5 Ιουλίου 2011

Ετσι ΝΙΚΑΕΙ η ΕΡΓΑΤΙΑ !!!

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟ DIA - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σημαντική νίκη
απέναντι στην εργοδοσία
Τους καταβλήθηκαν δεδουλευμένα δύο μηνών, μετά από σκληρή ταξική σύγκρουση


Με ψηλά το κεφάλι γυρίζουν στην δουλειά τους οι εργαζόμενες των σούπερ- μάρκετ DIA στα Γιάννενα, αφού με τον ταξικά προσανατολισμένο αγώνα τους, έκαμψαν την εργοδοτική αδιαλλαξία και την ανάγκασαν να πληρώσει τα χρωστούμενα δεδουλευμένα. Η εργοδοσία κατέβαλε ήδη τους μισθούς δυο μηνών (Απρίλη - Μάη) και δεσμεύτηκε να εξοφλήσει μέχρι τις 15 Ιουλίου. Ηταν μια μάχη που δόθηκε σε συνθήκες σκληρής σύγκρουσης με την εργοδοσία, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και την τρομοκρατία, την προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα. Με κυρίαρχο στοιχείο την αποφασιστικότητα, την ενότητα και το δίκιο του αγώνα, την έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη από τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενες στάθηκαν όρθιες.


Ο αγώνας ενάντια στην απλήρωτη εργασία κλιμακώθηκε αμέσως μετά την 48ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία με μπαράζ επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων από την Παρασκευή 1η Ιουλίου όπως αποφασίστηκε σε γενική συνέλευση του σωματείου. Υπενθυμίζουμε ότι προηγήθηκε επίσχεση εργασίας και στην συνέχεια στάση εργασίας που βγήκε παράνομη και καταχρηστική από τα δικαστήρια. Από την πρώτη μέρα της απεργίας, ωστόσο, οι εργαζόμενες βρέθηκαν αντιμέτωπες με διμοιρία των ΜΑΤ η οποία παρατάχθηκε απέναντι από την απεργιακή φρουρά για να χτυπήσει τον αγώνα.

Επιπλέον, και κατόπιν σχετικής εισαγγελικής εντολής, τα ΜΑΤ προχώρησαν σε 4 συλλήψεις απεργών εργαζόμενων και μιας συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες περί διατάραξης οικιακής ειρήνης και παράνομης βίας ύστερα από σχετική μήνυση που υπέβαλε η προϊσταμένη της εργοδοσίας. Αμεσα, το ΠΑΜΕ προχώρησε σε κινητοποίηση μπροστά από την αστυνομία και σε παράσταση διαμαρτυρίας στην εισαγγελία καταγγέλλοντας τον κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή εις βάρος μανάδων εργαζομένων, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων. Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε και κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καθώς και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.

Οπλο η αλληλεγγύη
Η λαϊκή πίεση και αγανάκτηση οδήγησε τελικά στο να αφεθούν οι συλληφθέντες ελεύθεροι. Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση και συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου που οδηγεί στα DIA με τις εργαζόμενες να παίρνουν κουράγιο. Κόντρα στην ισχυρή αστυνομική δύναμη που βρισκόταν εκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ για να φυλάξει τη λειτουργία του καταστήματος (σ.σ.: υπολειτουργούσε) τα ταμεία έμειναν άδεια αφού καθολική ήταν και η στήριξη και ανταπόκριση του κόσμου στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. Ωστόσο, και παρά τον επιτυχημένο τους αγώνα, οι εργαζόμενες παραμένουν σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα αφού η εργοδοσία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων το επόμενο διάστημα επικαλούμενη την πτώση του τζίρου.


http://www2.rizospastis.gr/story.do?id= ... e=5/7/2011

Η κατάληξη αυτού εδώ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

6 σχόλια:

  1. Εγώ πάντως το συγκεκριμένο άρθρο το προτίνω για γλόμπιγκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λάθος "προτείνω" όχι "προτίνω"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣΧΕΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ (ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ) , ΤΟ BLOG "ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ" ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΟΥ "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" , ΣΥΜΒΟΥΛΗ, ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΥΚΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ...
    ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ^^φιλε τα σχολια δημοσιευονται αυτοματα..αν στο μελλον θες να επικοινωνησεις με το blog, στειλε mail σε μια απο τις δυο διευθυνσεις, στο πλαϊ-->

    Κοιτα το εν λογω blog, το διαβαζω πολυ καιρο
    μην φοβασαι, ειμαστε μεγαλα παιδια και δε μας μολυνει το μυαλο : ]]]]]

    αλλα και συ ως ανωνυμος, θα μπορουσες να εισαι οποιοσδηποτε (πχ ο pr των παιδιων, any publicity is good publicity : ]]]]]]]]])

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ!!!

    ΑΜΑ Ο ΛΑΟΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΣΚΥΨΑΝ ΤΟ ΚΑΦΑΛΙ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΤΟΧΟΥ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.