επενδύονται" αλλά κόπος που ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ απο ΑΓΡΙΑ εκμετάλλευση, από το ελάχιστο εκείνο ποσό της υπεραξίας που "περισσεύει" από τους καπιταλιστές και παίρνει ο εργάτης, ο οικοδόμος, ο σερβιτόρος, η καμαριέρα, η πλύστρα, ο καθηγητης, ο δάσκαλος, ο επιστημονας, ο αυτοαπασχολούμενος, ο συνταξιούχος, ο φτωχός αγρότης, που κόβει το κουπόνι του Κομμουνιστή συντρόφου, "ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ" !!!

    Από αυτά τα λεφτά λειτουργεί ο κομματικός μας μηχανισμός, ΤΟ ΚΟΜΜΑ μας του οποίου ο δρόμος,..τοίχο τον τοίχο, πέτρα την πέτρα, διάσελο το διάσελο, φυλακή τη φυλακή, εξορία την εξορία, ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ των συντρόφων μας.
    Αυτά τα λίγα χρήματα είναι που μας βοηθάνε να έχουμε το δικό μας ΚΟΜΜΑ το ΚΚΕ. !!!

    Από αυτά πληρώνονται αυτοί οι 7-8 που βγήκαν να πουν ότι "τους απέλυσαν" ενώ ξέρουν ότι δεν δούλευαν σε "αφεντικά" αλλά μαζί με συντρόφους που πληρώνονται από τον ιδρώτα χιλιάδων εργατών, από υστερήματα άγριας εκμετάλλευσης, από μισθούς πείνας εργατών.
    Ξέραν ότι δεν φτάνουν τα χρήματα και ότι ο σταθμός πιθανόν να κλείσει, το συζητήσανε με τους συντρόφους γιατί δεν "βγαίνει" και τώρα μετά από μήνες βγήκαν προφανώς σε συνεννόηση με τους Αλαφούζους και το χαφιεδαριό να πουν ότι τους απέλυσε ο "εργοδότης" !!!! πόση υποκρισία !!!.... για να την βολέψουν μάλλον στο Αλαφουζέϊκο....!!!
    ---------------------------------------------------------
    Ξέρετε πολύ καλά ότι Κομμουνιστικό Κόμμα χωρίς εφημερίδα, χωρίς εκδόσεις μαρξιστικών βιβλίων, χωρίς μέσα διάδοσης της ιδεολογίας του, χωρίς έρευνα πάνω στις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, δεν μπορεί να υπάρξει.

    Το ΚΚΕ λόγω του παράνομου και αιματηρού παρελθόντος όπου η έκδοση από αυτό εφημερίδας , βιβλίων, έρευνας, αποτελούσε πολλές φορές το στόχο του αστικού κράτους και του παρακράτους, χρειάζονταν δική του εφημερίδα και δικό του δίκτυο διανομής βιβλίων, δηλαδή να λειτουργεί χωρίς δεσμεύσεις.

    Στην εποχή της τηλεόρασης έπρεπε να διατηρεί σταθμό, όπως επίσης πρέπει να απασχολεί επιστημονικό προσωπικό για την αναγκαία έρευνα, μεθοδολογία, εκλαΐκευση των θέσεων του μέσα από την Μ/Λ θεωρία.

    Όλο αυτό το δυναμικό αποτελεί απαράβατο όρο λειτουργίας ενός κόμματος και κυρίως ενός Κομμουνιστικού Κόμματος.
    Ενός ΚΚ που δραστηριοποιείται σε μια χώρα μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, σε μια καπιταλιστική χώρα, στην οποία το Κόμμα αυτό έχει ως στόχο την ανατροπή του υπάρχοντος συστήματος.

    Ανατροπή που δεν μπορεί κανείς να πει ότι είναι στα «χαρτιά» γιατί το ΚΚΕ έμπρακτα έχει 2 φορές φτάσει στην ανώτερη μορφή ταξικής πάλης, την ένοπλη πάλη για το σκοπό αυτό. Άρα δεν αιθεροβατεί, ούτε εξηγεί όνειρα απατηλά, μιλά συγκεκριμένα έχει συγκεκριμένο στόχο (σοσιαλισμό) και έχει συγκεκριμένους αντιπάλους (καπιταλιστές –Ιμπεριαλισμό).

    ......συνεχιζτεαι

    christos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. .....συνεχεια


    Το πώς τώρα οι δραστηριότητες αυτές θα υπάρξουν, δηλαδή εκδόσεις και διακίνηση βιβλίων, έκδοση εφημερίδας και τηλεοπτικός σταθμός, επιστημονικό προσωπικό, κ.λ.π, που δεν θα εξαρτάται από τον αντίπαλο (καπιταλιστές) απαιτεί ίδρυση δικών του μέσων και δικού του δυναμικού.
    Βέβαια και τα κόμματα των καπιταλιστών έχουν και αυτά τον ίδιο μηχανισμό, αλλά ο μηχανισμός αυτός, (Εφημερίδες, TV, βιβλία, έρευνα, προπαγάνδα κ.λπ ), γίνεται από τους ΙΔΙΟΥΣ τους καπιταλιστές οι οποίοι βεβαίως τον εμπορεύονται και οι οποίοι ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ από την όλη αυτή λειτουργία με την οποία βομβαρδίζουν τις συνειδήσεις των εργαζομένων με την τηλεόραση και τα εκφυλιστικά προγράμματα, την μονόπλευρη υπέρ των καπιταλιστών προπαγάνδα στις ενημερωτικές εκπομπές, την αντιεπιστημονική θεώρηση της ιστορίας, της κάθε έρευνας των κοινωνικών φαινομένων κ.λ.π (π.χ καπιταλιστική κρίση) με σκοπό την διαιώνιση της κυριαρχίας - κερδοφορίας τους δηλαδή της κυριαρχίας των συγκεκριμένων σχέσεων παραγωγής, (εμπορευματοχρηματικές σχέσεις, δηλ. καπιταλισμό).

    Η λειτουργία του μηχανισμού αυτού μέσα στο καπιταλιστικό κράτος όπου κυριαρχούν οι νόμοι της αγοράς, όπου η συγκέντρωση και η συγκεντροποίηση του κεφαλαίου είναι απαράβατος και σιδερένιος νόμος της, η λειτουργία τυπογραφείου, τηλεόρασης, έκδοση εφημερίδας, λειτουργία βιβλιοπωλείων, η απασχόληση επιστημονικού και στελεχιακού δυναμικού με μόνιμη σχέση εργασίας, υπόκεινται στην ισχύουσα κρατική νομοθεσία η οποία αποτελεί το νομικό εκείνο υπόβαθρο λειτουργίας του καπιταλιστικού συστήματος και των εμποροχρηματοπιστωτικών σχέσεων παραγωγής.
    Δεν πρόκειται για σοσιαλιστική νησίδα μέσα στον καπιταλισμό την οποία παραχώρησαν οι καπιταλιστές στο Κομμουνιστικό Κόμμα και στους Κομμουνιστές ώστε αυτοί να ζουν σύμφωνα με τις ιδέες τους, αλλά για το καπιταλιστικό κράτος, την αγορά.!

    Επομένως η δομή ενός κόμματος και ειδικά του ΚΚΕ που θέλει να είναι απεξαρτημένο από τους καπιταλιστές, απαιτεί μια σειρά αναγκαίων λειτουργιών ως όρο της ύπαρξης του .

    Ο χαρακτηρισμός των λειτουργιών αυτών των διαφόρων τομέων του απαραίτητου μηχανισμού του κόμματος ως «επιχειρήσεων» προσπαθώντας να κάνουν αναγωγή του κομματικού μηχανισμού και ταύτιση του με καπιταλιστική επιχείρηση με σκοπό την διαστρέβλωση της πραγματικότητας, αποτελεί αισχρή λαθροχειρία με την οποία προσπαθούν να διαχωρίσουν το Κόμμα από τις αναγκαίες οργανικές του λειτουργίες ως Κόμμα, κατηγορώντας τις λειτουργίες του ως δήθεν «καπιταλιστικές επιχειρήσεις», για προφανείς σκοπούς προπαγάνδας κάθε απόχρωσης.

    Η λειτουργία του μηχανισμού αυτού όπως αναφέρθηκε παραπάνω είναι επιβεβλημένη ως αναγκαίος όρος ύπαρξης και λειτουργίας του κάθε Κόμματος και ειδικά του ΚΚΕ το οποίο ΔΕΝ μπορεί να απευθυνθεί στην αγορά για να λειτουργήσει όλον αυτόν τον μηχανισμό που αποτελεί το κομματικό δυναμικό απαραίτητο σε κάθε Κόμμα και ιδιαίτερα στο Κομμουνιστικό Κόμμα για να λειτουργήσει.
    Άρα μιλάμε για τον κομματικό μηχανισμό κάθε κόμματος και όχι για ξεχωριστή καπιταλιστική επιχείρηση όπως ξεδιάντροπα και αποπροσανατολιστικά προβάλλουν τα φασιστοειδή του ΛΑ.ΟΣ (εφαρμογή του Γκαιμπελισμού στην πράξη με το «πες –πες κάτι θα μείνει»…).
    Θα έπρεπε τουλάχιστον να απαντήσουν εάν η εμπεδωμένη λειτουργία του κοινοβουλευτικού αστικού συστήματος, μέσα στην οποία το ΚΚΕ δρα τα τελευταία 35 χρόνια σε καθεστώς νομιμότητας, επιτρέπει την λειτουργία του κομματικού μηχανισμού στα αστικά κόμματα, ενώ στο ΚΚΕ όχι.

    .....συνεχιζεται
    christos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. συνεχεια και ΤΕΛΟΣ

    Βεβαίως ξέρουν ότι ρίχνοντας το ψευδές επιχείρημα περί «επιχειρήσεων» και απολύσεων σε αυτές θα δημιουργήσουν εντυπώσεις και την απαραίτητη προπαγάνδα στο «οπλοστάσιο» του κάθε αντιδραστικού και του κάθε μεγαλοκαπιταλιστή, φέρνοντας την ατζέντα της συζήτησης στο θέμα αυτό που είναι αυτονόητο, (λειτουργία του κομματικού δυναμικού κάθε κόμματος).

    Και επειδή η λάσπη δεν ξεχωρίζει τα «αυτονόητα» την ώρα που το κάθε «ξεφωνημένο» φασιστοειδές τύπου Άδωνη κρώζει χωρίς να ακούει, προσπαθούν να επαναφέρουν το ζήτημα του 902 πάλι και πάλι λόγω των επερχόμενων εκλογών.

    Ο 902 λειτουργεί ακόμα, η πρόβλεψη είναι ότι θα κλείσει. Βεβαίως τα στελέχη του και το δυναμικό του θα απολυθεί και το ξέρει, αυτό το δυναμικό που δεν πάει στο κανάλι του εφοπλιστή Αλαφούζου να παραπονεθεί για να «γλύψει», θα μείνει άνεργο και μιλάμε για πολύ κόσμο.
    Ο κόσμος αυτός, οι εργαζόμενοι αυτοί δύσκολα θα βρουν δουλειά, το ξέρουν. Ξέρουν όμως ότι ο 902 πιθανόν να σταματήσει γιατί δεν έχει χρήματα να λειτουργήσει και όχι γιατι – όπως ο καπιταλιστής- κάνει αναδιάρθρωση της επιχείρησης- για να βγάζει παραπάνω κέρδος.
    Για αυτούς του εργαζόμενους Κομμουνιστές δεν βλέπω να «κόπτονται» οι «Αλαφούζοι» και τα φασιστοσάϊτ.
    Μα τι να πει κανείς, αν νοιαζόντουσαν για τους εργάτες δεν θα ήταν κεφαλαιοκράτες ούτε τσιράκια του Αλαφούζου και του Καρατζαφέρη, θα ήταν Κομμουνιστές, ή άλλοι δημοκράτες αγωνιστές.

    christos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νομος είναι το δικιο του εργατη (εκτος απ αυτον που τον απολυει το ΚΚΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. βρε σεις...!!
    το έχω βάλει στο Γλόμπινγκ !!
    :-)))
    http://globbers.4umer.com/t360-topic


    α.. να συμπληρώσω,.. η παραγωγή στις επιχειρήσεις ειναι ..φασον.. δεν λειτουργουν με πρόβλεψη κερδοφορίας...
    βλέπετε ακόμα λειτουργούμε "ρομαντικά"

    δηλαδη: Κόστος σταθερου κεφαλαιου και δανεια +μεταβλητο κεφ. = (α) ποσον
    η λειτουργία των επιχειρησεων λειτούργησε ως εξης.
    υπολογιστηκε με βαση το συνολικο κεφάλαιο και τα δανεια, το κόστος το οποίο επιμερίζεται στο προιον.
    έτσι με την λειτουργία τους έκαναν απόσβεση των δανειων , των μηχανηματων και της εργατικής δυναμης, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ κερδος...!!!

    υπηρχε υπεραξια που πήγαινε στην απόσβεση των δανείων..του πάγιου και του μεταβλητου κεφαλαιου ΜΟΝΟ...!!

    επίσης, όπως γράφω,τα κεφάλαια (πάγιο, σταθερο,) Δεν αποτελουν καρπό συσσώρευσης καπιταλιστικών κερδών και επανεπένδυσης τους..

    αλλά, αποτελει προιόν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ εράνου - προσφορας δωρεαν εργασιας και χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από εργατικούς μισθούς!!!
    Δηλαδη αποτελουν δωρεαν εργατικη δυναμη των Κομμουνιστων..!!!

    άρα, ας έχουμε επιχειρήματα και μην έχουμε ταμπου να απαντάμε ευθεως στα τσιρακια των καπιταλιστων.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ οι απαραιτητες λειτουργίες του κόμματος.
    christos04

    ΥΓ το εβαλα στο ΖΟΟ απόψε, χτες κυκλοφορησε στου "κόκκινου ανεμου" του συντροφου "καθαριου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κατά τη γνώμη μου ο πρώτος ανώνυμος θα έπρεπε να κοπεί. Όχι για την γνώμη του, αλλά για το "κομμούνια". Λεξιλόγιο μοναρχοφασιστικού χαρακτήρα θα πρέπει να στιγματίζεται γιατί μερικοί, ακόμη και εν αγνοία τους, το αναπαράγουν με μεγάλη ευκολία και οι καιροί είναι πονηροί.

    Όσο για το συγκεκριμένο θέμα νομίζω ότι η εποχή μας έχει ένα και μοναδικό καλό: Ότι κάνει ξεκάθαρα κάποια πράγματα που για δεκαετίες καλύπτονταν πίσω από μια βιτρίνα "δημοκρατίας" και (οικονομικής κυρίως) "χαλαρότητας", παρασύροντας πολλές φορές σε λάθος επιλογές όχι μόνο άτομα, αλλά και οργανώσεις και κόμματα της αριστεράς.

    Σήμερα ζούμε σε μια συγκυρία όπου η θεωρία του μαρξισμού-λενινισμού επιβεβαιώνεται απόλυτα κατά τη γνώμη μου, όμως πολλές φορές δεν συμβαδίζει με τις πρακτικές που όλοι μας έχουμε αναπτύξει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
    Κι εκεί θα πρέπει να δοθεί προσοχή, τουλάχιστον για το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για μένα το πρόβλημα είναι τελείως αλλού. Γιατί να προχωρά το ΚΚΕ σε ενέργειες που δεν έχουν προοπτική η βιωσιμότητα. Γιατί π.χ. ανοίγεται σε ίδρυση ραδιοσταθμού με τέτοιο κύκλο εργασιών που δεν μπορεί να υποστηρίξει οικονομικά. Πόσο άραγε δύσκολο είναι να το προβλέψεις αυτό; Όταν ο 902 προσέλαβε αυτούς τους εργαζόμενους που απέλυσε, τους είχε προειδοποιήσει για τα προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν; Αν ναι πώς αποτυπώθηκε αυτό; Π.χ. η ανάλυση που παρουσιάζεται εδώ εκτέθηκε σε αυτούς τους ανθρώπους με την ίδια λεπτομέρεια; Όπως φαίνεται από τους ισολογισμούς το αρνητικό τους πρόσημο είναι και προ κρίσης. Ιδιαιτέρως αν δεν ήταν μέλη του κόμματος. Γιατί αν κάποιοι ήταν...Τέλος θα περίμενα η ενημέρωση να είναι πρώτα από το Ριζοσπάστη και μάλιστα λεπτομερής και όχι αφού φουντώσουν τα αστικά μέσα με προπαγάνδα να μαθαίνουμε τι τέλος πάντων έγινε.
    Τώρα ότι τέτοια γεγονότα θα χρησιμοποιηθούν για αντι ΚΚΕ εκστρατεία είναι βέβαιο. Περίμενε κανείς κάτι άλλο; Δε μιλάμε για το προφανές. Απλώς θα πρέπει όσο του περνάει από το χέρι το ίδιο το ΚΚΕ να μη δίνει δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ""Κατά τη γνώμη μου ο πρώτος ανώνυμος θα έπρεπε να κοπεί. Όχι για την γνώμη του, αλλά για το "κομμούνια". Λεξιλόγιο μοναρχοφασιστικού χαρακτήρα θα πρέπει να στιγματίζεται γιατί μερικοί, ακόμη και εν αγνοία τους, το αναπαράγουν με μεγάλη ευκολία και οι καιροί είναι πονηροί.""

    καλώς τον! Κοίτα αγαπητέ, προσπαθούμε να μην κόβουμε σχόλια (βέβαια αυτό το συγκεκριμένο το κόψιμό του το δικαιούται --όχι γιατί μας βρίζει, αυτό προσωπικά δεν με πειράζει, αλλά γιατί είναι ένα χαζό σχόλιο χωρίς καμία προσπάθεια επιχειρηματολογίας -- αν και μόλις τώρα το είδα, οπότε είναι κομματάκι αργά)

    : ]]]]]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς MC:
    Κι εμένα δεν θα με ένοιαζε να γράψει μια (ή και...παραπάνω) βρισιά, αν φυσικά έγραφε και κάποια γνώμη μαζί. Με νοιάζει η συγκεκριμένη λέξη που παραπέμπει σε μια επίσης συγκεκριμένη ακροδεξιά αντίληψη.

    Κατά τα άλλα δεν ξέρω αν ο "ανώνυμος" που γράφει μετά από εμένα αναφέρεται σε αυτά που γράφω εγώ ή στο αρχικό κείμενο λέγοντας "Για μένα το πρόβλημα είναι τελείως αλλού" (Μπερδεύομαι γιατί γράφει ακριβώς μετά).
    Πάντως δεν διαφωνώ με την κριτική του.
    Ίσα-ίσα που νομίζω ότι μάλλον την...επεκτείνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ενα Point το εχει το σχολιο (και το δικο σου)
    εμενα με εχει καλυψει ο red οταν λεει:

    ""Θα μπορούσε κάποιος να διαφωνήσει με πολλά, από τον αριθμό των εργαζομένων, τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων, έως το γιατί δεν πρόβλεψε τις εξελίξεις ώστε να δράσει νωρίτερα, αλλά ουσιαστικά όλα τα παραπάνω δεν βοηθούν τους απολυμένους. Το αποτέλεσμα θα ήταν ίδιο και χειρότερο για αυτούς.""

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ακόμη κι αν δεν βοηθούν τους απολυμένους (που κι αυτό σχετικό είναι) βοηθούν στο να έχει ο κόσμος μια καθαρή αντίληψη για τους όρους με τους οποίους συμμετέχει ένα αριστερό/κομμουνιστικό κόμμα στο πολιτικό παιχνίδι.

    Δεν είναι μόνο για το "φαίνεσθαι", αν δηλαδή θα βγει η κάθε Δράση του Μάνου να παίξει με την εικόνα του ΚΚΕ και να κάνει ουσιαστικά κλάκα.
    Αφορά και το "είναι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πασει θυσια επρεπε να κρατηθουν οι 8 αυτοι εργαζομενοι!!!
    ... ,στο κατω κατω ποσο θα στοιχιζαν για ενα χρονο 150.000 -200.000 ευρω ;;;;
    Μια οικ. εξορμηση της ΚΟΑ !!!!
    Πουλημα ενος δυαριου απο αυτα που δωρισαν οι αγωνιστες κατα καιρους στο κομμα !!!!!

    ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ .κι ο απλος λαος "...δε θελει πολλα λογια ,σωπαινει ακουει κι οσα του λες τα δενει κομπολογια ..."

    Το οικονομικο επιτελειο που το εισηγηθηκε πρεπει να δωσει λογο
    ΛΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Λέων, μακάρι να ήταν μονάχα 8 εργαζόμενοι το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.